Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859363 Прегледи
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #6220 -: Ноември 20, 2013, 08:03:04 pm »
Емилия, мисля, че влюбвания би трябвало да има през периода 2011-2017 (периода на Слънцето) особено сега в периода на Слънце/Юпитер, който трае до края на юли 2014 г.

« Отговор #6221 -: Ноември 20, 2013, 09:15:54 pm »
дай Боже дай Боже :-[, иска ми се някаква голяма тръпка, някаква силна любов да изживея , аз не съм много мноо по мимолетните връзки ,даже хич в такъв период съм, че имам нужда от нещо ,което да ме върне обратно в мача.
А нещо друго се сетих папи ми беше казала цитирам:" имаш силен марс в картата, макар и в 6-ти, което говори, че е възможно и занапред да имаш резки обрати в здраве/ежедневие (вкл работно), но има ключова дума-марс е по гнева, ако енергията се използва градивно, можеш да избегнеш неприятностите", много вярно
« Последна редакция: Декември 19, 2013, 06:53:13 pm от emiliap1212 »

*

Papy

• 4343
« Отговор #6222 -: Ноември 20, 2013, 10:20:43 pm »
Говорим за 28-а година от живота, защото като навършиш 27 (което вече е факт), реално започваш да караш 28-та си година
Както децата - като навършат 1 годинка, те реално са я изживели и започват 2-та си

« Отговор #6223 -: Ноември 20, 2013, 10:22:21 pm »
Mirabella, благодаря ти много! Часът е следен, затова трябва да е така, освен ако часовникът не е бил точен. Тревожност определено имам вътрешно, ама никой не знае иначе :P , хората ме имат за супер спокойна. Панически атаки и нервност нямам, но сънувам нон стоп какво ли не , предполагам това е по Луна в 12 дом с Нептун. Даже сънувам как някой ми показва минали животи  :o ;D  .  Това за връзките - 100% е така, ако и ти ме разбираш какво имам предвид : ). Правя каквото реша и следя само своя си морал да не играя с чужди чувства. Аритстични таланти - може би да е така, защото работата ми има общо с това. Това за професията според картата, да, има данни за това, което пишеш- съдия, преподавател и т.н.- , учих нещо свързано, но дотам. Професията е различна. Останалото при мен е свързано, но не е откъм възползване, а обратното и съм видяла голям стрес. Затова си мисля, че това с падението, градусите и изгорените планети има общо с това, да не ми е лесно по темите на някои домове.
 Супер, мерси :)
« Последна редакция: Януари 11, 2015, 02:25:47 pm от godina2800 »

« Отговор #6224 -: Ноември 21, 2013, 09:41:33 am »
Година, благодаря ти много за обратната връзка и извинявай за грешките.
Сидерална карта е карта с отчитане на прецесията (движението на земната ос). Тропическата е без отчитането ѝ.
Заради Слънце (У9 - знания), Сатурн (У2 - реч) и тронов Меркурий в 10-ти помислих, че професията ти е свързана с предодавателска дейност. Плюс У1 Юпитер в 9-ти. Тази комбинация ме наведе и на предположението за професия в сферата на правораздаването, макар че знакът Везни няма връзка с 10-тия дом и Сатурн в рождената карта. Слънце, свързано с 10-тия дом, може да се тълкува като държавна служба, тъй като Слънцето е сигнификатор на държавната власт. Силен Меркурий и Слънце, свързани с 10-ти, имат например политиците, лидерите, на които им се налага да убеждават със слово. Пък и имаш Луна в накшатра Джиештха (управлявана от Меркурий в знак на Марс) - те умеят да говорят и да отстояват позициите си. При политиците Раху и Луната също би трябвало да имат изявена роля, защото по Луната са хората, а Раху се свързва с илюзиите.

« Отговор #6225 -: Ноември 21, 2013, 02:22:24 pm »
Интересува ме някаква програма за примарни дирекции  :blink: някой да предложи нещо?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #6226 -: Ноември 21, 2013, 02:25:39 pm »
Моринус - http://wroskopos.wordpress.com/2009/11/15/morinus-astrology-software/. На мен ми препоръчаха нея. За хорарна астрология също я използват.

« Отговор #6227 -: Ноември 21, 2013, 02:38:22 pm »
Моринус - http://wroskopos.wordpress.com/2009/11/15/morinus-astrology-software/. На мен ми препоръчаха нея. За хорарна астрология също я използват.
Благодаря ти,Мирабела! Довечера като се прибера ще я изтегля  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6228 -: Ноември 21, 2013, 02:41:38 pm »
Интересува ме някаква програма за примарни дирекции  :blink: някой да предложи нещо?

