Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860260 Прегледи
*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5620 -: Март 24, 2013, 10:54:13 am »
Може ли за помощ ;D

За 14 години по- задълбочени занимания с астрология ;D така и не можах да разбера нещо...

А то е:
Слънцето ми е в риби 29гр в 9ти дом,а марс в телец 10ти дом.Слънцето управлява АС,а марс 10ти.

Та.. какъв е мъжа,който ми е отреден от наталната карта? :-[

Мерси!
Абе за толкова време не може да не знаеш :blink:, не си вярваш, щото питането е за теб самата. И за любовта/ и страха да не сме нещастни/ по-добре хубаво, или нищо. ;)Майтап!
Виж си сходящите аспекти на слънцето-за мъж, с който ще имаш дълга връзка тип семейство-знак, планета-символ на какво е тя, брой на аспектите.
Марс е типа мъже,които отговарят на твоите вътрешни "идеали", знак, аспекти...
Върхът на 7 дом показва в стила на кой знак ще са ти този вид отношения, планетата управител на знак-аспектите й ....
Дай си картата,ако искаш.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5621 -: Март 24, 2013, 11:21:48 am »
Да,много ще ти бъда благодарна,да ми го обясниш :-[
Най -накрая да го разбера :-[
Ето карта:

Мерси!!!

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5622 -: Март 24, 2013, 12:43:26 pm »
Да,много ще ти бъда благодарна,да ми го обясниш :-[
Най -накрая да го разбера :-[
Ето карта:

Мерси!!!
По марс- в телец, търсиш партньор,който да ти осигури стабилност,материална сигурност, но и емоционално обгрижване.Традиционен тип мъж, връзка. В съвпад с луната и венера,екзалтирали,но под лъчите на слънцето,може би прекалено ги търсиш тези качества и то така,че чак когато наистина се яви такъв образец ще позволиш това да се случи. А нищо чудно и този акцент/нали осите на домовете са всъщност 1 отсечка/ да извиква скорпионови мъже като тип в живота ти. Може да срещаш любимите покрай работата си. Склонна си към постоянни връзки.
Асцендентът в лъв/добре за теб, хубаво мото за слънцето в риби,което трудно се изявява/,слънце в риби в 9дом. Нужен ти е мъж,с когото да се гордееш,благороден, вероятно израсъл професионално,духовно заради риби и 9 дом. Може да търсиш в него гуруто,да имате общи духовни,философски стремежи. Анеретният  градус на слънцето дава някаква съдбовност, не е фатална в партньорствата ти. Каква част от индивидуалността на този мъж изразява твоят мистичен рибешки копнеж. Ако ти в достатъчна степен се идентифицираш със слънце в риби-интуитивна, чувствителна, търсеща отговорите и истината в други светове,нива на възприемане, тогава вероятно и заради опозицията на плутон, ще позволиш той да е по-властен,в смисъл да те ситуира,подреди,да даде конкретност на битието ти в стила на дева. Но заради опозицията слънце-плутон винаги ще има един елемент на съревнование, борба на Аз-овете. Ако ти си по рибешки универсална, този плутон ще го изиграят мъжете в живота ти, и ще усещаш силна необходимост да не си аморфна, да очертаеш границите си като личност, да усетиш властта си в смисъл на волеви човек.Това със слънцето са и отношенията с баща ти в детството. Виж там какво и доколко е било проявено, колко си отработила и променила в смисъла на плутон, това ще модифицира съжденията за аспекта слънце-плутон. СЛВ близо до десцендента също говори за необходимостта да вземеш накакъв урок, опитност от партньорствата,но не и да заличиш индивдуалността си.
Уран, управителят на 7 опозира меркурий,вероятно в детството ти е имало несигурност в отношенията на родителите, раздяла, или премествания, меко казано -спорове. Това, необработено дава 1 склонност да пренесем този модел в нашето семейство,но само ако не сме работили със себе си.
  5-ти и 11-ти домове също описват връзките ти,докато и ако се събереш с някой на семейни начала. Вътре в тях има опозиция на сатурн и нептун,макар и включени- по транзити все "нещо" ще е минало оттам и ти можеш да си направиш изводи. Нептун е в долната хемисфера. Очакваното разширено осъзнаване на 9дом ще е търсено и в любовта и в творчеството/имаш дарби,какви са?Нептун прави тригон с асц. от 5дом/ Ако 11д. е получаваната любов, а 5-даваната, то-сигурно си имала моменти,в които си идеализирала и си се почувствала използвана, неполучила достатъчно. Тъй като сатурн е осветен от слънцето, може да се случва и обратното-да търсиш във любовта сигурност в един вътрешно, или възрастово зрял партньор, не толкова лиричен, но пък стабилен. Двете планети са антиподи, вероятно е имало разочарования.
Тъй като меркурий и уран са управители на планети свързани с това, и единствено те са в кардинални знаци, ако не изразяваш нещо от това горе, или пък другият го изразява вместо теб по неприемлив начин, винаги можеш да сложиш край, без това да те обремени и разстрои за дълго време.
Това е само една схема, но трябва да се държи под внимание цялата карта. Заради Лъва, ти търсиш себе си като личност и индивидуалност,виж кой аспект и случка от живота те е направила по-лъв, и кое-напротив те е фрустрирало, по кои планети. Давам ти само едно предложение, идея, ако смяташ че така е по-лесно да осмислиш особеностите. :blink:
« Последна редакция: Март 24, 2013, 01:04:54 pm от Enigma »

*

Asol

• 4140
« Отговор #5623 -: Март 24, 2013, 12:59:19 pm »
Eнигма, транзитния рибешки Меркурий добре ти се отразява. :P Харесва ми начинът ти на разсъждение. :blink:

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5624 -: Март 24, 2013, 01:06:48 pm »
Eнигма, транзитния рибешки Меркурий добре ти се отразява. :P Харесва ми начинът ти на разсъждение. :blink:
Благодаря, цял живот бягам от логореята и се стремя по същество... ама май няма да се получи, да взема да се откажа овреме. :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #5625 -: Март 24, 2013, 01:10:58 pm »
Не видях талаш, от което следва че няма и за какво да се отказваш. Нямам навика да чета дълги постове по принцип, освен ако не си заслужават. :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5626 -: Март 24, 2013, 01:12:34 pm »
И двете ми писахте по едно и също време :blink:Благодаря ви Акрукс и Енигма!!!!

За нуждите на душата и това,което съм желаела и желая като мъж сте абсолютно прави.
Винаги съм била привлечена от мъже издигнати в социалния и професионален живот.Да са направили нещо в живота си,да са известни,да имат кариера. И понеже аз съм растла в артистичните среди,винаги съм се влюбвала в такива ;D
По рибешки съм разбрала какво е да си влюбен още в 4ти клас ;D
Та....през годините съм имала такива връзки.С диригент,с художник,с музикант.Харесвала съм някои мои шефове през годините,но не съм имала връзки с тях.По -скоро явно ме привлича авторитарното в мъжете,да е на пост.
Или психологически,баща ми беше такъв Бог да прости! Патриархален,леко деспотичен,авторитарен,ценящ традициите.Имахме голяма,но неосъзната любов.ББеше по-скоро телепатична и духовна връзката ни.Това е опозицията слънце плутон....така и така не се разбрахме в този живот :(Голям антагонизъм/той беше дева/.
А аз кротичката риба,все мълчах.....докато вътре в мен бушуваха огньове от гняв и неизразен АЗ.

Има го момента на власт при мен и партньорите ми.Не обичам да властва някой над мен,предпочитам да се чува моята дума.Но.....това желание за налагане,винаги се проявява месеци след като е започнала връзката!!!! В началото съм мека и послушна риба,влюбена и раздаваща се.По-късно когато нещата се уталожат,ставам по-серт.Имала съм любови,големи любови,където точно заради търпението на мъжете връзката е съществувала.Явно много са ме обичали.Но имала съм и връзки,когато въпреки влюбеността и на двамата,не мога да търпя да ме ревнува,да ме държи из късо ,да се налага.Тогава бягам.

Акрукс,ти си погледнала и картата с мъжа ми.
Но ета всяко правило има изключение.
Връзката ми с него явно е с голяма кармична натовареност.
Неговото слънце в моя 5ти дом класически предопределя,брак по лябов или изобщо любов.Но.....аз не се събрах с него по любов,не.Събрах се,и съм направила голяма грешка,но човек не може да избяга от даденото му от съдбата.Мислех,че става за семейство,че ще е отговорен,ориентиран към семейството.Но с годините се оказа,че е вълк единак,който първо себе си не може да оправи,пък камо ли семейство.
Събрахме се преди 8 години.Той бе влюбен,аз не.Но ми угаждаше/явно тук се проявява луната,венера и АС/,и аз реших,че какво като не го обичам,важното е да се чувствам комфортно.Но след години,нещата коренно се измениха.
Обичах безумно баба си,тя също бе стрелец,Бог да я прости!

Енигма,аз имах щастливо детство.В което имаше много любов,но според мен антагонизма меркурий-уран е във връзка с брат ми.Връзката ни умря с годините.Никога не съм искала,но явно той го иска.Човек обсебен от себе си,нарцис и т.н.

Много таланти имам да.Музика,рисуване,писане,приложни изкуства.
И Големи мечти имах,но винаги нещо пречеше на реклама ми.Сякаш някаква невидима сила,спираше  изявата ми.
Имала съм много изяви,чудесни....но недостатъчни за да кажа,че съм направила кариера.
Това вече го преодолях,защото съм на 41 и защото вече си имам друга ,хубава работа.Там без да бързам,си вървя нагоре.Бавно,стъпка по стъпка.И хората ме ценят,А на мен това ми е достатъчно.Работата пак е творческа.

Даже тази седмица,2 дена след рождения ми ден,ме повика една от  моите шефки и ми предложи допълнителна работа,която пак ще ме издига лека полека нагоре :blink:Радостна съм.

Това е в общи линии.
Та да попитам,понеже с това съжителство нещата са към края,какъв ли ще е другия,защото сигурна съм ще се появи :-[
« Последна редакция: Март 24, 2013, 01:16:51 pm от Milkyway »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5627 -: Март 24, 2013, 01:56:51 pm »
Много таланти имам да.Музика,рисуване,писане,приложни изкуства.
И Големи мечти имах,но винаги нещо пречеше на реклама ми.Сякаш някаква невидима сила,спираше  изявата ми.
Имала съм много изяви,чудесни....но недостатъчни за да кажа,че съм направила кариера.
Това вече го преодолях,защото съм на 41 и защото вече си имам друга ,хубава работа.Там без да бързам,си вървя нагоре.Бавно,стъпка по стъпка.И хората ме ценят,А на мен това ми е достатъчно.Работата пак е творческа.

Та да попитам,понеже с това съжителство нещата са към края,какъв ли ще е другия,защото сигурна съм ще се появи
Следващия мъж показва 9д, понеже прогресивния ДСЦ предполагам, че е напуснал знака на водолей и е навлязъл в риби, в който е К9, то затова и нещата които си търсела напреди в мъжете вече не са актуални и се оглеждаш за нещо ново, което да е по Нептун У9 в 5д- свързан с твоето творчество или по Юпитер съУ9 в 6д- свързан с твоята работа. Ако досега Слънцето У1 в риби е страдало от неизразеното си аз, то сега пр АСЦ в дева, с диспозитор Меркурий в овен те прави по-отракана и способна да критикуваш открито другите и да търсиш това, което ти е нужно, в противен случай би предпочела да си сама.
О да,отдавна съм забелязала проявлението на АС дева.И изброяваш точно нещата.Преди когато си стоеше в лъв изобщо не съм критикувала никой ;DНо откакто е в дева.......го правя :-[
И ми дай само чистота ;DНе мога да търпя мръсно.И преди не съм обичала,но съм си чистница по принцип.Как въртя къщата само...не е истина.Готвя,пера,чистя...всичко аз.
Благодаря ти Акрукс,ще видим как ще се прояви човека по 9ти дом :-[Но...първо да се яви! ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5628 -: Март 24, 2013, 03:25:05 pm »
Сега се замислих върху написаното от теб Акрукс,за прогресивен ДС.
И се оказа ,че ми е на 10 гр в риби -8ми дом.
Сетих се,че и Марая пусна преди време тема за мидпойнта венера -юпитер.
Та...оказа се,че прогресивния ДС в момента е на този мидпойнт :rolleyes: Интересно е също,че там в момента е и транзитен хирон :-\
А сега видях,че прогресивния ДС прави секстил с венера и юпитер.
Значи съм в процес на "изкачане на заека" ;D
Трябва да се озъртам ;D
Абе срещнах аз един заек,на новолунието на 11 ти......но явно нещо не ни е писано,знам ли :-\
« Последна редакция: Март 24, 2013, 03:30:24 pm от Milkyway »

