Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861827 Прегледи
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5560 -: Март 11, 2013, 12:59:17 am »
Питах за здравето, понеже в момента има Тр. Сатурн съвпад Уран и квадрат Сатурн и си помислих, че може да има някакви сърдечни проблеми или с белите дробове, които по рождение са слаби и е добре да избягва цигарите.
Какво те интересува по-точно?
Благодаря ти скъпа !!  Ме пуши,но често се подлага на някакви безумни диети-доскоро беше цял месец само на пици,друг път-никаква храна -само алкохол и кафе.Предимно ме
интересува що за човек е -иска да имаме някаква връзка -но мисля че усешам нещо фалшиво,нешто скрито.А и тоя неаспектиран рибешки марс.Много ще ти бъда благодарна!!!
С любовта също май не са много наред нещата, разведен ли е или не може да задържи сериозна връзка, не вярва на жените - ретро Венера в опозиция с Плутон и ретро Нептун в опозиция с Луна. Защо да е неаспектиран марсът, а 10* в квадрат с Нептун? Този аспект предполага в известна степен измама в интимните връзки или зависимост към алкохол, лекарства. Хубаво е да спазва диети.
Отделно аз не харесвам Марс в риби в съчетание с Венера в овен, освен това е с рогато и проклето Слънце в телец ;D, но умно и разумно :blink: и ако и ти имаш нещо рогато в картата си, майко мила :blink:, но поне няма да ти е скучно с него.
Това е лично мнение за Марса, другите във форума обожават Марс в риби :blink: и биха ти казали нещо различно от моето мнение.

« Отговор #5561 -: Март 11, 2013, 01:05:50 am »
Питах за здравето, понеже в момента има Тр. Сатурн съвпад Уран и квадрат Сатурн и си помислих, че може да има някакви сърдечни проблеми или с белите дробове, които по рождение са слаби и е добре да избягва цигарите.
Какво те интересува по-точно?
Благодаря ти скъпа !!  Ме пуши,но често се подлага на някакви безумни диети-доскоро беше цял месец само на пици,друг път-никаква храна -само алкохол и кафе.Предимно ме
интересува що за човек е -иска да имаме някаква връзка -но мисля че усешам нещо фалшиво,нешто скрито.А и тоя неаспектиран рибешки марс.Много ще ти бъда благодарна!!!
С любовта също май не са много наред нещата, разведен ли е или не може да задържи сериозна връзка, не вярва на жените - ретро Венера в опозиция с Плутон и ретро Нептун в опозиция с Луна. Защо да е неаспектиран марсът, а 10* в квадрат с Нептун? Този аспект предполага в известна степен измама в интимните връзки или зависимост към алкохол, лекарства. Хубаво е да спазва диети.
Отделно аз не харесвам Марс в риби в съчетание с Венера в овен, освен това е с рогато и проклето Слънце в телец ;D, но умно и разумно :blink: и ако и ти имаш нещо рогато в картата си, майко мила :blink:, но поне няма да ти е скучно с него.
Това е лично мнение за Марса, другите във форума обожават Марс в риби :blink: и биха ти казали нещо различно от моето мнение.
Не се е женил,имал е няколко връзки ,предпочита нестандартни връзки-то и аз съм по-голма от него.даже и омъжена.Да и аз съм рогата -слънце козирог-телец на АЦ.Мисля че си пиива ама чак за зависимост незнам.Има директен почти агресивен подход към партнъорите си ,омагьосва ги с мили думи .

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #5562 -: Март 11, 2013, 02:56:45 am »
Момичета, да питате мен за Сатурнов възврат в 8 дом си е малко черна статистика.  ;D
На мен Сатурн ми е във Везни в наталната, управител на 12(Козирог) и асц ми е Водолей, но аз си усещам за управител на Асцендента Уран, а не Сатурн.

Но Сатурн ми е в стелиум - Венера, Слънце, Сатурн и Плутон, имам и Меркурий в първите градуси на Везни.

През цялото му пребиваване във Везни бях като във влакче на ужасите - ту горе, ту долу.
Започвах връзка, прекъсвах я, започвах работа, прекъсвах я, имах полицейски истории (една шантава акция на специалните части)последваха съдебни дела и с ретроградието на Сатурн през знака ги подновяваха ненадейно, Слънцето ми е у7.
Не е чак толкова страшно. Просто е динамично. Но на съвпада с Плутон вече нямаше какво да се променя, то всичко беше с краката нагоре и взе, че изкристализира нещо много хубаво за мен. Много хубав период, с всичките му кусури. Пристрастих се към динамиката и сега ми е чак скучно.
Не се умира, и аз това очаквах преди него, но после ме завъртя живот и съвсем забравих за похода му във Везни.
Положителното от престоя му в 8 дом е, че се включих в семеен бизнес - на тогавашната ми половинка. Носех отговорност за парите му, за документите. Та може и да ви огрее да започнете бизнес. При мен съвпадите с Венерата много объркваха работата.  :-[ Пуст Уран...много ме владее.  :-[ При всеки досег на дедо с Венерата, мен ме удряше и водолейското, та вземех, че избягам.  :-[ Но и половинката ми яко го тресеше дедо, той е стелиумен Овен, та беше чудо.  :-[

И не умрях физически, въпреки съвпадите с у4,у8,у12(себе си).

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5563 -: Март 11, 2013, 06:05:23 am »
Интересно, ама при мен подобни истории досега не е имало.  :rolleyes: Надявам се и да няма. Като изключим, че имам проблеми със зъбите и венците, откакто започна възврата. А пък съвпада му с натален Плутон в 8 дом ме върна в астро форумите, че миналото лято си бях дал почивка.  :P

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #5564 -: Март 11, 2013, 10:18:57 am »
При мен Сатурн първо направи съвпад с Плутон на 0гр. Скорпион в 7-ми дом - наложи се да се грижа за бабата на мъжа ми за известно време. После, при съвпада му с К8 жената почина, появиха се и при мен проблеми със зъбите - извадиха ми 2 мъдреца.   Следва опозиция с Венера - ограничение по отношение на финансите, подстригах се късо. Още е в началото на 8-ми дом, да видим, с какво предстои да ме изненада ( ще имам Сатурнов възврат, съвпад с Марс и опозиция към Слънцето  :-X ).
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #5565 -: Март 12, 2013, 12:52:22 am »
Таня, не бъди такъв песимист и аз много се страхувам от Сатурна през 8ми, но има хора, на които са им се случили много положителни неща, например съпругът ми, който в момента изживява ада на Сатурн през стелиума му във втори, е бил най-добре на Сатурн в 8 в опозиция със Сатурн, Плутон, Юпитер, Луна и Марс.
Например аз си мислих, че ще ми се случи нещо много лошо на Сатурн съвпад Плутон в 7 дом в 1 градус, а отказах цигарите, защото Плутон ми прави опозиция с Меркурий.
Виж какви аспекти ти прави Сатурн, както и Слънцето и кои домове управляват.
Ние с теб явно имаме сходни разположения на планети и домове  :blink:. И аз имам опозиция на Плутон с Меркурий, но за жалост не можах да спра цигарите при съвпада на Сатурн с Плутон. Пробвала съм няколко пъти, но уви. Слънцето ми е У6, та при опозицията може и да успея. Ако започна и работа ще съм най-щастливата на света  ;D.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #5566 -: Март 12, 2013, 11:53:22 pm »
Какво ще кажете за съвпад на слънце с плутон и венера в наталната карта?  По-скоро ме интересува слънце/плутон - преработка.. 12ти дом, в скорпион. Споменах венера, понеже манипулациите са по темите, които тя засяга..
Интересува ме, понеже мъжете в моя живот се опитват да ме манипулират, като тръгнем от бащата ... не искам да привличам такива хора и тези реакции.. аз ли трябва съзнателно да ги манипулирам /което не ми харесва/ , че да се престане ..