Има програма на Румен Колев, но е доста скъпа, няколкостотин евро.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #6229 -: Ноември 21, 2013, 03:49:57 pm »
Долара, не евро

« Отговор #6230 -: Ноември 21, 2013, 04:37:54 pm »

Ако е само да пресметнеш примарни дирекции, може да ползваш и Янус 4. Има всякакви опции за изчисляване-директни, конверсни, по Птолемей, Найбод, Кеплер и т.н. Още по -тясно специализирана програма е изготвил Уим ван Дам (холандец, посветил живота си на Астрологията), виждам че с неговата програма работят западните астролози.
За инфо как да се интерпретират примарни дирекции може да се погледне и Бен Дайкс, изглежда е много добър в тази област.

Точно преди няколко дни ме посъветваха да ползвам примарни дирекции като предсказателен метод, защото при мен транзити и вторични прогресии не работят. Даже и хорарите ми излизат наопаки!  Както и да е, попаднах на името на Румен Колев из чуждите астро сайтове, изглежда е много популярен.

Лили, каква е точната цена на програмата му и той в България ли е базиран (ако случайно ти е известно)?

« Последна редакция: Ноември 21, 2013, 04:45:25 pm от MayFlower »
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Papy

• 4343
« Отговор #6231 -: Ноември 21, 2013, 05:40:37 pm »

« Отговор #6232 -: Ноември 21, 2013, 06:09:01 pm »
Програма

Папи, мерси!

Радвам се да те видя отново тук:)
For you!

*

Papy

• 4343
« Отговор #6233 -: Ноември 21, 2013, 07:32:31 pm »
Благодаря, Мей, не е за дълго  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6234 -: Ноември 21, 2013, 07:40:19 pm »

Ако е само да пресметнеш примарни дирекции, може да ползваш и Янус 4. Има всякакви опции за изчисляване-директни, конверсни, по Птолемей, Найбод, Кеплер и т.н. Още по -тясно специализирана програма е изготвил Уим ван Дам (холандец, посветил живота си на Астрологията), виждам че с неговата програма работят западните астролози.
За инфо как да се интерпретират примарни дирекции може да се погледне и Бен Дайкс, изглежда е много добър в тази област.

Точно преди няколко дни ме посъветваха да ползвам примарни дирекции като предсказателен метод, защото при мен транзити и вторични прогресии не работят. Даже и хорарите ми излизат наопаки!  Както и да е, попаднах на името на Румен Колев из чуждите астро сайтове, изглежда е много популярен.

Лили, каква е точната цена на програмата му и той в България ли е базиран (ако случайно ти е известно)?

Аз я купих последна версия 2011-та с отстъпка за 600лв.
Програмата е изключителна.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #6235 -: Ноември 21, 2013, 08:04:15 pm »
Марая, знам че ти единствена от форума тук работиш с примарни дирекции. Доколкото разбирам са нужни много задълбочени астрологични познания, за да се работи с методите на древните. Много би ми помогнало ако споделиш от личен опит, според теб дали примарните дирекции имат добра прогностична познаваемост?

Аз намерих сайта откъдето мога да купя програмата на Румен Колев, но се чудя дали да не си поръчам първоначално интерпретация от Бен Дайкс, цената е горе-долу същата. Иначе колкото до изчисленията, правя ги с Янус, която е много прецизна, но като не знам как да тълкувам, няма смисъл да вземам още една програма и да се взирам в таблиците безуспешно.

Иначе виждам че се вземат под внимание първо Фирдари, после Профекции и най-накрая Примарни Дирекции, така се получавала много ясна и комплексна картина за бъдещи събития с точен тайминг до седмица.

Аз западната Астрология не съм оправила още, а се насочих и към антична ;)
For you!

« Отговор #6236 -: Ноември 21, 2013, 09:40:55 pm »
Какво е Фирдари? Сега търся из Гугъл.Това планетни периоди ли са? :blink:

« Отговор #6237 -: Ноември 22, 2013, 11:29:56 am »
Да, фирдариите са планетарни периоди. SolarFire ги изчислява също (за който използва тази програма). Един руски астролог, Агафонов мисля, че беше, има книжка с подробно разработени примери с използването на фирдарии. Ще я кача и ще дам линк към нея. В момента не мога, на друг компютър съм.

« Отговор #6238 -: Ноември 22, 2013, 02:18:33 pm »
 :blink:

« Отговор #6239 -: Ноември 22, 2013, 04:29:50 pm »
Най-накрая успях да я кача!  :blink: Какво мислите за луна в Скорпион и венера в Скорпион спрямо картата?