Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 857250 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #4920 -: Септември 24, 2012, 09:38:15 pm »
Да, само дето аз обикновено в карти на спортисти недолюбвам 12 дом. И досега не съм го видяла в добра светлина, аспектиран. Контузии и проблеми. И себе си там слагам - У12 е Юпитер в Овен, но контузиите бяха потресаващи и колкото и да ползвах Плутона, за да превъзмогна себе си, нямаше как да се правя, че всичко ми се получава, както искам, а и както трябва за медал.

И с У на Асц Уран, критичен в 12ти... Не ми се вижда обещаващо.
« Последна редакция: Септември 24, 2012, 09:43:59 pm от Ronia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4921 -: Септември 24, 2012, 09:40:47 pm »
На мен сега две различни карти ми се отварят, не мога да разбера защо.

А, разбрах защо ;D - тази с пълнолуние в Риби/Дева и АС Водолей е на Янита91.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4922 -: Септември 24, 2012, 09:42:33 pm »
Картата с Луна в Дева и огнените Венера и Юпитер не е ли на Янита, не Александър?

За 12-тия дом в карти на спортисти можем да разгледаме картата на Рафаел Надал. При него У1, тронов Плутон, попада в 12-тия дом, което вероятно му дава тази изключителна психическа сила, с която разгромява противниците си. Марс е екзалтиран, в секстил с Юпитер на трон. Но и той не е пощаден от контузии. Даже е сред тенисистите, страдащи най-много от контузии. Забелязах, че при транзитен Сатурн в квадрат с натален Марс (У6) му се обади отново старата травма на коляното (това лято, след отпадането му от Уимбълдън болката станала нетърпима).
Сатурн в 1-ви дом в опозиция със Слънце би трябвало да дава страхотна дисциплина и чувство за дълг, да му налага да търпи лишения (макар че Сатурн не е със силен есенциален статус).
« Последна редакция: Септември 24, 2012, 09:50:15 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4923 -: Септември 24, 2012, 09:44:19 pm »
Картата с Луна в Дева и огнените Венера и Юпитер не е ли на Янита, не Александър?

Да, просто се омешаха казусите и помислих, че не съм интерпретирала правилната карта, адресирайки написаното към Александър (за евентуални професионални поприща).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #4924 -: Септември 24, 2012, 10:00:40 pm »

О, да, Мирабела, благодаря, объркала съм картите  ;). Но анализа си важи - У12 в 12 дом е изключителна защита.  :P
Дори в тази тема е показателно - направих грешка, и се случи интересна развръзка.  ;)

Сатурн в 1 дом - дава дисциплина, дава живот (по асц - съдба, среща със света), които те заставя да си дисциплиниран.

За Александър - асц Водолей, Слънце/Луна - Рак, Юпитер У10, МЦ на МЦ - най-извисената планета, дава спортни постижения и умения, но упр асц не е достатъчно силен, за да дава ultimate "победител". Като цяло земята и водата са много силни и с тази Водна Луна бих препоръчала по щадяща професия - водните Луни обичат преди всичко да са в емоционален баланс. Вярно е, че Луната има много хубав тригон със Сатурн, и секстил с Марс - дисциплина, енергия, но за индивидуален спорт, няма да стигне (за екипен може и да даде успехи).  ;)
« Последна редакция: Септември 24, 2012, 10:10:41 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #4925 -: Септември 24, 2012, 10:36:00 pm »
ее радвам се че прочетох нещо и по моята карта нищо , че е станала несъзнателно..  :blink: ще съм ви благодарна ако се включите и по моята карта когато имате възможност и изкажете мнения това което ви прави най-силно впечатление от пръв поглед и дали правилно съм започнала с тълкуването нищо че за сега съм на ниво описване на характера повече отколкото важни събития по наталната ми карта..
хубава и спокойна вечер :)))
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

*

Alexsandar

« Отговор #4926 -: Септември 24, 2012, 10:44:51 pm »

О, да, Мирабела, благодаря, объркала съм картите  ;). Но анализа си важи - У12 в 12 дом е изключителна защита.  :P
Дори в тази тема е показателно - направих грешка, и се случи интересна развръзка.  ;)

Сатурн в 1 дом - дава дисциплина, дава живот (по асц - съдба, среща със света), които те заставя да си дисциплиниран.

За Александър - асц Водолей, Слънце/Луна - Рак, Юпитер У10, МЦ на МЦ - най-извисената планета, дава спортни постижения и умения, но упр асц не е достатъчно силен, за да дава ultimate "победител". Като цяло земята и водата са много силни и с тази Водна Луна бих препоръчала по щадяща професия - водните Луни обичат преди всичко да са в емоционален баланс. Вярно е, че Луната има много хубав тригон със Сатурн, и секстил с Марс - дисциплина, енергия, но за индивидуален спорт, няма да стигне (за екипен може и да даде успехи).  ;)
Практикувам футбол и съм юноша в Левски. Много благодаря за мнението!

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4927 -: Септември 24, 2012, 10:53:38 pm »

Практикувам футбол и съм юноша в Левски. Много благодаря за мнението!

Aaaa това вече е различно, Юпитер толкова извисен, и добре поставен, дава покровители, добри финанси, голям късмет, ще се движиш в "хайлайф" така, че бих препоръчала да продължиш да се занимаваш с футбол. В смисъл, Олимпийско злато няма да даде, но една добра футболна кариера, ще има достатъчно енергия да даде.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4928 -: Септември 25, 2012, 09:37:52 am »
Anebell, много ми стана интересно за темата 12ти дом и спортистите. Наблюдавал съм хора със силен 12ти дом + силен Марс и наистина има нещо агресивно у тях (или наблюденията са ми твърде скромни и съм заблуден), но до сега пък съм смятал, че 12ти дом няма общо с това, а сега мнението ми се промени. Та интересно ми стана, защото и при мене има силен акцент на 12 дом - там са Слънце, Марс и Сатурн, а Марса е нещо страшно - на трон в Овен и е връх на Йод, правещ квадратура със съвпада Нептун, МЦ и Уран. Също така управителя на 12ти дом - Марс е в 12. Какво можеш да кажеш за моята карта (публикуване е на 245 страница от темата)
Наистина много силно гo усещам този Марс - толкова е презареден, готов да избухне всеки момент и НИКОГА не се предава, бори се докрай. Въпроса ми е в картата има ли някакви индикации за спортна кариера или липсата на хармонични аспекти на Марса няма да даде такава възможност? Всъщност каквато и насока да ми дадеш ще ми бъде полезна. И аз съм младеж като Александър и тепърва ще развивам кариера.
Благодаря предварително!  :blink: :blink: :blink: :blink:

;) за 12 дом съм винаги готова да говоря. Трактовките на древните и средновековните автори твърдят, че 12 дом отговаря за скритите/тайни врагове. У12 в 12 те дефинират като непобедим. Имаш сънища, безпогрешни усещания, видения, по отношение на това кой каквото ти мисли и на енергийно ниво реално какво се случва. Често хората говорят едно, но дълбоко в себе си са злонамерени (завист, уроки, дори съжалението е отрицателна емоция) Пророчествата от рода на Пития са по 3, 5, 9 дом - Аполон е древният бог отговарящ за ясно_видците, което е доста логично - Слънцето дава светлина, то носи "времето" и бъдещето. Но тези пророчества са от социален, глобален характер. 12 дом са личните усещания, за колективната енергия (и 4 и 8 са нещо такова, но 12 е "глобален" и "универсален"). 

За една "Победа" ти трябва вяра, интуиция, и да знаеш кога да действаш и това 12 дом го дава + личната енергия - която я търсиш по целия натал - Марс, 1 дом, Светила, силно поставени планети. Като говоря за реални житейски ситуации. В живота не печели най-подготвения, най-умния, най-кадърния, Съдбата си има жребий /Парс фотуна/. освен това 12 дом не насилва нещата, той се оставя на "течението" (а течението са колективните посъзнателни механизми). 12 дом е труден, не случайно е домът на затвора, изолацията, емиграцията, но при У12 в 12 - ти ги контролираш нещата. особено добре е когато има и силна земя или земни домове замесени, защото земята винаги дава реализация на желанията по 4,8, 12 дом и по водните знаци.

Иначе за теб и професия - медицина. С толкова силен земен голям тригон, ще си много по добър специалист на 60 отколкото на 25 (а спортната кариера е кратка, но 35 си бита карта, ако не избереш спорт като бридж, нещо нефизическо). При теб трябва да има надграждане. Малко са професиите, които могат да ти позволят да имаш кариера и да заемаш и важни административни постове  и професионалната структура да има ясно изразена йерархия, и да са истински креативни професии (90% от бизнес специалности са антисоциални и изключително повърхностни и скучни, трябва ти много въздух по натал, за да се чувстваш добре там ... ). А и можеш в последствие да бъдеш директор на болнично учреждение, да имаш академична кариера, или политическа, - ако земята ти поиска да се впише нейде из структурите на държавата. Но и медицината (стоматология, психиатрия) сама по себе си, с изявения ти Нептун и Луна в Дева :P ще ти е интересна, материята е сложна, но смислена, имаш достатъчно дълбочина, за да станеш мн добър лекар и специалист, а и контактът с пациенти няма да те натоварва, напротив, ще те зарежда. Приятелите ми медици - на по 30 години те са видели такива неща, толкова са зрели, достойни личности са (това е важно за един мъж). Това не мога да го кажа нито за приятелите си програмисти, нито финансисти, нито из арт средите - музиканти, режисьори, актьори, художници - всички са пропаднали егоцентрици, които ако не емигрират ще станат алкохолици.  :P

До някаква степен го твърдя за правистите, инженерите и архитектите - сериозни мъже са, но Нептун не е за тези професии. Луна в Дева също не мисля, че ще се чувства добре в правото например - педантична е, а там игрите са на ниво... трябва ти от безхаберието и оптимизма на Юпитер (а твоя е в падение и то в най-рестриктиращата зодия - Козирог). За инженер - скучна професия е, Нептун ще се чувства зле, няма да има пациенти, с които да си комуникира и да състрадава, освен ако не станеш дизайнер на Запад, там са креативни, наистина. Дори архитектурата в Бг е на едно битово елементарно ниво.

Ще те направят в Мед. академия сам да си говориш, пълно е с връзкари, но един сериозен мъж има шанс - все пак някой трябва да работи. Ясно е, че на проф. Петров дъщеря му ще е златен Хипократ, но тя операционен нож няма да пипне през живота си. Ако си културен и не ги дразниш със знания и възможности (прикриваш се, а силен 12 дом го може това), имат и стипендии, и специализации из Европа, и на 32-34 може да си един добър специалист с изключително интересен мироглед (това е професия, която обогатява личността, а при силен 12 дом, Нептун и земен голям тригон имаш нужда от нещо сериозно).  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #4929 -: Септември 25, 2012, 10:18:44 am »
Брех, този 12 дом. Имам неясноти по него-признавам. Например-уж тайни врагове, пък нещо по-важно като влезе в него, винаги някой явно си показва рогата (6 и 12 са ми празни-дева и риби)

Анабел, какво мислиш за 12-ти в рак, марс вътре-луна на иц във везни, имат си квадрат (не само знаков)?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4930 -: Септември 25, 2012, 10:53:48 am »
Брех, този 12 дом. Имам неясноти по него-признавам. Например-уж тайни врагове, пък нещо по-важно като влезе в него, винаги някой явно си показва рогата (6 и 12 са ми празни-дева и риби)

Анабел, какво мислиш за 12-ти в рак, марс вътре-луна на иц във везни, имат си квадрат (не само знаков)?

ами да - има ли нещо в 12 дом, по - видими и осъзнати за личността ще са нещата - и от там по-лесно се предпазва.

Марс си е Марс - нищо, че е в падение в Рак, и не е акцидентално силен в 12 дом - психическа агресия, емоционални манипулации (личността ще е добра в тях, и ще усеща когато другите се опитват да и ги прилагат). Да внимава да не си хаби личната енергия за чужди каузи, да не забрави собствената си воля, но е добре, че има връзка Марс - Луна (упр Марс е Луна) - всичко ще е много по осъзнато - Луната отговаря за менталните модели, нищо че е квадрат, квадратът е по-добре от нищо. Венера диспозитор Везни също е важна в дадения натал. А и Слънце как се включва (упр - асц ?). 

Луна на ИЦ не е зле, но виж - дневно, нощно раждане, източни, западни планети - кой води парада, кой е дорифорий - това също е мн важно.

« Отговор #4931 -: Септември 25, 2012, 10:55:15 am »
анабел много интересно описваш 12 дом и понеже прочетох ,че луна в дева която имам и аз не е подходяща за право  :o ..би ли погледнала и моя 12 дом ,понеже аз в момента точно право уча ..интересно ми е да разбера в коя област ще съм най-силна и дали с това с което съм се захванала да уча ще имам след време успех

Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

*

Papy

• 4343
« Отговор #4932 -: Септември 25, 2012, 10:58:51 am »
Венера-силна-във везни, секстил юпитер/плутон, тригон нептун-няма кофти аспекти, в 4-ти

Луната-от друга страна-освен квадрат с марс, квадрат и с юпитер/плутон, демек-връх на таоквадрат

