Адски много ти благодаря, за изчерпателния отговор!!! Имах нужда, наистина!
Напълно права си за презареждането на батериите. И наистина досега не осъзнавах, че колкото и да се стремя към контакти (Уран, Юпитер), винаги са краткотрайни и необвързващи - 1-во заради свободолюбивостта, и 2-ро, защото го чувствам като товар... Ще ти го опиша, защото съм изумена колко вярно работи астрологията!
Бях на бригада това лято в Америка с много близка моя приятелка и всички останали - непознати. Това беше социален експеримент за мен. Още първия ден почнаха запознанства и контакти. Беше ми много интересно, но на никого не позволих да се "приближи" прекалено (в случая на приятелката ми, чийто живот се характеризира с КОНТАКТИ, тя още на първия ден си размени телефоните с всички, като нон стоп разчиташе на някого за нещо и правеше услуги в замяна - тоест завърза мигновени приятелства, някои остават и истински). Аз като гледах това отстрани разбрах, че съм доста по-интровертна, отколкото съм си мислела... Изключително ме натоварва да поддържам много прятелства, постоянно да се очаква нещо от мен, ако мога така да го нарека. Може би тази комбинация от положения и аспекти ме е направила непоправим егоист - в смисъла, че в центъра на живота ми съм АЗ и всичко, което не ми помага за развитието на "АЗ" е излишен товар

Хахаха.
Определено не съм избухлива и нервна, по-скоро щом се случи нещо, което не ми изнася, реагирам доста пасивно....Точно по земя и вода. Почвам да разсъждавам, анализирам (Дева)и в същото време вътешно се панкьосвам и измъчвам доста (Рак), докато не намеря решение. Е, не мога да се оплача от решенията, които взимам... Много съм щастлива даже, че имам земя, която да ме сваля и да ми дава практичност. Но определено ми липсва бързата реакция и огнената емоционалност

Луната (У7) в Дева би трябвало да съответства на спокоен човек, който предпочита безметежни и стабилни отношения, но в 8-мия дом и в тригон с Уран би могла да го кара да търси тръпка, вълнения, дори да подлага отношенията на непрекъсната проверка
Тук си отново в десетката!! Има адски малко хора, които съм допуснала истински до себе си и те определено ми дават ОГРОМНА тръпка. Всъщност, като се замисля, тези хора се описват абсолютно точно от Луната ми: По урански различни, бунтари, адски креативни, уникални, гледащи право в бъдещето; по нептунuaнски: мечтатели, обожаващи всякакъв вид изкуство, музиката за тях е начин на живот, мислещи доста за неща отвъд този свят; по девишки - земни, въпреки уран и нептун, те не са ауcадери от обществото, а напротив - знаят, че системата не струва, но един вид разбират (благодарение на Земята), че без да се спазват правилата няма как да се живее на тази планета и все пак гледат реално на нещата. От друга страна, осмият дом ги прави за мен, колкото и свободолюбива да съм, единствените и както никoй друг не може да разчита на мен, така пък те могат да го очакват от мен ВИНАГИ!!! И изпитанията също ги има...
Колкото до емоциите те са невероятно интензивни и крайни... В един ден мога да съм и на дъното, и в Рая. Затова пък нямам едни емоционални състояния за дълги периоди (чувства

). При мен всичко е моментно и според ситуацията... Например - не изпитвам носталгия в чужбина. Да, тъжно ми е, като се сетя а "предишния" си живот, но точно, колкото трае една емоция

Това, с което искам да се занимавам, определено е икономическо. Уча Financial management - 1ва година (май точно по скорион (МЦ & Плутон) и дева (луна)). Е, разбира се и Сатурн - кариериста и той е виновен

Благодаря ти и за прогностиката, надявам се наистина това да е основата на бъдещата ми кариера!!! За гаджетата (ако се случи!!!) ще е за първи път, хаха, никoй не допускам до мен

Много хубав ден ти желая и успех с Астрологията! Само да се установя тук, ще намеря курсове и ще почна да уча по-задълбочено, защото обожавам тази наука

