Мисля, че след като премине сатурновата опозиция и транзитен Сатурн направи съвпад с натална Венера, ще има шанс да срещне сериозна партньорка, защото Венерата му е добре аспектирана в натала.
И аз споделям мнението ти. Тенденцията да се замисли сериозно за партньорство и обвързване според мен е по-силно застъпена от 2014 година нататък.
В раши и навашма има подчертана тенденция към трудно и късно обвързване, която потвърждава коментарите ви по западната карта.
Венера, която е сигнификатор на съпругата в мъжка карта, по сидерал е силно поставена в раши (Везни). Но по оста 1/7 дом са разположени възлите. Юпитер (У7) е разположен в Лагна в съвпад с Кету, а в 7 дом е разположен ретрограден Сатурн в един знак с Раху, в мутабелни знаци. Марс и Раху в 7 дом получават аспект от Марс в 12ти. По принцип Венера във 2 дом и Марс в 12 дом в неговата карта не предполагат монашески живот, но малефиците в 7 дом и У7 в съвпад с Кету дават нужда от дистанциране, такъв човек трудно ще узакони отношенията си, ако има по-продължителна връзка. Доколкото Юпитер е със статус
даракарака в картата, съвпадът му с Кету предполага и някакво отделяне/дистанциране от партньора, липсващ постоянен партньор или неузаконяване на връзката с него. Луна в накшатра Ардра (управител Раху) предполага живот, пълен с промени, особено през първата му половина. В неговата карта и Лагна, и Луната попадат в дуални знаци, плюс това възлите са разположени по оста 1/7 дом, както казах... Общо взето тенденцията тук е "фани ме за шлифера".

В навамша Лагна е в Рак, в 7 дом имаме Луна и Юпитер в Козирог. Юпитер е У7 в раши и в Козирог е в най-слаба позиция. По принцип съвпадът Луна/Юпитер в 7 дом в раши или навамша не предполага липса на връзки, напротив, особено щом Луната управлява Лагна в навамша. Следва да се обърне внимание на знака, в който са разположени планетите. А при него са в сатурнов знак - Луната е в знак на неприятел, а Юпитер е в падение. Венера и Марс са в дуални знаци в навамша. Сатурн, който е У7 в навамша, има взаимен аспект с Марс (в срещуположни знаци), а тези две планети са враждебно настроени една спрямо друга, не се спогаждат много. И още нещо, може би най-важното. В навамша има Паривартана йога, т.е. взаимна рецепция между планетите, управляващи 7 и 9 дом. И това са Юпитер (Козирог) и Сатурн (Риби). На теория тази йога е от добрите, тъй като се случва между управителите на кендра и трикона дом. Но е важно да се обърне внимание кои са планетите. При Паривартана йога двете планети действат, сякаш са разположени в собствен знак, т.е. с пълна сила. Дори бих казала с удвоена сила. Символично те си разменят местата и по този начин Сатурн отива при Луна в Козирог в 7 дом, а Юпитер отива в Риби в 9 дом. При това Сатурн е ретрограден. Тоест тук имаме свръхфокусиране върху сатурновите качества, но всичко е умножено по две - трудният избор на "достоен" партньор, високата летва (когато става въпрос за сериозно обвързване), отлагане, забавяне, протакане и т.н., все сатурнови приоритети...
От 1997 година е в махадаша на Сатурн, която ще продължи до 2016. От септември 2008 до края на април 2010 е бил в антардаша на Луна. Имало ли е по-интересни събития тогава?
От юни 2011 навлиза в антардаша на Раху, т.е. ще е под влияние на Сатурн/Раху, които са разположени в 7 дом в раши. Мисля, че при започнатите по това време връзки е възможно да има по-слаба тенденция да бъдат трайни, перспективни (дано греша). Мисля, че по-перспективни ще са отношенията, започнали след като приключи периодът на Раху, т.е. когато навлезе в Сатурн/Юпитер. Според мен тази даша ще отключи рецепцията между управителите на 7 и 9 дом в навамша и шансът да срещне половинката, която му е орисана от Съдбата, ще е по-голям тогава. При него Юпитер освен че е У7 в раши, се явява също така
даракарака - сигнификатор на брачния партньор.
Гледах транзити, солари, прогресии и дирекции и ми се струва, че те потвърждават тайминга, заложен в индийската карта. По същото време ще има обрат на възлите върху оста АС/ДС при него, транзитният Сатурн ще застане върху натална Венера, а транзитният Уран ще се покатери по Десцендента... Прогресивният АС ще направи съвпад с нат. Венера, прогр. Уран - квадрат с нат. Луна, а Марс (У7) минава в друг знак по дирекция. Соларът за 2014/2015 година също е много интересен.