Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 858468 Прегледи
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #60 -: Август 20, 2009, 06:36:16 pm »
Клюкарите, които познавам са с директен Меркурий.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #61 -: Август 20, 2009, 06:38:39 pm »
Днес като ходих да си купя книгата "Холистично лечение на плутоновите кризи", понеже нали съм Плутонианка  ;D забелязах, че има посветени цели книги само на ретроградния Меркурий. Явно темата е дълга и широка и има много какво да се каже по въпроса.

Някой от вас да е чел книга посветена само на ретро Меркурия? И ако е чел да каже туй онуй. Ето тук една:

http://www.book.store.bg/c/p-p/m-347/id-16394/retrogradniat-merkurij-pitia-pij.html

*

Helo

« Отговор #62 -: Август 20, 2009, 06:39:47 pm »
Клюкарите, които познавам са с директен Меркурий.

Клюкарите, които аз познавам са зодия Близнаци. Освен това представителите на тази зодия са толкова безпардонни.  ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #63 -: Август 20, 2009, 06:41:53 pm »
Да ви кажа честно и аз въобще не съм съгласна с това за ретро Меркурия.Забелязала съм,че има хора с далеч по-големи проблеми в мисловната дейност и изказа си,отколкото тези,на които им е ретрограден.
Моят също е ретро,в Телец,дори доколкото знам е и изгорен от Слънцето.Научила съм се на три години и половина да чета,бях пълна отличничка,решавала съм математически задачи от сборници,за разлика от  много други мои връстници,дори и по-големи,които до осми клас не можеха да си напишат и съответно прочетат името.Нямам желание да давам допълнителни подробности и факти,свързани с мен и с това мое твърдение,т.к.стана и ще стане прекалено самохвално.Но просто не се сдържах.... :-[

*

aiia

« Отговор #64 -: Август 20, 2009, 06:48:50 pm »
Хихих, в момента имаме мунданен квадрат Марс и Меркурий. Затуй щяхме да се избием вчера и онзи ден. Вербалната агресия взе връх. Меркурий в Дева си каза и той тежката дума. Ся кат мръдне ретро в Дева ще го видим. Но си мисля, че Сатурн ще се намеси , демек шефа-модератора ще влезе в роля да ни озаптява. Говорим за предстоящия месец септември :-)))

А кво ще кажете, примерно, Меркурий в Близнаци квадрат Марс в Дева хаха същата работа...

*

veshti4ka

« Отговор #65 -: Август 20, 2009, 06:49:13 pm »

Някой от вас да е чел книга посветена само на ретро Меркурия? И ако е чел да каже туй онуй. Ето тук една:

http://www.book.store.bg/c/p-p/m-347/id-16394/retrogradniat-merkurij-pitia-pij.html

аз я имам и съм я чела  :P  ма няма да ти кажа кво пише вътре, щот забрайф  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  

и да му се невиди по дирекции уж на 9тата ми година е станал директен моа Мерк и на...  то от туй ши да е забравянето - щот е директен  ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #66 -: Август 20, 2009, 06:54:04 pm »

аз я имам и съм я чела  :P  ма няма да ти кажа кво пише вътре, щот забрайф  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  

и да му се невиди по дирекции уж на 9тата ми година е станал директен моа Мерк и на...  то от туй ши да е забравянето - щот е директен  ;D ;D ;D

Ами отвори я и попрочети пак отгоре отгоре основните неща. Все пак за теб се отнася.  ;)  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #67 -: Август 20, 2009, 07:07:07 pm »
ооооооооооооооо маце, аз отдавна се знам що за птица съм и не ми трябва да чета за неща дето ги зная... ако обаче по телешкия си заобиколен начин се опитваш да ма накараш да пусна малко гювеч от книгата тук - забрави - почва "Перла" и смятам да се посаждам пред тв-то вече  ;D ;D ;D ;D ;D ;D 

утре като се върна от работата и ако не съм тотално скапана да се напрягам да разбера наченките на бг език от хората от малцинствата ще пусна туй-онуй от книгата  :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #68 -: Август 20, 2009, 07:09:21 pm »

утре като се върна от работата и ако не съм тотално скапана да се напрягам да разбера наченките на бг език от хората от малцинствата ще пусна туй-онуй от книгата  :P
Покрай доброволческата работа да не станеш привърженик на евгениката? ;D ;) ;D ;D

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #69 -: Август 20, 2009, 07:22:12 pm »
Да ви кажа честно и аз въобще не съм съгласна с това за ретро Меркурия.Забелязала съм,че има хора с далеч по-големи проблеми в мисловната дейност и изказа си,отколкото тези,на които им е ретрограден.
Моят също е ретро,в Телец,дори доколкото знам е и изгорен от Слънцето.Научила съм се на три години и половина да чета,бях пълна отличничка,решавала съм математически задачи от сборници,за разлика от  много други мои връстници,дори и по-големи,които до осми клас не можеха да си напишат и съответно прочетат името.Нямам желание да давам допълнителни подробности и факти,свързани с мен и с това мое твърдение,т.к.стана и ще стане прекалено самохвално.Но просто не се сдържах.... :-[

Миа ,и аз бях така  :D Моя Меркурий не е изгорен според това ,което Скарлет беше дала в една стара тема,а е в сърцето на Слънцето .Не си спомням точно ,но и твоя би трябвало да е така .И сега съм така ,дори нещо да не разбирам ,като се поровя ми се изяснява.Смятам се за бързо схватлива и бързо ми идват отговорите :)  Единствено при реакции съм забелязала ,че не винаги реагирам бързо ,т.е нямам стремеж да се изявявам ,но това май е от съвпадана Марс и Сатурн в Рак,пък и от зодията ???

Клюкарка не съм,любопитна ,но по възпитан и тактичен начин . ;)

Хело,ще чакам да кажеш за книгата ,че и аз съм на  вълна да си поръчм още книги /може дапусна една тема за препоръки ако не ме домързи/

*

veshti4ka

« Отговор #70 -: Август 20, 2009, 07:31:30 pm »

утре като се върна от работата и ако не съм тотално скапана да се напрягам да разбера наченките на бг език от хората от малцинствата ще пусна туй-онуй от книгата  :P
Покрай доброволческата работа да не станеш привърженик на евгениката? ;D ;) ;D ;D

ооооооо не, Хитлер може да бъде само един  ;D ;D ;D  

просто се измарям да търся съответствия на някои думи, и ми е трудно да търся съвсем разбираеми думи за кажа едно просто изречение...  иначе са усмихнати и ме слушкат  ;D ;D ;D

вчера ушите ми увяхнаха от следното изречение: "ууууууу ма какооооо, ти ногу хубав мааааааа. дай да та зимам за мойту син мааааааа..."  изпаднах в див потрес и прихнах в смях - ма кво да ги правя, те са си такива и хич не им връзвам кусури  ;D ;D ;D
« Последна редакция: Август 20, 2009, 07:35:47 pm от Вещичка »

*

Helo

« Отговор #71 -: Август 20, 2009, 08:09:04 pm »
Аз си имам доволно много ретроградни планети, членовете на семейството ми- също.
Имам и ретрограден Меркурий в съвпад със Слънце във водолей, не ме бива в писането, но нямам абсолютно никакъв проблем с комуникацията. Дано не звуча самохвално, но имам остър и бърз ум. Бях и добър математик без да се скъсвам от решаване на задачи (като останалите  ;D с директен Мерк.) ;D ;D ;)
Бе точно така си действа ретро Меркът, щом всички с такъв го описваме така. Умът е бърз и аналитичен. Всъщност какво му е странното - нали обръща енергията навътре, Мерк е планетата на ума, пък какъв е проблемът умът да е обърнат навътре? ;D Даже ние сме привилегировани, защото сме по-бързи :) При мен може би най-тежкото му проявление е, че приказвам много бързо на моменти, ако съм развълнувана, някой път сливам думите, ама и да не го правя, пак се получава нещо като "Аз ли бързо говоря или ти бавно слушаш" ;D ;D ;D
Та ето му едно положително качество - умен е ;D ;D

Хммм Моят Меркурий е директен, ама и аз понякога говоря твърде бързо, но не защото съм развълнувна, а пръсто мисля по-бързо. И от време на време като ме обземе вдъхновението почвам да мисля много активно и ако няма с кого да приказвам водя активен вътрешен диалог.  ;D ;D ;D А умът ми е активен, търсещ нови знания, иска да е зает с нещо, иначе ми става скучно. Не ми е добре като седя и даже няма и за какво да мисля. Но тъй като имам разни
 интереси постоянно се ровя и имам интересни неща за размисъл.  ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #72 -: Август 27, 2009, 06:50:06 pm »
Девойки, не ща да ви нервирам, ама ето каква реакция даде моята система на астро-гледане. Нали помните как го правя - така както никой уважаващ себе си астролог нема го прави, както веднъж беше казала Лили.
Чета ЗЕТ-а, по-точно интерпретациите му.
 :P
Та ето какво казаха по повод мое непрофесионално гледане:
Изненадата за мен беше твърде голяма. Случвало ми се е да ми говорят по час, два и да познават. Но с пет приказки чудесно да ми "разковат кочината" не ми се е случвало. Затова, ако може, моля за разбиране и извинение.

