Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859991 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #140 -: Септември 10, 2009, 12:16:27 pm »
Е,да,ама нали са важни и градусите все пак?!А как би разтълкувала тогава точния ми съвпад на Юпитер с ЮЛВ?След като не е Плутон да ми носи някаква карма,какво е тогава?Как се проявява?Ровичкам се из нета,но нищо не намирам...

*

Mia21

• 2502
« Отговор #141 -: Септември 10, 2009, 12:18:48 pm »
Преди малко прочетох,че транзитния Юпитер в съвпад с ЮЛВ е неблагоприятен аспект,а наталния какво означава?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #142 -: Септември 10, 2009, 12:19:40 pm »
В книгата на Джеф Грийн "Плутон-еволюционно пътуване на душата" се разглежда този въпрос. Според автора възрастта на духа се определя от разстоянието между Плутон и СЛВ. Ако СЛВ се доближава до Плутон или е в съвпад с него- това е един стар дух.

Това съм го пропуснала преди, мерси и на двете ви.
Дотук добре, стар дух съм. И щото пак уроци, уроци, та кво излиза- че некои се учат бързо, а некои цела вечност време и пак не става. Стар ама изумително тъп дух начи.
Е мерси още веднъж. И на двете ви.  >:(

:P

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #143 -: Септември 10, 2009, 12:21:57 pm »
Преди малко прочетох,че транзитния Юпитер в съвпад с ЮЛВ е неблагоприятен аспект,а наталния какво означава?
Ай стига де, аз таман се надявах на времето кога Юпито ще стане на МС та да ми олекне.  :'(

Добре, а тогава съвпадът на Плутон и ЮВЛ съвпад с МС? Значи дали е откъм десети или откъм девети все пак не съм твърдо убедена, щото знам часа си на раждане с точност до 15-ина минути.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #144 -: Септември 10, 2009, 12:34:11 pm »
На мен ми бяха споменали,че този мой натален съвпад е "много хубаво" положение,ама на мен това не ми е достатъчно.Търся и искам повече информация.Чудя се защо да е неблагоприятно при транзит на Юпитер пък сега,през тази точка... :-\

*

Helo

« Отговор #145 -: Септември 10, 2009, 12:42:05 pm »
Четох, че изгорени са тези планети, които са в съвпад със Слънцето при орбис от 17 минути до 3 градуса. Като някои астролози смятат, че разстоянието е по-голямо.

Според мен моята Венера в съвпад със Слънцето не е изгоряла, ама все пак някой по-напреднал ще ми каже ли мнението си дали се води изгоряла или не.

Какво според вас е максималното разстояние на една планета от Слънцето, при което се приема, че тя е изгоряла?

« Последна редакция: Септември 10, 2009, 12:49:02 pm от Helo »

*

veshti4ka

« Отговор #146 -: Септември 10, 2009, 12:55:51 pm »
Мия, аз никъде не съм казала, че Плутон не е кармична планета  ;)  просто цялостната картинка зависи от личния хороскоп и не е редно да се надържате само на едно нещо писано в някоя книга. далеч съм от мисълта да отрека писанията на даден известен астролог, но не е редно да се тълкува толкова еднозначно...

относно Юпитер съвпад с ЮЛВ в натала имам две предположения:
1. че трябва да се възползваш от знанията от миналите си животи в този;
2. че трябва да разшириш започнатото от минал живот в този.

но ето в момента ти ме караш да тълкувам нещо отново на парче, а така картинката няма да е цялостна...

аз имам съвпад на Сатурн с ЮЛВ, който ми действа като спирачка да не повтарям стари кармични модели /Сатурн ми управлява 12 дом/...

предполагам, че казват че съвпада на транзитен Юпитер с ЮЛВ е неблагоприятен, защото ще отключи стари кармични модели, което само по себе си е нередно. но ето ти имаш този съвпад натално, което означава, че за теб не е така  ;) - ето затова много не се връзвам на писаното в книгите относно нещо точно определено...  :P

*

Helo

« Отговор #147 -: Септември 10, 2009, 01:04:50 pm »

аз имам съвпад на Сатурн с ЮЛВ, който ми действа като спирачка да не повтарям стари кармични модели /Сатурн ми управлява 12 дом/...

Или точно обратното - повтаряш ги, докато не ги научиш!  ;)

*

Инти

• 2068
« Отговор #148 -: Септември 10, 2009, 01:05:51 pm »
Четох, че изгорени са тези планети, които са в съвпад със Слънцето при орбис от 17 минути до 3 градуса. Като някои астролози смятат, че разстоянието е по-голямо.

Според мен моята Венера в съвпад със Слънцето не е изгоряла, ама все пак някой по-напреднал ще ми каже ли мнението си дали се води изгоряла или не.

Какво според вас е максималното разстояние на една планета от Слънцето, при което се приема, че тя е изгоряла?

Хелой , ти математика не си ли учила, не можеш ли да сметнеш разликата от 19 гр на телец до 27 гр, на телец, че е точно 8 гр. Съответно Венерата ти е леко опушена , ама не и изгорена  :P

*

Helo

« Отговор #149 -: Септември 10, 2009, 01:15:40 pm »

Хелой , ти математика не си ли учила, не можеш ли да сметнеш разликата от 19 гр на телец до 27 гр, на телец, че е точно 8 гр. Съответно Венерата ти е леко опушена , ама не и изгорена  :P

Аз исках да чуя още едно мнение за по-сигурно.

Като сме почнали да говорим за съвпадите на нашите СЛВ, то да кажа и за моят съвпад на СЛВ с Хирон - пише, че ще лекувам другите.  ;D Ще ги уча да се просветляват и ще ги лекувам.  ???  ;D Хммм!!! Вече няколко неща станаха, дето показват, че ще уча другите да гледат по-спокойно на нещата и ще ги лекувам. Само дето нямам намерение да лекувам душите на хората.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #150 -: Септември 10, 2009, 01:19:21 pm »
Този ЮЛВ не е случайно там и мен ме гложди какво му е предназначението.В този дом,в който е-11ти,ми е с още 5 планети и прави точен съвпад точно с Юпитер,който е неаспектиран(!).Юпитер+ЮЛВ са в широооока опозиция с Уран на 9 градуса и секстил с МЦ.Това ми е чудното на мене,какво означава тази картина... :-\

*

veshti4ka

« Отговор #151 -: Септември 10, 2009, 01:22:38 pm »

Или точно обратното - повтаряш ги, докато не ги научиш!  ;)

Хело, вземи да попрочетеш малко повечко астрология и виж кво пише за стационарен Сатурн   много, много отдавна съм разтълкувала собствената си карта и не съм те молила за анализ, затова ще те помоля да си го спестиш  ;)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #152 -: Септември 10, 2009, 01:37:00 pm »

Хело,това открих за теб.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,693.0.html

*

Helo

« Отговор #153 -: Септември 10, 2009, 01:48:33 pm »
Този ЮЛВ не е случайно там и мен ме гложди какво му е предназначението.В този дом,в който е-11ти,ми е с още 5 планети и прави точен съвпад точно с Юпитер,който е неаспектиран(!).Юпитер+ЮЛВ са в широооока опозиция с Уран на 9 градуса и секстил с МЦ.Това ми е чудното на мене,какво означава тази картина... :-\

Благодаря за линка.

Я кажи ти веселушка ли си с този неаспектиран Юпитер?  ;D

Вече разбрахме, че планетите ти в 11-ти дом надделяват над Сатурн, който е в 12-ти и ти не обичаш да се затваряш вкъщи. Ама Сатурн там може да даде и разни негативни емоции. Ама като си с неаспектиран Юпитер по принцип весел човек ли си през повечето време?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #154 -: Септември 10, 2009, 02:26:54 pm »

Благодаря за линка.

Я кажи ти веселушка ли си с този неаспектиран Юпитер?  ;D

Вече разбрахме, че планетите ти в 11-ти дом надделяват над Сатурн, който е в 12-ти и ти не обичаш да се затваряш вкъщи. Ама Сатурн там може да даде и разни негативни емоции. Ама като си с неаспектиран Юпитер по принцип весел човек ли си през повечето време?

На моменти съм,а и зависи кой ми е компания.Обичам да се шегувам,но имам доста специфично усещане и критерии за хумор.Не се смея на всичко,на разни глупости и несъществени за мен неща,а само на това,което успее силно да ме провокира,да ме изненада.Ама то май при всички е така...

