Това е картата на дъщеря ми, много ми хареса интерпретацията на предната и затова бих помолила за разтълкуване и на моята.Тревожи ме съвпадът Венера/Плутон и квадрата на Марс със Слънцето.Как бихте интерпретирали и какво бихте ме посъветвали?
Квадратът на марс със слънцето в женски хороскоп не е толкова силен като влияние,колкото в една мъжка карта.Напрегнатият аспект с лични планети малко прави характера "нащърбен", но подобрява деловите качества на човека. Това е условно казано "борба" с властните фигури, в детството с таткото, по-късно с мъжете. Или-човекът, утвърждавайки себе си,волята си, позицията си, винаги се натъква на конфликтни ситуации.Докато се научи как да се справя. Но това е по-добре,отколкото планети без аспект.
Марс има квадрат и с меркурий-последният е ретрограден и в съвпад със СЛВ. Това също е колебание между мислене,действие и говорене, вероятно с времето ще се научи да слуша вътрешния си глас,а той ще й дава интуитивни отговори, неща който си знае извечно-носи ги със себе си по рождение. Дотогава-трудно ще довършва, не ще я влекат детайлите и подробностите, което всъщност й пречи.
Венера и плутон водят до интензивност и дълбочина във връзките, в оценките, в ценностната система, естетика и вярвания. Като у-л на 9 и 4домове,в съвпад с у-ля на МЦ-има ли родител чужденец, или пътуващ в чужбина?
Тази позиция е в тригон с марс-успешни любовни връзки, може да са свързани също така с чужбина и ч-ци.
Асцендентът в Козирог със екзалтиран сатурн и под лъчите на слънцето-ще й придаде с годините сериозност, деловитост, търсене на цел и реализация,макар че земята като елемент в х-па е слабо застъпена.
Няма планети във вода, ще трябва да се учи да споделя, да развива разбиране за чувствата на другите.Донякъде съвпадът на луна с нептун ще коригира тази особеност. Интуитивна ще е и със силна връзка с майка си. Ще трябва да се научи да разчита правилно усещанията си,защото този съвпад носи и заблуди-оттам разочарования. Този съвпад има хубави аспекти.
Важно е да получи добро образование, така ще се реализира по-добре.
Между другото има една теза,че на хора до 18-годишна възраст не трябва да се прави хороскоп/предсказание/.Защо?-Да е живо и здраво детенцето, още не е проявило почти нищо, а някой го "натоварва " с някаква идея какво същество е то, натоварва го с някакви очаквания.Един вид се намесваме в свободната воля на индивида. Като знаеш това, и ако търсиш познание, гледай мъдро да ползваш тези неща. :blink: