Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 856380 Прегледи
*

Smarta

• **
  • 575
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #6060 -: Август 25, 2013, 02:48:07 pm »
Смарта, браво! Много ми харесва да те чета.

Мерси! Само казвайте дали е вярно.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #6061 -: Август 25, 2013, 02:59:38 pm »
От обратната връзка виждаш, че е вярно. Аз не съм светило, за да се произнасям. ;) И аз съм аматьор.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6062 -: Август 25, 2013, 03:06:06 pm »
От обратната връзка виждаш, че е вярно. Аз не съм светило, за да се произнасям. ;) И аз съм аматьор.

Като ви гледам четирицифрените бройки коментари, може и да не го работите като професия, обаче аматьори не сте. :) Откак влязох във форума, що неща научих!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

« Отговор #6063 -: Август 25, 2013, 03:16:43 pm »
Краби, ако Нептун е управител на DC, се връзва с "господин Перфектен", но не ми изглежда достатъчно силна връзка. Ако не беше коментара ти, по западната й карта щях да предположа, че е по-скоро разнопосочност, без ясна представа какво точно я интересува (което е нормално за един млад човек) - Нептун е включен в квадратурата Луна/Уран. А, и някаква недостъпност, далечност в мъжа може би я привлича.

« Отговор #6064 -: Август 25, 2013, 03:26:19 pm »
Ако накшатрата на Луната й е Хаста.
Хаста попада под комбинираното влияние на Меркурий (в знак Дева) и Луната (която е управител на тази накшатра). Това предполага интелектуална природа, остър ум, рационалност, но и чувствителност към околните, приятелско отношение към тяху загриженост, услужливост. Символ на накшатрата е длан на ръка, затова хастианците са трудолюбиви, усърдни, креативни, имат умения да работят с ръцете си (някои са занаятчии, други - лекари и т.н.). Не се страхуват от ръчен труд. Прями и лоялни са, не обичат да предават близките си хора. Внимателни в отношенията. Казват, че ако бъдат наранени, могат да проявят отмъстителност. Меркурий и Луната ги даряват с изтънчени обноски, чувство за хумор, желание да учат. Меркурий ги прави предприемчиви, обикновено не обичат да остават без работа и да стоят на едно място, като обсебени от работата си са. Обръщат внимание на детайлите и могат да бъдат доста критични, както към другите, така и към себе си. Също така могат да бъдат контролиращи в отношенията си. Казват, че кариерата им върви ту нагоре, ту надолу и трудно постигат стабилност за дълъг период от време.
Това прочетох за Хаста покрай един мъж с Луна там.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6065 -: Август 25, 2013, 03:53:38 pm »
Елодия, като ти погледнах картата, разбрах защо за любов, за деца все питаш. У на АС ти е в 5 дом. Но преди личния живот, ти с какво се занимаваш? Трябва да работиш нещо с хора, да им помагаш по някакъв начин. И то чрез изкуство. В тебе виждам един чудесен арттерапевт! 5 дом ти е претоварен, с много планети в Скорпион, а 8 също ти е пълен. Тая страстна, трансформираща, творческа енергия как я преработваш? Как изкара сатурновото завръщане?

При тебе не ми тече гладко мисълта. Тоя творчески импулс освен чрез децата можеш да го реализираш и през себе си и лично това ти препоръчвам, без да нарушавам темата за децата. Имай си ги! И моят 5-ти е пълен, и пак Луна е там. Ако си нямаш отдушник и не си намериш, ще ти е много трудно. И трябва да е нещо по 5 дом - изкуство, спорт. Любовта си е любов, и децата са си деца, но за тебе, както и за мене не е достатъчно. Ще ти кажа защо. Защото изисква наличието на други, които не всякога в живота ще са ни на разположение. Особено за тебе, каквато си грижовна натура. Децата някой ден ще станат големи, а мъжете, за тях даже няма да се изказвам. В астрологията всеки дом се описва с някакви сфери от живота, но това са външните проявления. А всъщност всеки дом има по-скрит, трансцедентален смисъл. 5 дом е моментът, в който ние овладяваме творческата си енергия. Тя е същата като сексуалната. На това ниво на развитие на цивилизацията повечето хора стигат до най-базовото равнище - секс и създаване на деца. Но скритият смисъл изисква много повече от това - развиване на талантите, овладяване на творческия импулс, опознаване на собствените съзидателни лимити. Това е като да имаш порше и никога да не си настъпвал газта до края. Да го караш като на дядо ти жигулата. Няма да коментирам сексуалния ти потенциал, ти си го знаеш, и аз го знам. Но ако не са ти попадали едни книги, ще ти ги препоръчам. Набави си "Даоска сексуална алхимия за жени". Ако не ти е попадала, да знаеш, че ще ти хареса много. Има и други подобни. Освен това е манна небесна в периоди на сексуален пост без мъж. Не случайно ти натъртвам на това. Аз не разбирам като се каже, че някое разположение е кармично, за мене всичко е кармично. И твоето натално разположение "кармично" е такова: "овладявай жизнената = творческата = сексуалната енергия". Извинявай, ако си ги знаеш тия неща!

Та конкретно на въпроса ти: У7 е в 5 дом, при това е Сатурн - гледаш много отговорно на връзките. Не са просто забавления, а отговорност и обвързване. У5 пък ти е в 8 дом, при това Венера, и очакваш и ти се иска да са дълбоко емоционални и свързващи. Имаш тоя неприятен аспект като мене Венера квадрат Плутон. Как го преработваш? Гледам ти постовете, че тежко караш разделите. Да позная - всеки път е някакво вътрешно умиране? Аз още търся рецептата за лечение на аспекта, мисля, че съм на прав път. Но ти си помисли за зависимостта към другия. Сега е август, в тазмесечния брой на Гео има една статия (главната), за следите, които отглеждането в бебешка възраст оставя у зрелите хора. Засяга директно тежките аспекти Венера Плутон и Венера Сатурн. Намирам я за много добре написана. Не обхваща цялата тема, но дава ясна представа. Може да я прочетеш, ако не си. На въпроса ти дали ще имаш деца, ако искаш ще имаш. Не виждам причини да нямаш. Значи догодина по това време прогресивната ти Луна ще мине през ДЦ. На тоя аспект аз взех, че се ожених (ама защо ми трябваше?!?) Ако тогава не се обвържеш сериозно, през 2015 ще имаш прогресивна Венера в сходящ съвпад с натално Слънце на 1,5 градус, което ще действа поне 2-3 години след това също, транзитният Сатурн ще ти излезе от 5 дом, прогресивната Луна ще ти пресече транзитния Плутон в 7 дом, прогресивният Марс ще се движи в 5 дом. Всички тези неща са в темата, която те вълнува - любов, брак, деца. И ще действат през следващите няколко години. Догодина и прогресивното ти Слънце ще мине в Риби и ако още не си си намерила призванието, може и да го намериш.

Но пак не се сдържам да ти обърна внимание това, с което започнах - няма значение какво ни се случва, всичко това е горивен материал. Докато дойде новата любов (или се върне старата), децата и всичко останало, използвай момента, за да канализираш енергията в себе си. И изобщо от преживяванията има смисъл само ако се осъзнават, и добрите, и лошите. Ако не се осъзнават, винаги остава да тежи едно чувство на непълнота и неудовлетвореност, даже в най-щастливите моменти. И това, което тежи, е собственият ни нереализиран потенциал.

Сега прогресивната Луна ти минава през 6 дом. Това е домът на личните кризи и на трансформацията на личността. Използвай това време, за да изследваш себе си, за да имаш стабилна основа в последващите периоди.

Ако имаш въпроси, питай!

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6066 -: Август 25, 2013, 04:21:18 pm »
Smarta, невероятна си в интерпретацията на картата на Елодия!  :clap:
И аз в момента имам прогресивна Луна в 6 дом, в края на годината ще премине в 7. Не знаех, че 6-и дом е този на вътрешните кризи, но в момента наистина и аз така се чувствам.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6067 -: Август 25, 2013, 04:30:43 pm »
Smarta, невероятна си в интерпретацията на картата на Елодия!  :clap:
И аз в момента имам прогресивна Луна в 6 дом, в края на годината ще премине в 7. Не знаех, че 6-и дом е този на вътрешните кризи, но в момента наистина и аз така се чувствам.

Благодаря! Препоръчвам горещо класическото четиво на Дейн Ръдиър "Астрологичните домове". Ако ви е прекалено мистично и неразбираемо (а на повечето им е така, вкл. на мен), прочетете само 6 дом. Ще разберете защо Дева и 6 дом се свързва с тревожност, страхове, болести и т.н. Веселине, пожелавам успешно и лечебно преминаване през дома на личните кризи!

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6068 -: Август 25, 2013, 04:31:51 pm »
Много благодаря!!!

« Отговор #6069 -: Август 25, 2013, 04:37:49 pm »
Smarta малко се отклонявам от темата,но за прогресивна луна в козирог в края на 2 дом какво ще кажеш?Доколкото съм чела дава доста ограничения и трудности.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6070 -: Август 25, 2013, 04:51:30 pm »
Ако искаш, пусни въпроса в темата за прогресивната Луна. Така и други ще го видят.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #6071 -: Август 26, 2013, 08:15:53 am »
Смарта благодаря интерпретацията ти е напълно вярна , някога на времето пишех после с времето спрях,явно ще трябва може би пак да започна.

