Може би греша относно аргументацията. Забелязала съм, че хора със изявени Плутон и Сатурн, например в аспект със светилата, се интересуват от дълбините на човешката психика, обичат да изследват странностите ѝ.
За Луна (още повече дебилитирана) в съвпад с Кету във 2-ри дом във ведическата карта съм чела, че може да се изрази като колебливост, нерешителност, склонност към меланхолия, депресивни състояния, ирационални страхове (като мании за преследване и т.н.), интровертност. Обаче давала отлични аналитични способности, още повече, че Луната попада в накшатра на Юпитер (Висакха) и диспозиторът ѝ Марс е заедно с Юпитер в знак на Юпитер (във ведическата карта). От факта, че съвпадът Луна/Кету е във 2-ри дом, може би идват затрудненията (срамежловостта), която изпитва при устен изказ - 2-рият дом е домът на речта във ведическата астрология. Предполагам, че влиянието на Юпитер над Луната му го прави толкова любознателен и ученолюбив.
Екзалтиран Сатурн в 1-ви дом (във ведическата карта попада във Везни) дава стремеж и възможност за професионално израстване чрез използване на собствените качества, таланти и придобити знания от обучение (Сатурн управлява 4-ти и 5-ти дом).
Виждала съм карта, подобна на неговата - всички планети, разположени в 3 последователни знака. На мъж е, няколко години по-голям от него. Знаците при него са Везни (Луна), Скорпион (Слънце) и Стрелец. Ако часът на раждане, с който разполагам, е приблизително точен, планетите са разположени в западната хемисфера (6-ти, 7-ми и 8-ми дом). Мъжът се занимава с научна работа и има изразени проблеми в сферата на личните взаимоотношения (Марс и Нептун са в края на 7-ми или началото на 8-ми дом). Картата на това момче тук е по-силна - източното разположение на планетите би трябвало да му дава повече сила и увереност да държи юздите на живота си в собствените си ръце. Мъжът, за когото споменах, непрекъснато се лута в недовършени любовни истории.