Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 858948 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #6160 -: Октомври 23, 2013, 09:42:25 am »

Как мислите, дали е време да ваксинирам детето със задължителна ваксина - с този Сатурн У6 на К4?
Притеснявам се, тъй като е за полиомиелит/детски паралич и с този активиран К4, да не му повлияе зле ваксината нещо. марс вече не е ретро....

Много ще съм благодарна на тълкуване, а не на обсъждане дали е добре да ваксинираме децата. Не е добре, това е ясно.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #6161 -: Октомври 23, 2013, 04:11:03 pm »
Сега ми попадна една много интересна карта. Не бях виждала досега такава. Всички планета почти са в съвпад една с друга и са съсредоточени около Асцендента и в 1 дом. Няма нито една опозиция или квадратура. Какво може да се каже за такъв човек? Голям късмет или?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6162 -: Октомври 23, 2013, 04:18:22 pm »
По-скоро доста самовюбен индивид. Фиксирани оси.
Плутон съвпад Слънце на АСЦ и то в Скорпион.... Скорпионска Луна. Доста прикрит, вълк единак, доверяващ се на никой, дори на себе си. Търси скелети в гардероба. Постоянно сам ис създава въображаеми врагове.
Венера съвпад Уран - трудно ще има връзка, по-скоро като приключи, винаги ще търси вината в другия, той самия трудно би приел себе си като причина за разрив в отношенията с човека до него.
Сатурн на АЦ, съвпад Меркурий - премерени приказки, мълчалив, дисциплиниран и потаен.
Марс съвпад Юпитер - възможно е да е избухлив, но и да се раздава в работата. Вероятно ще има успех, не знам, като архитект, дизайнер, ИТ софтуер?
Следва да наблегне на отношенията с хората в този живот и да не е такъв егоист. Нодална ос 1/7, ЮЛВ съвпад Луна. Направо си е кармична картата.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6163 -: Октомври 23, 2013, 04:20:37 pm »
Добавка - опозициите и квадратурите са хубаво нещо. Това ас аспектите, които ще принудят човек да успее и да е гъвкав.
Тази карта ще види много зор, когато тежкарите минат отсреща, защото няма потенциал в нея да се справи с такива аспекти. Скорпионът е като феникс, но тази карта е повече фиксирана и не е склонна да се пригоди към една опозиция на Уран, например.

А Шопенхауер

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #6164 -: Октомври 23, 2013, 04:30:35 pm »
Yaya, благодаря ти за мнението. Много неща ми просветнаха. Иначе като човек не мога много да го преценя. Колега ми е, доста е потаен наистина. Трудолюбив и любознателен. Мисля че усещам и скорпионската му Луна - доста е емоционален и притеснителен.
Занимава се с търговия, отдават му се справките, но говоренето и убеждаването - не. Изглежда точен човек.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6165 -: Октомври 23, 2013, 04:52:51 pm »
Ако си мислиш за връзка с него, имай едно наум - Венера е У7, в съвпад с Уран У4... доста свободомислещ във връзките, и ще се интересува повече от вероятно финанси или ценности на дамата до него. Нищо, че осите са фиксирани.

А Шопенхауер

*

Нова

• 3491
« Отговор #6166 -: Октомври 23, 2013, 05:36:03 pm »
Може да не му се отдава говоренето, да зацикля там и "пелтечи", но с този асцендетнтен меркурий, съвпад със стабилни и трезви /у3 е сатурн, секстил с марс на к3/, вероятно е много добър в писането, тъкмо при писането има време да проникне, помисли, да задържи за миг, вероятно е доста по-добър в писменото слово и документите, там дори кове на място.
Водните знаци не са чак толкова зле за меркурий, а този вероятно дълбае, не отминава с лека ръка, не е над нещата, държи да се изясни, доизясни, разрови раната до кокал, но самият той сигурно е доста докачлив и обидчив.

Слънцето у мц в 12, съвпад плутон у асц и куп лични, кой го знае къв далаверимпекс е, скрито-покрито, има ли няква интрига, конспирация, вероятно е в дъното.

« Последна редакция: Октомври 23, 2013, 05:52:58 pm от Нова »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6167 -: Октомври 23, 2013, 07:23:47 pm »

кой го знае къв далаверимпекс е, скрито-покрито, има ли няква интрига, конспирация, вероятно е в дъното.

Скорпиони... никога не се оказват такива, каквито изглеждат  :08:

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6168 -: Октомври 23, 2013, 07:25:16 pm »

Как мислите, дали е време да ваксинирам детето със задължителна ваксина - с този Сатурн У6 на К4?
Притеснявам се, тъй като е за полиомиелит/детски паралич и с този активиран К4, да не му повлияе зле ваксината нещо. марс вече не е ретро....

Много ще съм благодарна на тълкуване, а не на обсъждане дали е добре да ваксинираме децата. Не е добре, това е ясно.

Никой не каза нищо за картата на сина ми.... аз реших да се въздържа от ваксинация. Страх ме е. Догодина....

А Шопенхауер

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #6169 -: Октомври 23, 2013, 09:20:33 pm »
Ако си мислиш за връзка с него, имай едно наум - Венера е У7, в съвпад с Уран У4... доста свободомислещ във връзките, и ще се интересува повече от вероятно финанси или ценности на дамата до него. Нищо, че осите са фиксирани.

Не мисля за връзка с него. Аз съм сериозна омъжена жена. Нищо, че имам Венера в 12 дом ;)
Просто напоследък задълбах повече в астрологията и разглеждам картите на хората около мен и неговата ми направи по-силно впечатление. Не знаех как да тълкувам тези толкова много съвпади и то на Асцендента.
А иначе човекът си изглежда съвсем стабилен в любовта. Има дългогодишна връзка.
За писане - не знам. Според мен аналитичната му мисъл е по-добра.

*

Нова

• 3491
« Отговор #6170 -: Октомври 24, 2013, 11:23:41 am »

Аз под писане нямах предвид писателска дейност в забавно-публицистичен аспект, а че сигурно при отчет под формата на доклад би се справял доста по-добре, отколкото при устен разказ.
Скорпионите са стабилни в любовта, но като нищо може да му се пообърне любовния статус до година-две - от една страна дотогава уран през пети ще тригонира съвпада в стрелец, а същевременно прогресивна венера му сменя дом и заедно с прогрес юпи лягат върху натален марс. Прогресивна луна ще сменя също знак, че и отива при нептуните у5, а сол му асц, който влиза в сила утре, му е баш връз натална венера у 7 /и12/.
Със сигурност промени предстоят или са започнали, защото прогрес асц заедно с прогрес слънце у10 и дирек плутон са в първите градус-два на стрелец. Много акцент има и по юпитер, които си му у и парите - минаване през мц в Новия солар, после още два пъти оттам; прогрес марс върху дирек юпитер, прогрес венера при натален юпитер. Марс у 6 дом ще бъде дълго карирано от уран, та като нищо този кротичкият може да се изстреля в службата. Транзитен плутон отдавна се клати около к3, а юпитер по к9.

« Отговор #6171 -: Октомври 24, 2013, 11:48:12 am »
Може би греша относно аргументацията. Забелязала съм, че хора със изявени Плутон и Сатурн, например в аспект със светилата, се интересуват от дълбините на човешката психика, обичат да изследват странностите ѝ.
За Луна (още повече дебилитирана) в съвпад с Кету във 2-ри дом във ведическата карта съм чела, че може да се изрази като колебливост, нерешителност, склонност към меланхолия, депресивни състояния, ирационални страхове (като мании за преследване и т.н.), интровертност. Обаче давала отлични аналитични способности, още повече, че Луната попада в накшатра на Юпитер (Висакха) и диспозиторът ѝ Марс е заедно с Юпитер в знак на Юпитер (във ведическата карта). От факта, че съвпадът Луна/Кету е във 2-ри дом, може би идват затрудненията (срамежловостта), която изпитва при устен изказ - 2-рият дом е домът на речта във ведическата астрология. Предполагам, че влиянието на Юпитер над Луната му го прави толкова любознателен и ученолюбив.
Екзалтиран Сатурн в 1-ви дом (във ведическата карта попада във Везни) дава стремеж и възможност за професионално израстване чрез използване на собствените качества, таланти и придобити знания от обучение (Сатурн управлява 4-ти и 5-ти дом).

Виждала съм карта, подобна на неговата - всички планети, разположени в 3 последователни знака. На мъж е, няколко години по-голям от него. Знаците при него са Везни (Луна), Скорпион (Слънце) и Стрелец. Ако часът на раждане, с който разполагам, е приблизително точен, планетите са разположени в западната хемисфера (6-ти, 7-ми и 8-ми дом). Мъжът се занимава с научна работа и има изразени проблеми в сферата на личните взаимоотношения (Марс и Нептун са в края на 7-ми или началото на 8-ми дом). Картата на това момче тук е по-силна - източното разположение на планетите би трябвало да му дава повече сила и увереност да държи юздите на живота си в собствените си ръце. Мъжът, за когото споменах, непрекъснато се лута в недовършени любовни истории.

