Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 857984 Прегледи
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #4740 -: Юли 09, 2012, 12:04:41 pm »
Здравейте,
търся помощ от професионален астролог да разгледа специално моята карта. Имам си и няколко готови въпроси свързани със здравето, семейството и любовта. Също така бих се радвала и на отговори от всеки ... по темата. Благодаря предварително.

30 май 1980г - часът на раждане е между 23:10 и 23:20.

Преди малко влязох и попаднах точно на някаква тема за осми дом, която в момента изгубих ... Куспида на осмия ми дом е или в Лъв или в Дева или е толкова между двете ... че не мога да разбера, къде точно е.

Със стелиум в Осми дом съм - Марс, Сатурн, Юпитер. Управителят на хороскопа Сатурн, тази година по солар ми се пада някъде около асцендента. Слънцето по Солар ми е в осми...

Бях се отказала от астрологията известно време, но предполагам от възлите Стрелец-Близнаци в последно време .. взеха да ми се въртят хиляда мисли напоследък и пак се обръщам към астрологията.

Интересуват ме и композитите ми с двама човека ... мъже  ;). С единият имаме композитно Слънце в Лъв, асцендент в Стрелец и той си има доста скорпиони, Луната нещо не я помня каква ни беше ... а с другият имам композит Слънце в Рак и Луна в Козирог ... точно както мисля, че са ми осите АСЦ Кзр - ДСЦ Рак, и отделно е целия в осмия ми дом. И се заформя някаква много дълбока връзка ... то от давна де, не е от днес или вчера, има няма три години вече. Отделно се сещам и за един друг, по точно той се сеща за мен - разделихме се преди 9-10 години и сега пак се намерихме и се търсим, и аз незнам защо ... той пък е с луна в Стрелец, предполагам пак е от възлите нещо ... и така.
« Последна редакция: Юли 09, 2012, 12:28:46 pm от tanina »

*

Grace

• 2257
« Отговор #4741 -: Юли 09, 2012, 12:32:26 pm »
наистина е най-добре да се обърнеш към професионален астролог.
целта на този форум не е да дава такива консултации.

*

911

• *
  • 137
« Отговор #4742 -: Юли 09, 2012, 02:36:26 pm »
Хм..така .Ето ви една карта на много интересен човек (поне,когото аз познавам) Да видя ,какво мислите по отношение на няколко точки и съответно ,след това ще ви отговоря дали е така  :rolleyes:
1) Семейно положение -ерген,женен ,разведен ? Деца ?
2)Характер -отношение към околните .
3) Пътувал ли е  много или никога не е напускал родния си град?
4)Интересува ли се от Астрология ,НЛО ,паранормални явления?Хоби?
5)Здраве?Предпоставка за инциденти -катастрофа?

Та това е мисля .Ако  нещо др ви направи впечатление ,може да добавите :))

« Отговор #4743 -: Юли 09, 2012, 04:22:34 pm »
Здравейте приятели, за първи път пиша във форума и съм много заинтригуван от темата :blink:От няколко месеца се занимавам по сериозно с астрология, но все още съм много начинаещ. Прочетох темата и видях че има доста напреднали с материала  ;)Имам един въпрос ще се радвам да ми помогнете роден съм на 18 07 1991 21 30 в София и от 1 година съм в много голяма дупка и застой, ако можете да ми кажете очаква ли се скоро светлина в тунела и излине от сигуацията Благодаря Ви предварително.

