Anebell, много ми стана интересно за темата 12ти дом и спортистите. Наблюдавал съм хора със силен 12ти дом + силен Марс и наистина има нещо агресивно у тях (или наблюденията са ми твърде скромни и съм заблуден), но до сега пък съм смятал, че 12ти дом няма общо с това, а сега мнението ми се промени. Та интересно ми стана, защото и при мене има силен акцент на 12 дом - там са Слънце, Марс и Сатурн, а Марса е нещо страшно - на трон в Овен и е връх на Йод, правещ квадратура със съвпада Нептун, МЦ и Уран. Също така управителя на 12ти дом - Марс е в 12. Какво можеш да кажеш за моята карта (публикуване е на 245 страница от темата)
Наистина много силно гo усещам този Марс - толкова е презареден, готов да избухне всеки момент и НИКОГА не се предава, бори се докрай. Въпроса ми е в картата има ли някакви индикации за спортна кариера или липсата на хармонични аспекти на Марса няма да даде такава възможност? Всъщност каквато и насока да ми дадеш ще ми бъде полезна. И аз съм младеж като Александър и тепърва ще развивам кариера.
Благодаря предварително! :blink: :blink: :blink: :blink:

за 12 дом съм винаги готова да говоря. Трактовките на древните и средновековните автори твърдят, че 12 дом отговаря за скритите/тайни врагове. У12 в 12 те дефинират като
непобедим. Имаш сънища, безпогрешни усещания, видения, по отношение на това кой каквото ти мисли и на енергийно ниво
реално какво се случва. Често хората говорят едно, но дълбоко в себе си са злонамерени (завист, уроки, дори съжалението е отрицателна емоция) Пророчествата от рода на Пития са по 3, 5, 9 дом - Аполон е древният бог отговарящ за ясно_видците, което е доста логично - Слънцето дава светлина, то носи "времето" и бъдещето. Но тези пророчества са от социален, глобален характер. 12 дом са личните усещания, за колективната енергия (и 4 и 8 са нещо такова, но 12 е "глобален" и "универсален").
За една "Победа" ти трябва вяра, интуиция, и да знаеш кога да действаш и това 12 дом го дава + личната енергия - която я търсиш по целия натал - Марс, 1 дом, Светила, силно поставени планети. Като говоря за реални житейски ситуации. В живота не печели най-подготвения, най-умния, най-кадърния, Съдбата си има жребий /Парс фотуна/. освен това 12 дом не насилва нещата, той се оставя на "течението" (а течението са колективните посъзнателни механизми). 12 дом е труден, не случайно е домът на затвора, изолацията, емиграцията, но при У12 в 12 - ти ги контролираш нещата. особено добре е когато има и силна земя или земни домове замесени, защото земята винаги дава реализация на желанията по 4,8, 12 дом и по водните знаци.
Иначе за теб и професия - медицина. С толкова силен земен голям тригон, ще си много по добър специалист на 60 отколкото на 25 (а спортната кариера е кратка, но 35 си бита карта, ако не избереш спорт като бридж, нещо нефизическо). При теб трябва да има надграждане. Малко са професиите, които могат да ти позволят да имаш кариера и да заемаш и важни административни постове и професионалната структура да има ясно изразена йерархия, и да са истински креативни професии (90% от бизнес специалности са антисоциални и изключително повърхностни и скучни, трябва ти много въздух по натал, за да се чувстваш добре там ... ). А и можеш в последствие да бъдеш директор на болнично учреждение, да имаш академична кариера, или политическа, - ако земята ти поиска да се впише нейде из структурите на държавата. Но и медицината (стоматология, психиатрия) сама по себе си, с изявения ти Нептун и Луна в Дева

ще ти е интересна, материята е сложна, но смислена, имаш достатъчно дълбочина, за да станеш мн добър лекар и специалист, а и контактът с пациенти няма да те натоварва, напротив, ще те зарежда. Приятелите ми медици - на по 30 години те са видели такива неща, толкова са зрели, достойни личности са (това е важно за един мъж). Това не мога да го кажа нито за приятелите си програмисти, нито финансисти, нито из арт средите - музиканти, режисьори, актьори, художници - всички са пропаднали егоцентрици, които ако не емигрират ще станат алкохолици.

До някаква степен го твърдя за правистите, инженерите и архитектите - сериозни мъже са, но Нептун не е за тези професии. Луна в Дева също не мисля, че ще се чувства добре в правото например - педантична е, а там игрите са на ниво... трябва ти от безхаберието и оптимизма на Юпитер (а твоя е в падение и то в най-рестриктиращата зодия - Козирог). За инженер - скучна професия е, Нептун ще се чувства зле, няма да има пациенти, с които да си комуникира и да състрадава, освен ако не станеш дизайнер на Запад, там са креативни, наистина. Дори архитектурата в Бг е на едно битово елементарно ниво.
Ще те направят в Мед. академия сам да си говориш, пълно е с връзкари, но един сериозен мъж има шанс - все пак някой трябва да работи. Ясно е, че на проф. Петров дъщеря му ще е златен Хипократ, но тя операционен нож няма да пипне през живота си. Ако си културен и не ги дразниш със знания и възможности (прикриваш се, а силен 12 дом го може това), имат и стипендии, и специализации из Европа, и на 32-34 може да си един добър специалист с изключително интересен мироглед (това е професия, която обогатява личността, а при силен 12 дом, Нептун и земен голям тригон имаш нужда от нещо сериозно). :blink: