Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861163 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5040 -: Октомври 24, 2012, 10:40:40 am »
Грейс, картата е на първата страница в темата "вечният безработен", сложена е от лили

За да не спамим в другата тема, прехвърлям тук:
Интересно защо при моята луна в стрелец, ми харесват близнашки луни, че и везнишки

Изобщо не е чудно, а си е напълно нормално да чувстваш симпатия - знаците Стрелец и Близнаци лежат на една ос т.е. те са част от едно цяло и се допълват.
Споделяла съм своите наблюдения по въпроса.

То е така за осите, но нали казват за опозицията аз с/у другите
При мен се получава най-често аз и другите
По-скоро и това, което каза акрукс е вярно, заради въздушния ми тригон плутон-слънце-марс и асц везни-добре ми идват въздушни акценти

*

Grace

• 2257
« Отговор #5041 -: Октомври 24, 2012, 11:11:00 am »
Papy, благодаря, намерих я - съвпад Сл/Мерк/Венера в Риби :)

*

Asol

• 4140
« Отговор #5042 -: Октомври 24, 2012, 12:15:32 pm »
Papy, всеки избира в какво да вярва и приема. Например аз предпочитам сама да си ги анализирам нещата и тогава да си вадя някакви изводи, а не да чакам някой да ми дава готови насоки. Насоките на другите ги проучвам преди да ги приема за достоверни. И една книга по синастрия не съм прочела, но за мен тя е в по-голямата си част чиста психология, която включва в себе си и философската страна на астрологията. И естествено, че нещата са комплексни. Просто споделям това, което лично и чрез собствения си опит съм установила в конкретния случай.
« Последна редакция: Октомври 24, 2012, 01:18:32 pm от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5043 -: Октомври 24, 2012, 12:18:19 pm »
Един косвен роднина - стелиум в риби, меркурий във водолей

По-скоро за Риби със стелиум във Водолей имам впечатления, които по-горе споделих.

Стелиум в Риби познавам само един - от темата за вечните безработни, но там акцентът е Риби/Скорпион (преживява чрез скрита форма на проституция).

интересно ми е да видя тази карта - мъж или жена е ?

Жена. Повечето ми наблюдения от тези, за които споделям, са върху жени.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5044 -: Октомври 24, 2012, 12:23:00 pm »
Грейс, картата е на първата страница в темата "вечният безработен", сложена е от лили

За да не спамим в другата тема, прехвърлям тук:
Интересно защо при моята луна в стрелец, ми харесват близнашки луни, че и везнишки

Изобщо не е чудно, а си е напълно нормално да чувстваш симпатия - знаците Стрелец и Близнаци лежат на една ос т.е. те са част от едно цяло и се допълват.
Споделяла съм своите наблюдения по въпроса.

По-скоро и това, което каза акрукс е вярно, заради въздушния ми тригон плутон-слънце-марс и асц везни-добре ми идват въздушни акценти

За Луни в опозиция казват, че добре се допълват и вървят в синхрон.
Според индийците това е много силен синастричен аспект.

Обаче на мен огнените ми идват малко в повече и понякога влизат конфликтно, нищо че си имам голям огнен тригон.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5045 -: Октомври 24, 2012, 01:20:44 pm »
Огнените са конфликтни отвсякъде :) гаджето като види, че почвам да се тваря на сервитьорката, чак му става неудобно

Асол, не става въпрос за вярване, в случая говорих само за себе си; относно теорията-и аз първо наблюдавам статистически дали сработва и после го приемам. Готовите отговори са опит на друг човек-и с тях постъпвам като с теорията
С една дума-няма спор в случая :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5046 -: Октомври 24, 2012, 01:30:03 pm »
Огнените са конфликтни отвсякъде :)

С моя огнен стелиум от конфликти бягам, когато е възможно. И рядко съм инициатор на такива, да не казваме никога.
Но не понасяме някой да ни се прави на тарикат и да ни се дуе насреща без никакво покритие. :)) Иронията не е конфликт, но често се приема като вид агресия, на никой не му се нрави да му свалят цената на акциите. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #5047 -: Октомври 24, 2012, 02:25:04 pm »
Аз също съм с огнен стелиум, и доста се старая да избягвам такива ситуации ,но наистина неизбежно е понякога да се оставиш да те тъпчат и то хора на доста по-ниско ниво от твоето,и дори съм забелязала ,че като се покажеш ,че си добър имеено от стремежа-,,Хайде,мир да е.. повече се възползват от добротата ти,а като видят,че си по-серт не смеят да се занимават много с тебе..
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Asol

• 4140
« Отговор #5048 -: Октомври 25, 2012, 08:24:13 am »

Асол, не става въпрос за вярване, в случая говорих само за себе си; относно теорията-и аз първо наблюдавам статистически дали сработва и после го приемам. Готовите отговори са опит на друг човек-и с тях постъпвам като с теорията
С една дума-няма спор в случая :)

Papy, аз не споря само споделям някакъв извод, който е в резултат на лични наблюдения в по-голям времеви континуум. Не ми е необходимо да убеждавам някого в тази насока, нито някой да му убеждава в нещо друго. Ти обаче се опитваш да оспорваш и поставяш под съмнение достоверността на този ми извод, затова и те репликирах. Имаш ли подобаващи аргументи за да го правиш ? Иначе всеки може да оспорва ей така за да върви лафа. Разликата е в това, че аз не съм писала за да си правя гимнастика на пръстите.
Така мисля не само за Луната, а и за опозиторните Меркурий, Венера и Марс.
И пак повтарям - всеки може да вярва в каквото прецени и в това, което е най-близко до неговото разбиране за нещата, само предлагам моята гледна точка.
« Последна редакция: Октомври 25, 2012, 08:32:28 am от Asol »

*

Papy

• 4343
« Отговор #5049 -: Октомври 25, 2012, 09:04:56 am »
Са, асол, виждам, че нещо не си на кеф, но за късмет-аз съм, така че NP :)
Разбирам да ми нямаш картата, но ако я пазиш, ще видиш, че си имам доста опозиции и особено една-по-важна по темата: плутон в 1-ви-опозиция на юпитер в 7-ми
Понеже прочетох статията ти, мога да кажа, че е вярна на 90%-по-точно-вярна е на 100, но е непълна.
Защото:
1) ти самата даваш пример с венера и марс, но истинската сянка ще е с венера-венера
2) какво става когато някой ти застане в точка от наталната ти опозиция? Например гаджето ми има слънце в съвпад с моя марс, който е в сравнително точна опозиция с нептуна ми?
Ще му резонирам ли? Ще видя ли сянката си? Или ще си живея с едни илюзии за него, докато той не направи някаква простотия, която да ме отрезви?
Ти си спеца-аз нямам отговор. Тия въпроси са важни, защото ако само си бърборим кой какъв човек е, а не можем да предскажем събитие, всичко си остава в полето на неангажиращото чесане на езици
Във връзка с луните във везни-те пък ще са ми в опозиция на юпитер-пак въпроси
И понеже картата ми е доста пръсната, то почти няма хора, с които по някакъв параграф да не съм отразена :)
Сигурно затова от доста малка съм осъзната  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5050 -: Октомври 25, 2012, 09:42:20 am »

Са, асол, виждам, че нещо не си на кеф, но за късмет-аз съм, така че NP :)

И аз днес вече съм по на кеф, тъй че да взема да се включа.  :blink:

Цитат
И понеже картата ми е доста пръсната, то почти няма хора, с които по някакъв параграф да не съм отразена :)

Твоята карта, от който ъгъл и да я натисне човек, все ще репликира (шегичка).  :blink:

Моите огледални точки са основно три - Везни/Телец и Козирог, респ. производните им - силна Венера и силен Сатурн, последният най-често в конфигурация със светилата.

Понякога се замислям и за сатурновата си сянка - много водолейски констелации ми се лепят на лъвския Сатурн.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #5051 -: Октомври 25, 2012, 09:45:37 am »
Статията не претендира за пълна изчерпателност, а остава поле за размисъл и в читателя. Набелязани са щрихи, някакъв принцип на действие, който може да бъде изведен на тази основа и в други случаи.
За Венера - Венера и Венера - Марс - това са различни неща. Зависи каква двойка планети разглеждаме. Първото касае това, което човек харесва, а другото Марс - Венера, партньорските отношения и привличането. Опозициите между Марс и Венера в синастрията са доста често срещани. Венерите по една ос може да са си взаимно предизвикателство, в резултат на което човек да стигне до по-ясна представа за собствените си ценности - нещо като катализатор. "Сянката" не е нещо задължително кофти като качества, по-скоро те привлича, защото намираш нещо, което по някакъв начин е в съзвучие с теб самия и може да научиш нещо от него, с което ще получиш по-пълна картина.  И общо взето, ако ти застане една опозиторна планета в случая между Луните - тя е мотива, своеобразен рефлектор, "преводача" към твоя свят, която те усеща като "отворена книга".
« Последна редакция: Октомври 25, 2012, 05:08:06 pm от Asol »

*

Grace

• 2257
« Отговор #5052 -: Октомври 25, 2012, 09:48:18 am »
В синастриите, аз придавам значение най-вече на връзките между личните планети т.е. има йерархия. Една опозиция Луна/Луна е много по-значима от опозицията Луна/Юпитер напр. или Марс/Нептун...; тъй че, всеки ще ти резонира, ама един на Слънцето, а друг на Сатурна и пр. За мен опозицията е най-важния синастричен аспект  след съвпада.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5053 -: Октомври 25, 2012, 10:05:31 am »
За мен опозицията е най-важния синастричен аспект  след съвпада.

Подкрепям, и аз съм на същото мнение.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5054 -: Октомври 25, 2012, 10:05:54 am »
Покрай статията на асол се замислих-по принцип-не само в любовни синастрии-тия със стелиумите по-ощетени ли са или напротив?
Защото-както и лили каза, мен откъдето и да ме натиснеш-все сенки :)
Но при една концентрирана карта-да кажем стелиум скорпион-внимават с телците и готово

С бившия ми мъж имахме опозиции и на луните и на венерите. Аз лично с луните нямах проблем, обаче венерите...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5055 -: Октомври 25, 2012, 10:10:24 am »
Покрай статията на асол се замислих-по принцип-не само в любовни синастрии-тия със стелиумите по-ощетени ли са или напротив?
Защото-както и лили каза, мен откъдето и да ме натиснеш-все сенки :)

Не знам доколко сме ощетени откъм синастрични "лепки", но лично за себе си мога да споделя, че основните синастрични типажи, с които резонирам (позитивно/негативно), не са чак толкова много. И не става въпрос само за интимни синастрии, това се отнася включително и за еднополови, както и за отношения с професионален, приятелски или неприятелски оттенък. При мен опозициите към стелиума действат като силно привличащ фактор в началото, но впоследствие симпатията може да премине в неприязън. Отсреща са ми Плутон и Северният лунен възел.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #5056 -: Октомври 25, 2012, 11:23:33 am »
защото ако само си бърборим кой какъв човек е, а не можем да предскажем събитие, всичко си остава в полето на неангажиращото чесане на езици

То не и всеки се интересува от това какъв човек е като се занимава с астрология - с това се смята, че е запознат, дори и да не вижда по-далеч от собствения си нос. ;D Интересуват се по-скоро от прогнозите - т.е. не е важно това върху какво се изгражда въпросната, по-важно е гадателката да предскаже "Има тука една гаднярка де ме ядосва в работата, дали да спомена нещо на шефа, че да я уволни".
"Стъпките" са важно нещо, а това какъв е човек е една от важните.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5057 -: Октомври 25, 2012, 05:40:23 pm »
То и това е така, но върви обяснявай на 45 годишна лелка ( никой да не се обижда-говоря за манталитет, не за конкретната възраст), че е мнителна и нейните провали вероятно се дължат на нея самата, не на вуте
Психологията и в частност-астропсихологията, не е за всеки уши и уста
Ако аз съм астро-консултанта може и да не й спестя някоя истина
И какво от това-човек на тия години не се променя, няма утре да се събуди по- "бяла" :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5058 -: Октомври 25, 2012, 05:44:33 pm »
Жестоката истина е, че при професионалните консултиращи астролози идват 40/45-годишни лелки с такива въпроси, че направо им се чудя на астролозите как успяват да се отърсват от помията след поредната консултация. И в такива случаи астропсихологията не винаги е ефикасен помощник...

Сега да не кажете, че и аз обиждам възрастта, говоря за манталитета. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5059 -: Октомври 27, 2012, 03:26:15 pm »
Давам практически пример с човек, неиздържал сатурновата криза.
За съжаление часът на раждане е неизвестен, само дата и година.

Непосредствено преди ингреса на Сатурн в Скорпион получава нервен срив (доколкото разбрах, поради семейни проблеми), посещава невролог, изписват му някакви транквиланти. В резултат на това се озовава в токсикологията след предозиране с успокоителни (опит за самоубийство), в момента е затворен в психиатрията... Жалко за човека, има съпруга и малко детенце (не го познавам лично, колега е на един мой приятел).

Преди ингреса в знака на нат. Слънце Сатурн е направил опозиция с Луната и квадрат с Марс (в радикса има квадратура Луна/Марс).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.