Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860514 Прегледи
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5960 -: Август 07, 2013, 09:48:58 am »
Клео, заиграх се малко с ведическата ти карта (с отчитане на прецесията). Имай предвид, че не съм разбиращ от астрология, още по-малко от ведическа (съвсем сериозно го казвам) и не се връзвай на написаното от мен.

Здравейтв,бихте ли ми казали нещо повече по тази натална карта..най -вече по въпросите, свързани с любовта и брака и успешени ли ще са те,когато и да се случат..както и за работа и кариера...интетесно ми е имам ли някакъв специален аспект,защото на моменти имам силно изразено усещане за превъзходство над другите,а в същото време съм много добричка и на момемти наивна дори..мерси предварително..

Усещане за превъзходство, стремеж към заемане на висок пост в обществото, желание да бъдеш авторитет в очите на другите - тава са част от проявленията на т. нар. Саса йога. Това е ъглов и есенциално силен (екзалтиран или тронов) Сатурн във ведическата карта. Ти имаш именно такъв - Сатурн е във Везни (екзалтация) и в 4-тия ти дом, откъдето аспектира 10-тия дом на работата, кариерата, обществения престиж. В допълнение имаш и тронов Марс във ведическата си карта, а Марс е управител на 10-тия ти дом. Това за мен е поне част от обяснението на почерненото. Усещане за превъзходство плюс силен стремеж към заемане на високата позиция, която би трябвало да се полага на човек с такова усещане. Стремеж към най-доброто. Друг е въпросът дали стремежите ти винаги завършват с достигане на заветната цел, а също така дали изобщо вкарваш в действие цялата си енергия за завоюване на дадена цел. За второто гледам 3-тия ти дом, който съдържа Слънцето, но и дебилитирана Венера. За първото гледам 11-тия дом, който се управлява от дебилитирана Венера. Юпитер е силен по знак - тронов. Така че мисля да заложа на 50/50. Имаш стремеж, мотивация, не всеки път успяваш, но при повечето хора (да не кажа всички, е така).

В същото време си добричка, казваш - Луната ти е в накшатра, управлявана от Юпитер и получава аспект от него. Луната ти (управител на 1-вия дом) е в 12-тия дом, което може да предполага някаква доза скромност, ненатрапчивост, търсене на поглед зад завесите, отвъд повърностните неща. Сатурн аспектира 1-вия ти дом, което може да ти придава нотка на сериозност, самовглъбеност, дистанцираност (част от "превъзходството на Борн"). Луната получава аспект и от Марс, а диспозиторът ѝ Меркурий е в знак на Слънцето. Въпреки скромността си, би трябвало да имаш висока енергия, да си динамична личност през по-голяма част от времето.

За любов и брак гледаме основно 7-мия дом и управителя му от различни отправни точки. Седмият дом от Асцендента се управлява от Сатурн, който споменах вече, че е в отлично състояние - ъглов и екзалтиран. Върху Сатурн и 7-мия дом от АС няма малефично влияние - дотук екстра. Седмият дом от Луната се управлява от Юпитер, който е тронов и се намира в него. Този дом и Юпитер са аспектирани от Сатурн, което може да говори за известно забавяне на брака, т.е. няма да е ранен брак. Също и за прекъсване на връзки преди да се стигне до тази, която ще доведе до брак. Защото, примерно, има хора, които се женят млади-зелени за първата си любов (от детската градина, да речем). Е, ти по-скоро не си от тях. Седмият дом от Юпитер (някои астролози приемат Юпитер за сигнификатор на брака в женска карта) се управлява от Меркурий, Юпитер изпраща благотворен аспект към този дом. Не виждам безбрачие в картата ти, което значи, че брак би трябвало да има.

