Клео, заиграх се малко с ведическата ти карта (с отчитане на прецесията). Имай предвид, че не съм разбиращ от астрология, още по-малко от ведическа (съвсем сериозно го казвам) и не се връзвай на написаното от мен.
Здравейтв,бихте ли ми казали нещо повече по тази натална карта..най -вече по въпросите, свързани с любовта и брака и успешени ли ще са те,когато и да се случат..както и за работа и кариера...интетесно ми е имам ли някакъв специален аспект,защото на моменти имам силно изразено усещане за превъзходство над другите,а в същото време съм много добричка и на момемти наивна дори..мерси предварително..
Усещане за превъзходство, стремеж към заемане на висок пост в обществото, желание да бъдеш авторитет в очите на другите - тава са част от проявленията на т. нар.
Саса йога. Това е ъглов и есенциално силен (екзалтиран или тронов) Сатурн във ведическата карта. Ти имаш именно такъв - Сатурн е във Везни (екзалтация) и в 4-тия ти дом, откъдето аспектира 10-тия дом на работата, кариерата, обществения престиж. В допълнение имаш и тронов Марс във ведическата си карта, а Марс е управител на 10-тия ти дом. Това за мен е поне част от обяснението на почерненото. Усещане за превъзходство плюс силен стремеж към заемане на високата позиция, която би трябвало да се полага на човек с такова усещане. Стремеж към най-доброто. Друг е въпросът дали стремежите ти винаги завършват с достигане на заветната цел, а също така дали изобщо вкарваш в действие цялата си енергия за завоюване на дадена цел. За второто гледам 3-тия ти дом, който съдържа Слънцето, но и дебилитирана Венера. За първото гледам 11-тия дом, който се управлява от дебилитирана Венера. Юпитер е силен по знак - тронов. Така че мисля да заложа на 50/50. Имаш стремеж, мотивация, не всеки път успяваш, но при повечето хора (да не кажа всички, е така).
В същото време си добричка, казваш - Луната ти е в накшатра, управлявана от Юпитер и получава аспект от него. Луната ти (управител на 1-вия дом) е в 12-тия дом, което може да предполага някаква доза скромност, ненатрапчивост, търсене на поглед зад завесите, отвъд повърностните неща. Сатурн аспектира 1-вия ти дом, което може да ти придава нотка на сериозност, самовглъбеност, дистанцираност (част от "превъзходството на Борн"). Луната получава аспект и от Марс, а диспозиторът ѝ Меркурий е в знак на Слънцето. Въпреки скромността си, би трябвало да имаш висока енергия, да си динамична личност през по-голяма част от времето.
За любов и брак гледаме основно 7-мия дом и управителя му от различни отправни точки. Седмият дом от Асцендента се управлява от Сатурн, който споменах вече, че е в отлично състояние - ъглов и екзалтиран. Върху Сатурн и 7-мия дом от АС няма малефично влияние - дотук екстра. Седмият дом от Луната се управлява от Юпитер, който е тронов и се намира в него. Този дом и Юпитер са аспектирани от Сатурн, което може да говори за известно забавяне на брака, т.е. няма да е ранен брак. Също и за прекъсване на връзки преди да се стигне до тази, която ще доведе до брак. Защото, примерно, има хора, които се женят млади-зелени за първата си любов (от детската градина, да речем). Е, ти по-скоро не си от тях. Седмият дом от Юпитер (някои астролози приемат Юпитер за сигнификатор на брака в женска карта) се управлява от Меркурий, Юпитер изпраща благотворен аспект към този дом. Не виждам безбрачие в картата ти, което значи, че брак би трябвало да има.
Венера е сигнификатор на любовта, а също и универсален сигнификатор на брака според някои астролози (независимо дали картата е мъжка или женска). Да разгледаме и нея значи. Венера е дебилитирана по знак, намира се в 3-тия дом заедно със Слънцето и получава аспект от Северния лунен възел (Раху). Всъщност, Венера е диспозитор на Раху и получавайки аспект от него, двете планети формират силна връзка (нарича се самбандха - небесна връзка). Венера в 3-ти дом в тясна връзка с Раху в 11-ти може да говори за изяви на артистични таланти. Що се отнася до любовта, трите изброени неща за Венера - дебилитация, в един знак със Слънце и самбандхата с Раху биха могли да създават нестабилност в тази сфера. Плюс Луна в аспект с Марс може да дават чести и внезапни влюбвания (от пръв поглед по рахувски) в... да кажем хора, които не познаваме особено добре, а създаваме някакъв красив образ за тях в главата си (това Раху отново). Самата ти също би могла да създаваш леко приказен образ за себе си в очите на потенциалните партньори. Раху и Слънце са сепаративни планети, т.е. могат да предизвикват внезапни раздели - връзката започва добре, отлично, влюбени сме и отсрещната страна изглежда, че дава обещаващи сигнали, а в следващия момент настъпва тотален разрив във взаимоотношенията. Дебилитацията на Венера може да създава недостатъчно ценене на собствената личност, от сорта на "не заслужавам да бъда обичана", или моменти на невъзможност да се насладим на удоволствията в живота и любовта. Венера се намира в последния градус на знака, т.е. попада между два знака и два дома, на границата между 3-ти и 4-ти дом. Венера диспозира Сатурн и Раху. Такава Венера може често да се лута между две крайности - да бъде смела и да действа, или да спазва нормите и традицията, да гони дивото или да пази питомното.
Още един дом относно брака ти искам да погледна и това е 2-рият дом. Семейството, домът на натива са 4-тия дом. Вторият дом се явява 11-ти (придобивки) от 4-ти, затова сигнифицира добавяне на нови членове към семейството, каквото се случва при брака. Между управителите на 2-рия и 3-тия ти домове (съответно Слънце и Меркурий) има взаимна рецепция по знаци (паривартана йога я наричат индийците). В делата, свързани със семейство, брак, а също и финанси, запазване на собствено имущество, може да се налага решителната ти намеса, проява на инициативност от твоя страна.
В момента в картата ти тече планетарният период (даша) на Сатурн, който управлява 7-мия дом и е отлично поставен. Подпериодът, която тече, е на Юпитер. Сатурн управлява 7-ми дом, Юпитер е сигнификатор на брака и управлява 7-ми дом от Луната (и се намира в него). Периодът би трябвало да е благоприятен за брак, поне темата брак излиза на преден план. Периодът тече от юни 2013 до края на 2015. Юпитер се намира в 3-ти дом от Сатурн, Сатурн е в накшатра на Раху в наталната ти карта, а в навамша (9-та производна карта) е в знак на Юпитер заедно с Раху. Юпитер в наталната ти карта управлява 9-ти дом. Тази комбинация от Юпитер и Раху може да се свърже с пътуване зад граница - това също би могло да бъде проявление на периода.
По време на дашата на Сатурн 7-мият дом от него може да се отнесе към темата брак. През този дом към момента транзитира Южният лунен възел (Кету). Докато този транзит трае, връзките ти могат да бъдат подложени на изпитания - отдалечаване, липса на близост в отношенията, раздели, например. През август на 2014 Кету вече няма да е в този дом. Все още ще бъдеш в период на сатурнов възврат. Мисля, че периодът между края на лятото на 2014 и края на 2015 е подходящ за брак. Не гарантирам, че тогава ще се състои брак, казвам само, че периодът ми изглежда благоприятен. Транзитен Юпитер ще бъде екзалтиран, в 10-тия дом от Сатурн. Откъм кариера също би могъл да бъде успешен период.