*

galiusha

• *
  • 143
  • В живота няма щастие, само щастливи мигове...
« Отговор #6072 -: Август 26, 2013, 10:07:00 am »
Smarta, ще съм ти много благодарна, ако ми кажеш няколко думи по следната на карта на един мой приятел, с когото макар, че се познаваме от дълги години ми е доста интересен и на моменти загадъчен
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6073 -: Август 27, 2013, 03:57:22 pm »
Хайде, Галюшка, втори опит. (Първият го отнесе смотания интернет онзи ден.)

Интересен ти е и ти е загадъчен твоят приятел заради силния Уран в картата. С този АС може да изглежда понякога затворен, дистанциран, даже и студен, но не винаги, зависи на каква вълна го хванеш. Сигурно се интересува от компютри, умни телефони и нови технологии. Сигурно и това работи. Ако не с технологиите може да е забил в астрологията.  ;) Работата му е мнооого много важна. Иска да се отличи, сигурно полага много усилия. Има странно, оригинално мислене, повечето хора едва ли го разбират изобщо, непредсказуем е. Разположението му е такова, че може да направи страхотна кариера. Защо не и на ниво над България! Сигурно работи в чужбина, с чужденци или нещо такова. Ако не, това му е успешен път на развитие. Много е находчив, интуицията му (особено пък свързана с работата) е удивителна. Не знам какви са ви отношенията, но той е доста много сексуален тип. Понякога в него личи голямата му емоционалност, но и тя си е порядъчно дистанцирана и свободолюбива. Може да си пада свадлив на моменти, макар че не е чак толкова тежък случай, при всички положения е добре цапнат в устата.

*

galiusha

• *
  • 143
« Отговор #6074 -: Август 27, 2013, 04:14:15 pm »
Хайде, Галюшка, втори опит. (Първият го отнесе смотания интернет онзи ден.)

Интересен ти е и ти е загадъчен твоят приятел заради силния Уран в картата. С този АС може да изглежда понякога затворен, дистанциран, даже и студен, но не винаги, зависи на каква вълна го хванеш. Сигурно се интересува от компютри, умни телефони и нови технологии. Сигурно и това работи. Ако не с технологиите може да е забил в астрологията.  ;) Работата му е мнооого много важна. Иска да се отличи, сигурно полага много усилия. Има странно, оригинално мислене, повечето хора едва ли го разбират изобщо, непредсказуем е. Разположението му е такова, че може да направи страхотна кариера. Защо не и на ниво над България! Сигурно работи в чужбина, с чужденци или нещо такова. Ако не, това му е успешен път на развитие. Много е находчив, интуицията му (особено пък свързана с работата) е удивителна. Не знам какви са ви отношенията, но той е доста много сексуален тип. Понякога в него личи голямата му емоционалност, но и тя си е порядъчно дистанцирана и свободолюбива. Може да си пада свадлив на моменти, макар че не е чак толкова тежък случай, при всички положения е добре цапнат в устата.
Ах... да живее и работи в чужбина от доста години, има доста успешна кариера в областта на технологиите. За сексуалността... не съм много сигурна... много внимателно си подбира партньорките не само за връзка, а дори и само за секс. Много ти благодаря :88:
Трябва скоро и моя карта да пусна разбираш ги нещата
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6075 -: Август 27, 2013, 04:17:54 pm »
Ах... да живее и работи в чужбина от доста години, има доста успешна кариера в областта на технологиите. За сексуалността... не съм много сигурна... много внимателно си подбира партньорките не само за връзка, а дори и само за секс. Много ти благодаря :88:
Трябва скоро и моя карта да пусна разбираш ги нещата

Подбира, защото Венерата му е съвпад, макар и не много близък със Сатурн. Обаче като подбере... този съвпад на Венера с Плутон в 8 дом в Скорпион знаеш ли какво прави? ;)

*

galiusha

• *
  • 143
« Отговор #6076 -: Август 27, 2013, 11:08:24 pm »
Ох... не знам за съвпада... ама ти толкова точно го разтълкува... все едно го познаваш

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6077 -: Август 27, 2013, 11:10:55 pm »
Ох... не знам за съвпада... ама ти толкова точно го разтълкува... все едно го познаваш

;) Дай твойта карта да се забавлявам.

*

galiusha

• *
  • 143
« Отговор #6078 -: Август 27, 2013, 11:14:25 pm »
 :blink:

« Отговор #6079 -: Август 27, 2013, 11:17:04 pm »
много внимателно си подбира партньорките не само за връзка, а дори и само за секс.

Предполагам търси комуникативни, интелигентни момичета ? Поне от това, което виждам в картата е така :blink: .