Благодаря ти, Елодия, за обратната връзка!
Разбрах си грешката отношно предположението за бащата (мислех, че отношенията им са обтегнати). Не обърнах внимание на аспекта на Юпитер върху Сатурн и 9-тия дом (9-тият дом във ведическата астрология отговаря за бащата).
Относно чуденката ми дали самочувствието ѝ е раздуто или стеснено, ще обясня. По сидерал Слънцето ѝ е в първия половин градус на Лъв, в накшатра Магха (управлявана от Кету) и в тесен съвпад с Кету (разстоянието между Слънцето и Кету е около градус и половина). Планетите в първия и последния градус на всеки знак са особено слаби, но Слънцето би трябвало да успява да компенсира част от това, тъй като е в собствения си знак. Слънцето е под силното влияние от Кету (както и Кету под това на Слънцето, разбира се). Слънцето изгаря всички планети, които се доближат на по-малко от 5-6 градуса от него. Обаче според концепциите на ведическата астрология нещата с Кету стоят по различен начин. Той има силата да засенчва Слънцето, да скрива блясъка му, да намалявата енергията му. Кету е по крайностите, не умее да се придържа към "златната" среда. А една от сигнификациите на Слънцето е егото. Кету е способен както да свие егото на Слънцето, така и да го раздуе от екстремни размери. Тъй като Кету е силно подчертан в картата ѝ - в съвпад с 3 планети в огнен знак (и то на Слънцето, а една от планетите е Марс - също с огнена природа), предположих, че по-скоро егото е раздуто, отколкото свито. Освен това съвпадът е в експресивния 3-ти дом. Но не бях сигурна в предположението си, защото съм нова във ведическата астрология.
А за другото ми предположение - че не умее да бъде щастлива и доволна от себе си, се водих от следните положения. Венера, която се свърза с наслажденията, е дебилитирана в Дева. Има положения в картата ѝ, според които тази дебилитация би трябвало да се неутрализира, но дори и неутрализирана, дебилитацията действа до някаква степен. Още повече, че Сатурн аспектира Венера. Венера е в 4-тия дом, който отговаря за емоционалното състояние. Четвъртият дом също получава аспект от Сатурн. Управителят на 4-тия дом (Меркурий) е в един знак (дом) с малефици (Марс и Кету). Луната (умът) е затисната между малефици (Сатурн и Раху). Затова мисля, че ѝ е трудно да бъде спокойна, доволна и щастлива със себе си и другите.