Венера е сигнификатор на любовта, а също и универсален сигнификатор на брака според някои астролози (независимо дали картата е мъжка или женска). Да разгледаме и нея значи. Венера е дебилитирана по знак, намира се в 3-тия дом заедно със Слънцето и получава аспект от Северния лунен възел (Раху). Всъщност, Венера е диспозитор на Раху и получавайки аспект от него, двете планети формират силна връзка (нарича се самбандха - небесна връзка). Венера в 3-ти дом в тясна връзка с Раху в 11-ти може да говори за изяви на артистични таланти. Що се отнася до любовта, трите изброени неща за Венера - дебилитация, в един знак със Слънце и самбандхата с Раху биха могли да създават нестабилност в тази сфера. Плюс Луна в аспект с Марс може да дават чести и внезапни влюбвания (от пръв поглед по рахувски) в... да кажем хора, които не познаваме особено добре, а създаваме някакъв красив образ за тях в главата си (това Раху отново). Самата ти също би могла да създаваш леко приказен образ за себе си в очите на потенциалните партньори. Раху и Слънце са сепаративни планети, т.е. могат да предизвикват внезапни раздели - връзката започва добре, отлично, влюбени сме и отсрещната страна изглежда, че дава обещаващи сигнали, а в следващия момент настъпва тотален разрив във взаимоотношенията. Дебилитацията на Венера може да създава недостатъчно ценене на собствената личност, от сорта на "не заслужавам да бъда обичана", или моменти на невъзможност да се насладим на удоволствията в живота и любовта. Венера се намира в последния градус на знака, т.е. попада между два знака и два дома, на границата между 3-ти и 4-ти дом. Венера диспозира Сатурн и Раху. Такава Венера може често да се лута между две крайности - да бъде смела и да действа, или да спазва нормите и традицията, да гони дивото или да пази питомното.

Още един дом относно брака ти искам да погледна и това е 2-рият дом. Семейството, домът на натива са 4-тия дом. Вторият дом се явява 11-ти (придобивки) от 4-ти, затова сигнифицира добавяне на нови членове към семейството, каквото се случва при брака. Между управителите на 2-рия и 3-тия ти домове (съответно Слънце и Меркурий) има взаимна рецепция по знаци (паривартана йога я наричат индийците). В делата, свързани със семейство, брак, а също и финанси, запазване на собствено имущество, може да се налага решителната ти намеса, проява на инициативност от твоя страна.

В момента в картата ти тече планетарният период (даша) на Сатурн, който управлява 7-мия дом и е отлично поставен. Подпериодът, която тече, е на Юпитер. Сатурн управлява 7-ми дом, Юпитер е сигнификатор на брака и управлява 7-ми дом от Луната (и се намира в него). Периодът би трябвало да е благоприятен за брак, поне темата брак излиза на преден план. Периодът тече от юни 2013 до края на 2015. Юпитер се намира в 3-ти дом от Сатурн, Сатурн е в накшатра на Раху в наталната ти карта, а в навамша (9-та производна карта) е в знак на Юпитер заедно с Раху. Юпитер в наталната ти карта управлява 9-ти дом. Тази комбинация от Юпитер и Раху може да се свърже с пътуване зад граница - това също би могло да бъде проявление на периода.

По време на дашата на Сатурн 7-мият дом от него може да се отнесе към темата брак. През този дом към момента транзитира Южният лунен възел (Кету). Докато този транзит трае, връзките ти могат да бъдат подложени на изпитания - отдалечаване, липса на близост в отношенията, раздели, например. През август на 2014 Кету вече няма да е в този дом. Все още ще бъдеш в период на сатурнов възврат. Мисля, че периодът между края на лятото на 2014 и края на 2015 е подходящ за брак. Не гарантирам, че тогава ще се състои брак, казвам само, че периодът ми изглежда благоприятен. Транзитен Юпитер ще бъде екзалтиран, в 10-тия дом от Сатурн. Откъм кариера също би могъл да бъде успешен период.

« Отговор #5961 -: Август 07, 2013, 10:28:13 am »
Изумена съм и безмълвна оставам...някои неща дори аз не бих могла да ги формулирам по -точно за себе си,а ти дори не ме познаваш..браво...значи Сатурн ми е добре поставен по рождение.това вважен фактор ли е в натала и доколко? Иначе си права..имам високи цели и стремежи за растеж в обществената йерархия,както и потенциалът за това,но не винаги довеждам нещата докрай..относно връзките...много привлекателна жена съм..но нещо съм като урочасана..както ти каза-всичко започва идеално и изведнъж като хръм от ясно небе се разпада..мерси много за отделеното време.. :wub:

« Отговор #5962 -: Август 07, 2013, 10:57:34 am »
Мисля, че всяка добре поставена планета е важен фактор, планетата и сферите ѝ на сигнификация изпъкват. Сатурн управлява 7-мия и 8-мия дом във ведическата ти карта. Сатурн е естествен малефик. След като е малефик и управлява ъглов дом (7-ми), получава статус на функционален бенефик в картата ти. Но наред с това, като управител на 8-мия дом получава статус и на функционален малефик. Значи природата на Сатурн в картата ти би трябвало да е смесена. Дашата му тече от края на 96-та година. Можеш да си направиш равносметка както е било влиянието му дотук като цяло. Периодът между лятото на 2009-та и това на 2010-та е бил под влиянието на Сатурн/Марс. Марс е тронов и е функционален бенефик за теб. Може би е бил благоприятен период за работа, печелене на пари, доказване на способности, романтика?

« Отговор #5963 -: Август 07, 2013, 01:44:04 pm »
Много ти благодаря за съдействието: )

« Отговор #5964 -: Август 08, 2013, 01:01:18 pm »
Може ли и аз? Това е картата ми. Нямам въпрос, но всякакъв коментар би бил супер за мен :) .
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=70nfileovQ81S-u1375809229&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=1&btyp=2&mth=gw&sday=8&smon=8&syr=2013&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5965 -: Август 08, 2013, 01:17:46 pm »
На прима виста ми се струва, че имаш много добри предпоставки за успешни занимания с психология или може би право.

Но аз не съм по дългите и подробни тълкувания - само споделям това, което ми направи впечатление на пръв поглед.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5966 -: Август 08, 2013, 02:21:03 pm »
Да, имах предвид акцента върху 9 дом, но не само. Слънцето е обградено от Юпитер и Сатурн и, поставено в 9 дом, дава добри предпоставки за образователна дейност, имаш възможност да придобиеш по-висока образователна степен - от магистър нататък. Не са изключени и преподавателски способности - във ведическата карта имаш много добри предпоставки за това - Слънцето, Меркурий и Сатурн попадат в един знак (Меркурий в сид. Дева - силна позиция!) и в 10 дом от Асцендента, а Юпитер, който управлява АС, е в 9 дом. Обаче Слънцето е много близо до Юпитер и са в една накшатра, макар и да се намират в съседни знаци по сидерал, Сатурн също - чудя се влиянието им в кой от двата дома по-силно трябва да се усеща - 9ти или 10ти от Асцендента. Мисля, че в такъв случай има връзка между темите на двата дома, т.е. твоето призвание в живота и статусът ще са непосредствено свързани с деветодомни теми. Би могла да развиеш разностранни умения - управител на 10 дом в сидералната карта е Меркурий и се намира там, в собствен знак.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5967 -: Август 08, 2013, 10:40:59 pm »
Трудно е да се каже какви резултати ще даде някой транзит, ако не се разгледат всички фактори комплексно, по различни техники.

Всеки, според хороскопа си, има различни опитности с транзитите на Юпитер и Сатурн. За себе си мога да кажа, че при мен сатурновите са по-градивни, макар и да носят трудности. Най-високия връх в професионалното си развитие дотук съм постигнала след транзита на Сатурн през МС. Тогава направи и опозиция към нат. Марс - не беше лесно, но поне си струваше, а и съм имала къде по-трудни периоди в професионален план и повече спънки.

Най-голямото ми професионално подхлъзване се случи при транзит на Юпитер през МС, отново в опозиция с нат. Марс. Но при мен Юпитер, макар и ъглов, е със специфичен статус и не действа като добротворец. Във ведическата карта Сатурн има по-силно влияние, затова и транзитите му са по-значими и дават по-осезаеми резултати.

Твоята карта нямам възможност да разгледам в детайли, но на прима виста мога да кажа, че статусът на Юпитер при теб повече клони към положителен, отколкото към носещ проблеми. Между другото, по индийската система сега се намираш в период на Венера/Юпитер, който ще продължи до началото на 2016 година (после ще е Венера/Сатурн). При теб Юпитер управлява Асцендента и затова транзитите му ще имат особено значение за теб. Сега е в 7 дом от АС - огледай се за нови възможности, в Навамша (ако часът е точен) имаш Юпитер и Луна в Стрелец в 9 дом от АС - много благоприятна позиция. Може и някое партньорство през този период да ти донесе нови перспективи (не задължително интимно), това потвърждава и транзитът на Сатурн през 7 дом в Навамша, Лунните възли сега също минават там. Не е изключена възможност за излизане в чужбина или някакъв тип сътрудничество с чужда култура, чужденци, което да отвори врата към важни промени в живота ти.

Да, съвпадът и опозицията на тр. Сатурн с нат. Марс не е особено лек аспект, но може да бъде изключително ефективен и мобилизиращ, ако си поставим някаква цел и я следваме неотклонно. А при теб Марс получава тригон от тр. Юпитер, по този начин се захранва с енергия и може би няма да усетиш съвпада със Сатурн като чак толкова потискащ. Наистина силно активиран ми изглежда твоят Марс в момента - получава аспект от Юпитер, Сатурн и от Лунните възли. Между другото, обвързана ли си? Да не се появи ненадейно някой интересен мъж на хоризонта? При такъв сбор от астрологични фактори сега има по-голяма от обичайното вероятност да привлечеш някой чужденец или мъж, идващ от друга среда, с който може да имате социокултурни различия.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5968 -: Август 08, 2013, 11:31:28 pm »
Lillie, много благодаря за труда, помощта и за окуражителните думи! Предвид периодът, в който съм, и на една дума много се радвам. Наистина съм имала много аспекти към рожден Марс / по задапната астрология/, за Юпитер дано и аз много се надявам да е както казваш с положителен ефект. За Асцендента, старая се да не го гледам даже какви аспекти прави, че ми призлява. Навамша гледам, че значи съпруг, партньор? От сравнително скоро имам нов колега, който пътува често, не в чужбина, но в България - възможно е да е той, макар че не е много важен за мен и се надявам този Навамша да се отбележи по-сериозно : )) . Мъж иначе има. Ще погледна как се прави индийски хороскоп.
« Последна редакция: Август 09, 2013, 09:01:19 am от godina2800 »

*

galiusha

• *
  • 143
  • В живота няма щастие, само щастливи мигове...
« Отговор #5969 -: Август 09, 2013, 10:12:45 am »
На някого, ако има малко време да погледне и моята карта
Предварително благодаря
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?

« Отговор #5970 -: Август 09, 2013, 10:28:17 am »
Предварително благодаря

Здравей!
Загледах се в Марс и Уран в 6-ти? Много енергия и действие влагаш в работата си, но вероятно тя е много динамична? Рискована в някаква степен или внезпно я променяш? Аспекта Уран - Сатурн го считам за хубав - хем има едно постоянство, хем искаш да е новаторско. Сигурно е трудно да ги балансираш, но може да бъде много вдъхновяващо.
С това Слънце в 11 и съответно Луна 12 д. - дали не се занимаваш с обществени организации, благотворителност, фондации.
Хубави предпоставки за брак, вероятно хубав такъв. Само че, искаш стабилен, сериозен партньор, но в същото време не даваш да те ограничават. Харесваш авторитетни мъже, но не би признала. ;)

*

galiusha

• *
  • 143
« Отговор #5971 -: Август 09, 2013, 10:41:13 am »
Предварително благодаря

Здравей!
Загледах се в Марс и Уран в 6-ти? Много енергия и действие влагаш в работата си, но вероятно тя е много динамична? Рискована в някаква степен или внезпно я променяш? Аспекта Уран - Сатурн го считам за хубав - хем има едно постоянство, хем искаш да е новаторско. Сигурно е трудно да ги балансираш, но може да бъде много вдъхновяващо.
С това Слънце в 11 и съответно Луна 12 д. - дали не се занимаваш с обществени организации, благотворителност, фондации.
Хубави предпоставки за брак, вероятно хубав такъв. Само че, искаш стабилен, сериозен партньор, но в същото време не даваш да те ограничават. Харесваш авторитетни мъже, но не би признала. ;)

Всичко, което каза е абсолютно точно, последните години наистина често си сменям работата, наистина съм постонен човек, но обичам и разнообразието, скуката и рутината не ми е присъща, може да се каже и за благотворителността, но май не съвсем, вече имам един развод зад гърба си, надявам се следващия ми брак да е по сполучлив, свободата наистина ми е важна и  харесвам мъжкари, а не мамини синчета.
Много ти благодаря за анализа  :88:
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?

« Отговор #5972 -: Август 09, 2013, 10:52:49 am »

Всичко, което каза е абсолютно точно, последните години наистина често си сменям работата, наистина съм постонен човек, но обичам и разнообразието, скуката и рутината не ми е присъща, може да се каже и за благотворителността, но май не съвсем, вече имам един развод зад гърба си, надявам се следващия ми брак да е по сполучлив, свободата наистина ми е важна и  харесвам мъжкари, а не мамини синчета.
Много ти благодаря за анализа  :88:
[/quote]

Мда, вероятно някак си за заблудила в мъжа /в брака/. Оказал се е твърде различен от първоначалното ти вярване. Но имаш добри предпоставки за парньорски отношения - и в брака, и в бизнеса също. Дори си мисля, че роман с колега не е изключен. /В смисъл на сериозна връзка, де/. ;)

*

galiusha

• *
  • 143
« Отговор #5973 -: Август 09, 2013, 11:50:35 am »

Мда, вероятно някак си за заблудила в мъжа /в брака/. Оказал се е твърде различен от първоначалното ти вярване. Но имаш добри предпоставки за парньорски отношения - и в брака, и в бизнеса също. Дори си мисля, че роман с колега не е изключен. /В смисъл на сериозна връзка, де/. ;)
[/quote]

Аууу, само това не, и шефа и колегата ми са 50+  ;D ;D ;D
Но, ако имаш предвид колега от спортовете и хобитата, с които се занимавам, съм съгласна

*

Нова

• 3491
« Отговор #5974 -: Август 13, 2013, 12:54:05 pm »
Днес, както всеки един ден, наталната ми опозиция луна-сатурн, при все разходяща на 9*, работи с пълна сила.

Установявам обаче, че далеч по-точната опозиция с плутон не я усещам. Не работи този аспект в картата ми. Чета за него и не срещам съгласие.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #5975 -: Август 15, 2013, 06:51:38 am »
Момичета какво ще кажете за тази карта виждаде ли някъде възможност за деца без значение осиновени или собствени ,и другото тази жена според вас трябва ли да преосмисля работат си и да я сменя след като 20сет години  се занимава с недвижими имоти
« Последна редакция: Октомври 14, 2013, 05:13:05 pm от elodiq »

*

Uran

• 6041
« Отговор #5976 -: Август 15, 2013, 08:21:09 am »
Би трябвало да печели добре от НИ- има съвпад Венера/Меркурий във втори дом.
Що се отнася до децата- не виждам проблем да има.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #5977 -: Август 15, 2013, 08:34:33 am »
благодаря ти да печели добре все пак е собственик на агенция

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5978 -: Август 15, 2013, 12:18:14 pm »
Не мога категорично да се изкажа дали може да има собствени деца, но в картата й могат да се намерят указания за осиновяване.

При малко по-ранен час на раждане (1-2 минути) има интересна Саптамша (карта, отговаряща за децата) - в трите последователни дома, свързани с децата, има екзалтирали планети - Юпитер, Луна, Венера. Но от друга страна има Сатурн в Лагна в опозиция към Луна - само по себе си това не е указание за бездетност, а по-скоро за закъсняло майчинство, което се отлага във времето.

При час 1.15 Лагна в Д7 се измества, по оста 1/7 дом са възлите, а ако разгледаме домовете на децата, има вероятност да има по-малко деца, вероятно само едно.

« Последна редакция: Август 15, 2013, 12:27:49 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5979 -: Август 15, 2013, 05:40:05 pm »
Lillie би ли погледнaлa и моятa кaртa дaли имaм добри предпостaвки зa брaк и децa.Преди беше я гледaлa ,но споменa ,че и еднa минутa и се променя кaртaтa ми.Тогaвa бях посочилa друг чaс нa рaждaне,но вече със сигурност товa е чaсът ми,понеже проверих!Блaгодaря предвaрително  :wub:
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!