Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859910 Прегледи
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5000 -: Октомври 21, 2012, 02:47:09 pm »
JH явно отчита Раху за управител на Водолей, защото поставя AL в 3-тия дом. Но ако Сатурн е У1, AL би трябвало да е в 4-ти заедно с Венера.

« Отговор #5001 -: Октомври 21, 2012, 03:14:16 pm »
мирабела предполагам ,че идеята да става  баща му е хрумнала съвсем скоро ,понеже до преди година беше изпаднал в депресивно състояние което продължи 2 години ,не излизаше ,не разговаряше с никой , за мен лично това е най-интересният човек и най-непредсказуемия ,мъж който страни от жените и може да е имал една сериозна приятелка, винаги спазваше дистанция,беше против сериозното обвързване и децата поне докато не стане на 30год , но ето  вече е факт ,че този мъж желае семейство и дете,но не знам как ще го постигне след като не иска да се обвързва и все му е трудно да намери подходящото момиче   :unsure: много ви благодаря,че толкова много момичета се включиха
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

« Отговор #5002 -: Октомври 21, 2012, 03:30:35 pm »
а той има ли родители или е изоставен с тоя натоварена родителска ос,липсвало му е любов в детството ,и двете светила са наранени и У4 в съвпад с Марс Рак и опозе на тези в 10 дом, или бащата е липсвал, нептун в 10 каре луна/слв също
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #5003 -: Октомври 21, 2012, 03:36:56 pm »
баща му почина когато той беше малък ,а майка му от доста години живее в чужбина  :'(
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

« Отговор #5004 -: Октомври 21, 2012, 03:39:45 pm »
ами може би само любовта на едно детенце може да го спаси от депресията и самотата :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5005 -: Октомври 21, 2012, 03:46:18 pm »
баща му почина когато той беше малък ,а майка му от доста години живее в чужбина  :'(

А кой го отгледал, друг близък?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5006 -: Октомври 21, 2012, 03:50:40 pm »
Не знам. Не мисля, че е излязъл от депресията. Просто има нова фикс идея, нов начин да се закрепи за нещо. Той е объркан - хем не иска да допуска никого в живота си, хем е самотен. Ясно е, че второто е следствие от първото (макар че може да съществува и независимо от него).
Не мисля, че правенето на деца и гледането на деца лекува депресията. Най-много да вкара и детето в своята депресия.

« Отговор #5007 -: Октомври 21, 2012, 03:53:52 pm »
стреличка ако едно детенце ще му помогне тогава искрено се надявам скоро време да намери подходящо момиче което да го дари с този прекрасен дар ..а oт солара му за тази година имали предпоставка това да се осъществи в близката една година . Лили баба му и дядо му го отгледаха ,или по скоро той сам понеже всеки един от тях си живее самостоятелно на етаж той на единият ,бабата на другият и дядото на третия

« Отговор #5008 -: Октомври 21, 2012, 03:54:10 pm »
детето е мотиватор да живееш заради някой , да има смисъл,ако това те прави щастлив,зависи от човека

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5009 -: Октомври 21, 2012, 04:00:42 pm »
Смисъл може да има и без деца, просто фокусът се пренасочва.  :blink:

Да не говорим за родители, които създават деца, но цял живот остават себефокусирани и егоцентрични.

Но специално за Луна в съвпад Раху (а често и в накшатра, управлявана от Раху) моментът с фокуса наистина е ключов, наскоро го коментирахме с моята ведическа астроложка. Ако изпаднат в дълбока депресия или циклят в безперспективна връзка, смяната на фокуса е най-доброто лекарство. Без фокус не могат, трябва все към нещо да са устремени, да го желаят силно.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5010 -: Октомври 21, 2012, 07:16:46 pm »
Mirabella много правилно се изрази " Той е объркан - хем не иска да допуска никого в живота си, хем е самотен " мисля ,че това изречение го описа много точно и не само за сегашното му състояние ,а като цяло.той винаги е бил такъв ,което объркване дължа и на семейната среда в която е израстнал

« Отговор #5011 -: Октомври 21, 2012, 07:50:23 pm »
Не съм го измислила аз. Само преразказвам с мои думи впечатлението ми за него от постовете ти, а картата му го потвърждава. ;)

*

Константин

« Отговор #5012 -: Октомври 22, 2012, 05:31:17 pm »
Здравейте обръщам се към вас по следния въпрос: Имам приятел, който е сам от 8 години. Той е успял в професионален аспект, но забелязвам, че липсата на партньор започва вече да му тежи :) Затова, ще съм ви много благодарен, ако някой отдели време, за да погледне, дали скоро ще намери сродната душа :) Роден е на 05.01.1980г. в 11:42 (преди обед) в гр. София

« Отговор #5013 -: Октомври 22, 2012, 06:10:02 pm »
Твоят приятел си пада флиртаджия, винаги търси нещо ново, дори когато вече е намерил нещо добро. Но какво е виновен той при положение, че всички жени му изглеждат толкова скучни и еднообразни, а той има нужда от вълнения и тръпка. Може би ако намери комбинацията между добра домакиня, представителна в обществото и добър приятел за по една бира, би останал с нея за по-дълго време. То това си е направо "идеалната жена", а идеални работи трудно се намират. Но той няма да се задоволи с нещо по-малко от желаното, от онова, което смята, че му приляга.

