Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861360 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #3640 -: Декември 28, 2010, 03:11:01 am »
Ще ви пусна една карта на един приятел, който е доста интересна личност. Но нека да не казвам много, ако иска някой да се включи. 
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #3641 -: Декември 28, 2010, 03:27:13 am »
Ще ви пусна една карта на един приятел, който е доста интересна личност. Но нека да не казвам много, ако иска някой да се включи. 

Този на първа линия обича най много себе си, и после другия.
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3642 -: Декември 28, 2010, 03:46:06 am »

Този на първа линия обича най много себе си, и после другия.

;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #3643 -: Декември 28, 2010, 06:33:13 am »
Това е картата на мой познат. Часът на раждане е неизвестен, няма и предполагаем такъв. Мъжът е осиновен... Имал е труден живот. В момента има проблеми в брака, не се разбира със съпругата си. Има две деца. Съпругата му го подозира в изневяра...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3644 -: Декември 28, 2010, 03:55:12 pm »
В предстоящия солар имам сол. ДС в съвпад с нат. Сатурн в 9 дом и сол. ИЦ в съвпад с нат. Юпитер в 7ми, ако не ме лъже паметта. Не мога да проумея какво може да означава, никъде не смятам да заминавам засега.  :-\

Може ли аз. ;D Защо трябва да е пътуване? На мен ми се вижда като поставяне на начало на по-стабилни отношения /не непременно любовни, но може и такива да са/ или тяхното затвърждаване като сериозни, които да доведат до твоето развитие и в духовен план и като перспектива. Стига това, което си посочила да е така, но сега не мога да построя картата да видя.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Feia

« Отговор #3645 -: Декември 28, 2010, 04:11:33 pm »

плешив ли е? Мисля,че има видим дефект..Хирон в 1 дом съвпад възела.чувства се некомфортно,затова е влагал цялата си енергия в писане с цел почести и признание (силния акцент на огън дава стремеж за успехи,за първото място).Така хората ще го приемат заради творчеството и няма да забелязват гротескния вид? Незнам дали е бил болен,но ако има нещо,то ще е по Сатyрн.Затова го свързах с плешивството.

Само малко отгоре. Но не кой знае колко. Има гъста, буйна и чуплива коса. Но си права, че е имал ОГРОМНИ комплекси заради гротескния си вид! И желанието за успех вероятно е било компенсация на чувството му за малоценност, което е било голямо.

в детството може би родителите му са се налагали,наказвали са го,може би и малтретирали..да не стигам по-нататък,но IC е в Овен,Слънцето в опозиция със Сатyрн и Уран (бащината фигура),а Марс в Лъв (взаимна рецепция със Слънцето)  квадратира Луната.
Може би майка му е била властна и е поемала контрол,а баща му тих и кротък (Сатyрн във Везни) . Предполагам са го биели,то в онези времена са си палели къ6тите и горели на клада,та това ли да ни очудва.

Няма данни точно родителите му да са го малтретирали. Баща му е умрял рано. Писателят сам казва, че баща му е задоволявал всичките му желания и много го е обичал. Обаче те са били бедни. Баща му е бил обущар.

Той със сигурност е бил доста малтретиран като дете и вероятно това е причината за многобройните му стархове. Понеже бил много висок, много слаб, грозноват и изглеждал женствен, много му се подигравали за това.

След като баща му умира, писателят, който бил още дете, трябвало да работи. Една от работите му била във фабрика за тютюн. Там веднъж работниците му свалили гащите, за да видят дали не е бил момиче, понеже бил много женствен.

По-късно бил изпратен на разноските на някакъв благодетел да учи в разни пасниони, в едното училще той живеел с учителя си, който го биел, за да му засили характера, понеже писателя бил много чувствителен. Обаче в училището той бил много по-голям от останалите учениции. А и те му се подигравали заради външния му вид.

Сега чакам някой да каже какво е писал. Вече казах, че не е писал за секс. Също, можете ли да познаете какви страхове е имал? Можете ли да кажетенещо за интимния му живот и за болестите, които е имал?

*

Feia

« Отговор #3646 -: Декември 28, 2010, 04:12:27 pm »
Кой иска да практикува?

Това е карта на известна личност от миналото, чиито труд има влияние и днес. Човекът е живял преди повече от 200 години и затова не съм сигурна доколко асцендентът му, който намерих в Интернет е верен. Но, дори и така е доста интересна личност и си заслужава да му се отдели внимание.

Това карта на мъж. Можете ли да кажете нещо за него?

Ще пренеса картата малко по-напред.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3647 -: Декември 28, 2010, 04:17:05 pm »
Мисля, че е писал за деца, някаква сериозна тематика по-вероятно. 

*

Feia

« Отговор #3648 -: Декември 28, 2010, 04:17:33 pm »
Мисля, че е писал за деца, някаква сериозна тематика по-вероятно. 

Защо мислиш така?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3649 -: Декември 28, 2010, 04:19:41 pm »
Ами разглеждам управителите и техните диспозитори, както и връзката между тях.

В случая се вижда, че Меркурианската дейност ще е тясно свързана с неговата личност, както и вече си споменала, че е писател. Негов диспозитор - Марс е в рецепция със Слънцето, което отново е в съвпад с Меркурий. Темата за децата и тяхната психика вероятно е стояла на дневен ред в живота му, може и по-неприятни неща да е имало, но незнам, дано не.  

Марс обаче е силен доста и агресивен при него ми се струва. А и е част от огнения тригон в картата, който е ключов.
« Последна редакция: Декември 28, 2010, 04:24:39 pm от sunrain »

*

Feia

« Отговор #3650 -: Декември 28, 2010, 04:21:24 pm »
Ами разглеждам управителите и техните диспозитори, както и връзката между тях.

Кои управители и кои диспозитори?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3651 -: Декември 28, 2010, 04:29:02 pm »
Малко хаотично се изразявам и допълвам в момента, но Венера като У5 също има връзка с Марс, както и Луната и това ми подсилва извода, който си правя.

За болести незнам, но може да са свързани с интимния живот.

*

Feia

« Отговор #3652 -: Декември 28, 2010, 04:32:46 pm »
Малко хаотично се изразявам и допълвам в момента, но Венера като У5 също има връзка с Марс, както и Луната и това ми подсилва извода, който си правя.

За болести незнам, но може да са свързани с интимния живот.

Но защо смяташ, че е писал за деца?

Физическите му болести не са свръзани с интимния му живот.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3653 -: Декември 28, 2010, 04:33:47 pm »
Нали обясних, Фея, виж по-горе.

По някакъв начин здравето е свързано с изживяванията в интимния му живот. Засегнато. А още едно предположение за физическа болест - Меркурий като управител има две опозиции, които сигурно имат отношение - хроничен проблем, може дробовете да са били, нещо, заради което е имал силен спад в жизнената сила и енергия, въпреки огнения си тригон. Може да е подтискал някакви вътрешни свои желания и потребности и това да е причина за агресия от негова страна, но тя да е била маскирана, не така явна. Това е което успявам да си съставя като извод от цялата му карта.  

В случая се вижда, че Меркурианската дейност ще е тясно свързана с неговата личност, както и вече си споменала, че е писател. Негов диспозитор - Марс е в рецепция със Слънцето, което отново е в съвпад с Меркурий. Темата за децата и тяхната психика вероятно е стояла на дневен ред в живота му, може и по-неприятни неща да е имало, но незнам, дано не. 

Защо не четеш, Фея, още в началото го писах. Ще си сложа и аз един подпис като Милки - моля прочетете горния пост първо. ;D   

« Последна редакция: Декември 28, 2010, 04:44:23 pm от sunrain »

*

Feia

« Отговор #3654 -: Декември 28, 2010, 04:39:42 pm »
Нали обясних, Фея, виж по-горе. 

Но нали с писането се свързва Меркурий?