*

Helo

« Отговор #155 -: Септември 10, 2009, 02:33:20 pm »

На моменти съм,а и зависи кой ми е компания.Обичам да се шегувам,но имам доста специфично усещане и критерии за хумор.Не се смея на всичко,на разни глупости и несъществени за мен неща,а само на това,което успее силно да ме провокира,да ме изненада.Ама то май при всички е така...

Не бе!  ;D Аз питам как се чувстваш по принцип! Вътрешно как си? Сериозна заради Сатурн в 12-ти или като един Стрелец, който изглежда все весел и безгрижен, заради неаспектирания Юпитер. А Сатрун в 12-ти дава и някакви вътрешни тревоги. То всеки има такива, ама при такава позиция би трябвало да даде фрустрации, отдръпване от хората. Професията може да е Сатурнова, в грижа за другите - поне така четох.

Ще ти кажа за мен. Със Старун в 1-ви съм сериозна пред хората. Даже ме мислят за много стегната, пък аз не се стягам, а просто съм сдържана. Иначе с Луна в Стрелец съм си весела. Моят Юпитер има само положителни аспекти. Обичам да провокирам хората и да им казвам истината в очите, особено пък, ако видя, че те се самозаблуждават.  ;D После понякога ми се сърдят, ама на мен не ми пука особено. Няма много Везнишко лавиране, за да са доволни всички. Нещо типично за Стрелец.
Струва ми се, че хората трудно биха ме опознали, освен ако аз не реша да им разкрия какъв човек съм.
« Последна редакция: Септември 10, 2009, 02:41:39 pm от Helo »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #156 -: Септември 10, 2009, 02:51:15 pm »
Никакво отдръпване от хората няма при мен!Даже постоянно ги търся и си разнообразявам живота.Сега се позастоях малко,защото ми е интересно да чета астрология,иначе нямаше да можеш да ме откриеш и с ловджийско куче-постоянно щях да съм по улиците и заведенията с приятели.Да ти кажа честно не обичам да съм майка Тереза.Превръщам се в такава,когато положението на някого и то близък човек стане доста напечено.Не обичам енергийни вампири и някой да ме натоварва постоянно с проблемите си.Обичам слънчевата страна на живота и се стремя към нея.

А колкото до това,че обичаш да казваш истината в очите на хората-не мислиш ли,че това е ТВОЯТА истина.Нямаш право според мен.Замисли се...

*

Helo

« Отговор #157 -: Септември 10, 2009, 02:55:07 pm »
Никакво отдръпване от хората няма при мен!Даже постоянно ги търся и си разнообразявам живота.Сега се позастоях малко,защото ми е интересно да чета астрология,иначе нямаше да можеш да ме откриеш и с ловджийско куче-постоянно щях да съм по улиците и заведенията с приятели.Да ти кажа честно не обичам да съм майка Тереза.Превръщам се в такава,когато положението на някого и то близък човек стане доста напечено.Не обичам енергийни вампири и някой да ме натоварва постоянно с проблемите си.Обичам слънчевата страна на живота и се стремя към нея.

Аз това го разбрах - то е видно от хороскопа ти. Ама не разбрах твоят Сатурн като е в 12-ти дом, ко прай там, а? Как ти действа като е там? Не може да не действа! Все пак това е Сатурн!

Я някой от по-напредналите в астрологията да каже.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #158 -: Септември 10, 2009, 03:00:39 pm »
Моят Сатурн е в 12-ти,но на АЦ-та.Може би ме прави сериозна,но за неща като образование,работа,материални придобивки.На 25 години си купих кола с мои лични пари,имам и други подобни постижения,но не им е мястото тук-става прекалено лично.
Не зная дали е по Сатурн,но съм се научила на ред и постоянство,когато става дума за сериозни неща.
Ама щом като искаш нека и другите да кажат...

*

Helo

« Отговор #159 -: Септември 10, 2009, 03:17:33 pm »
Моят Сатурн е в 12-ти,но на АЦ-та.Може би ме прави сериозна,но за неща като образование,работа,материални придобивки.На 25 години си купих кола с мои лични пари,имам и други подобни постижения,но не им е мястото тук-става прекалено лично.
Не зная дали е по Сатурн,но съм се научила на ред и постоянство,когато става дума за сериозни неща.

Значи на теб Сатурн не ти действа отрицателно, а ти дава упоритост.

Пък на мен не ми дава толкова упоритост колкото на теб. Добре си ти!