При напрегнат аспект Луна/Венера в мъжка карта нещо куца в отношението с нежния пол. Към това добавяме, че Венера управлява 7-мия дом (връзки, партньори), а Луната - 5-тия (любовни отношения). Може да се разкъсва между много кандидатки, в лицето на всяка една от които да вижда по някоя от мечтаните черти, но не и всички едновременно. Може отношенията с майка му да са били напрегнати (тук и заради намесата на Уран в тау-квадратурата). Уран е на фокус, а Уран бяга от връзки като дявол от тамян. Тук попада в 8-мия дом, а Луната и Венера са по оста 5/11, Луната е У5. Хайде, да го кажа направо, моля да не ми се обиди (възможно е да греша, не съм експерт-астролог, само любител) - приятелят ти си пада по връзки за секс, не по връзки за нещо повече. Или поне се страхува да не бъде обвързан и затова играе недостъпния.

Слънцето е много силно поставено в 10-тия му дом (и по ведическата система). За него от първостепенно значение са кариерата и статусът, а жените може да се окажат терен, на който да се изфука с постигнатото. Марс и Юпитер в 6-ти в хармоничен аспект с Меркурий/Слънце в 10-ти действително би трябвало да го правят добър бизнесмен, победител, доста интелигентен и находчив при това.

Преди около 2 години ли е почувствал самотата, когато транзитен Сатурн е бил на DC, а прогресивна Луна на прага на 7-ми дом? Или тогава е започнал връзка, която е прекъснала кратко след това?
Към момента транзитен Уран му е на АС. Щях да си помисля, че не му е толкова самотно, той, Уран не бърза да се впуска във връзка, само в други опасности, неограничаващи свободата.

Извинявам се, ако греша.
« Последна редакция: Октомври 22, 2012, 06:30:18 pm от Mirabella »

*

Константин

« Отговор #5014 -: Октомври 22, 2012, 06:44:49 pm »
Mirabella, благодаря ти, почти всичко, което казваш си е точно така :) Основното обаче, което ме вълнуваше е, дали има изгледи, да кажем в близката година, нещата да се променят :)

« Отговор #5015 -: Октомври 22, 2012, 09:39:48 pm »
Това горното го написах, за да проверя дали картата работи или по-скоро дали аз разбирам нещо от нея. Не съм спец по прогностика. Първо да ти питам дали към момента няма нова любов на хоризонта? Аргументите ми са, че стационарната фаза на Юпитер в 3-тия му дом на познаствата, контактите и пътуванията беше в тригон с У7 Венера (и тригонът все още е действащ) и последното пълнолуние беше в съвпад с Плутона му в 7-ми дом.

За сериозна връзка не знам, но 2013-та мисля, че ще бъде много силна година откъм професионална изява. В солара силен акцент пада върху 10-тия дом, докато опозицията Уран/Луна по оста на взаимоотношенията 1/7 дом може да допринесе до нестабилност във връзките му. Съвпадът на соларен У7 Венера с натален Нептун в 9-ти, соларен Нептун в 12-тия му дом и соларен СЛВ върху натален У12 Уран може да говорят, че ще се увлече по трудно осъществима (достъпна) или платоническа любов, например жена, която е далеч от него, но с която споделят сходни възгледи за живота.
По индийските планетарни периоди в средата на декември 2012-та започва период на Слънцето, което е в 12-тия му дом и управлява 6-тия. Отново ми изглежда, че нещата отиват към развитие в кариерата, повишаване на статуса. Транзитът на Юпитер в 11-ти дом от Луната му би трябвало да дава добри резултати - материални придобивки, постигане на целите. Докато транзитен Сатурн в 4-тия му дом от Луната надали се отразяла благотворно на вътрешната му хармония и комфорт.

« Отговор #5016 -: Октомври 22, 2012, 10:00:03 pm »
важно е, затова искам да ви питам, къде мога да търся баба си в натала?
//не й знам часа на раждане, дори за мястото не съм съвсем сигурна, затова не мога да й направя лична карта;

*

Константин

« Отговор #5017 -: Октомври 22, 2012, 10:00:42 pm »
Няма никаква нова любов на хоризонта :) Иначе благодаря ти много, че отделяш време :) В крайна сметка обаче какво му е писано ще стане, така че да не пришпорваме съдбата :D

*

Papy

• 4343
« Отговор #5018 -: Октомври 22, 2012, 10:13:59 pm »
//не й знам часа на раждане, дори за мястото не съм съвсем сигурна, затова не мога да й направя лична карта;

Ако баща ти е в 10-ти, майка му ще е в седми-твои
И слагаш и венерата

« Отговор #5019 -: Октомври 22, 2012, 10:19:07 pm »

Ако баща ти е в 10-ти, майка му ще е в седми-твои
И слагаш и венерата
ако е майка на мама - в 1-ви?