Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859996 Прегледи
*

elodiq

• **
  • 903
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5820 -: Април 24, 2013, 11:41:28 pm »
Може и да си права но тя по някакъв странен начин се гоордее с това нещо

« Отговор #5821 -: Април 26, 2013, 12:33:42 pm »
Качвам картата на един младеж,тази година е абитуриент,да се надяваме догодина студент  :blink: Как мислите,според натала каква професия е подходяща за него?
На никой ли не му се гледат натални карти  ;D

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #5822 -: Април 26, 2013, 12:44:35 pm »
Качвам картата на един младеж,тази година е абитуриент,да се надяваме догодина студент  :blink: Как мислите,според натала каква професия е подходяща за него?
На никой ли не му се гледат натални карти  ;D
Не само натални, на никой не му се занимава! Тука е на кеф работата и на симпатии!  :blink: Най-много се пише по неастрологични теми. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5823 -: Април 26, 2013, 12:58:11 pm »
Най-вече според кефа.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5824 -: Април 26, 2013, 01:22:00 pm »
С тези У10 и У6 в 5 дом и Юпитер на асцендента, струва ми се, че предпочита по-скоро да се забавлява, отколкото да се отдаде на работа.  ;D

« Отговор #5825 -: Април 27, 2013, 09:36:56 am »

Отличник ми изглежда. Нещо техничарско, инженерно, с компютри влече ли го? Допълвам медицина, чужди езици. Може би собствен бизнес на по-късен етап.

Че обича удоволствията, няма да споря с Веско. Особено що се отнася до личния живот.
« Последна редакция: Април 27, 2013, 10:56:07 am от Mirabella »

« Отговор #5826 -: Април 27, 2013, 10:58:15 am »

Отличник ми изглежда. Нещо техничарско, инженерно, с компютри влече ли го?
Такова му е средното образование-машини с програмно управление  :blink:

« Отговор #5827 -: Април 27, 2013, 11:01:37 am »
С тези У10 и У6 в 5 дом и Юпитер на асцендента, струва ми се, че предпочита по-скоро да се забавлява, отколкото да се отдаде на работа.  ;D
Веско,ами то това е най-добре,ако може всички,забавлявайки се да си изкарваме пари,ще е супер  ;D

« Отговор #5828 -: Април 27, 2013, 11:01:51 am »
А няма ли намерение да продължи с нещо подобно? Каквото и да избере, му желая успех!

А ученето лесно ли му се отдава? Защото на мен ми се струва, че да. Интересно ми да си проверя разбиранията. Ще се аргументирам после за всичко, което написах.

« Отговор #5829 -: Април 27, 2013, 11:11:41 am »
А няма ли намерение да продължи с нещо подобно? Каквото и да избере, му желая успех!

А ученето лесно ли му се отдава? Защото на мен ми се струва, че да. Интересно ми да си проверя разбиранията. Ще се аргументирам после за всичко, което написах.
Да,отдава му се,в смисъл че с малко усилия постига резултати

« Отговор #5830 -: Април 27, 2013, 11:45:12 am »
Благодаря ти за отговора, Каризма!

Поставям ведическата му натална карта (раши). В нея Юпитер се намира в 1-вия дом (Лагна), т.е. ъглов дом, а планетите в ъглови домове се изявяват най-силно. Освен това в 1-ви дом Юпитер получава т.нар. сила по направление (дигбала). Плюс това е ретрограден, което му дава т.нар. честабала. И във ведическата астрология има спор дали ретроградните планети са по-силни или по-слаби от директните. Според някои школи ретро планетите стават по-силни (което не значи задължително по-добри, просто по-силни в изявите си). Юпитер отговаря за способностите ни да възприемаме нови знания (и да ги предаваме, да бъдем добри учители). Юпитер от 1-ви дом аспектира 5-тия и 9-тия дом, които се свързват с ума и интелекта и образованието. Управителите на 5-тия и 9-тия дом (съответно Сатурн и Меркурий) са заедно в 5-тия дом на интелекта, аспектирани от Юпитер. Чела съм, че аспект на Юпитер върху 5-тия и още повече върху 9-тия дом улеснява ученето.

Луната е сигнификатор на ума. Неговата Луна е в 4-тия му дом, където също получава сила по направление (дигбала). Луната попада в собствена накшатра - Шравана. За нея казват, че надарява притежателите си с висок интелект, ум с инженерна или медицинска насоченост, а също така и талант в изкувствата.
Сатурн, управителят на 5-тия му дом, е също силно поставен, намира се в знак на собствена мулатрикона. Ако трябва да го обясня грубо с няколко думи, по сила това е нещо средно между екзалтация и на трон по знак (екзалтацията във ведическата астрология е най-доброто есенциално достойнство). В 5-тия му дом заедно със Сатурн се намират Меркурий и Марс. Меркурий е сигнификатор на интелекта. Марс и Сатурн са планети, които се свързват с инженерни наклоности на мисълта.

Основният дом за професия е 10-тият. Луната е У10 и от 4-тия дом аспектира 10-тия дом, т.е. има възможност да пренесе (използва) инженерната насоченост на ума си в работата си. Раху от 2-рия дом също аспектира 10-ти. Раху се свързва с модерните технологии, компютри включително. Сатурн е карака (сигнификатор) за професия и кариера. Десетият дом от Сатурн също може да се разглежда по въпроси, свързани с кариера. В неговата карта това е 2-рият дом, който се управлява от Марс и в който се намира Раху. На това базирах предположенията си за професионална насоченост.
В десета производна карта (дашамша), която също се разглежда за въпроси, свързани с кариерата, има силно поставен Марс. Марс е в собствен знак и ъглов дом, което му дава т.нар. Ручака йога - една от комбинациите, които подхождат на лидери. Марс е отново заедно с Меркурий в един дом. Затова предположих, че след време може да започне в собствен бизнес.

« Отговор #5831 -: Април 27, 2013, 02:40:09 pm »
Мирабела,благодаря ти  :wub:

« Отговор #5832 -: Април 29, 2013, 04:25:06 pm »
Нептун, Уран на асцендента дават зелени очи, особено Нептун.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #5833 -: Април 30, 2013, 10:48:57 pm »
Привет, тук ще кача натал на една приятелка, която е в затруднено положение и моли за услуга. Ще сме много благодарни, ако кажете нещо по картата, каквото и да е :)

« Отговор #5834 -: Април 30, 2013, 10:52:43 pm »
Не мисля, че ще бъдем много полезни с един общ преглед на картата - вероятно повечето форумци ще кажат факти за нея, които са й известни. Може би ако кажеш какъв точно е проблемът й, лично аз (за другите не знам) бих могла да се опитам да го погледна от астропсихологическа гледна точка и да кажа кои подличностни конфликти го обуславят и евентуално някои решения, ако имам идея.

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #5835 -: Април 30, 2013, 10:58:22 pm »
Проблемът е финансов и любовен. До този момент не е имала връзка, освен това е в процес на търсене на работа. Изпада в дупки на моменти и въпреки че се опитва да гледа позитивно на нещата, на моменти и писва и този период също е такъв. Ace_of_Pentacles, наистина сме много благодарни за бързата реакция :)

« Отговор #5836 -: Април 30, 2013, 11:27:52 pm »
И аз имам такава приятелка, която още не е имала връзка и никак не й върви в общуването с мъже и трудно на пръв поглед би могло да се каже подобно нещо за нея, тъй като е много лъчезарна, усмихната, интелигентна и красива жена. НО проблемът е психологически - както в нейната карта, така и в тази. Всеки един от нас има подобни проблеми, "пукнатини" от потиснат потенциал, който срива дадени сфери в живота ни поради нереализирането му. Първата стъпка за твоята приятелка е да приеме именно това и да не се притеснява, че нещата така се стичат при нея.
Когато каза финансов и любовен проблем, първото, което считам за правилно да погледна, е Венера. Струва ми се грешна интерпретацията, че планети на трон и такива само с хармонични аспекти непременно се изявяват добре. Дадено е на тези хора, които ги носят у себе си, да ги изразяват добре, но понякога животът и индивдуалните ни наклонности, разбирания, ни сблъскват с фактори от външната среда, които могат да доведат до потискане на тези качества.
Първият конфликт, който виждам, когато говорим за развитие в любовен план, е знака, който упралвява 5 дом, планетите в пети дом и от друга страна, знака на Венера. Това, което те имат общо, е високите им изисквания. Дева се старае за перфектност във всяко отношение - към себе си и към хората, които я заобикалят. Има склонността твърде много да критикува и вероятно това донякъде отблъсква евентуалните кандидати. Потиснатите Везни (мисля, че в случая са такива) колкото и навътре да са в подсъзнанието, винаги се обаждат, че това, което в момента е в ръцете им, не е най-доброто и някъде там по света, ги чака нещо по-добро. Другото, което липсва при тази конфигурация, която се е сформирала в пети дом, е спонтанност. Струва ми се, че на някакво ниво приятелката ти твърде много рационализира тази сфера на нещата, в която реално умът няма място като водеща инстанция, колкото като инструмент за творене. Това е, което Венера иска. Венера не търси проблема в себе си непрестанно и не се чуди защо нещата при нея не се получават. Тя е (съответно приятелката ти може да стане) независима жена, сигурна в себе си, способна да продължи живота си дори и без вниманието на един мъж (защото твърде много обича себе си) - когато Венера прави нещо, тя не го прави по навик или защото така трябва, или защото просто дава шанс на някой, който изглежда твърде мил, за да бъде отрязан - тя прави тези неща, тогава, когато на нея й харесва и го прави за собствено удовлетворение. В тази карта, струва ми се, до много голяма степен този стремеж за удовлетворение, е блокиран. С него се блокират възможностите за хармоничен съюз, хармонична връзка - защото това е архетипът, той е неразривна съвкупност от всички тези елементи и не можем да развием едни от тях, а други да отхвърлим - или го приемаме изцяло, или никак.  :blink: Да не би приятелката ти да работи нещо, свързано с изкуство или козметика? Защото Венера попада в 6 дом и е възможно да се търси подобен отдушник - но дори да е така, той не е достатъчен.
Венера до известна степен има и връзка с финансовият проблем като естествен управител на втори дом - защото управлява ценностите и ценностната система. Ако бъде интегрирана, нещата поне малко би трябвало да се оправят. Финансите в тази карта, обаче, са сякаш най-подчертаният за научаване урок в целият радикс, така че отношенията, базирани на взимане-даване, на определяне на стойност на материални и духовни блага са нещо, с което трябва да свикне. Ако достигне до правилните изводи, интегрира хармония в себе си и успее да накара тези опозиции да заработят за нея, мисля, че ще е много щастлива в живота си. С у7 екзалтирал Юпитер в Рак във 2 дом, че и Луна в 7, може да привлече финансово стабилен, чувствителен мъж и този период от живота й да свърши като приказка.

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #5837 -: Май 01, 2013, 12:02:56 am »
Ace_of_Pentacles, страшно много благодарим. Дано наистина всеки усвои уроците си. Ти наистина я описа с точност. Иначе за въпроса - не работи нищо в момента. Обича да разпуска с музика. Лятото ще търси работа, а се надяваме и за работа, и партньор. Голямо благодаря за огромните усилия от твоя страна. Дано скоро нещата излязат от кофти ситуацията  :58:

« Отговор #5838 -: Май 06, 2013, 12:34:55 pm »
 :blink:  здравейте на всички отново от мен, :wub:off, малко съм притеснена и имам нужда от малко помощ,скоро е терминът ми на 29.06.2013 и ще бъда много благодарна ако някой каже нещо относно раждането,имам колебания за секцио....общо взето съм малко уплашена всичко ли ще мине наред,може ли да бъде невероятна и друга дата на раждането  :-\ качвам отново картата си

« Отговор #5839 -: Май 18, 2013, 08:02:11 pm »
Здравейте и от мен!Следя ви с интерес когато имам възможност.. Много ми е интересна астрологията признавам си!Опитвам се сама да си тълкувам нещата до колкото мога,но..Уви..много ми е трудно хихи .За това искам да помоля по вещите от мен,ако имат желание,време и възможност и не е проблем да"хвърлят" едно око и на моята карта!Разбирам,че това отнема много време и много хора качват карти и никой по принцип не е длъжен да ги разчита ,но ще съм ви Безкрайно благодарна ,ако споделите мнение по нея.!!  Напоследък признавам си особено през април ми се случиха бая  неща.Беше ми много напрегнат месец..т.е смесен с емоции..оперираха майка ми(тежка операция) сестра ми роди бебе (Дай Боже един ден и аз да се радвам на бебоче,макар че се отчаях вече   )  абе..екшън месец..За това и качвам картата "аджеба" ,ако мога да знам горе долу какво ме очаква за напред!Предварително Ви Благодаря!Лека и хубава вечер ви желая