Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860237 Прегледи
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #4840 -: Август 17, 2012, 10:57:02 pm »
Благодаря много за мнението! :) Ще се радвам, ако и други се включат.

Питах това за професиите, защото, както много точно посочи, съм постоянен в непостоянството и от това се страхувам за в бъдеще, понеже би ми било проблем според мен.

Иначе кои според теб са предимствата и недостатъците ми спрямо работата? Интересувам се най-вече от вторите, за да знам кое да поправя.

« Отговор #4841 -: Август 18, 2012, 11:15:01 am »
Това ти е недостатъкът - че се разпиляваш, разсейваш. Но кой знае, някъде това би могло да бъде предимство.
Понякога си сприхав, избухлив. Трупаш недоволство и после... бум. Така можеш да обидиш някои хора, на които ще ти се наложи да разчиташ. Изобщо мразиш да разчиташ на хората, да си зависим от тях. Напрежението също може да не е твоята стихия. Мисля, че трудно понасяш първоначално, когато си поставен в ситуация под напрежение. Имаш нужда да се оттеглиш на спокойно място и след това си готов да атакуваш проблема отново градивно. Под напрежение има опасност да работиш деструктивно.
Не понасяш съпротива, другите да не са съгласни с теб. Възможно е и трудно да приемаш критика.
Колебаеш се прекалено много, съмняваш се в себе си при първи сблъсък с нова ситуация. Но в последствие намираш сили и се преборваш с проблемите. Смесица си между сила, смелост и колебания, съмнения.
Имаш мотивация, силно желание да си пръв, да успяваш във всичко, с което се захванеш, да те уважават, но ти липсва търпение, за да доведеш нещата до финал. При първата трудност се отказваш, но само, за да се върнеш по-силен от преди. Или пък ти се струва, че няма смисъл да влизаш в битката, макар и силно да желаеш да си победител.

В предния си пост пропуснах да спомена, че астероидът Хирон се свързва именно с екологията и околната среда.

И аз ще се радвам някой друг да се включи по картата ти, защото нИ съм експерт.
« Последна редакция: Август 18, 2012, 12:07:44 pm от Mirabella »

« Отговор #4842 -: Август 18, 2012, 03:15:38 pm »
Всичко, което си написала, ми звучи ужасно (което не значи, че не е вярно). ;D ;D За мен по-голям проблем даже от непостоянството са именно тея колебания и съмнения. И тук, може би, то (непостоянството) има и някакви позитиви, защото не позволява тези състояния да ме държат задълго. Това за избухливостта и желанието да съм пръв преди ги имах в доста големи количества, но вече се старая да преборвам егото си и значително намаляха. Въпросът обаче е, че тези колебания и съмнения ми е неясно как да ги премахна, понеже ми идват отвътре и е явно някакъв конфликт в мен, който трябва да разреша, но нито знам какъв точно е, нито как да го разреша. :( Явно по природа съм някакъв дуалистичен, което не знам как ще ми се отрази за в бъдеще.

*

Leo

• 6
« Отговор #4843 -: Август 18, 2012, 03:19:15 pm »
Привет на всички! Трудно ми е да пиша тук и ми струваше доста усилия да го направя. Съветвала съм се с астролог(последния път преди 5 месеца), но това не ми помогана да намеря верния път и да постигна поне малко успех. След поредния неуспех тази седмица, бих искала да разбера и Вашия прочит на моята карта. Интересувам се дали ще успея да се развия в професията си или е по-добре да я сменя и да спра да се измъчвам?:)
Благодаря на всички, които ще се включат!!!
« Последна редакция: Август 26, 2012, 05:22:36 pm от Leo »

*

Papy

• 4343
« Отговор #4844 -: Август 18, 2012, 03:37:10 pm »
Здравей, лео, защо ти е трудно да пишеш тук?
С какво се занимаваш професионално?

