Здрасти Елодия!
Почвам от картата на бившия ти приятел. Искам само за пореден път да напомня, че съм сред най-неопитните астролюбители, така че като четете какво пиша, винаги, ама винаги си имайте едно наум.

Правя го за собствено удоволствие и развитие. Елодия, кажи ми после къде съм права и къде съм объркала!
Това, което другите те питаха, дали е пристрастен към нещо - Слънце квадрат Нептун - може да се проявява и по друг начин - подменя действителността с някаква негова си измислена. Сега, въпросът е дали и до колко си дава сметка за това. Някои хора го осъзнават и се борят съзнателно да бъдат повече в истинската реалност, а не във фантазиите си. Мисля, че в някаква степен е наясно с това, защото Нептунът му е в Козирог. Няма начин да не се приземява поне отвреме навреме. Изкривяването може да се забележи в професионалния му живот (Слънцето управлява 10 дом). Самозаблудите му в това отношение може да са големи, защото Регулус му е на МЦ и вероятно се измъква сух от всякакви кални локви. Има голям късмет с това разположение, от което може да си мисли, че това е нормално, че му се полага по право, че винаги ще бъде така и т.н.
Второто място, на което може да се наблюдават самозаблудите му, е приятелският кръг (везнишкото му Слънце в 11 дом), където държи особено много да бъде харесван и приеман. Предполагам, че доста лошо преценява така наречените си приятели, може да го използват, да му се мазнят, а той да си мисли, че му се възхищават и са му верни. Цялата тази приятелска история всъщност му е централна в живота, защото 11 дом е заключен във Везни, а Венера му е цъфнала на АС. Имам чувството, че той не може да си създаде или определи сам собствената идентичност, а тя минава през оценките и отношението на приятелския му кръг към него на първо място, а на второ - отношенията с жени и партньори (Телецът на 7 дом). Този човек направо не знае кой е извън отношенията с другите. Не случайно му е даден Скорпион на АЦ, Венера му е в Скорпион, а 12 му дом е пълен и всичките планети са в Скорпион. ЮЛВ е в 11 дом. Тази много силна тенденция идва някъде от миналото му, от предишни животи да кажем. (Милиарди хора в азиатските общества все още живеят така, че нямат лична идентичност извън принадлежността си към род, народ, религия, село... В една хубава книга, която прочетох преди време, един абзац описва това мислене: "Сама е. За първи път е сама. Сама, без близките си. Чувства се ограбена, изгубена. Усеща страх и болка, тъй дълбоки, че може да се дължат само на страдания в предишни прераждания. Чувства се далече, толкова далече от всички кръвни близки, че никой от тях няма да я чуе, ако ги повика, никой няма да и помогне, ако пострада, и никой няма да разбере, ако умре... Ако не среща хора, които е познавала досега, как ще знае дали вече не е мъртва и не е отишла в следващото си прераждане? Необходимо и е да срещне хора, хора от нейната кръв. Необходимо и е да ги помирише, да бъде близо до тях, да ги докосне." Този епизод описва една двучасова разходка, на връщане от накъде, на една млада жена, която дотогава никога не е оставала сама без познати в обсега на полезрението и. Книгата е "Какво помни тялото" на Шона Сингх Болдуин и е прекрасен разказ за живота на жените на изток и втрещяващо свидетелство на събитията по време разделянето на Пакистан и Индия. В случай, че някой обича да чете книги.

)
Третото място, където илюзиите му се виждат, е дома му и семейството му. Обаче така, както му гледам интерсептираните Риби в 4 дом, имам усещането, че тоя въпрос му е такава тотална мъгла, че даже не може да си формулира и ясни заблуди. Имам чувството (което може да не е вярно), че не може да се ориентира кой какво прави в семейството му, защо го прави, кое е правилно, кое не, какво се очаква от него, какво иска... И един ретро Юпитер в интерсептирания знак, който още повече обърква цялата мъгла, защото на всичко отгоре има и много аспекти. Единственото ясно нещо е материалната му обвързаност със семейството (У4 във 2) - или той очаква пари от тях, или те от него.
Съдбата на твоя бивш човек обаче не е за оплакване, защото има всички средства да постигне задачите си за този живот и най-вече да разбере кой е, защо е, какъв иска да бъде. На първо място има точен съвпад на Луна и Меркурий. Това е мощно оръжие за самоосъзнаване, което според мен не владее и даже не е заподозрял, колко му е полезно. Съвпадът на Луната и Меркурий слива всичко, което човек чувства и мисли в един общ ментално-емоционален поток. В ранните етапи на живота мисли и чувства са едно. И понеже човекът така се е родил, той не си дава сметка за това, мисли си, че едва ли не всички са така. Силата на аспекта се състои в това, че притежателят му има способността да разбира много добре собствените си чувства и потребности. Това не става от само себе си. Трябват целенасочени усилия в посока на това, което се нарича "емоционална интелигентност". Той като е една порядъчна Везна, ще прояви интерес към темата в някакъв момент от живота си. Съвпадът е в Скорпион, което знаете какво означава, ще може да извърши голяма личностна трансформация - кои чувства и мисли са негови, кои са му насадени и безкритично е приел за свои, кои са му полезни, кои са отживели. Има много работа върху това и то за цял живот - в този 12 дом. Ще става бавно. Луната е интуитивна, Меркурий в 12 дом не разсъждава много ясно. Ще трябва да включи силната си интуиция, за да реши задачата, като използва тригона на съвпада към Нептун и съвпада с Плутон в собствен знак - това вече му е секретното ядрено оръжие. За това са му необходими паузи и почивки от другите, за да си изучава арсенала. Процесът като цяло винаги ще е по-скоро неосъзнат при него. Винаги ще му се струва, че плува в река с едно много топло течение (11 дом) и едно много студено (12-ти), които не се смесват до приятна температура, а само минава от едното в другото. Сатурн се помещава в първи дом и ще му даде градивния материал във вид на самодисциплина и упоритост да изгради едно ново "себе".
Материалният му живот винаги ще е лудница и ще го управлява трудно. Представите за финансите му все ще са нереалистични и изпълнени с внезапни обрати.
В любовта ще се налага винаги - У7 е в 1 дом. Въпреки това той се стреми към дълбока и съпричастна любов, която ще го трансформира, и това ще му се случва в течение на живота. Ще има много какво да учи за манипулациите и най-вече урока, че всяка манипулация е капан за самия себе си - няма начин да заблудиш или излъжеш друг, без да излъжеш и предадеш себе си. Духовната посока на развитие също е тази - да разбере какво в крайна сметка е същината на любовта. Още много работи могат да се кажат за това момче, не съм разгледала всички аспекти и положения. Пуснах му една прогресно-транзитна карта, следващите години ще са му трудни - 12-ти му е пренаселен като публичен дом. Сега в транзита на Сатурн има възможност да сложи малко ред и да поизрине излишни неща. Дори в този живот да се "провали", например да се пропие или пропадне някак, потенциалът на картата му ми изглежда така, че каквото и да сътвори, най-малкото ще научи "как не се прави", което е една чудесна отправна точка. Същинският провал за него ще бъде самоубийството, което не е вероятно при него, за разлика от психичните разстройства, към които е силно податлив и може да ги използва подсъзнателно като бягство от отговорността да работи върху себе си. Дано успее в мисията си!