« Отговор #73 -: Август 29, 2009, 01:47:35 pm »
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2at_01_vania_hp.40906.15725.gif&res=63&va=&cid=dfafile3JJwrv-u1250769931 - ще се радвам да се поупражнявате и по моя случай  :)
« Последна редакция: Август 29, 2009, 01:57:13 pm от vanianeli »
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Helo

« Отговор #74 -: Август 29, 2009, 02:13:53 pm »
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2at_01_vania_hp.40906.15725.gif&res=63&va=&cid=dfafile3JJwrv-u1250769931 - ще се радвам да се поупражнявате и по моя случай  :)

Меркурий в опозиция с Уран - имаш проблеми с комуникацията. Може би не умееш да общуваш добре. Мислиш си, че все ти си права, въпреки, че сигурно често си сменяш мнението.

Слънце в опозиция с Нептун - ти обичаш да фантазираш. Вероятно страдаш от някои самозаблуди. Може би имаш силно желание да направиш нещо специално или да изпиташ нещо необичайно, различно.
Може като малка да си имала голяма свобода и да не са ти налагали кой знае какви ограничения.

Неаспектирана Луна в Телец. Може би чувствата ти са странни, но знакът Телец е земен и стабилен знак. Нека другите да кажат за наблюденията си върху неаспектирана Луна.

*

Skarlet

« Отговор #75 -: Август 29, 2009, 02:39:36 pm »
Не бих се учудила,ако работи в семейна фирма. Интелигентна,интуитивна.Слънце-тригон Юпитер-възможности за добро образование,работа,връзки вероятно и с чужденци.А може и някой от рода да не е с българско потекло-Юпитер управлява 9 дом и е в 4. Интересно ми е имала ли си катастрофи? Меркурий-управител на 3 дом е в опозиция с Уран. Този аспект дава и оперативни намеси-я на ръце,може да има и изваждане на ръка от рамото.Склонност към невралгични болки в крайниците,както и заболявания на белите дробове-може да има изкарани пневмонии или пък някакви алергии,заради опозицията на Слънцето с Нептун.Управителя на 8 дом Уран е в 5 и е в опозиция с диспозитора на Слънцето.Това вече може да даде проблеми с децата-забременяване,склонност към спонтанни аборти/заради нептун/.Плутон,като управител на 5 дом е в съвпад със Сатурн,а пък втория управител - Марс е в заточение във Везни,на ИЦ и в съвпад и той със Сатурн.Може би има и проблем от страна на партньора,тъй като Сатурн управлява 7 дом и е в съвпад с Плутон.

« Отговор #76 -: Август 29, 2009, 03:06:29 pm »
ехеееееее доста неща не ги знаех, например това, че имам проблеми с комуникацията, винаги съм мислела че нямам в смисъл комуникативна личност съм. Вярно че, че все се мисля за права  :)
Не съм имала кататрофи ...слава Богу засега, и не съм имала проблеми със забременяване не съм правила аборт и не съм помятала, изкарах  една супер лека бременност и имам живо и здраво дете :)
Написаното означава ли,че занапред няма да е така, искам още дечица ???
За партньора...да така е,не се разбираме много много
Не работя в семейна фирма, и даже незнам какво ще работя като ми свърши майчинството, иначе съм с добро образование и мисля да записвам пак нещо,но ще видим!?
Ако виждате още неща моля напишете ги и ако имате въпроси питайте :)
....операция от апандисит и секцио
« Последна редакция: Август 29, 2009, 03:10:39 pm от vanianeli »

*

Helo

« Отговор #77 -: Август 29, 2009, 03:11:04 pm »
ехеееееее доста неща не ги знаех, например това, че имам проблеми с комуникацията, винаги съм мислела че нямам в смисъл комуникативна личност съм. Вярно че, че все се мисля за права  :)

Я кажи, обичаш ли да фантазираш? Да се оттегляш в свой измислен свят, когато ежедневието и проблемите те налегнат? А може и непрекъснато да си фантазираш. ;)

А този Нетпун в опозиция на Слънцето ти дава разни самозаблуди. Я си признай!  ;D

« Отговор #78 -: Август 29, 2009, 03:14:08 pm »
Ей много ги разбираш така си е ...разкрихте ме  :P

*

Nebesna

« Отговор #79 -: Август 29, 2009, 03:17:12 pm »
Аз тази опозиция я свързвам основно с неяснота по отношение на това с какво би могла да си изкарва прехраната - Нептун на куспидата на 6-ти дом в опозиция със Слънце в 12-ти. Неаспектираната Луна в 10-ти дом също говори за труден избор по отношение на кариерата. Правилно си е решила първо да си отгледа няколко дечица, пък после да му мисли. Най-добре за нея вероятно ще бъде да си работи в къщи - Юпитер в 4-ти дом в тригон със Слънце. Този тригон обикновено е сигнификатор за това, че съпругът може да печели добре, така, че тя да несе налага да работи, за да закърпва семейния бюджет. Обаче Луната в 10-ти ще търси публична кариера.