« Отговор #4845 -: Август 18, 2012, 03:45:47 pm »
Всичко, което си написала, ми звучи ужасно (което не значи, че не е вярно). ;D ;D За мен по-голям проблем даже от непостоянството са именно тея колебания и съмнения. И тук, може би, то (непостоянството) има и някакви позитиви, защото не позволява тези състояния да ме държат задълго. Това за избухливостта и желанието да съм пръв преди ги имах в доста големи количества, но вече се старая да преборвам егото си и значително намаляха. Въпросът обаче е, че тези колебания и съмнения ми е неясно как да ги премахна, понеже ми идват отвътре и е явно някакъв конфликт в мен, който трябва да разреша, но нито знам какъв точно е, нито как да го разреша. :( Явно по природа съм някакъв дуалистичен, което не знам как ще ми се отрази за в бъдеще.

Не е ужасно. :blink: Всеки човек има добри и лоши страни. А понякога точно добрите ни страни могат да ни вкарат в неприятности, а лошите да ни измъкнат от тях.
Повечето напрегнати аспекти в картата ти са опозиции, а опозицията те предизвиква да намериш баланса между двете крайности.
Може и никога да не успееш да премахнеш колебанията си напълно. А може би и не трябва да ги премахваш, а да ги накараш да работят в твоя полза. Опозициите на Нептун и Сатурн със Слънце и Меркурий са аспектите, които набедих за неувереността и колебливостта ти. Изкарай положителното от тях. Опозициите на Нептун могат да те направят чувствителен към другите хора, техните настроения, нужди и т.н., когато общуваш с тях. А това би могло да ти е от полза в работа, изискваща контакт с хора, публика. Също биха могли да ти помогнат в учебния процес (оста 3/9 дом). Плутон балансира с хармонични аспекти опозицията Меркурий/Непутн. Би трябвало бързо да усвояваш нови знания, сякаш интуитивно. И не на последно място, аспектите на Нептун дават креативност. При теб Нептун е в опозиция и със Слънце - управител на 5-тия дом на творчеството.
Опозициите на Сатурн със Слънце и Меркурий дават трезв и рационален поглед върху действителността. С наука не ти ли се занимава? Или с преподавателска дейност?

Към момента Сатурн все още транзитира през Везни (знака на баланса) и 6-ти ти дом, намирайки се в точна опозиция с наталния ти Марс. Шанс да се научиш да контролираш (Сатурн) изблиците си (Марс), от който си се възползвал, както казваш.

Колебанията могат и да предпазват от необмислени постъпки. Потърси баласа между увереността и колебанията.
« Последна редакция: Август 18, 2012, 04:18:07 pm от Mirabella »

« Отговор #4846 -: Август 18, 2012, 03:49:10 pm »

Може би професия свързана с изразяването на  някой талант? :-\

« Отговор #4847 -: Август 18, 2012, 03:57:11 pm »
Стеснителна натура е. Лъвско Слънце в 1-ви дом никой не би свързал със стеснителност. Но У3 Меркурий е в 12-ти дом, където е и съвпадатът Венера/Сатурн в опозиция с Луна (У1) в Козирог.
В края на годината Уран тръгва директен и в началото на следваща ще тригонира Слънцето ти и ще бъде в съвпад с МС. Ще добиеш повече увереност в себе си и начина, по който се представяш в работата си.
Съгласна съм с МуунЛайт, че ти подхожда креативна професиия или такава, свързана с Дева и Нептун в 5-ти дом - биология, химия, фармацевтика, медицина.

« Отговор #4848 -: Август 18, 2012, 05:15:59 pm »
...

Кара ме да се замислям твоят пост. Звучи наистина логично колебанията да идват от това търсене на баланса. Може пък това да е моята орис. :rolleyes: Даже се чудя дали този вътрешен конфликт не ми дава силата, която ми е нужна, за да се справям с проблемите. Трябва да помисля по-подробно над този въпрос.

Иначе науката си ме влече (въпреки че наука е доста общо понятие, не знам какво имаш точно предвид). За преподавателска дейност не съм се замислял, въпреки че има хора, които са ми казвали, че умея да изслушвам и обяснявам добре. Но си мисля, че може би няма да имам необходимото търпение, което е нужно за един преподавател. Все пак се опитвам да развивам търпеливостта си и предполагам, че тепърва ще търпя развитие в този аспект.

*

Leo

• 6
« Отговор #4849 -: Август 18, 2012, 08:29:33 pm »

Може би професия свързана с изразяването на  някой талант? :-\
Здравей:). Трудно ми е, защото обикновено аз помагам на някого и да си призная трудно приемам помощ. Икономист съм. Имах висока позиция, която загубих преди повече от година, проблемът не е в позицията, а в това, че много харесвах работата. Всички опити да намеря подобна остават неуспешни. Представям се блестящо, докато не ме попитат дали съм семейна и тъй като не съм, предполагам се досещате, какво е продължението?!

*

Papy

• 4343
« Отговор #4850 -: Август 18, 2012, 08:46:40 pm »
Лео, трудно е да бъдеш бог :)
Малко ми е странно това, което казваш-може би става въпрос за наистина високи позиции, защото във високия клас на средния мениджмън децата са проблем, не безбрачието :)

Сложи си картата с транзити-ще бъде по-удобно

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4851 -: Август 18, 2012, 09:00:10 pm »
По-скоро да си обвързана и с малко дете (деца) е проблем, отколкото обратното. Поне с такива впечатления оставам от повечето интервюта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #4852 -: Август 18, 2012, 10:26:59 pm »
Според мен, лео, емоционалността ти пречи и винаги ще ти пречи, да станеш голям шеф. Луна и сатурн във взаимна рецепция, венера в рак в 12-ти, съвпад сатурн, меркурий-и той там-имаш преграда, зад нея скриваш всичко, но вътрешно се разкъсваш от противоречия, доста често и от несигурност. Високата позиция, която си имала, е била добра за теб, защото? Била е добре платена или ти е харесвала властта? Ако е 2-то- не мисля, че друга подобна като цяло ще ти се отрази добре. И я загуби заради тайни афери, или злепоставяне от врагове?

« Отговор #4853 -: Август 19, 2012, 06:36:44 am »
Привет на всички! Трудно ми е да пиша тук и ми струваше доста усилия да го направя. Съветвала съм се с астролог(последния път преди 5 месеца), но това не ми помогана да намеря верния път и да постигна поне малко успех. След поредния неуспех тази седмица, бих искала да разбера и Вашия прочит на моята карта. Интересувам се дали ще успея да се развия в професията си или е по-добре да я сменя и да спра да се измъчвам?:)
Благодаря на всички, които ще се включат!!!

тр.сатурн те отпуска като квадратури към опозицийте 6-12
но там са тр.уран около МС прави нещата свързани с кариера непредвидими,а тр.плутон е в 6 дом,пак свързан с работа, а те са външни фактори, носещи пречки за преодоляване и не зависещи от личната воля на човек, колкото и да е голяма тя със слънце лъв в 1 дом :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Leo

• 6
« Отговор #4854 -: Август 19, 2012, 09:52:52 am »
Според мен, лео, емоционалността ти пречи и винаги ще ти пречи, да станеш голям шеф. Луна и сатурн във взаимна рецепция, венера в рак в 12-ти, съвпад сатурн, меркурий-и той там-имаш преграда, зад нея скриваш всичко, но вътрешно се разкъсваш от противоречия, доста често и от несигурност. Високата позиция, която си имала, е била добра за теб, защото? Била е добре платена или ти е харесвала властта? Ако е 2-то- не мисля, че друга подобна като цяло ще ти се отрази добре. И я загуби заради тайни афери, или злепоставяне от врагове?

Здравей:). Не търся власт и преди не съм имала такава. Просто харесвах работата и се чувствах свободна в нея.

« Отговор #4855 -: Август 19, 2012, 10:40:42 am »
Стеснителна натура е. Лъвско Слънце в 1-ви дом никой не би свързал със стеснителност. Но У3 Меркурий е в 12-ти дом, където е и съвпадатът Венера/Сатурн в опозиция с Луна (У1) в Козирог.
В края на годината Уран тръгва директен и в началото на следваща ще тригонира Слънцето ти и ще бъде в съвпад с МС. Ще добиеш повече увереност в себе си и начина, по който се представяш в работата си.
Съгласна съм с МуунЛайт, че ти подхожда креативна професиия или такава, свързана с Дева и Нептун в 5-ти дом - биология, химия, фармацевтика, медицина.

Leo,този коментар също е за теб. ;)

*

Leo

• 6
« Отговор #4856 -: Август 19, 2012, 10:40:43 am »
Лео, трудно е да бъдеш бог :)
Малко ми е странно това, което казваш-може би става въпрос за наистина високи позиции, защото във високия клас на средния мениджмън децата са проблем, не безбрачието :)

Сложи си картата с транзити-ще бъде по-удобно

Когато си почти на 40г. и си сам, логично е може би да си мислят, че искаш да хванеш последния влак?!:) Хората станахме изключително жестоки и грубостта може да надмине всякакви граници.

Прикачих и карта с транзити:). Благодаря, че се включи!:)
« Последна редакция: Август 26, 2012, 05:24:49 pm от Leo »

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #4857 -: Август 19, 2012, 10:57:32 am »

Здравей:). Не търся власт и преди не съм имала такава.
Просто харесвах работата и се чувствах свободна в нея.
Е, и все пак това не е единствената работа на света,ще си намериш друга по-хубава -това го помни от мен-
ВСЯКО ЗЛО Е ЗА ДОБРО............
Това ти го казва човек който е сменил много работни места и е срещнал много трудности с намиране на работа,но пък такава си намерих,че сега съм много доволна от това -и след най-дългия мрак идва светлината....
Аз не съм капацитет чак такъв в Астрологията,но пък ти направих номерологична прогноза и видях,че изминалата година е била доста тежка ,но сега след рожденния ти ден си в година 5 в която ще настъпят много промени  както в професионален план така и в личен ....и помни че се случва точно това което не очакваме и помощ може да получим от там откъдето най-малко сме очаквали...не трябва да се отчайваме а да се борим ....
ОТ МЕН КЪСМЕТ :blink:     
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4858 -: Август 19, 2012, 11:14:03 am »
Да се включа и аз с няколко реда, дано с нещо съм полезна.  :blink:

Според мен основният мотив не е властта, а да се чувстваш полезна и ефективна. Не на последно място професията трябва да носи признание и социален успех, но не става въпрос да те окичат с лаври, а просто ти самата да се чувстваш вътрешно удовлетворена.

В последно време транзитният Сатурн, минавайки през наталния Уран в 4 дом, е поразклатил малко "основата", върху която си стъпила - активиран е квадратът му с Меркурий. Това може да е шанс да промениш малко подхода към някои рутинни дейности и занимания, да прозреш нови и интересни възможности отвъд сепмли на пръв поглед неща.

Скоро транзитният Сатурн ще напусне знака Везни и според мен оттам нататък ти предстоят по-добри времена. Няма да липсват и благоприятни възможности за реализация в професионален план - транзитният Юпитер ще повтори секстила си с нат. Слънце, транзитът му през 11 дом обикновено носи благоприятни възможности (ако има и други указания за това - ти по натал си имаш точен секстил Юпитер/Луна и тригон на Юпитер с Венера/Сатурн + силен Юпитер). След ингреса в Скорпион Сатурн ще направи секстил с нат. Марс (управител на МС) и влиза в знаков тригон с нат. Юпитер.

Разпада се и знаковият квадрат на Сатурн с нат. Луна - дотук той е бил в 10 знак от нея, нормално е въпроси, свързани с професията, да излязат на дневен ред и да се направи някаква равносметка - например, не пренебрегваме ли други важни аспекти от живота, отдавайки приоритет на кариерата? / наистина ли професионалното развитие има най-важно значение и ценност за нас или има и други неща, на които би следало да обърнем внимание?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Leo

• 6
« Отговор #4859 -: Август 20, 2012, 07:28:13 pm »
Благодаря на всички! Много мило, че се опитахте да ми помогнете!