Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 857878 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5500 -: Март 09, 2013, 02:22:41 pm »
Кой дом в хороскопа отговаря за писателите?

3ти-ясно.
А 9ти? :-\

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #5501 -: Март 09, 2013, 02:28:44 pm »
9-ти се свързва с публикациите т.е. да, пак е свързан с писателите.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5502 -: Март 09, 2013, 02:31:17 pm »
Мерси :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5503 -: Март 09, 2013, 02:36:01 pm »

Издателската дейност е по 9-ти. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5504 -: Март 09, 2013, 02:41:33 pm »

Издателската дейност е по 9-ти. ;)

Тогава писателите,само по 3ти дом ли са?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5505 -: Март 09, 2013, 02:48:54 pm »
Тогава писателите,само по 3ти дом ли са?

Не, по-скоро по комбинация от домове и планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5506 -: Март 09, 2013, 02:50:04 pm »
Как може да се разбере,че жена ще завърже връзка с писател? :lol:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5507 -: Март 09, 2013, 02:51:01 pm »
Може да питаме вълшебните бобчета.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5508 -: Март 09, 2013, 02:56:10 pm »
Може да питаме вълшебните бобчета.  :blink:

Не ,не не вярвам на тях.
Астрологично няма ли начин? :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5509 -: Март 09, 2013, 02:59:26 pm »
В радикса могат да се потърсят указания за професията на съпруга и то по всяка вероятност ще има поне няколко алтернативи - според астрологичния архетип, от който е представен.

Но да се търсят данни с представител на коя професия ще сме в любовна връзка е малко пресилено според мен.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5510 -: Март 09, 2013, 03:00:18 pm »
Добре,мерси :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #5511 -: Март 09, 2013, 03:07:09 pm »
Писателите често имат натоварен 12-ти и/или 3,4, аспекти меркурий/нептун, зависи и какви писатели са
Но да-да се търси професия, даже не на съпруг, а на гадже-too much :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5512 -: Март 09, 2013, 03:24:49 pm »
Абе, има сякаш хляб в това, представителната извадка, която привличаме все ще има нещо общо.

При мен поне основно са били партньори, които имат занимания или професия по Уран. Венера/Уран в картата ми ги описва най-добре, което е интересно, тъй като има и други значими към нея. При това тя е у7. Все хора, чиято работа неизменно е свързана с компютри или други технологии, алтернативни типове най-често, или пък имат изяви в нестандартно изкуство, диджеи. Такива мъже имам и в приятелския кръг, но тя отговаря също за 11 дом.

По Слънце и Марс принципно повече следва да ги търсим в карта на жена, но в моя случай се изразява така, че тези планети ги описват като качества или те имат подобни положения при тях, но от друга страна специфичните им дейности, кариера, хобита, творческо изразяване по-адекватно се отразяват от гореспоменатия аспект.     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5513 -: Март 09, 2013, 03:38:44 pm »
Абе, има сякаш хляб в това, представителната извадка, която привличаме все ще има нещо общо.

В моята карта Марс в Риби също описва добре "представителната извадка". Повечето са венерини типажи (знак на екзалтация на Венера), но или със силно влияние на 12 дом, или на Нептун и/или Юпитер. Повечето са надарени с творчески таланти - музика, дизайн, добър вкус.

По Слънце в Овен и опозицията му с Плутон мъже почти не привличам. Нощно раждане съм и при мен по-сигнификантно е влиянието на Марс.

Слънцето при мен отговаря много повече за професионалния живот и социалния статус - по транзити и дирекции към него има промени основно в тази насока. Слънцето не управлява МС, но при мен действа като сигнификатор в тази сфера.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5514 -: Март 09, 2013, 03:51:50 pm »
Венера екзалтира само в определен градус в знака Риби. Погрешно е , да смятаме...,че в знака Риби Венера се чувства добре от 0*-30*.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5515 -: Март 09, 2013, 03:55:27 pm »
Дори при родените с Венера в градуса на дълбока екзалтация съм виждала изключително проблематична изява, без при това Венера да има аспекти с малефици. В последните градуси на знака Венера попада в терма и фас на "злосторници".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5516 -: Март 09, 2013, 04:09:14 pm »
Дори при родените с Венера в градуса на дълбока екзалтация съм виждала изключително проблематична изява, без при това Венера да има аспекти с малефици. В последните градуси на знака Венера попада в терма и фас на "злосторници".

Именно.  :blink:

Има още нещо...Естеството на всяка планета като качества....Според Птоломей качествата “горещо” и “влажно” са мъжки, съзидателни, следователно-благоприятни, а качествата “студено” и “сухо” са женски, деструктивни и следователно - неблагоприятни....Така и Юпитер и Венера,които са горещи и влажни са благоприятни,....но Венера е женска планета-нали? ;D
Юпитер е нощен управител на знака риби... ;D
По отношение на декадите 1-ва се управлява от Юпитер /ако приемем планетите до Сатурн/ , 2-ра декада се управлява от Луна и трета от Марс.
От тук идва и така нареченото "приятелство" между планетите...Според мен взаймствано от индийската астрология...
Следват дуоди..,терми...градуси... :blink:
За да кажем дали една планета екзалтира ..,защото за мен понятието /триплицитет/ е по-общо...трябва да изследваме всичко.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5517 -: Март 09, 2013, 04:18:20 pm »
На мнение съм, че една тронова или екзалтирала планета се чувства в свои води, но именно в своята обител или екзалтация тя може с най-малко спънки и задръжки да изяви и проблематичните си страни. Насоката зависи от цялата карта. Познавам две жени с Венера в трета декада Риби - няма таланти, свързани с творчество, естетика и изкуство, но при двете първичната природа на Венера е силно акцентирана - да съблазнява, да постига желаното с женски похвати, т.е. личният интерес е водещ. И в двата случая става въпрос за индиректна проституция (звучи малко грубо, но в момента бързам и не мога да намеря по-подходящи думи).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5518 -: Март 09, 2013, 04:21:18 pm »
Имам карти на няколко доказани убийки с Венера в Риби... :blink:

Тези дни ще подготвя темата и ще кача картите...Впечатляващи са.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5519 -: Март 09, 2013, 10:05:12 pm »
Кои асценденти,гледат начумерено и сериозно?