Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860753 Прегледи
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #3940 -: Февруари 19, 2011, 04:26:23 am »
Не знаех къде да питам,а може и да няма особено значение,но съм забелязала,че в повечето карти оста иц-мц е леко наклонена на някоя от страните,не ми правеше особено впечатление,тъй като в моята карта оста е изцяло права и с ац-дц формира правилен кръст,при което си мислех,че това е нормалното,но последно време като се позагледах в повечето карти оста е доста наклонена.  :-\ Това има ли някакво значение или аз много се вглеждам?

Като конфигурация няма значение... ;D...
Има значение какви са аспектите м/у МЦ/АСЦ... ;D

Добре.
Благодаря! :blink:

*

tanina80

« Отговор #3941 -: Февруари 19, 2011, 04:24:46 pm »
Като конфигурация няма значение... ;D...
Има значение какви са аспектите м/у МЦ/АСЦ... ;D

А когато няма или поне не виждам мажорни аспекти, а само едни минорни?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3942 -: Февруари 19, 2011, 05:30:51 pm »
Секстил и тригон.... ;D , има аспект Танче ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

tanina80

« Отговор #3943 -: Февруари 19, 2011, 05:58:27 pm »
Секстил и тригон.... ;D , има аспект Танче ;)
Ааа това трябва да е хубаво, аз досега гледах само квадрата на Плутон с АСЦ, който пак незнам как да си го изтълкувам  :-\. Нещо от рода на ... че много притискам нещата и те затова не стават  :rolleyes:, но уж напоследък се опитвам да забавя темпото, че да видим какво ще излезе то накрая  ;) :wub:

« Отговор #3944 -: Февруари 20, 2011, 02:32:06 am »
Това са картите на двама господа, с какво се занимават (професии), предстои ли им значително подобряване на финансовото състояние, те са партньори. Другото е дали има индикации според вас за развод и в едната и в другата карта. Давайте да коментираме и да ги разкостим :))) Мога да кажа само, че са много интересни личности.

За карта 1 мисля, че човекът има големи шансове да стане богат заради Аспектите и положенията на Юпитер, Марс, Плутон и Слънце....  :thinking:

Може и да го тегли към парите - все пак У2 е на МС (ако часът на раждане е точен). Но си мисля, че сам ще трябва де се пребори за успеха си. С Марс в 10-ти дом може да бъде агресивен в желанието си да се издигне, което ще му е от полза. Марс има положителни аспекти със Слънце и Юпитер (У11) - има вътрешна сила за борба и късметът няма да му изневерява (често). Но заради квадратите на Нептун със Слънце (У7) и Меркурий (У8) си мисля, че няма да може да разчита на голяма помощ от другите (вкл. и финансова). Заради Луна-Венера на К6 и У10 в 8-ми дом ми се струва, че добре работи с хора (и особено жени), умее да разбира другите и да им влезе под кожата. Има бисекстил, свързващ 3-ти, 6-ти и 7-ми дом - може успешно да прилага комуникативните си способности в работата (в екип). Има остър и конструктивен ум, но може да пали бързо и да преувеличава, когато е недоволен. Лъв с Луна в Рак - това ми напомня за картата на Ф. Алонсо от Ф1 - ще прави, ще струва, но ще успее навсякъде. Повърхностно сравнение, за което се извинявам... Транзитен Юпитер подминава опозицията си с натален, предстои опозиция на тр. Уран с натален Уран - мисля, че напоследък е склонен да поема повече рискове от обикновено. Транзитен Плутон пък опонира съвпада Венера-Луна - може да има промяна в дома си, семейството, ежедневието, работата или здравословното състояние. Понеже Плутон управлява кариерата му, а Луната - работата, то ако в момента не вижда достатъчна възможност за израстване на настоящото работно място, може да предпочете да го смени (дори и радикално, защото опозицията става в кардинални знаци). Транзитът на Плутон през 11-тия му дом може да го е "отървал" от фалшиви приятели. Заради квадратите на Юпитер с Луна и Венера предполагам, че е имало такива около него (може би придимно от женски пол).
Пожелавам успех и на двамата мъже от картите. ;)

Извинявайте за закъснението, ама както виждате тези двама господа когато са заети и аз съм заета покрай тях. За карта 1 и двете с Kali сте много прави, не знаете какви идеи ражда главата на този човек! Да, смени си попрището и то радикално от телевизията отиде в застраховането. Раздава го много авторитарно има огромно влияние върху жените, определено много бързо и лесно им влиза под кожата и знае как да им дърпа конците, че да работят в негова полза. Това, че няма финансова подкрепа не е съвсем така. Подкрепили са го много хора и сега е длъжник, затова трябва да бута сам (по Марс), но пак не е сам и е подкрепян не само финансово от приятелите си. В момента около него има само верни и добри приятели :)

Друг интересн факт е, че много врачки са казвали за него, че ще стане богат, но предстои да видим :) Правилно си се оповала на сравнение с картата на Алонсо, иначе наистина е много кибритлия. И последно за първата карта - да в момнета този човек за пореден път се е отдал единствено и само на работата си и не знам семейно докъде ще я докара.
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

« Отговор #3945 -: Февруари 20, 2011, 02:40:18 am »
За някакво производство ли става въпрос? Може би мебели? Първият господин е двигателят (Марс в 10-ти, връх на много точен йод), той е новатор ( Асц. Водолей), човек с идеи, също мечтател (Нептун на МС, кулминиращ). Изглежда като свързващо звено, посредник между клиенти и работен процес. Вторият господин сякаш просто е попаднал там, макар че и той има не малко качества.

И при двамата Плутон в момента аспектира нат. Луна. В първата карта прави опозиция към нат. Луна и Венера на к6. Транзитния Сатурн е в секстил с нат. Слънце - У7. Тр. Плутон е на к12. Възможно е в момента да има някаква страстна връзка на работното място, но според мен тя ще си остане по 12-ти дом, тайна. Като цяло ще стабилизира официалната си връзка.

Във втората карта тр. Плутон от 6-ти дом хвърля квадрат към нат. Луна и Марс в 10-ти дом. Той също е много напрегнат, но при него това е свързано с работния процес и всички проблеми, които изникват.

Betty, ще те чакаме да ни разкажеш подробности, за мен е важна обратната връзка.

Kali, не става дума за производство и да първият господин е двигателят. Вторият господин не е просто попаднал там, той е инициатор на всичко. За старстната връзка на първия си права, но и там ще видим какво ще е развитието. За втория само съм подозирала за това, че има проблеми на работното място, ангажименти и т.н. И двамата господа са с огромен потенциал за големи финансови приходи, и преди са разполагали с пари, сега и двамата са в криза, но яко им стискам палци. Все пак от това зависи и моето бъдеще :)
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3946 -: Февруари 20, 2011, 03:00:04 am »
Бети, благодаря ти за включването. Искам да те питам мъжът от втората карта работи ли заедно със съпругата си?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #3947 -: Февруари 20, 2011, 04:16:04 am »
Бети, благодаря ти за включването. Искам да те питам мъжът от втората карта работи ли заедно със съпругата си?

Не точно, в една професионална сфира са.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3948 -: Февруари 20, 2011, 04:23:46 am »
Не знаех къде да питам,а може и да няма особено значение,но съм забелязала,че в повечето карти оста иц-мц е леко наклонена на някоя от страните,не ми правеше особено впечатление,тъй като в моята карта оста е изцяло права и с ац-дц формира правилен кръст,при което си мислех,че това е нормалното,но последно време като се позагледах в повечето карти оста е доста наклонена.  :-\ Това има ли някакво значение или аз много се вглеждам?

Има значение. При мен осите Асц. и МЦ са в секстил помежду си - Стрелец и Везни. При някои хора са в квадрат. Когато има положителен аспект между хоризонтала и вертикала, човек по-лесно открива призванието си и обикновено е удовлетворен. При квадратурата има трудности и борба, и по-големи сътресения, понеже 2 Гокленови зони се засягат едновременно от текущи транзити.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3949 -: Февруари 20, 2011, 04:27:32 am »
Ъгълът между АС и МС отразява най-вече географската локация, мястото на раждане.
По гореспоменатата логика всички родени в региони, които предполагат 90-градусов ъгъл между АС и МС, би трябвало да имат проблем с намирането на призвание и с професионалната реализация.
В случая става въпрос за чиста математика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3950 -: Февруари 20, 2011, 04:33:46 am »
Ъгълът между АС и МС отразява най-вече географската локация, мястото на раждане.
По гореспоменатата логика всички родени в региони, които предполагат 90-градусов ъгъл между АС и МС, би трябвало да имат проблем с намирането на призвание и с професионалната реализация.
В случая става въпрос за чиста математика.

Вероятно има географски обусловени особености. Иначе трябва зачеркнем статистиката на Гоклен...но както и  да е.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3951 -: Февруари 20, 2011, 04:37:11 am »
Иначе трябва зачеркнем статистиката на Гоклен.

Не е нужно да се зачерква статистиката на Гоклен, ако е неправилно разбрана от някой астролог.
Ъгълът между АС и МС няма нищо общо с тази статистика, а планетите, разположени в тези зони.
Как човек следва призванието си, дали го намира, какъв е професионалният му път ще покажат планетите-управители и планетите, разположени около оста на меридиана. Има и сигнификатори на професията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3952 -: Февруари 20, 2011, 04:41:30 am »

Не е нужно да се зачерква статистиката на Гоклен, ако е неправилно разбрана от някой астролог.
Ъгълът между АС и МС няма нищо общо с тази статистика, а планетите, разположени в тези зони.
Как човек следва призванието си, дали го намира, какъв е професионалният му път ще покажат планетите-управители и планетите, разположени около оста на меридиана. Има и сигнификатори на професията.

Именно, именно! Сигнификаторите на професията са и асцендентът и неговия господар, както и МЦ (освен 2 и 6-ти)
Споменаваш "планетите, разположени в тези зони". Не е едно и също дали планетите в тези зони ще образуват секстил или квадрат, нали.

А планетите транзитиращи в Гокленовите зони при 90 градусов ъгъл между хоризонтала и вертикала ще се проявяват по-силно, отколкото, ако ъгълът е 60 градуса.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3953 -: Февруари 20, 2011, 04:44:43 am »

?????

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3954 -: Февруари 20, 2011, 04:49:28 am »
А планетите транзитиращи в Гокленовите зони при 90 градусов ъгъл между хоризонтала и вертикала ще се проявяват по-силно, отколкото, ако ъгълът е 60 градуса.

Елегантно по нептунски отново успяхме да се изплъзнем от неудобната ситуация.  ;D

Разбира се, че има значение видът аспект между планетите, разположени в тези зони.
Но доколкото си спомням, ти първо споменаваш за ъгъла между АС и МС, без да посочваш планети.

Когато има положителен аспект между хоризонтала и вертикала, човек по-лесно открива призванието си и обикновено е удовлетворен.

А ако липсват планети в тези зони?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3955 -: Февруари 20, 2011, 05:11:12 am »
Мисълта ми е, че ъгълът между АС и МС е географски обусловен. Естествено, има по-силно и по-слабо развити в икономически план държави, с активна и пасивна социална политика. Не се сещам, но мисля, че АС и МС в квадрат имаше в картите на родените по към екватора, но може и да греша. По на север ъгълът се свива и разстоянието между двете точки става много малко. Навремето като са използвали равнодомна система, как са определяли статуса и професионалнта реализация на натива? Тогава и Гоклен още не се беше появил с неговите изследвания. Всичко е относително, затова го казвам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3956 -: Февруари 20, 2011, 05:21:13 am »
Мисълта ми е, че ъгълът между АС и МС е географски обусловен. Естествено, има по-силно и по-слабо развити в икономически план държави, с активна и пасивна социална политика. Не се сещам, но мисля, че АС и МС в квадрат имаше в картите на родените по към екватора, но може и да греша. По на север ъгълът се свива и разстоянието между двете точки става много малко. Навремето като са използвали равнодомна система, как са определяли статуса и професионалнта реализация на натива? Тогава и Гоклен още не се беше появил с неговите изследвания. Всичко е относително, затова го казвам.

Именно.Забелязвам, че не са процъфтели страните около екватора и масово са били колонизирани и управлявани от други държави. Скандинавските страни засега са едни от най-добре развитите икономики и с висок стандарт на живот.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3957 -: Февруари 20, 2011, 05:26:36 am »
АС/МЦ са в квадрат 24/ч на ден за всички родени покрай екватора.

Имам този спомен още от времето, когато четях астрология в разни руски сайтове. Споменаваше се за Екваториален и Полярен Асцендент, имаше някакви формули за изчисление...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3958 -: Февруари 20, 2011, 05:29:06 am »
Именно.Забелязвам, че не са процъфтели страните около екватора и масово са били колонизирани и управлявани от други държави.

Защото родените там имат квадрат между АС и МС?  :-[

Цитат
Скандинавските страни засега са едни от най-добре развитите икономики и с висок стандарт на живот.

Стандартът на живот е висок, но евала им правя за социалната политика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3959 -: Февруари 20, 2011, 05:31:42 am »
Именно.Забелязвам, че не са процъфтели страните около екватора и масово са били колонизирани и управлявани от други държави.

Защото родените там имат квадрат между АС и МС?  :-[

Да, хората са държавата и има значение къде си роден...така мисля.