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4933 -: Септември 25, 2012, 11:13:54 am »
добре Янита,  :blink: ще ти видя по подробно картата, и ще пиша довечера. Имай предвид че при АзаЗел и Юпитер е в падение - Козирог, освен, че Луна е в Дева и асц Телец, Слънце - Телец - има голям земен тригон, земята има нужда от повече време, от повтарящи се операции, за да стигне до съвършенство, това е лесно постижимо в медицината, а в правото трябва добра въздушна стихия (да си много комуникативен, да осмисляш огромно количество информация, и дори нова Конституция да напишеш, :P, това не носи удовлетворение на Земната стихия - носи на Огнената). А и правото си е морална "въображаема човешка реалност" - не изследва материалната природа (а Земните зодии обичат природата под всякаква форма и това им носи душевен комфорт). Въздушните зодии са по човешкия свят.  ;)  Огнените са големите идеалисти - борците за свобода, божествените деца.  :P

Папи - пусни моля те цялата карта ;), защото пак не разбрах Слънцето къде е, точно Нептун къде е и не мога да разбера, коя планета всъщност ще е най-силната. Не става на парче, сериозен анализ.

« Отговор #4934 -: Септември 25, 2012, 11:24:18 am »
благодаря ти много много анабел .. нямаш си и напредстава колко щастлива ме направи в моментаа.. :)))  :88:

« Отговор #4935 -: Септември 25, 2012, 12:29:01 pm »
Здравейте!Ако имате време и желание бихте ли погледнали и моята натална карта?Любопитна съм какви са най-подходящите професии за мен и с какво ще се занимавам занапред? Предварително ви благодаря!

*

Papy

• 4343
« Отговор #4936 -: Септември 25, 2012, 01:16:05 pm »
Анабел, мерси за предложението :) малко й е рано на тази карта, ако ме разбираш

« Отговор #4937 -: Септември 25, 2012, 01:36:40 pm »
dream girl здравей :) надявам се нямаш нищо против,че разглеждам картата ти ,но съм начинаеща и нетърпелива да разбера дали правилно успявам да опиша хората ,ще се радвам ако прочетеш написаното от мен и споделиш дали вярно съм го интерпретирала ..хора с много планети в земни домове както е при теб са стабилни,реални и практични..също така си оригинална,независима свободолюбива,упорита,ти си човек на когото може да се разчита,напориста,жадуваш за власт,показваш много и различни лица пред света:неспокойна,енергична,страстна(плутон в 1дом)..всяко нещо което е различно те привлича...като се има впредвид съвпада на слънце с меркурий би трябвало да си амбициозна и градивна..луната ти е в риби което показва ,че лесно можеш да бъдеш наранена,мечтателка си.имаш нужда да се чувстваш обичана и закриляна,обичаш дома,семейството и страната си според дома в който попада луната а именно 4-дом.Домът на семейството.притежаваш литературен талант и може би ще си добра като секретар или репортер,привлечена си от изследователската работа и си любопитна...меркурий ти е добре аспектиран във водолей имаш добър ум и си способна да изучаваш широк кръг от проблеми,но може би най-често си самоука
това е за сега от мен :) надявам се да съм успяла да те опиша точно :)

*

vall

• 26
« Отговор #4938 -: Септември 25, 2012, 01:38:30 pm »
Здравейте, публикувам моята карта с един единствен въпрос и той се отнася за връзките ми и по - конкретно романтичните, бъдещи такива ще ги има ли изобщо. Задавам този въпрос, тъй като опитът, който имам до момента в тази сфера е твърде болезнен и разрушителен, което ме кара да мисля, че съм нещо като негодна за всякакви взаимоотношения...
Много ще съм благодарна, ако някой от вас коментира.
Благодаря ви   :blink:
And all I loved I loved alone.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4939 -: Септември 25, 2012, 01:58:56 pm »
Задавам този въпрос, тъй като опитът, който имам до момента в тази сфера е твърде болезнен и разрушителен, което ме кара да мисля, че съм нещо като негодна за всякакви взаимоотношения...

Не си негодна за отношения, напротив, но просто така се случва, че привличаш трудни партньори.
В наталната ти карта е заложена малко по-трудна изява на мъжкия архетип (Слънцето и Марс), с женския архетип архетип проблем нямаш (Луна и Венера).

Имаш Сатурн близо до Десцендента и съвпад на Марс и Плутон в 7 дом, това е причината понякога да влизаш в отношения, които по някакъв начин те ограничават, задушават и в които присъства някаква форма на скрита агресия и контрол. Несъзнателно привличаш такъв тип мъже - опитай се да поработиш с подсъзнанието си и потърси отговор на въпроса защо определен тип мъже предизвикват интереса ти. Може да се окаже, че това са често повтарящи се типажи, сякаш несъзнателно всеки път избираш да изживееш същото разочарование, но с друг мъж. Казват, че планетите в 7 дом отразяват това, което на нас ни е трудно да изживеем съзнателно без взаимодействие с друг човек.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.