Някой ако има предложения/предположения и иска да сподели  :P
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #5567 -: Март 13, 2013, 10:00:15 am »
Какво ще кажете за съвпад на слънце с плутон и венера в наталната карта?  По-скоро ме интересува слънце/плутон - преработка.. 12ти дом, в скорпион. Споменах венера, понеже манипулациите са по темите, които тя засяга..
Интересува ме, понеже мъжете в моя живот се опитват да ме манипулират, като тръгнем от бащата ... не искам да привличам такива хора и тези реакции.. аз ли трябва съзнателно да ги манипулирам /което не ми харесва/ , че да се престане ..

Някой ако има предложения/предположения и иска да сподели  :P
Според мен ставаш за психолог, имаш силна интуиция, използвай я  :blink:.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #5568 -: Март 13, 2013, 02:04:21 pm »

Според мен ставаш за психолог, имаш силна интуиция, използвай я  :blink:.

за психолог - ДА! :) интуицията - понякога ми е трудно да й се доверя и съответно си понасям последствията  ;D

ще опитам да й позволя да ме води, когато усещам манипулация... но този съвпад също показва моята неразбраност към слабостите на другите хора и високите ми критерии към мен и другите... дали чрез тези манипулации трябва да опозная слабите места на хората и да ги приема?  :-\
Но слънцето си е мое.. аз трябва да манипулирам, не мъжете  ;D
Понякога също не мога да различа добро от зло, и привличам доста опасни ситуации в стремежа си да помогна.. не съм предполагала, че този съвпад така ще ме вълнува  ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Vela

• 18
« Отговор #5569 -: Март 14, 2013, 08:44:16 am »
Здравейте момичета, искам да Ви помоля, ако може да разтълкувате картата на синът ми.  Причината е, че губя надежда за неговото възпитание и какъв човек ще стане! Нито се води нито се кара, дето има една приказка  :blink: Предварително много благодаря на всички отзовали се  :58:

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #5570 -: Март 14, 2013, 10:24:07 am »
Здравейте момичета, искам да Ви помоля, ако може да разтълкувате картата на синът ми.  Причината е, че губя надежда за неговото възпитание и какъв човек ще стане! Нито се води нито се кара, дето има една приказка  :blink: Предварително много благодаря на всички отзовали се  :58:
Здравей, Вела! Картата на сина ти е много сходна с картата на моя син, колко пъти съм я слагала и аз във форума с молба за съвет  :blink:. И моето дете има Тао квадрат в мутабелни знаци със засегнати Слънце / Луна / Сатурн, Луната също му е в 1-ви дом и Плутон в ъглов дом. На първо място - не демонстрирай власт, ще стане още по-зле, ще започне да ти прави напук. Много си ценят свободата от малки - опитай се да му я дадеш. Дръж се с него като приятел / учител - много са любознателни и интелигентни и такъв подход им допада. Опитай се да му осигуриш разнообразни занимания - бързо им омръзва всичко, бързо се отегчават. Запиши го на някакъв спорт - да си изразходва енергията, да се научи на дисциплина. Ако можеш му вземи някакъв домашен любимец - също учи на отговорност. И погледни в кой знак е прогресивната му Луна - при децата оказва силно влияние на емоции и поведение.  :blink:
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #5571 -: Март 14, 2013, 02:10:48 pm »
Не губи надежда, повечето родители сме като теб в определени периоди! :blink:Кой пък каза,че ще е лесно? :P
Сигурно те чувства като  строга майка-луната в 1 дом-влиянието ти ще е силно и през целия му живот. В съвпад със сатурн-мисли,че изискваш много от него.Двете светила са в квадрат-напрегнат аспект, слънцето в риби, е чувствително, състрадателно, силно се влияе от околните. Луната и асцендентът  са в беземоционалния, рационален знак близнаци, като сатурн-управляващ висшия ум, способността да се осъзнават сложни идеи, философии с времето ще сложи своя отпечатък върху детето,като му даде задълбочено мислене, способност за концентрация.Добре е да получи подобаващо образование.
Мъжкият модел-бащата тук има усещане в детето,че властимащите фигури в живота му-родител, учител потискат волята му и пречат на изявата. Всичките 3 основни точки-слънце,луна, асцендент са в подвижни знаци, хубавото тук е гъвкавост и адаптивност, умение да се общува с много и различни хора. Минусът е-човек,който в голяма степен се влияе, не стъпил здраво на земята.Сигурно затова си е "избрал" изискваща майка. :PСлънцето е в 11дом-на групите по интереси, на приятелите. Такива хора са и авантюристи, тук-в смисъла на приключение-търсят пътя си-често много индивидуален и различен и като професия и като мироглед и като житейска философия., имат  дарба на неформален лидер. Интересува ли се от изкуства,музика, рисуване, танци,дизайн? Призванието и славата са свързани с венера/управлява и 6дом/ и нептун. Сигурно му липсва постоянство и упоритост и най-вече може да е склонен към мързел. Има способности, но се разпилява в многообразието от интереси.Притеснява ли те влиянието на средата и приятелите му?

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5572 -: Март 14, 2013, 02:29:34 pm »
И все пак-строга,строга-колко да си строга?  ;)Добре е да не го смачкваш психически, макар понякога да  те дразни характерната за риби отнесеност и неориентираност. Той е момче,слънцето е важно,а тук то е в трудни аспекти с предизвикателни планети. А управителят на слънцето нептун-висши ценности, и венера-изкуство, красота, хармония- са най-издигнатите планети, те водят до успех в една карта.
Мисля,че не трябва да забравяш да му показваш,че го обичаш. С трудните деца има една стратегия-да ги"превземеш" отвътре с любов.

« Отговор #5573 -: Март 14, 2013, 03:43:46 pm »
Това е картата на дъщеря ми, много ми хареса интерпретацията на предната и затова бих помолила за разтълкуване и на моята.Тревожи ме съвпадът Венера/Плутон и квадрата на Марс със Слънцето.Как бихте интерпретирали и какво бихте ме посъветвали?
« Последна редакция: Март 14, 2013, 03:49:11 pm от veronka68 »

*

Vela

• 18
« Отговор #5574 -: Март 14, 2013, 04:43:04 pm »
Цитат
Здравей, Вела! Картата на сина ти е много сходна с картата на моя син, колко пъти съм я слагала и аз във форума с молба за съвет  . И моето дете има Тао квадрат в мутабелни знаци със засегнати Слънце / Луна / Сатурн, Луната също му е в 1-ви дом и Плутон в ъглов дом. На първо място - не демонстрирай власт, ще стане още по-зле, ще започне да ти прави напук. Много си ценят свободата от малки - опитай се да му я дадеш. Дръж се с него като приятел / учител - много са любознателни и интелигентни и такъв подход им допада. Опитай се да му осигуриш разнообразни занимания - бързо им омръзва всичко, бързо се отегчават. Запиши го на някакъв спорт - да си изразходва енергията, да се научи на дисциплина. Ако можеш му вземи някакъв домашен любимец - също учи на отговорност. И погледни в кой знак е прогресивната му Луна - при децата оказва силно влияние на емоции и поведение. 
Има си коте за домашен любимец.
Цитат
Твоето момче е роден лидер, такива деца не трябва да се притискат, защото първо ще е безуспешно, второ може да го вкараш в погрешна посока
При него Меркурий У1 е в 10д,  Сатурн У10 в 1д- заложено му е да доминира, освен това има Марс в козирог- тази позиция по знак дава хора, които здраво държат юздите и ръководят( държат също конците и манипулират)
Гледам, че Меркурий е негов У1 и У5- детето има ли талант в ръцете, например рисуване- запиши го в школа, където ще изразходва потенциала си в полезни неща, ако не е това- то все с нещо трябва да му е интересно да се занимава
Има квадрат на Луна със Слънце- с баща му не сте в идеалната хармония според този показател, а също показва, че момчето ще е в напрегнати отношения с майка си, няма да има добри отношения с нея, но като гледам разположението на Луната в негов 1д няма да се откажеш от това да му влияеш и да му налагаш задръжки, като това може да включва и ограничения на парите за него - Луната е в съвпад със Сатурн У8, У10
Цитат
Не губи надежда, повечето родители сме като теб в определени периоди! Кой пък каза,че ще е лесно?
Сигурно те чувства като  строга майка-луната в 1 дом-влиянието ти ще е силно и през целия му живот. В съвпад със сатурн-мисли,че изискваш много от него.Двете светила са в квадрат-напрегнат аспект, слънцето в риби, е чувствително, състрадателно, силно се влияе от околните. Луната и асцендентът  са в беземоционалния, рационален знак близнаци, като сатурн-управляващ висшия ум, способността да се осъзнават сложни идеи, философии с времето ще сложи своя отпечатък върху детето,като му даде задълбочено мислене, способност за концентрация.Добре е да получи подобаващо образование.
Мъжкият модел-бащата тук има усещане в детето,че властимащите фигури в живота му-родител, учител потискат волята му и пречат на изявата. Всичките 3 основни точки-слънце,луна, асцендент са в подвижни знаци, хубавото тук е гъвкавост и адаптивност, умение да се общува с много и различни хора. Минусът е-човек,който в голяма степен се влияе, не стъпил здраво на земята.Сигурно затова си е "избрал" изискваща майка. Слънцето е в 11дом-на групите по интереси, на приятелите. Такива хора са и авантюристи, тук-в смисъла на приключение-търсят пътя си-често много индивидуален и различен и като професия и като мироглед и като житейска философия., имат  дарба на неформален лидер. Интересува ли се от изкуства,музика, рисуване, танци,дизайн? Призванието и славата са свързани с венера/управлява и 6дом/ и нептун. Сигурно му липсва постоянство и упоритост и най-вече може да е склонен към мързел. Има способности, но се разпилява в многообразието от интереси.Притеснява ли те влиянието на средата и приятелите му?
Да притесняват ме, подава се на чуждо влияние.
Цитат
И все пак-строга,строга-колко да си строга?  Добре е да не го смачкваш психически, макар понякога да  те дразни характерната за риби отнесеност и неориентираност. Той е момче,слънцето е важно,а тук то е в трудни аспекти с предизвикателни планети. А управителят на слънцето нептун-висши ценности, и венера-изкуство, красота, хармония- са най-издигнатите планети, те водят до успех в една карта.
Мисля,че не трябва да забравяш да му показваш,че го обичаш. С трудните деца има една стратегия-да ги"превземеш" отвътре с любов.
За строга колко да съм строга  :-[ искам да стане самостоятелен не зависим и отговорен, да мисли преди да дейстава. Не мамино синче.
Много Ви благодаря момичета, за отговорите и съветите. Дано успея с възпитанието му  :58: :58: :58:

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5575 -: Март 15, 2013, 10:20:43 am »
Това е картата на дъщеря ми, много ми хареса интерпретацията на предната и затова бих помолила за разтълкуване и на моята.Тревожи ме съвпадът Венера/Плутон и квадрата на Марс със Слънцето.Как бихте интерпретирали и какво бихте ме посъветвали?
   Квадратът на марс със слънцето в женски хороскоп не е толкова силен като влияние,колкото в една мъжка карта.Напрегнатият аспект с лични планети малко прави характера "нащърбен", но подобрява деловите качества на човека. Това е условно казано "борба" с властните фигури, в детството с таткото, по-късно с мъжете. Или-човекът, утвърждавайки себе си,волята си, позицията си, винаги се натъква на конфликтни ситуации.Докато се научи как да се справя. Но това е по-добре,отколкото планети без аспект.
   Марс има квадрат и с меркурий-последният е ретрограден и в съвпад със СЛВ. Това също е колебание между мислене,действие и говорене, вероятно с времето ще се научи да слуша вътрешния си глас,а той ще й дава интуитивни отговори, неща който си знае извечно-носи ги със себе си по рождение. Дотогава-трудно ще довършва, не ще я влекат детайлите и подробностите, което всъщност й пречи.
   Венера и плутон водят до интензивност и дълбочина във връзките, в оценките, в ценностната система, естетика и вярвания.    Като у-л на 9 и 4домове,в съвпад с у-ля на МЦ-има ли родител чужденец, или пътуващ в чужбина?
  Тази позиция е в тригон с марс-успешни любовни връзки, може да са свързани също така с чужбина и ч-ци.
  Асцендентът в Козирог със екзалтиран сатурн и под лъчите на слънцето-ще й придаде с годините сериозност, деловитост, търсене на цел и реализация,макар че земята като елемент в х-па е слабо застъпена.
  Няма планети във вода, ще трябва да се учи да споделя, да развива разбиране за чувствата на другите.Донякъде съвпадът на луна с нептун ще коригира тази особеност. Интуитивна ще е и със силна връзка с майка си. Ще трябва да се научи да разчита правилно усещанията си,защото този съвпад носи и заблуди-оттам разочарования. Този съвпад има хубави аспекти.
  Важно е да получи добро образование, така ще се реализира по-добре.
  Между другото има една теза,че на хора до 18-годишна възраст  не трябва да се прави хороскоп/предсказание/.Защо?-Да е живо и здраво детенцето, още не е проявило почти нищо, а някой го "натоварва " с някаква идея какво същество е то, натоварва го с някакви очаквания.Един вид се намесваме в свободната воля на индивида. Като знаеш това, и ако търсиш познание, гледай мъдро да ползваш тези неща. :blink:

« Отговор #5576 -: Март 15, 2013, 01:03:24 pm »
Благодаря, много ми харесва написаното!
В много от редовете виждам себе си...
Подхождам либерално към възпитанието, даже смятам, че такова не е осъществимо изцяло, защото всеки си има своите вярвания и опитности.Не така стои въпросът с роднините, които са доста напористи и насилствено се стремят да вградят своите модел, за което сме в постоянен конфликт меко казано :)
Аз съм живяла в чужбина и имам такива желания.С бащата сме разделени, поддържаме доколкото се може прилични отношения, но и той спада към тази част от родословното дърво с изисквания и модели на подражание :)
Благодаря още веднъж!

« Отговор #5577 -: Март 22, 2013, 04:45:24 pm »
Здравейте  :blink: от съвсем скоро се интересувам от астрология и реших да си направя натална карта в astro.com и за всеки случай в един български сайт,(прикачвам ви ги и двете).До тук добре,но нищо не разбирам, освен асцедента ми и зодията ми ;D.Много бих се радвала някой напред с материала да ми помогне с разчитането и,разбира се,когато има време и нерви,за да го направи.Много ви благодаря предварително.За себе си мога да кажа,че съм позитивна личност,с чувство за хумор(поне така казват приятелите ми)  :blink: Очаквам отговора ви с нетърпение.Хубава година на всички във форума  :blink:
Това,че съм загубила битката,не означава,че няма да спечеля войната

*

Нова

• 3491
« Отговор #5578 -: Март 22, 2013, 04:48:53 pm »
Здравей, слънце, плутон, меркурий в скорпион, рибешка луна... Сигурно позитивността и чувството за хумор идват от венерата във везни, пък може и троновия марс, и той е позитивно-еуфоричен))) Ще ти хареса във форума. Какво друго "виждаш" за себе си? ))))

« Отговор #5579 -: Март 22, 2013, 05:01:10 pm »
Не очаквах толкова бърза реакция  :blink: Прекалено съм амбициозна,дори болезнено амбициозна.Когато си навия нещо на пръстта,докато не се случи не се спирам.Прекалено чувствителна съм,като си гледам картата мисля,че е свързано с луната в риби,знам ли?Имам страст към паранормалното,любопитно ми е за невидимия свят.Странна натура съм общо взето  ;D
Това,че съм загубила битката,не означава,че няма да спечеля войната