Здравей Спасимире,

за застоя е виновен тр.Сатурн,който е активирал нат. тау-каре Сатурн-Слънце -с връх Луна,в съвпад с нея- това според йндийската астрология е период на Саде сати- труден период на изпитание на търпението, издържливостта по темите ,който Луната и Сатурн управляват- това са 6-12- там ли е застоя,без работа ли си , или е ниско платена и тежка,стагнация от към финансови активи,може да засегне и здравето , да се чувстваш самотен и изолиран от обществото,да ти липса човешка топлота и партньорство,тъй като Слънцето е У7,да не можеш да се себереализираш,тр.Сатурн в каре нат.Слънце е кризисен период ,преосмисляне на приоритети - периода при теб е по дълък предвид ретроградието на тр.Сатурн активирал три пъти наталната ти тау квадратира и  стационарният му градус, друго ,което се сещам е грижи за здравето на близък,родители
отделно и У11 Юпитер и У3,4, Венера са  квадратирали  нат Юпитер/Меркурий,а скоро и нат съвпад Марс/Венера като капак на всичкият невървеж,липсват ти приятели,соц.среда
като наслагване на този период е и Прогресивното новолуние,активиращо също тау карето ,пр.Луна е върху Слънцето и в каре към наталната,опозе на Сатурн
Прогресивните новолуния са кризистни периоди,докато нещо ново не е факт,те са ново начало,нова връзка,ново партньорство, нов бизнес,предшествано от криза и понеже е в 6 дом - може да означава нова работа,но трябва да предприемеш нови начини за постигането на целите,нов подход,различни от досегашните ти действия,трудна промяна,преодоляване на пречки,препятствия- тъй като е опозе на Сатурн,У12,/ недоброжелатели/като невидима стена,която трябва да събориш
Добрата новина е ,че тр.Сатурн влиза в Скорпион на 6 -10-2012 и ще отпусне малко примката,докато не стигне до средата на знака и не активира нат.каре Плутон/Юпитер
У9,МС и У11 и ако не учиш,ще избереш,какво или пък е възможно да обмислиш заминаване в чужбина -работа,учене
тр.Плутон като ти застане върху У1 Уран,очаквай тотална промяна на обкръжението и на виждането ти  за взаимоотношенията с околните
две затъмнения - на 20 май -Слънчево,новолуние,ако тогава си започнал нещо ново,било е в каре към Марс в 7,бизнес,или лични партньорства,то на 28-11-2012 на лунно затъмнение,пълнолуние ще добият завършен вид начинанията,ако си посял нещо,ще жънеш :mellow:и понеже активират 4 дом семейството ,там също се очакват промени
прогр.Слънце след около година ще е в сходящ съвпад с Юпитер в 7 дом,У11- възможна е приятелска подкрепа за успешни бизнес взаимоотношения,или приятелство да прерастне в сериозна връзка

това е ,пожелавам ти успех и да издържиш още малко  :blink:
« Последна редакция: Юли 09, 2012, 04:37:42 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #4744 -: Юли 09, 2012, 04:27:59 pm »
Стреличка, с първата част от коментара си имам чувството, че описваше мен. Явно голяма част от нас са в труден период, за съжаление... Дано пък след това всичко се нареди както трябва :blink:

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #4745 -: Юли 09, 2012, 04:29:38 pm »
Не съм специалист, но ще опитам с картата, постната от 911.
Според мен притежателят на тази карта е женен. Марс, който е У7, е във втори дом. Много е възможно партньорката да е с по-големи финансови възможности от него, може би тя издържа семейството, но не става дума за брак по сметка. Марс все пак е в квадрат със Слънце - има нещо в съпругата, което наранява егото му. Венера и Луна са в тригон, изглежда сякаш отношенията свекърва/снаха са доста топли и не му създават проблеми.
Смятам, че този човек пътува доста, въпреки нежеланието на партньора.
За деца ми е трудно да преценя, има някаква неяснота по този въпрос, нещо недоизказано.

« Отговор #4746 -: Юли 09, 2012, 04:45:26 pm »
Стреличка, с първата част от коментара си имам чувството, че описваше мен. Явно голяма част от нас са в труден период, за съжаление... Дано пък след това всичко се нареди както трябва :blink:

имаш кардинални светила- Луна в Рак и Слънце Везни  последна деката и затова  е валидна и за теб ,два стелиума във Везни и Козирог
« Последна редакция: Юли 09, 2012, 05:04:20 pm от strelicka »

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #4747 -: Юли 09, 2012, 04:46:58 pm »
А аз да смятам ли, че и моите неща ще потръгнат някога в живота и този велик ден ще е сравнително скоро, до края на годината, примерно :unsure:

« Отговор #4748 -: Юли 09, 2012, 05:12:37 pm »
А аз да смятам ли, че и моите неща ще потръгнат някога в живота и този велик ден ще е сравнително скоро, до края на годината, примерно :unsure:

и все пак да не забравяме,че след тр.Сатурн идва тр.Плутон за кардиналните,няма да е лесно,но е неизбежна трансформацията и за добро,едва като премине тр. на Плуто ще осъзнаеш защо,но догодина тр.Юпитер като влезе в 8 /Рак,ще имаш възврат с тези тронови луна и сатурн и екзалтирал юпитер в 8- разширение,експанзия ще донесе но е в опозе
на сати,трябва си и усилия за което

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #4749 -: Юли 09, 2012, 05:29:10 pm »
Да чакам и да се надявам общо взето :-\ ... съдбичка...

*

911

• *
  • 137
« Отговор #4750 -: Юли 09, 2012, 05:57:48 pm »
Според мен притежателят на тази карта е женен. Марс, който е У7, е във втори дом. Много е възможно партньорката да е с по-големи финансови възможности от него, може би тя издържа семейството, но не става дума за брак по сметка. Марс все пак е в квадрат със Слънце - има нещо в съпругата, което наранява егото му. Венера и Луна са в тригон, изглежда сякаш отношенията свекърва/снаха са доста топли и не му създават проблеми.
За деца ми е трудно да преценя, има някаква неяснота по този въпрос, нещо недоизказано.
Имаш верни предположения  :P Ще изчакам преди да кажа ,ако искат да се включат и други.
Нещо по другите въпроси  :rolleyes:

« Отговор #4751 -: Юли 09, 2012, 07:42:03 pm »
Здравейте приятели, за първи път пиша във форума и съм много заинтригуван от темата :blink:От няколко месеца се занимавам по сериозно с астрология, но все още съм много начинаещ. Прочетох темата и видях че има доста напреднали с материала  ;)Имам един въпрос ще се радвам да ми помогнете роден съм на 18 07 1991 21 30 в София и от 1 година съм в много голяма дупка и застой, ако можете да ми кажете очаква ли се скоро светлина в тунела и излине от сигуацията Благодаря Ви предварително.

Здравей Спасимире,

за застоя е виновен тр.Сатурн,който е активирал нат. тау-каре Сатурн-Слънце -с връх Луна,в съвпад с нея- това според йндийската астрология е период на Саде сати- труден период на изпитание на търпението, издържливостта по темите ,който Луната и Сатурн управляват- това са 6-12- там ли е застоя,без работа ли си , или е ниско платена и тежка,стагнация от към финансови активи,може да засегне и здравето , да се чувстваш самотен и изолиран от обществото,да ти липса човешка топлота и партньорство,тъй като Слънцето е У7,да не можеш да се себереализираш,тр.Сатурн в каре нат.Слънце е кризисен период ,преосмисляне на приоритети - периода при теб е по дълък предвид ретроградието на тр.Сатурн активирал три пъти наталната ти тау квадратира и  стационарният му градус, друго ,което се сещам е грижи за здравето на близък,родители
отделно и У11 Юпитер и У3,4, Венера са  квадратирали  нат Юпитер/Меркурий,а скоро и нат съвпад Марс/Венера като капак на всичкият невървеж,липсват ти приятели,соц.среда
като наслагване на този период е и Прогресивното новолуние,активиращо също тау карето ,пр.Луна е върху Слънцето и в каре към наталната,опозе на Сатурн
Прогресивните новолуния са кризистни периоди,докато нещо ново не е факт,те са ново начало,нова връзка,ново партньорство, нов бизнес,предшествано от криза и понеже е в 6 дом - може да означава нова работа,но трябва да предприемеш нови начини за постигането на целите,нов подход,различни от досегашните ти действия,трудна промяна,преодоляване на пречки,препятствия- тъй като е опозе на Сатурн,У12,/ недоброжелатели/като невидима стена,която трябва да събориш
Добрата новина е ,че тр.Сатурн влиза в Скорпион на 6 -10-2012 и ще отпусне малко примката,докато не стигне до средата на знака и не активира нат.каре Плутон/Юпитер
У9,МС и У11 и ако не учиш,ще избереш,какво или пък е възможно да обмислиш заминаване в чужбина -работа,учене
тр.Плутон като ти застане върху У1 Уран,очаквай тотална промяна на обкръжението и на виждането ти  за взаимоотношенията с околните
две затъмнения - на 20 май -Слънчево,новолуние,ако тогава си започнал нещо ново,било е в каре към Марс в 7,бизнес,или лични партньорства,то на 28-11-2012 на лунно затъмнение,пълнолуние ще добият завършен вид начинанията,ако си посял нещо,ще жънеш :mellow:и понеже активират 4 дом семейството ,там също се очакват промени
прогр.Слънце след около година ще е в сходящ съвпад с Юпитер в 7 дом,У11- възможна е приятелска подкрепа за успешни бизнес взаимоотношения,или приятелство да прерастне в сериозна връзка

това е ,пожелавам ти успех и да издържиш още малко  :blink:
Благодаря ти, много добър анализ :blink: Надявам се наистина че на 28-11-2012 ще има какво да се жъне ;) но с тези аспекти на сатурн и гъсто населения 12 дом нещата стават доста бавно и мачътелно-с много психическа енергия  :( Но важното е да сме оптимисти :blink:

« Отговор #4752 -: Юли 09, 2012, 08:14:54 pm »
blink: Надявам се наистина че на 28-11-2012 ще има какво да се жъне ;) но с тези аспекти на сатурн и гъсто населения 12 дом нещата стават доста бавно и мачътелно-с много психическа енергия  :( Но важното е да сме оптимисти :blink:
солара 2012-2013 с изгр.Асц Риби с Нептун в 12 сол.- е сигнал за неспокойни времена,за липса на конкретика,за липса на мотивация и цел,неопределеност,но превъзходно време за занимания с някакъв вид изкуство,което да  разсейва усещането за самота,изолираност-сол.Сатурн пак е върху нат.Луна ще е актуален година,заедно със сол.Луна в 4 солна К6 нат.майка, или жена от семейство да има със  здравословни проблеми.
солар с изгряващ Уран в Овен,време на равносметка и планове за бъдещето,година на непредвидими неща,който ще те засягат лично,Уран У1,може да сътвориш нещо уникално,което да ти носи доходност тъй като по натал Уран съвпад с У2 ,не споделяй с никой свойте идей,тъй като може някой да се възползва
тр.Юпитер на 26 юни 2013 ще влезе в Рак и в началото на август 2013 ще мине К6  -ще раздвижи благотворно всичко свързано с работа изненадващо ;)

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #4753 -: Юли 10, 2012, 05:07:56 pm »
Имаш верни предположения  :P Ще изчакам преди да кажа ,ако искат да се включат и други.

911, кога ще ни кажеш подробности по картата?

*

911

• *
  • 137
« Отговор #4754 -: Юли 10, 2012, 06:47:14 pm »
 :rolleyes:

911, кога ще ни кажеш подробности по картата?
:rolleyes: Човекът се е женил два пъти.От първия брак има едно дете  - причината за развода ,доколкото знам е била в съпругата,която по неправомерен начин се възползвала  от парите му...
От втория брак -също има едно дете.Настоящата му съпруга е с малко по-големи финансови възможности ,но не е фрапираща разликата.
Пътувал е на младини доста  - с това доколкото знам си е изкарвал парите -повече не мога да кажа.
По характер си пада "диктатор" и обича да контролира всички около себе си ,жена си ,децата си ,дори приятелите си(които впрочем не са много).
Като по чудо се спасява от катастрофа,пак преди години.
Алергичен е към думи като Астрология,Езотерика,здраво стъпил на земята е и не вярва в нищо.
Е то май е тва  ;D

« Отговор #4755 -: Юли 12, 2012, 06:55:03 am »
Благодаря ти, много добър анализ :blink: Надявам се наистина че на 28-11-2012 ще има какво да се жъне ;) но с тези аспекти на сатурн и гъсто населения 12 дом нещата стават доста бавно и мачътелно-с много психическа енергия  :( Но важното е да сме оптимисти :blink:

ще се радвам ако дадеш обратна връзка при събитие ;)

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #4756 -: Юли 19, 2012, 02:25:01 pm »
Момичета, моля за мнения, че съм си оплескала животеца :-\ Да дам малко инфо - приятелките ми се сърдят почти всички, без да знам защо, с гаджетата не върви, никой на хоризонта от много време, вкъщи сме във война, с университета имам доста изпити за вземане, под въпрос е дали ще завърша навреме. Имам чувството, че съм в дупка и не мога да изляза :'(  :'( :'(
« Последна редакция: Юли 19, 2012, 02:34:26 pm от vezni »

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #4757 -: Юли 19, 2012, 02:43:42 pm »
Момичета, моля за мнения, че съм си оплескала животеца :-\ Да дам малко инфо - приятелките ми се сърдят почти всички, без да знам защо, с гаджетата не върви, никой на хоризонта от много време, вкъщи сме във война, с университета имам доста изпити за вземане, под въпрос е дали ще завърша навреме. Имам чувството, че съм в дупка и не мога да изляза :'(  :'( :'(

добре, искам 20-30 мин за да ги видя нещата и ще пиша сериозно.

И само споко, Сатурн във Везни ти е съвпаднал със Слънцето, квадратирал ти е Луната в Рак и стелиума в Козирог. Самота, осъзнаване, правене на неприятни избори, но всичко с цел, да бъдеш по-самостоятелна, по-независима, и по-отговорна и към личната си енергия и към другите. Не ти е бил лек период последните 2 години, но е много конструктивен.

Плутон също ти квадратира Слънцето, много сериозно ще трябва да почнеш да си следваш вътрешните усещания, и въпреки че си Везни, да следваш сосбствената си воля, а не чуждата. И имай предвид, че Плутон доста години напред ще е в знака на Козирог, тепърва ще трябва все повече и повече да бъдеш себе си, да донесеш това заради което си се родила в този свят, иначе ще изживяваш дълбока вътрешна болка, а и няма как да срещнеш подходящия партньор, ако не започнеш да правиш това, в което си себе си, да си там, където си себе си, и най-вече да си вярваш, каквото и да казват другите.

(при мен Сатурн квадратира Слънцето, Юпитер, Нептун...а Плутон съвпадна с тях и мисля, че ми е до болка ясно какво изживяваш...).
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #4758 -: Юли 19, 2012, 03:46:10 pm »
Здравейте!Начинаеща съм в астрологията,но форума много ми хареса.Има добронамерени,знаещи и можещи астролози.Предимно досаждах на лични на Anabell,akruks,Mirabela,за което много им благодаря,че ме изтърпяха.При мен казуса е сложен,имам чувства към момче,родено на моята дата и година.Но не стигаше това,ами от седмица си пиша и с друго момче,пак "астрален близнак".Сигурно във форума ще ме запомните като момичето с "астралните близнаци"  ;D ,но на мен изобщо не ми е смешно.Чудя се защо все по себеподобни си падам и това проклятие ли е.Моля ако на някой му се занимава да погледне наталните ни карти и на тримата.Интересно ми е дали може да имам общи с някои от тях,и двамата не ги познавам лично,но историята е дълга,особено тази с Преслав,датираща от преди 7 години.Интересува ме най-вече неща за брак,кариера,деца.Има ли нещо др общо между нас,освен рожденната ни дата.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #4759 -: Юли 19, 2012, 04:20:56 pm »

Везни, предполагам това, което те интересува е защо изживяваш такъв период на „разруха” и колко време ще трае той.