*

tadj-all

« Отговор #3655 -: Декември 28, 2010, 06:17:33 pm »
Кой иска да практикува?

Това е карта на известна личност от миналото, чиито труд има влияние и днес. Човекът е живял преди повече от 200 години и затова не съм сигурна доколко асцендентът му, който намерих в Интернет е верен. Но, дори и така е доста интересна личност и си заслужава да му се отдели внимание.

Това карта на мъж. Можете ли да кажете нещо за него?

Ще пренеса картата малко по-напред.

Винаги съм намирал за крайно неуместно да се гледат картите на хора, които са били родени преди 1900-та година и не може да се провери с точност часа, или да се пита нещо директно - пра'о у очи!
Просто е не само загуба на време, но и при липса на точен час се обезсмисля.

п.п: По картата - реформатор по убеждение, търсещ новото в изградените модели. Слънце и Меркурий са в точна опозиция със Сатурн - тестване на личната свобода и мисъл. Овен и Везни - търсене на себе си, чрез вникване на другите.

Човек със страшно борчески и борбен дух (к'ъв убав огнен тригон само!) и нулева толерантност към обществото.
Дошъл за да "намила" със своята невъздържаност и морал, как е редно и как не.

Ако е философ - ще е някой с ортодоксални виждания.
Ако е психолог - тежко им на пациентите ;)
Ако е психар - още по-зле...
Ако е човек, впрегнат в науката - тогава може да достигне много, но тоя огин трудно ще се загасне...

*

Feia

« Отговор #3656 -: Декември 28, 2010, 06:24:21 pm »

Винаги съм намирал за крайно неуместно да се гледат картите на хора, които са били родени преди 1900-та година и не може да се провери с точност часа, или да се пита нещо директно - пра'о у очи!
Просто е не само загуба на време, но и при липса на точен час се обезсмисля.

п.п: По картата - реформатор по убеждение, търсещ новото в изградените модели. Слънце и Меркурий са в точна опозиция със Сатурн - тестване на личната свобода и мисъл. Овен и Везни - търсене на себе си, чрез вникване на другите.

Човек със страшно борчески и борбен дух (к'ъв убав огнен тригон само!) и нулева толерантност към обществото.
Дошъл за да "намила" със своята невъздържаност и морал, как е редно и как не.

Ако е философ - ще е някой с ортодоксални виждания.
Ако е психолог - тежко им на пациентите ;)
Ако е психар - още по-зле...
Ако е човек, впрегнат в науката - тогава може да достигне много, но тоя огин трудно ще се загасне...

Аз вече съм писала по темата, че е писател. Прочети малко по-нагоре. Въпреки огнения тригон, този човек е бил изпълнен със страхове и с ниско самочувствие

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3657 -: Декември 28, 2010, 06:25:59 pm »
Оф, това мода ли е с тия дълги цитати. Крайно неприятно е за четене. 

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3658 -: Декември 28, 2010, 06:40:14 pm »
Аз лично, не муга да се произнасям за професии и тем подобно неща без домова система. Този Ац е предполагаем и е избран само защото се знае, че човека е бил висок. Но Марс или Уран на МЦ също дават височина.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3659 -: Декември 28, 2010, 06:43:18 pm »
В предстоящия солар имам сол. ДС в съвпад с нат. Сатурн в 9 дом и сол. ИЦ в съвпад с нат. Юпитер в 7ми, ако не ме лъже паметта. Не мога да проумея какво може да означава, никъде не смятам да заминавам засега.  :-\

Може ли аз. ;D Защо трябва да е пътуване? На мен ми се вижда като поставяне на начало на по-стабилни отношения /не непременно любовни, но може и такива да са/...

Питам, защото по солар като че ли лИбов ми ме пада - съвпад Венера/Нептун в сол. 1 дом (близо до нат. Марс) и същевременно сол. ДС в съвпад с нат. Сатурн в 9 дом... Та се чудех дали е възможно да се появи някакъв чужденец. С такива работя през лятото, но честно казано не ме интересуват.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.