Поздрави на всички от дъждовен Амстердам

Еуфория, може би това, че Марс е паднал по знак и ретрограден при теб се проявава като необходимост от по-дълго време за презареждане на батериите? Марс в 7-ми дом би трябвало да се стреми към контакти, изява, но заради есенциалния му статус и ретроградието общуването с околните (Марс е У3) може да те натоварва повече. В такива моменти бързаш да се оттеглиш (Марс в квинкокс със Слънце в 12-ти дом) и да използваш усамотяването за възстановяване на жизнените си сили (Слънце е У8).
Непрегнатите аспекти на Уран/Нептун и още повече на Юпитер към Марс са доста широки. Ако бяха с по-малки орбиси, може би щяха да предизвикват Марса ти още повече към действия. Може би щеше да бъдеш избухлива, нервна, като шило в торба, когато не си в състояние да получиш веднага онова, което искаш. Така действията ти са по-предпазливи, умерена си, знаеш границите си.
Натален Плутон дава сила Марса ти, помагайки му да планира по-добре (макар че планирането по-скоро се свързва със Сатурн).
Напоритостта ти и желанието за непрекъснати промени и вълнения бих отдала на Уран в 1-вия ти дом. Нептун в съвпад с Уран би могъл да "изсмуква" част от енергията му или да я направлява в креативна посока (и заради тригона с Луна). Луната (У7) в Дева би трябвало да съответства на спокоен човек, който предпочита безметежни и стабилни отношения, но в 8-мия дом и в тригон с Уран би могла да го кара да търси тръпка, вълнения, дори да подлага отношенията на непрекъсната проверка.
У10 Плутон на трон по знак в 10-ти дом, У1 Сатурн във Водолей и в 1-ви дом. Има си хас да не си амбициозна!
Преживяваш кракотрайни сривове, а не емоционални кризи и истерии, защото Луната е в 8-ми дом, т.е. има нужда от ситуации, проверяващи издържливостта й, доказваща й, че може да излезе по-силна от всичко, но е земна и в хармоничен аспект с Уран (тригон). Ако беше съвпад, опозиция или квадратура, мисля, че емоциите щяха да бъдат по-трудни за овладяване.
Луната в Дева е любознателна, плюс Меркурий в Стрелец и в дом, който мунданно съответства на Водолей (11-ти), е аспектиран с широк секстил от диспозитора си Юпитер в 9-тия дом. На тези конфигурации отдавам желанието ти да учиш и да се развиваш. Предполагам имаш нагласа да се занимаваш с научна дейност, лингвистика, право?
У10 Плутон е в тригон с Марс. Може би кариерата ти е подходящо да бъде свързана с дейности, които не изискват използването на физическа сила, а търпение и прецизност.
Транзитен Сатурн от около година се разхожда в квадратура с Марса ти. Това би могло да засилва у теб чувството за безсилие, а също и да насочва енергията ти съм образование (Сатурн в 9-ти дом, Марс е У3), вместо към физически дейности.
Транзитен Плутон в съвпад с АС може да те провокира да изискваш свръх постижения от себе си, а Уран в 3-тия дом да те кара непрестанно да търсиш действие, изява. От вчера Плутон е директен и днес е точната мунданна квадратура с Уран. Може би това е част от причината да се чувстваш така.
Предполагам си студентка от тази есен. Предстои смяна на знака на Сатурн, което означава, че ще отпусне Марса ти и ще съвпадне с МС-то ти. Прогресивна Луна също ще смени знака (ще влезе в Близнаци). Не съм експерт, но мисля, че е подходящ период за образование, което ще бъде в основата на бъдещата ти кариера (още повече, че транзитен Плутон, който натално управлява 10-тия ти дом, е на АС, което допълнително фокусира вниманието ти върху израстване).
Транзитен Юпитер ще започне скоро ретроградното си движение, което означава, че ще остане в 5-тия ти дом (откъдето ще тригонира натален Юпитер в 9-ти). Прогресивна Луна ще квадратира съвпада на прогресивна Венера и транзитен Нептун. Само гаджетата да не те разсейват много.
Успех!!!