Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861543 Прегледи
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5380 -: Февруари 07, 2013, 03:25:45 pm »
Благодаря ти, Енигма, наистина впечатляващ анализ! Ще препратя това на момчето. Може ли да се прогнозира по тази карта кога има шанс за нова връзка (освен ако няма да се възроди старата)?

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #5381 -: Февруари 07, 2013, 06:09:27 pm »
Енигма много ме впечатляват твоите постинги, и бих искала мнение за един аспект в мъжка карта, нямам час на раждане затова е безсмислено да пускам карта. Аспектът е съвпад на слънце и марс в скорпион в опозиция с юпитер. Юпитер е ретрограден (възможно е да в 9-ти дом, на трон по дом, ако са правилни предположенията ми за асцедента). Опозицията слънце - юпитер Лиз Грийн ако не се лъжа смята, че е раздвоение на мъжкия модел тъй като юпитер е бил главния бог в античността и за нея слънце и юпитер играят сходни роли в картата. Какво ще кажеш предвид пък и че марсът е в скорпион?
А къде е плутон?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #5382 -: Февруари 07, 2013, 07:17:09 pm »
Плутон е във везни, няма мажорни аспекти с планети.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5383 -: Февруари 07, 2013, 07:31:14 pm »
Плутон е във везни, няма мажорни аспекти с планети.
ха-ха, понеже не се работи на парче -венерата къде е? Защото, ако ев скорп и тя е едно, ако не-е друга бира.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #5384 -: Февруари 07, 2013, 08:09:45 pm »
венерата е в козирог, неаспектирана. Знам, че не са работи на парче  ;D аз просто исках мнение конкретно за аспекта. Луната е в дева, в секстил със слънцето и марс

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5385 -: Февруари 07, 2013, 09:00:08 pm »
Енигма много ме впечатляват твоите постинги, и бих искала мнение за един аспект в мъжка карта, нямам час на раждане затова е безсмислено да пускам карта. Аспектът е съвпад на слънце и марс в скорпион в опозиция с юпитер. Юпитер е ретрограден (възможно е да в 9-ти дом, на трон по дом, ако са правилни предположенията ми за асцедента). Опозицията слънце - юпитер Лиз Грийн ако не се лъжа смята, че е раздвоение на мъжкия модел тъй като юпитер е бил главния бог в античността и за нея слънце и юпитер играят сходни роли в картата. Какво ще кажеш предвид пък и че марсът е в скорпион?
Можеш да пуснеш карта за 12часа наобед, или т-нар. слънчев хороскоп-със слънце на Асц.
Ако раждането е нощно, този марс е по-добре поставен , ако съвпадът е до 17 минути от слънцето-също, разликите оказват влияние.
Марс е тронов, но е "изгорен" от слънцето, а то е перигирин в скорпион. Ако е така,марсът -грубата сила -физическа и психологическа надделяват над слънцето-липсва осъзнаването и включването на тези качества в необходимата за скорпиона трансформация.Човекът вероятно е видял в баща си архетипа на скорпиона-сила, трансформация, власт, контрол, смърт-възраждане,като последното не е задължително да е  буквално. Възможно е таткото да е бил с марсова професия.Понякога това положение за родения дава решения и действия от позицията на силата, а не на етика и морал.
Може да има голямо самообладание и самоконтрол, да е ревнив, силен боец и лют враг. Виж опозицията с Юпитер и ретро-има си собствена философия за нещата, или интуиция от "миналото", стига да слуша вътрешния си глас.
Вижда баща си,мъжките фигури като преекспонира силата и потенциала им и изобщо на мъжете, за себе си също-би намерил различни възможности за развитие. Все едно животът му е като няколко филма вървящи едновременно, но Юпитер е като едно разширено осъзнаване на цялото, без работа за довършване и практична реализация изглежда така,че индивидът много може и е имал шансове, а често е профукал голяма част от тях. Някои такива хора са с високо самомнение за мисията си в живота,но не оправдават очакванията си и тези на другите заради мързел, или раздуто его. При всички случаи този човек има висок потенциал за развитие, поне професионално предполагам, но е инталив, юпитер в телец-ретро-живее много в миналите идеи, мирогледът трудно се променя и затова понякога тъпче на място.
Позицията в телец-ако има ценностна система, ориентирана предимно към материалното благополучие, животът може да го срещне с другата страна-8дом, дълбоките връзки между нещата в смисъла на съдбовност, колективното несъзнавано тук играе роля, егрегора, невидимият психологически фон на общото поле на групата-семейство,колектив, връзка. Ако усеща фатализъм отвън в тези отношения, вероятно е скорпион, неосъзнал ДУХОВНАТА си сила. Животът е пред него, ако скоро е минал сатурнов възврат е осъзнал някои важни неща.
Плутон във везни иска равноправие във връзката, но нали плутон си е интензивен ,драматичен, ако нативът не е дорасъл сам да позволи това единство, ще му си види,че другите са проблем, ако няма трансформация-тук плутон е потиснат и един вид отива в подсъзнанието. А оттам може да направи повече бели.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5386 -: Февруари 07, 2013, 09:19:27 pm »
венерата е в козирог, неаспектирана. Знам, че не са работи на парче  ;D аз просто исках мнение конкретно за аспекта. Луната е в дева, в секстил със слънцето и марс
E тук вече нещата работят конкретно, прагматично-не е лошо, живеем на земята , вероятно ще постигне конкретни резултати със собствени усилия.
С тези допълнения, които каза, вероятно този съвпад работи за добро и за неговия успех, всичките планети по знак са в секстили и тригон, изключая венера квадрат плутон.
С жените/мама/ ще има борба на волите.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #5387 -: Февруари 09, 2013, 08:25:43 am »
Енигма благодаря за подробния отговор!
Мисля, че всичко е така както го описваш, постигнал е доста в професионално отношение за годините си, но и професията му е марсова, той просто е роден за това. Бавно действа и осъзнава нещата, да.
Манипулативен е, но на ниско ниво, това обаче не пречи манипулациите му да са успешни.
Бащата е университетски преподавател, преподава дисциплина типично по 8-ми дом.

Квадратурата на венера с плутон е 10 градуса, не мисля, че може да се отчете.
« Последна редакция: Февруари 09, 2013, 08:30:01 am от sladurkata »

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5388 -: Февруари 09, 2013, 12:49:52 pm »
Благодаря ти, Енигма, наистина впечатляващ анализ! Ще препратя това на момчето. Може ли да се прогнозира по тази карта кога има шанс за нова връзка (освен ако няма да се възроди старата)?
Там няма данни, направи един солар и го качи нейде. Домификацията и планетите ще дадат по-конкретни насоки, кои области от живота са на дневен ред и в частност- в любовта дали се задава развитие. Транзити към прогресии е много добър и истиннен метод, но повече е свързан с вътрешни процеси и промени в човека като осъзнаване, преодоляване на мисловни, поведенчески модели и др. Имам идея за съвпада марс венера върху слънцето и транзита на сатурн върху прогр луна в скорпион. Дай един солар, да видим посоката не тези влияния.

« Отговор #5389 -: Февруари 10, 2013, 02:01:27 pm »
Здравейте!Не знам дали тук е мястото да задам въпрос и ако не е,се извинявам.Но имам нужда от мнение и помощ.От няколко години всичко в живота ми е в пълен застой и всички обстоятелства ме ограничават.Освен,че липсва професионална реализация,липсва работа като цяло.В личен план нещата не са по различни.Виждате ли промяна или някаква светлина в тунела? :) Съвсем скоро започнах курс по астрология,понеже винаги ми е било интересно и интригуващо.Дали ще имам реализация в тази област?
Благодаря на всички отзовали се!

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5390 -: Февруари 10, 2013, 02:23:58 pm »
Енигма благодаря за подробния отговор!
Мисля, че всичко е така както го описваш, постигнал е доста в професионално отношение за годините си, но и професията му е марсова, той просто е роден за това. Бавно действа и осъзнава нещата, да.
Манипулативен е, но на ниско ниво, това обаче не пречи манипулациите му да са успешни.
Бащата е университетски преподавател, преподава дисциплина типично по 8-ми дом.

Квадратурата на венера с плутон е 10 градуса, не мисля, че може да се отчете.
Да, но като психологическо влияние понякога общо се гледат стихиите без орбиси, когато говорим за характера. Не налагам мнението си, пробвам и ако работи след време нещото го ползвам. Например за слънце и луна тази тенденция е вярна- напр- слънц в 10гр овен, а луната в 25гр рак, има я конфликтността вътрешно в човека.Естествено той може да се работи по това и да намери баланса.

« Отговор #5391 -: Февруари 10, 2013, 03:01:16 pm »
Андроник, от теб зависи какво ще направиш по въпроса, дали ще направиш всичко по силите си, за да постигнеш целите си. Не знам с астрология каква реализация може да има в България. Колегите, които професионално се занимават с това, могат да споделят повече. Аз съм скептично настроена принципно по въпроса, не конкретно по твоята карта.

Ако търсиш в картата си "аспектите на астролога", имаш поне един от тях - квадрат Меркурий/Уран. Меркурий е силен в Дева и в 1-ви дом, дава възможност за концентриране върху дейности, изискващи съсредоточаване, вглеждане в детайлите, усърдие. Квадратът с Уран би трябвало да носи оригиналност и внезапни проблясъци на идеи, но защото е напрегнат аспект, е възможно идеите да не бъдат приемани лесно от околните, да им се струват твърде непрактични, изпреварили времето си. Интелигентен си, но може би ти липсва вътрешен покой, хармония със себе си, както го наричат напоследък.

Ако си следвал нещо, е възможно да ти е трудно да намериш работа по професията си заради квадрата между Венера (У10 - кариера, реализация, У3 - инициативи) и У9 Марс. Външните обстоятелства някак не се нареждат в твоя полза по този въпрос. Но пък квадратът би трябвало да дава желание за борба, търсене на нови пътища, а не смирение с обстоятелствата и търпение. Този аспект би могъл да те потикне да учиш повече, нови неща, с които да търсиш професионална реализация в повече от едно направлениe.

У10 и У3 Венера е в тригон с Нептун в 5-ти дом. Реализация чрез изкувство? Но изкувството казват, че не храни къща. Но пък ако се насочиш към дигитално изкувство, можеш да имаш успех. Имам предвид, че такова изкувство (уеб-дизайн, компютърна графика и т.н.) е доходно.

От около 2 години транзитен Сатурн се "мотае" в 3-тия ти дом, към момента е върху Луната ти (Саде-Сати), което е възможно допълнително да стопира инициативите ти.
« Последна редакция: Февруари 10, 2013, 05:21:39 pm от Mirabella »

« Отговор #5392 -: Февруари 10, 2013, 08:54:50 pm »
Благодаря Mirabella!Иска ми се да знам дали в личен план ще има някакво развитие,защото съм сам много дълго време.

« Отговор #5393 -: Февруари 10, 2013, 11:03:44 pm »
Казват, че периодът на транзитен Сатурн върху натална Луна (в твоята карта и в комбинация със сатурнов възврат) не е много благоприятен за сърдечните дела. Но има хора, които се женят в този период, сдобиват се с деца. Сатурн обикновено носи елемент на поемане на отговорност, което пък може да носи със себе си повече задължения, отколкото удоволствия. Сатурн има способността да закрепва (за добро или за лошо) вече съществуващи отношения, но ако няма такива, би могъл да действа в притовоположна посока, оставяйки привкус на самота и изолация. Мисля, че в картата ти има предпоставки, за да се чувстваш по-често самотен и тъжен, отколкото весел и да преживяваш дълбоко разочарованията - Луна в съвпад със Сатурн, Слънце в 12-ти дом в квадрат със Сатурн. От теб зависи дали ще се изолираш или не. Разбира се, само ако имаш желание да рискуваш и излезеш от черупката.

Мисля, че в твоята карта има предпоставки за търсене на идеалната жена и връзка (тригонът Венера/Нептун), но още повече за силна необходимост от физическа близост с избраницата ти (квадратът Венера/Марс). Последният аспект може да те надари с качествата на дон Жуан и да те направи привлекателен в очите на околните, но може и да създава напрежение в отношенията с обектите на страстите и желанията ти поради разминавания в нагласите и очакванията ви към любовната игра и ухажването. Когато единият е разгорещен, другият е студен и обратно. Или нещо от типа на всяко завоевание повдига самочувствието и съответно впускане във флиртове с цел получаване на самочувствие.

Като свържа нещата: квадрата Венера/Марс, Марс в Скорпион - силни желания, страстна натура, търсеща пълно физическо сливане с партньора, тригона Венера/Нептун - търсене на идеалната, илюзорна любов и напрегнатите аспекти на светилата със Сатурн, си представям как най-малкото разминаване с партньора или разочарование те кара да се прибираш в черупката си и да се страхуваш отново да повярваш. Луната в Скорпион не преживява нищо на половина - или всичко, или нищо. В комбинация със Сатурн би трябвало да има нужда да чувства, че контролира положението, да се чувства сигурна. Може би поради тази причина си предпазлив в действията си (съвпадът Луна/Сатурн е в 3-тия дом).

През есента на 2013г. може да ти се предостави възможност за започване на връзка с подчертан сексуален елемент, когато прогресивни Луна и Марс бъдат в съвпад с натален Уран (У7), тригонирани от транзитен Уран в 8-мия ти дом. Не знам доколко такава връзка би била стабилна и би вървяла гладко заради квадратурите, които транзитни Нептун и Хирон в 7-мия дом ще сключват с натален Уран.

Извинявай, ако греша в тълкуванията и прогнозите си. Не съм професионалист. Успех!

« Отговор #5394 -: Февруари 10, 2013, 11:43:46 pm »
Още веднъж ти благодаря,Mirabella,и за времето което ми отдели,и за обстойността. :rolleyes:Някои от тълкованията ти са изключително точни! :o

« Отговор #5395 -: Февруари 11, 2013, 11:15:16 am »
Благодаря akruks!Но някак песимистично ми стана от тълкованията ти  :( А относно курсът ще е една година така,че не се знае какво ще е тогава.А и съм решен да се потопя в материята сериозно и вярвам,че ще си покаже дали ще ми е просто хоби или работа.  :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #5396 -: Февруари 11, 2013, 12:02:21 pm »
С курсове по астрология надали може да се "потопиш" сериозно. Ако ти се инвестират години за да стигнеш дотам, може и да се случи. От днес за утре никой не става астролог и то на ниво да го практикува като професия. Сигурно има всякакви случаи, но тях няма да ги коментирам.

« Отговор #5397 -: Февруари 11, 2013, 12:14:56 pm »
Разбира се,че от днес за утре нищо няма да се получи.Под "ще се потопя" вложих години занимание с това.(поне съм с намерението и желанието за това). :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #5398 -: Февруари 11, 2013, 12:20:03 pm »
Разбира се,че от днес за утре нищо няма да се получи.Под "ще се потопя" вложих години занимание с това.(поне съм с намерението и желанието за това). :)

Да те изпитаме тогава :)
Какво се очаква от венера в рак?

« Отговор #5399 -: Февруари 11, 2013, 12:23:44 pm »
С радост бих отговорил но едва прохождам в материята  :-[ Занапред,се надявам да съм редовно активен тук  :rolleyes: