Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861725 Прегледи
*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5700 -: Март 30, 2013, 09:59:36 am »
Това,което ти е писала Стреличка е така. Имам приятелка,фелдшер в Бърза помощ, знам от нея и за циганите, дето й потрошиха колата, за просякът с мехури на д-то от изгаряне във вилната зона през зимата-газене 2км в сняг до пояса, тя и шофьорът и носене на гръб...Да не говорим,че иде реч за около 400 лв. заплата.
Имам 3 карти на работещи в Бърза помощ,всичките имат планети в 8дом, често там е марс,също други лични пл. и богато аспектирани.
За лекарска професия се търсят планети в 6,12 дом, както и в дева и риби. При теб тези планети са във вкл. знаци, управителят меркурий е тронов, но с квадрат от марс. Това понякога е вътрешен конфликт между искам, мога, мислене, говорене и действие. Вероятно бързичко губиш интерес, но имаш много планети в подвижни знаци и то в ъглови домове,които биха могли да те насочат към социално ориентирани дейности-професии, напр. свързани със защита на онеправдани,малтретирани/деца,животни/-заради у-л на 6 дом-луна в рак, в 5 дом.
Имаш 4 планети на трон ;D,това е много хубаво.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5701 -: Март 30, 2013, 10:12:31 am »
Със стреличка съм съгласна, с енигма-не :)
Комуникатор с марс в 7-ми с квадрати-трудна работа
Квадратът марс/меркурий е много полезен за работа с ръце и бързина

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5702 -: Март 30, 2013, 10:35:52 am »
Със стреличка съм съгласна, с енигма-не :)
Комуникатор с марс в 7-ми с квадрати-трудна работа
Квадратът марс/меркурий е много полезен за работа с ръце и бързина
Твое право е да не си съгласна с мен ;D и аз уважавам това ти право, с извинение за тавтологията!
Точно комуникатор не съм казала, както и да е, а и има различни длъжности все в една сфера.
При работа върху себе си този квадрат ще даде бърза мисъл, гориво за ума, находчиво мислене. Ако няма дисциплина/а той е спортувал, значи е култивирал тези влияния/ може да има остър език, сарказъм-когато е ядосан.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5703 -: Март 30, 2013, 10:42:57 am »
Спорът е само астрологичен-да не стават грешки :)
Виж колко планети има във водни домове/знаци и той ти казва, че спортува-според теб-защо
Ъгловите марсове, независимо от знака, си искат своето, а този тук е част и от 2 тао-та
И ме пита за кръвта-ами плутон си е шеф тука-нито от кръв, нито от смърт, нито от крайности ще го е страх, особено ако го броим в съвпад с юпитер

« Отговор #5704 -: Март 30, 2013, 11:06:57 am »
Марс в Дева, аспектиран от Сатурн и Юпитер би трябвало да е един дисциплиниран и пълен с енергия за изразходване Марс, а такива често се насочват към спорта или армията.

Силно юпитерово влияние върху 10-ти дом, не сам в западната, но и във ведическата карта. Работа, свързана с природни науки и медицина, е подходяща. В един момент може да решиш да се насочиш към споделяне на знанията си.
« Последна редакция: Март 30, 2013, 11:14:39 am от Mirabella »

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5705 -: Март 30, 2013, 11:25:00 am »
Какво има във водните домове-докато не е минал сатурнов възврат, планетите от септенера ми се струват по-определящи/това е -на мен ;)/Значи остават 2планети,меркурий и венера в близнаци.
Силният марс в 7 според мен ще иска да бъде облагороден като работи в стила на везни,защото е включен. Нека той-Парамедик да сподели нещо за това,ако иска. Според мен той отрано е усетил,че за да има хармонични контакти,връзки е нужно да поработи върху себе си-да не е доминантен, да не се налага грубо.
За таотата-според орбисите ми се вижда венера да е рамото,не марс.
За кръвта, не е само кръв, понякога се режат крайници-на място,за да се спаси живот... За плутон на МЦ и в Гокленова зона-силен е и би търсил неординарна професия, такава свързана с риск и носене на отговорност, вземане на екстремни решения в също такива ситуации и за големи групи хора.
Повече ме впечатлява управителя на асц. Старият управител сатурн е вкл. в риби-иска да помага, от малък е по-различен някак зрял, пак-свързано с носене на отговорност за другите и също-мълчаливо да ги разбира,да не ги съди за несъвършенствата и грешките им, като малък пасивен мъдрец в ранните години.
Другият управител-уран е в 12 дом-иска работа в изолация, в институции, болници, лаборатории....в критичен 29-ти градус, в съвпад с нептун-,управляващ включените в първи дом риби. Тоест-наистина има необходимост да служи  в смисъла на 12 дом, усеща го като вътр. подтик и смисъл на живота,мисия.Той каза по-горе нещо подобно.
Този съвпад е реформаторски -идеи за нови отношения между хората и не само... Също е бунтарски настроен, но е трудно това да го изразява. Съвпадът с нептун обаче малко довежда до илюзии за света,живота и хората. А кой знае-може и идеите на тези млади да са като надничане в бъдещето.
Марс като управител на 2д-как ще си печели парите, почти излиза от орбисата за тригон с нептун, уран.
За мъж опозицията марс-сатурн си е проблемна винаги за реализация поне. Но всяко трудно положение ни кара да включим целия си потенциал и постигаме повече-това към Парамедик. :blink:
Папи, може и да си права за кръвта, но колко човечета имат плутон в скорпион-всичките ли не се боят от кръв?
И да-няма да се караме, разбрах те :blink: :08:и моето желание е мирно да си спорим,ако така се налага.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5706 -: Март 30, 2013, 11:31:56 am »
Марс и сатурн в мъжка карта-едни митове, едно чудо съм чела
Имам близки със съвпад, марс е по-силен
Мога да кажа, че са много издържливи на натиск, по корем ще се влачи, но ще докопа каквото е поискал
Неговият плутон не е просто плутон в скорпион, той освен другото е шеф на слв в 8-ми-забележи :)
С другото като цяло съм съгласна

« Отговор #5707 -: Март 30, 2013, 11:36:24 am »
Enigma това което каза е абсолютно вярно ! Наистина винаги когато се занимавам с нещо искам да изпъкна да съм добър и хората да  разчитат на мен , но най-много искам да помагам на хората и търся такава подходяща професия за мен , а и където да търся в момента трудно ще се ориентирам , защото смятам и съм се уверил в точността на Астрологията и мисля че хора който виждат на картата ми какво представлявам могат да ме насочат най-добре :)
П.С не разбрах това  " Марс като управител на 2д-как ще си печели парите, почти излиза от орбисата за тригон с нептун, уран.
За мъж опозицията марс-сатурн си е проблемна винаги за реализация поне. Но всяко трудно положение ни кара да включим целия си потенциал и постигаме повече-това към Парамедик. " БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТНОВО

« Отговор #5708 -: Март 30, 2013, 11:42:40 am »
Papy това е така също в момента тренирам в Левски-Раковски , а живея и уча в своге 11клас , цялото ми ежедневие е в ставане рано лека тренировка храна за целия ден на училище и веднага тръгвам за София  за тренировка по пътя чета и уча ако имам нещо прибирам се в 7  вечерта и ако ми остане време и не съм много изморен отново тренирам ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #5709 -: Март 30, 2013, 11:48:23 am »
Парамедик, много ме радват млади хора като теб-продължавай в същия дух!
Ако трябва да обобщя-имаш "да" за избраната професия, но все пак помисли за лекар например

« Отговор #5710 -: Март 30, 2013, 11:58:57 am »
Благодаря ти Papy :) ! Мен ме радват хора като теб и останалите, който в момента ми помагат просто от добро желание, но за жалост хората като вас са рядкост ! много ме накарахте да се замисля наистина върху лекарската професия , но има един проблем тя изисква почти цялото ми време , а за мен е много важно да прекарвам време със семейството си и да ги правя щастливи най-важното за мен  хората до мен да са усмихнати и щастливи :)

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5711 -: Март 30, 2013, 12:14:14 pm »
Enigma това което каза е абсолютно вярно ! Наистина винаги когато се занимавам с нещо искам да изпъкна да съм добър и хората да  разчитат на мен , но най-много искам да помагам на хората и търся такава подходяща професия за мен , а и където да търся в момента трудно ще се ориентирам , защото смятам и съм се уверил в точността на Астрологията и мисля че хора който виждат на картата ми какво представлявам могат да ме насочат най-добре :)
П.С не разбрах това  " Марс като управител на 2д-как ще си печели парите, почти излиза от орбисата за тригон с нептун, уран.
За мъж опозицията марс-сатурн си е проблемна винаги за реализация поне. Но всяко трудно положение ни кара да включим целия си потенциал и постигаме повече-това към Парамедик. " БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТНОВО
За марс във 2д-като се търси професията се гледат 2,6,10 и др......2 дом е начина на изкарване на парите, понякога планета там, или у-л на 2 е показател за професията. Тук е марс в 7, в партньорство, в колектив, едва ли сам ще си си шеф-има и такива карти. За орбисата-няма точен тригон с тези две планети.
Ако искаш виж темата за "кастрирания марс..." тук някъде из форума, може да ти е интересна.
Според мен значи,че грубата сурова природа на планетата марс ще се изрази опосредствено, култивирано чрез твоите търсения в тази област-спорт, дисциплина, друго....Други притежатели на този аспект се занимават напр. с техники за съсредоточаване, бойни изкуства. Ти си организиран и трудолюбив,както става ясно от поста ти. А мислил ли си да станеш треньор, например?
Мисля,че Мирабела е писала за военна кариера. Марс-твоят е в сектата си-нощна планета в нощната част и тогава "се овлажнява и дава резултат".
А за нашия спор-ами даже и да ти е трудно ,можеш да станеш какъвто искаш, няма лесни победи.Като си честен към себе си и се вслушваш във вътрешния си глас ще намериш това,което би те правило щастлив като професия.

« Отговор #5712 -: Март 30, 2013, 12:23:48 pm »
Отново верни неща, но ето тук идва моята дилема аз съм се спрял на следните професии : Парамедик,лекар,пожарникар,треньор,военен.  и същевременно се надявам да продължа с футбола като спорт. Много ми е труден избора професиите ме привличат като работа, но всички изискват много всеотдайност и време за това  искам да избера една от тях и да се насоча изцяло към нея и си мисля че тук най-точно мога да се насоча :)

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5713 -: Март 30, 2013, 12:38:00 pm »
Папи, това за възела е много вярно и хубаво,че си го забелязала.Можеш да споделиш какво имаш предвид. Възвратът на възлите му предстои къв 2014-януари, сатурн транзитно е минал оттам скоро.

« Отговор #5714 -: Март 30, 2013, 12:40:56 pm »
"Възвратът на възлите му предстои къв 2014-януари, сатурн транзитно е минал оттам скоро." извинете ще може ли малко пояснение  :) 

« Отговор #5715 -: Март 30, 2013, 01:07:50 pm »
Лунни възли - точките, в които орбитата на Луната пресича равнината на еклиптиката, точките, близо до които се случват слънчевите и лунните затъмнения. Възходящ лунен възел, още наричан Северен лунен възел (СЛВ), Раху, главата на дракона. Низходящ лунен възел, Южен лунен възел (ЮЛВ), Кету или опашката на дракона. Двата възела образуват т. нар. нодална (възлова) ос.

Казват, че по СЛВ са качествата, които трябва да развиваме, а по ЮЛВ - качествата, които са развити в нас, природно дадени.

Възврат на нодалната ос - период, през който транзитният СЛВ съвпада с наталния и транзитният ЮЛВ също съвпада с наталния. Обратното положение, транзитен СЛВ върху натален ЮЛВ, се нарича обрат на нодалната ос. Възвратът може да бъде период, през който откриваме целите си в живота и/или начин да ги постигнем.

« Отговор #5716 -: Март 30, 2013, 02:35:33 pm »
Възвратът може да бъде период, през който откриваме целите си в живота и/или начин да ги постигнем.

Възлите в транзит указват -изборите които правим или се въздържаме,отказваме да правим, а тр.планети през нат. възли са съдбовните срещи и раздели в живота на човек
та в този ред на мисли тр.сатурн скоро е минал през слв, да се е появил в живота ти възрастен човек или може и по-мъдър и опитен,който да ти е като ментор,да те съветва и ти да му се доверяваш изцяло,края на миналата година,учи те,предава ти знания,умения :rolleyes:
активиран натален слв от тр.планета - нов важен за теб човек ще срещеш ,при юлв- някой ще си отиде ,изчезне от твоя живот,ще се отдалечи,ще стане недосегаем,невидим
възлите се свързват с "портата", през която хора, събития и определени опитности идват и си отиват от живота ни. И ако Раху /СЛВ/е "входът", Кету/ЮЛВ/ е "изходът".
възврата се случва на всеки 19 години- така 19та, 38та, 57та и 76та година от живота ни са маркирани като някакви повратни точки
« Последна редакция: Март 30, 2013, 02:42:51 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #5717 -: Март 30, 2013, 03:22:13 pm »
ами да точно така се случи преди 2 седмици нашия треньор ни напусна (лични причини) той беше човек научил ме на много неща и много ми помагаше ! има и още един такъв човек  ;)

« Отговор #5718 -: Март 30, 2013, 04:42:59 pm »
Парамедик,оправиха ли пътя по искърското дефиле,през лятото го изровиха да го  ремонтирати ,та за да избегнем дупките ,минавахме през Искрец за да ходим на риба след Своге
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #5719 -: Март 30, 2013, 06:37:24 pm »
Горе долу е оправен пътя