И аз имам такава приятелка, която още не е имала връзка и никак не й върви в общуването с мъже и трудно на пръв поглед би могло да се каже подобно нещо за нея, тъй като е много лъчезарна, усмихната, интелигентна и красива жена. НО проблемът е психологически - както в нейната карта, така и в тази. Всеки един от нас има подобни проблеми, "пукнатини" от потиснат потенциал, който срива дадени сфери в живота ни поради нереализирането му. Първата стъпка за твоята приятелка е да приеме именно това и да не се притеснява, че нещата така се стичат при нея.
Когато каза финансов и любовен проблем, първото, което считам за правилно да погледна, е Венера. Струва ми се грешна интерпретацията, че планети на трон и такива само с хармонични аспекти непременно се изявяват добре. Дадено е на тези хора, които ги носят у себе си, да ги изразяват добре, но понякога животът и индивдуалните ни наклонности, разбирания, ни сблъскват с фактори от външната среда, които могат да доведат до потискане на тези качества.
Първият конфликт, който виждам, когато говорим за развитие в любовен план, е знака, който упралвява 5 дом, планетите в пети дом и от друга страна, знака на Венера. Това, което те имат общо, е високите им изисквания. Дева се старае за перфектност във всяко отношение - към себе си и към хората, които я заобикалят. Има склонността твърде много да критикува и вероятно това донякъде отблъсква евентуалните кандидати. Потиснатите Везни (мисля, че в случая са такива) колкото и навътре да са в подсъзнанието, винаги се обаждат, че това, което в момента е в ръцете им, не е най-доброто и някъде там по света, ги чака нещо по-добро. Другото, което липсва при тази конфигурация, която се е сформирала в пети дом, е спонтанност. Струва ми се, че на някакво ниво приятелката ти твърде много рационализира тази сфера на нещата, в която реално умът няма място като водеща инстанция, колкото като инструмент за творене. Това е, което Венера иска. Венера не търси проблема в себе си непрестанно и не се чуди защо нещата при нея не се получават. Тя е (съответно приятелката ти може да стане) независима жена, сигурна в себе си, способна да продължи живота си дори и без вниманието на един мъж (защото твърде много обича себе си) - когато Венера прави нещо, тя не го прави по навик или защото така трябва, или защото просто дава шанс на някой, който изглежда твърде мил, за да бъде отрязан - тя прави тези неща, тогава, когато на нея й харесва и го прави за собствено удовлетворение. В тази карта, струва ми се, до много голяма степен този стремеж за удовлетворение, е блокиран. С него се блокират възможностите за хармоничен съюз, хармонична връзка - защото това е архетипът, той е неразривна съвкупност от всички тези елементи и не можем да развием едни от тях, а други да отхвърлим - или го приемаме изцяло, или никак. :blink: Да не би приятелката ти да работи нещо, свързано с изкуство или козметика? Защото Венера попада в 6 дом и е възможно да се търси подобен отдушник - но дори да е така, той не е достатъчен.
Венера до известна степен има и връзка с финансовият проблем като естествен управител на втори дом - защото управлява ценностите и ценностната система. Ако бъде интегрирана, нещата поне малко би трябвало да се оправят. Финансите в тази карта, обаче, са сякаш най-подчертаният за научаване урок в целият радикс, така че отношенията, базирани на взимане-даване, на определяне на стойност на материални и духовни блага са нещо, с което трябва да свикне. Ако достигне до правилните изводи, интегрира хармония в себе си и успее да накара тези опозиции да заработят за нея, мисля, че ще е много щастлива в живота си. С у7 екзалтирал Юпитер в Рак във 2 дом, че и Луна в 7, може да привлече финансово стабилен, чувствителен мъж и този период от живота й да свърши като приказка.