Твоят приятел си пада флиртаджия, винаги търси нещо ново, дори когато вече е намерил нещо добро. Но какво е виновен той при положение, че всички жени му изглеждат толкова скучни и еднообразни, а той има нужда от вълнения и тръпка. Може би ако намери комбинацията между добра домакиня, представителна в обществото и добър приятел за по една бира, би останал с нея за по-дълго време. То това си е направо "идеалната жена", а идеални работи трудно се намират. Но той няма да се задоволи с нещо по-малко от желаното, от онова, което смята, че му приляга.
При напрегнат аспект Луна/Венера в мъжка карта нещо куца в отношението с нежния пол. Към това добавяме, че Венера управлява 7-мия дом (връзки, партньори), а Луната - 5-тия (любовни отношения). Може да се разкъсва между много кандидатки, в лицето на всяка една от които да вижда по някоя от мечтаните черти, но не и всички едновременно. Може отношенията с майка му да са били напрегнати (тук и заради намесата на Уран в тау-квадратурата). Уран е на фокус, а Уран бяга от връзки като дявол от тамян. Тук попада в 8-мия дом, а Луната и Венера са по оста 5/11, Луната е У5. Хайде, да го кажа направо, моля да не ми се обиди (възможно е да греша, не съм експерт-астролог, само любител) - приятелят ти си пада по връзки за секс, не по връзки за нещо повече. Или поне се страхува да не бъде обвързан и затова играе недостъпния.
Слънцето е много силно поставено в 10-тия му дом (и по ведическата система). За него от първостепенно значение са кариерата и статусът, а жените може да се окажат терен, на който да се изфука с постигнатото. Марс и Юпитер в 6-ти в хармоничен аспект с Меркурий/Слънце в 10-ти действително би трябвало да го правят добър бизнесмен, победител, доста интелигентен и находчив при това.
Преди около 2 години ли е почувствал самотата, когато транзитен Сатурн е бил на DC, а прогресивна Луна на прага на 7-ми дом? Или тогава е започнал връзка, която е прекъснала кратко след това?
Към момента транзитен Уран му е на АС. Щях да си помисля, че не му е толкова самотно, той, Уран не бърза да се впуска във връзка, само в други опасности, неограничаващи свободата.
Извинявам се, ако греша.