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #6172 -: Октомври 24, 2013, 03:17:00 pm »

Марс у 6 дом ще бъде дълго карирано от уран, та като нищо този кротичкият може да се изстреля в службата. Транзитен плутон отдавна се клати около к3, а юпитер по к9.

Има такива шансове, ще видим как ще се развият нещата. Дали ще са в негова полза.

Може би греша относно аргументацията. Забелязала съм, че хора със изявени Плутон и Сатурн, например в аспект със светилата, се интересуват от дълбините на човешката психика, обичат да изследват странностите ѝ.

Да, определено има интереси в областта на човешката психика. Има вид на човек, който наблюдава и учи основно в този живот, а не дава акъл, не поучава. Не ми се струва и особено амбициозен, но пък досега е имал късмет да получи и добро образование, да си намери добра работа чрез приятели. Това сигурно се дължи до известна степен на съвпада на Марс (У6) с Юпитер.

Другото, което ми прави впечатление е, че е добър по душа. И макар че наистина е леко егоист, е доста услужлив и готов да помогне. Поне на колегите си ;) Много обича и да пътува.
« Последна редакция: Октомври 24, 2013, 03:37:22 pm от Love-me »

« Отговор #6173 -: Октомври 27, 2013, 12:14:20 pm »
Здравейте!
Не съм сигурна дали е от натала или от прогресиите, но има нещо, което ме кара да се чувствам зле и бих искала да променя, макар че не съм сигурна точно как. Не знам защо, но имам чувството, че хората ме възприемат като студена, твърде сериозна, скучна може би, но най-вече рязка и студена мисля, а не съм такава,знаят го хората, които са ми по-близки, но просто не искам да давам такава негативна визия за себе си. Съгласана съм, че вината донякъде е в мен, но не знам как точно да го променя. Има ли някакъв аспект в наталната ми карта, който да говори за това или може би имат вина прогресиите?  :-\

« Отговор #6174 -: Октомври 27, 2013, 01:22:55 pm »
Kiss, това, което описваш, звучи като изразено влияние на Сатурн върху АС (за да те възприемат по този начин) и върху Луната (за да се чувстваш така).
Във ведическата астрология има едно понятие Арудха Лагна (Пада), която показва как ни възприемат другите, какъв е имиджът ни в обществото. При теб Арудха Лагна попада в знак Козирог заедно със Сатурн и Венера. Изтънчена, студена красота (тип шведка). Сериозна, амбициозна, подредена - може би си такава в очите на околните. Юпитер и Марс обаче аспектират Арудха Лагна, така че те би трябвало да добавят щипка "огън" към облика ти.
Лагната (Асцендентът) ти попада в накшатра Хаста, управлявана от Луната. Имаш Луна и Юпитер в 1-ви дом в индийската карта. Хаста са по-скоро рационални, отколкото емоционални хора, с изтънчени обноски, добър вкус, лоялни, добронамерени, дипломатични. Луната и Юпитер в Лагна ти придават нежност, чар и добродушно излъчване, според мен.
Управителят на АС (Лагнеш) е Меркурий, който е заедно с Раху в 3-ти дом и знак на Марс (Скорпион). Раху подчертава рационалната ти страна.

« Отговор #6175 -: Октомври 27, 2013, 01:36:27 pm »
Kiss, това, което описваш, звучи като изразено влияние на Сатурн върху АС (за да те възприемат по този начин) и върху Луната (за да се чувстваш така).
Във ведическата астрология има едно понятие Арудха Лагна (Пада), която показва как ни възприемат другите, какъв е имиджът ни в обществото. При теб Арудха Лагна попада в знак Козирог заедно със Сатурн и Венера. Изтънчена, студена красота (тип шведка). Сериозна, амбициозна, подредена - може би си такава в очите на околните. Юпитер и Марс обаче аспектират Арудха Лагна, така че те би трябвало да добавят щипка "огън" към облика ти.
Лагната (Асцендентът) ти попада в накшатра Хаста, управлявана от Луната. Имаш Луна и Юпитер в 1-ви дом в индийската карта. Хаста са по-скоро рационални, отколкото емоционални хора, с изтънчени обноски, добър вкус, лоялни, добронамерени, дипломатични. Луната и Юпитер в Лагна ти придават нежност, чар и добродушно излъчване, според мен.
Управителят на АС (Лагнеш) е Меркурий, който е заедно с Раху в 3-ти дом и знак на Марс (Скорпион). Раху подчертава рационалната ти страна.

Благодаря ти, Мирабела за изчерпателния отговор! Отговорна съм, обичам да си свършвам задачите. А щипката огън може би идва от това, че се паля бързо в добрия и лошия смисъл. Благодаря ти отново!  :wub:

« Отговор #6176 -: Октомври 29, 2013, 07:26:41 pm »
Ха, не знам по кой дом са африканците. ;D Това в кръга на шегата.

Мисля, че в картата му индикации за живот зад граница. В смисъл, не в Малави, която е неговата родина.
Построих ведическата му карта (извинявам се, че експериментирам върху детето). Луната управлява 4-тия му дом, намира се в накшатра на Марс, който е в 9-ти му дом, и е аспектирана от Юпитер. Юпитер е в накшатра на Луната и аспектът на Юпитер върху Луната създава връзка между двете планети. Юпитер управлява 9-тия дом на пътуванията в чужбина и 12-тия на живота зад граница. Юпитер се намира във 2-рия дом на семейната среда. Асценденът е в Овен - подвижен знак, У1 Марс е в мутабелен знак (9-ти дом), У4 Луната е също в подвижен знак. Оттук ми хрумна, че живее на път или предстои да сменя местожителства през живота си.

За бащата и семейната среда. Слънцето е естествен карака (сигнификатор) на бащата във ведическата астрология, 9-тият дом е домът на бащата. Слънцето се намира в 9-тия дом и в накшатра на Кету, Кету е в накшатра на Слънцето - взаимна рецепция (паривартана) по накшатри, което създава самбандха - силна връзка между планетите. Кету е заедно с У9 във 2-ри дом. Кету, както и Раху, се свърза с чуждото, екзотичното, от друг произход. Това може да подсказва, че в семейната му среда има нещо екзотично, необичайно.

Връзката между Слънцето и Кету, както и между Слънцето и 9-ти дом и У1 в 9-ти дом може да го насочи към изследователска дейност. Слънцето управлява 5-тия дом на образованието - би трябвало да получи добро образование.
У10 е Сатурн, екзалтиран в 7-мия дом и се намира в накшатра на Раху - успех пред публика, желание за достигане до висок пост в обществото и получаване на признание. Успех зад граница. Политика, обществени дейности.
Раху заедно с Венера и Меркурий дава артистични наклонности. Венера управлява 7-мия дом и се намира в 8-ми заедно с Раху. Откъм създаване на успешна връзка може да изпитва затруднения.

Написаното от мен е просто една нагласяничка. Не ми се връзвайте. ;D
« Последна редакция: Октомври 29, 2013, 07:36:58 pm от Mirabella »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6177 -: Ноември 06, 2013, 08:19:13 am »

Здравейте! Тази нощ на мой близък приятел се роди момченце! Да му е живо и здраво!!! Голяма радост е у тях  ;D

Ще ви помоля за малко мнения по картата на бебчо - иска ми се да му нахвърлям повечко анализ, а съм сигурна, че няма да е така подробен, аккто би бил, ако повече хора си кажат меннието за това малко добродушно ентусиазирано бебешоче - знаете, всеки вижда нещата от различен ъгъл.

Много ви благодаря предварително!

А Шопенхауер

*

Uran

• 6041
« Отговор #6178 -: Ноември 06, 2013, 08:38:22 am »
Хайде, ще вляза за малко в ролята на добра орисница, което си е непростима претенция, но пък съм с добри намерения. :) Ще бъде любознателен, задълбочен и с житейски успех. (Тригон на Юпитер към стелиума в 3 дом) Ще е сръчен, с вкус и способен на дълбоки чувства. :)( Марс в дева на асц. в тригон с Плутон в 5 дом и Венера в козирог)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6179 -: Ноември 06, 2013, 09:08:24 am »
Мдаааа
Ще държи на семейния уют, ще бъде постоянен в чувствата си(У5 в 4 дом) и малко доверчив към другите.
Ще е общителен, склонен към постоянно разширяване на кръгозора си, педантичен и с интерес към детайла. Адаптивен, но целенасочен (според кръста на материята)  :blink:

Мерси, Уран!

А Шопенхауер