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #5629 -: Март 25, 2013, 12:37:34 pm »
Прилагам карта на моя приятелка,много ми е интересно как ще я разтълкувате, тъй като от всички,които съм разглеждала тя ми е била някак..как да кажа ..най-специфична и особена, скоро има РД и се подсетих отново...

*

Papy

• 4343
« Отговор #5630 -: Март 25, 2013, 03:08:59 pm »
Я да видим дали юпитер в рак ще я закара в чужбина :)

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5631 -: Март 25, 2013, 04:06:50 pm »

То и аз имам рак на к12.
И мен ли ще ме закара в чужбина? :-\

*

Papy

• 4343
« Отговор #5632 -: Март 25, 2013, 04:12:22 pm »

То и аз имам рак на к12.

Разбира се-всички с к12 в рак ще пътуват в чужбина

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5633 -: Март 25, 2013, 04:15:31 pm »

То и аз имам рак на к12.

Разбира се-всички с к12 в рак ще пътуват в чужбина
Това ми прозвуча като ирония ;D
Или греша? :rolleyes:

*

Asol

• 4140
« Отговор #5634 -: Март 25, 2013, 04:27:14 pm »
carmen, тази твоята приятелка има ли някаква активност по отношение на работа, социален статут, обучение, чужбини през 2011 година ?

*

Papy

• 4343
« Отговор #5635 -: Март 25, 2013, 05:26:49 pm »

Знаех си, че имаш чувство за хумор  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5636 -: Март 25, 2013, 05:29:19 pm »

Знаех си, че имаш чувство за хумор  :blink:
Да,но понеже осите на това момиче се покриват с моите,както и интерсептиран стрелец по остта 5-11ти,та реших че това което казваш за нея,може да касае и мен? :blink:
Затова реших да попитам :-[

*

Papy

• 4343
« Отговор #5637 -: Март 25, 2013, 05:56:44 pm »
Ами управителите са на други места и с други аспекти
Но не съм задълбавала в картата ти, понеже доста хора писаха...

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #5638 -: Март 26, 2013, 12:34:55 pm »
carmen, тази твоята приятелка има ли някаква активност по отношение на работа, социален статут, обучение, чужбини през 2011 година ?
2012 започна отново работа след около 5-6 годишно прекъсване свързано най-вече с майчинство. Какво ще кажете за това какъв мъж би имала според натала? За Юпитер и на мен ми стана интересно дали ще попътува повече, тя по принцип пътува доста, не само в чужбина и с лекота сменя местожителството си. Иначе при тр.Юпитер през Д12 аз също пътувах много интензивно в чужбина,но точно тогава и прогресивната ми Луна е влязла в стрелец.

« Отговор #5639 -: Март 26, 2013, 12:38:16 pm »
А тя не е омъжена, така ли? Защото имах предположение, че през 2009-та се е случило нещо значимо в личния ѝ живот, но се колебаех дали се е състоял брак или не. Или пък дали не се е омъжила през периода 2007-10 и да се е развела след това. Експериментирам с ведическа астрология, но засега нищо съществено. Струва ми се, че трудно се задържа в продължителна връзка.
« Последна редакция: Март 26, 2013, 12:54:51 pm от Mirabella »