Ще бъда абсолютно откровенна с теб – ти си доста чувствителна и интуитивна, и можеш да бъдеш и много целенасочена и упорита, когато се налага. Като цяло можеш да бъдеш добър балансьор, имаш силната опозиция на Луна на трон и Юпитер екзалте срещу Сатурн на трон (и допълнително Уран и Нептун в козирог – кармата на цялото Ви поколение). В тази ситуация, считам, че Слънцето и Марс са добре поставени във Везни (нищо, че са в падение и заточение), те ще ти дават хладен разум, обективна оценка,  и ще балансират между силната опозиция земя – вода (много емоции, много вътрешно напрежение, защото искаш по Козирог да материализираш, осъществиш плановете си, а Луната в Рак си пази чувствата и енергията). Везните ще ти дадат един по-спокоен подход, една способност да не се взимаш толкова насериозно. Добър екипен играч си. Освен това с тези планети в 11 дом, стига да търсиш винаги ще намираш покровители. Освен, че Слънцето ти е под егидата на Везните, и самата Венера е в 1 дом – красотата, хармонията, връзките между хората са много важни за теб, предполагам и партньорството, като цяло, но Юпитер (упр твой асц е в квадрат с Мерк (упр десцендент) – ще си вземеш партньор, с който все пак няма да сте напълно еднакви, може и да е зодия рак или Козирог, квадратите те зареждат с енергия.

В момента и Венера по прогресии ти съвпада със Сатурн в Козирог и много Козирог има замесен – ще трябва да чистиш, да „формообразуваш” сама себе си (изкристализираш – по Сатурн). Това означава много избори, много отхвърлени възможности, но няма как не можеш да бъдеш всичко. Управителят на асц ти е екзалтиращ това е изключително добър аспект – голяма късметлийка си. И винаги ще имаш достъп до чуждите ресурси, не бих се учудила, ако съпругът ти е доста заможен. И двете ми приятелки със светила в 8 дом си избраха момчета, които в последствие станаха богати и влиятелни. Или самат ти ще имаш професионален достъп до колективните ресурси.
Сатурн сега добре ти е натиснал и Меркурий и Марс и Слънце – нормално всякакви социални дейности да ти носят проблеми, за да мислиш върху тях и енергията ти да е понижена, отново за да се научиш да я управляваш (Слънце в съвпад с марс дава доста енергичен човек).

Плутон до 2023 ще е в Козирог и почти до тогава ще ти е квадратирал Слънцето. Плутон отговаря за дълбоките желания на душата, които дори не са толкова твои лични, колкото на цялата общност от която си част. Към дадения момент ти е съвпаднал със Сатурн (това и съвпада на Сатурн със Слънцето ти ще минат до края на годината, ще ти стане по леко). В последствие Плутон ще ти направи и опозиция с Луната – много вътрешни драми ще преживееш, много социални борби (Плутон има връзка със Слънцето), ако решиш да започнеш сериозна връзка и чрез ннея да си проявиш Слънцето, пак ще ти е трудно, Плутон много сериозно е намесен, но всичко това е защото има някаква семейна, родова карма, някоя баба, дядо, нещо неизживяно и ти трябва да го изживееш, да се обърнеш към себе си и да разбереш какво наистина искаш. В началото може да е модел, който семейството ти не приема, средатат ти не приема, който е абсурден, за който ще трябва да се бориш, обаче нямаш избор, ще си нещастна, или всичко ще се проваля около теб.

През 2023 прогресивната ти Луна влиза във везни, в знака на прогресивния ти МЦ, ще изживееш прогресивно новолуние (мн важен момент в живота ти), можеш и да сключиш официален граждански брак, прогресивната ти Венера ще е минала всички тежки съвпади и ще си една завършена, уверена личност.
Не е целта да страдаш обаче до тогава, а да приемеш себе си, и да разбереш, че всички външни неуспехи, провали ти подсказват нещо – ти си знаеш какво. Плутон отговаря за душата, за дълбоките ни желания, които може да са били желания на нашите пра-пра роднини, но не са били изживeни, и трябва да разбереш какво е това, заради което си се родила, което си пожелала да изживееш (буквално). Иначе да Плутон си дава усещането за ДУПКА, за тъмно, за подсъзнание, за дълбочина....само, че трябва да го използваш конструктивно, това дълбинно усещане и проникновение  :P
« Последна редакция: Юли 19, 2012, 06:23:14 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens