Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859125 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #4000 -: Април 05, 2011, 03:59:09 am »

;D ;D
квадратурата ми Марс/Венера бледнее пред опозицията ти ;D

става дума за работни отношения, засега ;D

жалко, жалко.....но благодаря за комплимента иначе.. :blink:
със сигурност си го виждала, сигурно прилича на Дейвид Роко, но ти едва ли гледаш "Фиеста ТВ".. :P

Уики Дейвид Роко с жена си..имат и детенце, големи са сладури..той готви, тя дегустира..ла долче вита.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Uran

• 6041
« Отговор #4001 -: Април 05, 2011, 04:06:25 am »
Ако не е близнашкият Марс, бих казала, че е тежка гемия даже и мисловно. Ако не е материално обезпечен то със сигурност се стреми към материални блага във всичките им измерения. Държи жените край него да са красиви и изискани по начина който той разбира. Вероятно е организиран, а и някак лесно му се получават нещата. Не бих казала, че за лудо работи. :blink: ;)

« Отговор #4002 -: Април 05, 2011, 04:30:34 am »
Аброад,според мен мъжа е много мил и приветлив,наясно с чувсвата си на моменти хладен и сдържан в отношенията си,но според мен се държи добре с жените и ги цени тяхното мнение.Пестелив и леко чревоугодник,обича разговорите да протичат в приятна и предразполагаща атмосфера.Отдава му се да печели и разговорите за пари.Много сексуален (с доста страни идеи в това отношение) и партньорката трябва да го привлича интелектуално,но пък според мен не е имал много продължителни връзки,но все пак е карта без час....
Докато дишаш...надявай се!

*

Stella

• 7765
« Отговор #4003 -: Април 05, 2011, 04:47:21 am »
Значи, като се абстрахирам от домовете, бих могла да кажа, че мъжът е много галантен и учтив, с добри обноски. Много обича да си угажда и ако не беше съвпадът на Сатурн със Слънце, бих казала, че има склонност да бъде разточителен (Слънце позиция Юпитер). Но този съвпад го прави доста практичен и малко стиснат (все пак един съвпад е по-силен от една опозиция, пък и Сатурн управлява Луната, така че тези качества надделяват). Абсолютен материалист, прагматик. Опозицията на Марс с Нептун може да го прави доста влюбчив и податлив на сексуално-преносими инфекции. Заради квадратът на Луна с Уран, може да има крайно променливи настроения и на моменти да бъде прекалено откровен.
« Последна редакция: Април 05, 2011, 04:51:59 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #4004 -: Април 05, 2011, 04:50:48 am »
Добавям към предхотдния ми отговор...
Има успех в чужбина, много пътувания. Владее доста езици. Живее далеч от родителите си, възможно е да е имало някаква драма около тях или да са разведени. Богат човек, големи амбиции, много заложби. Работата вероятна е интелектуална или инженерна. Харесва произведения на из-вото. Много приятели от различни среда. Студена външност. Здравословен начин на живот...  :-[

*

abroad

• 2187
« Отговор #4005 -: Април 06, 2011, 12:27:31 am »
благодаря ви :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #4006 -: Април 06, 2011, 12:27:55 am »
Добавям към предхотдния ми отговор...
Има успех в чужбина, много пътувания. Владее доста езици. Живее далеч от родителите си, възможно е да е имало някаква драма около тях или да са разведени. Богат човек, големи амбиции, много заложби. Работата вероятна е интелектуална или инженерна. Харесва произведения на из-вото. Много приятели от различни среда. Студена външност. Здравословен начин на живот...  :-[

задобряваш ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #4007 -: Април 06, 2011, 09:57:47 pm »
Имам един въпрос и не знам в коя тема да го задам.

Как тълкувате взаимната опозиция на планета с диспозитора й? Например Юпитер в Дева в опозе на Меркурий в Риби?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #4008 -: Април 06, 2011, 10:27:52 pm »
Мисля, че човек с опозиция на Меркурий в Риби и Юпитер в Дева може да се оплита често в приказките си, да обещава много на думи, а в действията да не го бива много. Представям си го като тотален мечтател с пребогата фантазия, който говори доста емоционално (ако Сатурн не аспектира Меркурий).

Според малките ми на брой наблюдения, планета, аспектирана от диспозитора си, изпъква в картата, прави сферите, които тя управлява, по-значими за индивида. Ако аспектът е хармоничен, естествено е да преобладават положителните усещания и изживявания в тази сфера и обратно - нехармоничен аспект е възможно да предизвиква планетата да се изявява дори повече за сметка на някои неприятни преживявания. Опозиция (а и квадратура) на Меркурий с Юпитер кара човек много да говори и обещава, но го прави от добро сърце, без да си дава сметка, че няма да е в състояние да изпълни обещанията си. Човек има грандиозни планове, но ако Сатурн не подкрепя с добър аспект или Меркурий не е в някой от по-дейните знаци, така си и остават - само планове. Такива хора имат богат речник, обичат да разкрасява историите, които разказват (дори добавяйки неверни факти). Също обичат и да убеждават другите чрез думите си, винаги се аргументират в изказванията си. Барак Обама има опозиция, доколкото помня. Но при него Меркурий е в Лъв - ето защо "пали" хората с думите. В тях има блясък и новаторство (Юпитер е във Водолей). А и не е за пренебрегване фактът, че Меркурий е в съвпад с Лилит.
« Последна редакция: Април 06, 2011, 11:53:32 pm от Mirabella »

*

tadj-all

« Отговор #4009 -: Април 06, 2011, 11:41:50 pm »
Пускам една карта, която ми представлява изключителна трудност в разтълкуването й. Един път - може би, защото я познавам отблизо притежателката на хороскопа, но от друга страна - всичко е някакси замесено не само в неподвижния кръст, ами и в големите въздушни и огнени тригони.

С какво се занимава жената? Какъв е социалния й статус и как го постига (или постигнала)?
Какви са й взаимоотношенията с мъжете?

09.05.1977 / 12:05ч / Пловдив.

Само ще ви помоля всички, пишейки вашите изводи и хрумвания - обосновавайте ги астрологически. Защо и на каква база смятате, че е еди-що си.

Благодаря!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #4010 -: Април 07, 2011, 12:28:17 am »
Мисля, че човек с опозиция на Меркурий в Риби и Юпитер в Дева може да се оплита често в приказките си, да обещава много на думи, а в действията да не го бива много. Представям си го като тотален мечтател с пребогата фантазия, който говори доста емоционално (ако Сатурн не аспектира Меркурий).

Според малките ми на брой наблюдения, планета, аспектирана от диспозитора си, изпъква в картата, прави сферите, които тя управлява, по-значими за индивида. Ако аспектът е хармоничен, естествено е да преобладават положителните усещания и изживявания в тази сфера и обратно - нехармоничен аспект е възможно да предизвиква планетата да се изявява дори повече за сметка на някои неприятни преживявания. Опозиция (а и квадратура) на Меркурий с Юпитер кара човек много да говори и обещава, но го прави от добро сърце, без да си дава сметка, че няма да е в състояние да изпълни обещанията си. Човек има грандиозни планове, но ако Сатурн не подкрепя с добър аспект или Меркурий не е в някой от по-дейните знаци, така си и остават - само планове. Такива хора имат богат речник, обичат да разкрасява историите, които разказват (дори добавяйки неверни факти). Също обичат и да убеждават другите чрез думите си, винаги се аргументират в изказванията си. Барак Обама има опозиция, доколкото помня. Но при него Меркурий е в Лъв - ето защо "пали" хората с думите. В тях има блясък и новаторство (Юпитер е във Водолей). А и не е за пренебрегване фактът, че Меркурий е в съвпад с Лилит.

Мирабела, благодаря за отговора!

Може би въпросът ми беше по-конкретно насочен към опозицията на диспозиторите във взаимна рецепция...

Иначе, от опит мога да кажа, че липсва аспект със Сатурн, както и домова позиция с него, но липсва и елементът на големите обещания и празните приказки. Откъм действия - каквото се планира, се изпълнява  :blink:

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4011 -: Април 07, 2011, 12:34:03 am »

Малки , ама верни! :wub: ;D

Точно така Мирабела! Това е тънкост в астрологията..., :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #4012 -: Април 07, 2011, 12:46:39 am »
в какъв смисъл "за сметка на неприятни преживявания"?

А Шопенхауер

« Отговор #4013 -: Април 07, 2011, 01:14:50 am »
в какъв смисъл "за сметка на неприятни преживявания"?
Исках да кажа, че когато аспектът с диспозитора е нехармоничен (или съвпад), планетата още повече се засилва в сравнение с хармоничен аспект, т.е. човек още повече иска да се изяви по тази планета. Но при нехармоничен аспект изявите му невинаги са успешни. По-скоро среща спънки по пътя си и трябва да приложи повече усилия. И ако го направи, израства много.

*

Stella

• 7765
« Отговор #4014 -: Април 07, 2011, 02:58:46 am »

планета, аспектирана от диспозитора си, изпъква в картата, прави сферите, които тя управлява, по-значими за индивида. Ако аспектът е хармоничен, естествено е да преобладават положителните усещания и изживявания в тази сфера и обратно - нехармоничен аспект е възможно да предизвиква планетата да се изявява дори повече за сметка на някои неприятни преживявания.

Това е огромен стрес. Непримирим конфликт.

Познавах един човек, в чиято карта имаше Слънце и асц. в Скорпион - Слънце Венера и Луна в първи дом в секстил с Плутон, зле интегриран Сатурн и всички останали планети бяха или в квадрат или в опозиция с диспозитора си.

Още по-зле е, когато светилата и управителя на асцендента са засегнати.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #4015 -: Април 08, 2011, 04:32:49 am »
Пускам една карта, която ми представлява изключителна трудност в разтълкуването й. Един път - може би, защото я познавам отблизо притежателката на хороскопа, но от друга страна - всичко е някакси замесено не само в неподвижния кръст, ами и в големите въздушни и огнени тригони.

С какво се занимава жената? Какъв е социалния й статус и как го постига (или постигнала)?

Жената обича да блести и рядко остава в сянка,кариеристка ,добър организатор и ръководител,но този квадрат на светилата и пречи да се реализира и да използва напълно потенциала си-емоционално нестабилна ,а и вероянто има проблеми (при това непредвидими и изнервящи)с бизнес и любовни партьори.От друга страна този тао квадрат Луна,Слънце,Сатурн и Уран е прави много борбена и готова да издържи всички битки,да не се предава ако загуби и да не се възгордява прекалено много от постиженията си.Работата и е свързана с чужденци или най-вероятно добре печели в някаква чуждестранна компания,а защо не и в търговията.Получила е добро образование,дори си мисля,че е учила в чужбина.Твърде възможно е да работи с недвижими имоти и да е получила наследство или да е изтеглила кредит,за да си купи собствено жилище.Ако има собствен бизнес то би трябвало да е наследствен или е получила солидна подкрепа.Печели добре  и умее да работи с пари собствени или чужди.Изглежда добре според мен и полага доста грижи за себе си.Има някак си секси излъчване,което не остава незабелязано от срещуположния пол,а и май е доста разкрепостена в секса и омайна,което също им харесва,но все пак най-вероятно е самотна или с проблемни връзки.има много високи критерии към мъжете,а и може би е леко меркантилна и егоистична.
ПС.Много интересна карта някак си ме грабна още от вчера-незнам защо.

*

tadj-all

« Отговор #4016 -: Април 08, 2011, 04:43:30 am »

Жената обича да блести и рядко остава в сянка,кариеристка ,добър организатор и ръководител,но този квадрат на светилата и пречи да се реализира и да използва напълно потенциала си-емоционално нестабилна ,а и вероянто има проблеми (при това непредвидими и изнервящи)с бизнес и любовни партьори.От друга страна този тао квадрат Луна,Слънце,Сатурн и Уран е прави много борбена и готова да издържи всички битки,да не се предава ако загуби и да не се възгордява прекалено много от постиженията си.Работата и е свързана с чужденци или най-вероятно добре печели в някаква чуждестранна компания,а защо не и в търговията.Получила е добро образование,дори си мисля,че е учила в чужбина.Твърде възможно е да работи с недвижими имоти и да е получила наследство или да е изтеглила кредит,за да си купи собствено жилище.Ако има собствен бизнес то би трябвало да е наследствен или е получила солидна подкрепа.Печели добре  и умее да работи с пари собствени или чужди.Изглежда добре според мен и полага доста грижи за себе си.Има някак си секси излъчване,което не остава незабелязано от срещуположния пол,а и май е доста разкрепостена в секса и омайна,което също им харесва,но все пак най-вероятно е самотна или с проблемни връзки.има много високи критерии към мъжете,а и може би е леко меркантилна и егоистична.
ПС.Много интересна карта някак си ме грабна още от вчера-незнам защо.

Много интересно!

Само накрая на въпроса, който зададох за нея съдържаше молба, на каква база и основания правите изводите.

Та ме интересува всичко това, което си написала - ще ти кажа после дали е вярно - на каква база е и на кои фактори.
Не е нужно да ги изброяваш всичките, просто отбележи, кое те е водело до тези изводи.
Нали ще можеш?

*

Uran

• 6041
« Отговор #4017 -: Април 09, 2011, 02:20:33 am »
Трудно променя нещата имащи отношение към връзки, обкръжение и т.н.- силно подчертан фиксиран кръст (имам подобен :blink:). Подобна "скованост" вероятно има и по отношение на занимания, обучение и т.н. трябва просто да се натрупа критична маса събития с определен знак, които да я тласнат към промяна.

« Отговор #4018 -: Април 09, 2011, 07:10:52 pm »
Писах,писах и написаното отиде в небитието.....
Здравей Тадж :blink:
В картата прави впечатление позицията на Слънцето в Телец,на Луната във Водолей и асц. в Лъв.Това говори за изключително сложна личност,която има много вътрешни конфликти и страхове(Луна опозиция Сатурн по оста 6-12 дом),но в същото време изключително борбена и амбициозна.Тази жена не би се задоволила с някаква посредствена професия.Упр.на Асц. е слънцето,а то се намира в 10 дом и при това в гокленова зона.Професионалната и реализация е обществено значима и се вижда от обществото.Важните неща за Слънце в телец са сигурност и удобство,привързва се към материални ценности в комбинация със силния асц.в Лъв,който дава издражливост,сила и постоянство,тази жена е успяла.Колебая се в каква сфера,може би финанси или изкуство,но с тази венера в овен хич не ми се връзва изкуството.
Другото,което ми идва на ум са телевизия,мода.Каквото и да е попрището там тя е неотразима.Има лидерски качества ,но като че ли не ги проявява директно,а индиректно.Силен Марс в Овен,но в 8 дом,където проявата е повече на подсъзнателно ниво,което се потвърждава и от южен възел в овен.
Относно партньорствата мисля,че има развод зад гърба си,заради съвпада на марс с венера,заради независимата луна във водолей и заради квадр.на Уран със Луната,уран упр.7 дом, квадрата е точен.

« Отговор #4019 -: Април 10, 2011, 01:49:14 am »
Много интересно!
Само накрая на въпроса, който зададох за нея съдържаше молба, на каква база и основания правите изводите.
Та ме интересува всичко това, което си написала - ще ти кажа после дали е вярно - на каква база е и на кои фактори.
Не е нужно да ги изброяваш всичките, просто отбележи, кое те е водело до тези изводи.
Нали ще можеш?
Първото,което ми направи впечетление бе големия кръст в неподвижни знаци в домовете 3-6-10-12,което я прави организирана и концетрирана в работа и кариера.Част от планетите в този кръст образуват квадрат с диспозатора си Луна-Уран Сатурн-Слънце,а от друга страна Плутон също е в опозиция с диспозатора си Венера,която е лошо поставена и в аспект с диспозатора си Марс.Пет от планетите в хороскопа на жената се намират в 10-я и 11-я градус Уран,Луна,Сатурн,Марс и Венера  и определено е в  живота и има доста кризисни ситуации,но от своя страна е постигнала много и е успяла да се утвърди чрез дисциплина и самоутвърждаване .Луната,Сатурн,Плутон,Марс и Венера са включени в интересна конфигурация -правоъгълник.Другита аспектна конфигурация в картата и е хвърчило,като най-интересното е,че те са няколко като във фокуса са Луната,Нептун,Плутон,Марс и Венера и домовете 2,4,6 и 8,което ме кара да мисля,че е получила наследство и добро образувание чрез родителите си,а и Меркурий в 9-ти дом у2 –образованието и е важно за нея.Уран и управлява партньорствата добре поставен-екзалтация,но с нито един хубав аспект квадрати с Луна и Сатурн,опозиция със Слънцето и куинконс със съвпада Венера-Марс.Страното е,че Уран е единствената планета във воден знак,което я прави студена и с емоционални проблеми,което се затвърждава и от квадрата на светилата-може би единствено към партньорите си е склона да проявяват съчувствие и състрадание,но не е сигурно,че е така и много вероятно да ги използва само,за да задоволява страстите си.
Дано да съм познала поне нещо,както казах картата ми беше много интересна и ме заинтригува!