Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 858690 Прегледи
*

Nebesna

Re:Натални карти - практикум
« Отговор #520 -: Октомври 27, 2009, 09:34:27 pm »
Да ви кажа, ако Хело не беше казала, че човека има "дарба" не бих се сетила  ???. Аз също има комбинация от аспекти между Юпитер /Г8/, Марс, ЮЛВ, Сатурн, Луна /Г12/...и нямам такава.

Направо се набиват на очи кадратурите на Нептун. Но не зная до колко може да се разчита на тази дарба или е просто увлечение по мистицизма. Билките и всякакъв вид дроги се управляват от Нептун по принцип.

*

Helo

« Отговор #521 -: Октомври 27, 2009, 09:40:13 pm »
Да ви кажа, ако Хело не беше казала, че човека има "дарба" не бих се сетила  ???. Аз също има комбинация от аспекти между Юпитер /Г8/, Марс, ЮЛВ, Сатурн, Луна /Г12/...и нямам такава.

Той в по-късна възраст е открил дарбите си - някъде към 45 годишна възраст. Родителите ми го познават и сега ги питах и ми казха, че през 1995 година този човек е започнал да откирва тези дарби.

Направо се набиват на очи кадратурите на Нептун. Но не зная до колко може да се разчита на тази дарба или е просто увлечение по мистицизма. Билките и всякакъв вид дроги се управляват от Нептун по принцип.

Той не се занимава професионлано с тази дабра, а както ти каза - с недвижими имоти и строителство. В миналото е бил консултант, мениджър, книгоиздател. А отделно и творческата професия, за която ви питах.

С дарбата си е лекувал свои близки и познати на близките си и им е предсказвал разни важни събития.

« Отговор #522 -: Октомври 27, 2009, 09:42:48 pm »
Той не се занимава професионлано с тази дабра, а както ти каза - с недвижими имоти и строителство. А отделно и творческата професия, за която ви питах.

ДА не би да е изобразително изкуство  ::)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #523 -: Октомври 27, 2009, 09:45:14 pm »

ДА не би да е изобразително изкуство  ::)

Не!

*

Nebesna

« Отговор #524 -: Октомври 27, 2009, 09:47:43 pm »
Аз залагам на музика и поезия. С Телец във втори дом сигурно има хубав глас, а Слънцето в Близнаци добре борави със словото, особено в тригон с Нептун.

*

Nebesna

« Отговор #525 -: Октомври 27, 2009, 09:51:25 pm »
Контактьорство и спиритизъм не, но има силна интуиция, понякога получава информация като предсказания за неща, които се случват и лечителски способности, информация за лечение с билки. Може да лекува с енергията си, включително и от разстояние. Това кои планети го дават? Но иначе не се занимава професионално с тези си дарби.

Родените със съвпад на Меркурий с Уран често получават информация "от бъдещето", така наречените прозрения. А в случая аспектът придобива още по-голямо значение, заради господството на Меркурий над Слънцето. Точната интуиция се дължи на тригона на Слънце с Нептун.

*

Helo

« Отговор #526 -: Октомври 27, 2009, 09:52:45 pm »
Писател е!  ;D

*

Nebesna

« Отговор #527 -: Октомври 27, 2009, 09:53:18 pm »
Писател е!  ;D

Типично за един Близнак.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #528 -: Октомври 27, 2009, 09:54:51 pm »
Интересна карта...
Няма ги класическите аспекти, сочещи за проблеми и сблъсъци в отношенията с майката. За силно влияние на майката в живота на родената сочи единствено позицията на Луната в Рак, в знака на Асцендента.

В тази картата Луната е неаспектирана,а такива планети често могат да изразяват проблематика или хаотична изява.

После Луната има полусекстил със Сатурн,а това независимо от аспекта я прави все пак свързана с него.

За трудна комуникация с майката или някой от родителите говори съвпада Мерк/Нептун в 4ти дом,управителите на 4/10 дом.

Фазата на Луната (стара) също е оказала влиянието за връзката родител/дете.

Останалото сте го коментирали.

*

Nebesna

« Отговор #529 -: Октомври 27, 2009, 09:59:38 pm »

Фазата на Луната (стара) също е оказала влиянието за връзката родител/дете.

Кажи повече за фазата на Луната и връзката "родител-дете"! Това не го зная.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #530 -: Октомври 27, 2009, 10:07:57 pm »
Хм, разгледах му навамшата...
Той е от онези случаи, когато има силна раши карта и слаба навамша.
Марс и Юпитер нямат никакви достойнства, още повече и двете са в знак на падение. Но пък Сатурн е в силна позиция и в раши, и в навамша; в Д9 има мажорен аспект с Луната и се намира в 10 дом, което предполага необходимост от аскеза, неангажираност, оттегляне от светското с цел да се изучават мистериите на отвъдния свят - Слънце/Раху в 8 дом в навамша.
АС в навамша е Риби, Юпитер попада в Козирог, в 11 дом. Има рецепция със Сатурн, който е в Стрелец, 10 дом.
Слънцето също е в знак на падение, Везни. Позицията му в 8 дом в съвпад с Раху загатва за интерес към окултната сфера. Меркурий няма никакви особени достойнства, намира се в Телец и 3 дом.
Ако е роден по-рано, картата се променя и има други домови позиции.
Преди да кажа нещо исках да потърся дали се потвърждава и в навамша. Мисля, че по някакъв начин партньорските му отношения са пострадали или е имал период на сериозни партньорски проблеми в живота си.

Цитат
Той в по-късна възраст е открил дарбите си - някъде към 45 годишна възраст. Родителите ми го познават  и сега ги питах и ми казха, че през 1995 година този човек е започнал да откирва тези дарби.

Мислех, че се е случило малко по-късно, към края на 2000 - началото на 2001 година.
Тогава нещо значимо да е имало? Или може би тогава е започнал да използа по-активно дарбите си?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #531 -: Октомври 27, 2009, 10:13:44 pm »
Още едно доказателство за "достойнствата" на "слабите" планети.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #532 -: Октомври 27, 2009, 10:15:06 pm »

Кажи повече за фазата на Луната и връзката "родител-дете"! Това не го зная.

Така,то е много дълго,но фазата на Луната влияе както на психикат,така и на психичната връзка между майка и дете,дори и са възможни някои определени обстоятелства спрямо съответните фази.

Фазата Стара Луна показва най-лошата позиция за връзка на детето с майката,тъй като тази фаза показва майка ,която символично се откъсва от тази си роля,иска да бъде самостоятелна и неангажираща,възможно е и това да е заради някаква натовареност,дори са възможни и такива на психиката.Някои модели могат да се повторят и от детето.Но си зависи естествено от цялата карта,макар че фазите са важни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #533 -: Октомври 27, 2009, 10:19:31 pm »
Още едно доказателство за "достойнствата" на "слабите" планети.

В индийската това правило е неприложимо, освен ако падението не се анулира - има такава йога, т.е. комбинация от фактори.
Иначе в "стандартната" западна карта Марс и Юпитер, както вече споменах, имат най-много достойнства, есенциални и акцидентални.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #534 -: Октомври 27, 2009, 10:22:06 pm »
В тази картата Луната е неаспектирана,а такива планети често могат да изразяват проблематика или хаотична изява.

Вярно! Всъщност, преди да напусне знака, тя няма нито един мажорен аспект. А секстилът й с ретро Венера е разходящ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #535 -: Октомври 27, 2009, 10:33:22 pm »
По въпроса за достойнствата...
Всъщност като се замислим, наистина и двете позиции на планетата - на трон/заточение, екзалтация/падение -  поставят акцент върху аналогиите и изявата на съответната планета в живота на родения. И по същата логика в индийската астрология една планета в падение може да търси изява, иска да бъде забелязана и оценена, демонстрирайки всички онези качества, с които е свързана тематично. Просто там влиянието на планетите много по-малко се психологизира и рядко се споменава за "проработка" и "свръхкомпенсация", а силата и слабостта на планетите се оценява с една-единствена цел - да се разбере на какъв принцип ще действат в хороскопа и какъв резултат да очакваме.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #536 -: Октомври 27, 2009, 10:50:34 pm »
Хм, разгледах му навамшата...
Той е от онези случаи, когато има силна раши карта и слаба навамша.
Марс и Юпитер нямат никакви достойнства, още повече и двете са в знак на падение. Но пък Сатурн е в силна позиция и в раши, и в навамша; в Д9 има мажорен аспект с Луната и се намира в 10 дом, което предполага необходимост от аскеза, неангажираност, оттегляне от светското с цел да се изучават мистериите на отвъдния свят - Слънце/Раху в 8 дом в навамша.

Има подобно отдлеяне, ама не пълно. Да, преди това е водел активен живот, нали споменах, че е бил мениджър, консултант, издател... А после вече, когато започват да се проявяват дарбите му започва да се отделя и така се случват събитията в живота му, че се среща с различни екстрасенси. Пък и тогава е започнал да се чувства зле и не е можел да върши предишните дейности. Сега се чувства перфектно, но вече е друг човек, в смисъл, отделил се е от светското. Пак се занимава с това, което Небесна каза - недвижимо имущество, обаче това не изиска светски изяви, така да се каже.

Цитат

Мислех, че се е случило малко по-късно, към края на 2000 - началото на 2001 година.
Тогава нещо значимо да е имало? Или може би тогава е започнал да използа по-активно дарбите си?

Не знам! Знам за 1995 година и че оттогава е започнал да се чувства странно. Ама не знам подробности.

« Отговор #537 -: Октомври 28, 2009, 08:50:03 am »
   Аз да допълня за статистиката - Венера в окултен градус в съвпад със звездата Алюдра, Сатурн в окултен градус, Нептун в съвпад със звездата Арктур, СЛВ - в съвпад с Вега - в астромедицината се приемала като цвезда-изцелител, срещала се в хороскопите на изцелителите, маговете, щастлива звезда. И Юнона в съвпад с Регул...има и други съвпади със звезди, но по-незначителни....Не във всеки хороскоп се среща толкова съвпади на планети със звезди...А и има конфигурация "Покрив", което на мен ми говори, че има подкрепа от по-горни светове....Един вид ако се забърка несъзнателно в някакви проблеми, ще му се протегне ръка и ще бъде измъкнат...

*

missKapriz

« Отговор #538 -: Октомври 28, 2009, 09:16:24 pm »
Вижте на каква карта попаднах-във всеки дом има по 1 планета.С изключение на 6-работа и здраве.В този случай това е най-силния или най-слабия дом?

*

Helo

« Отговор #539 -: Октомври 28, 2009, 09:18:39 pm »
И във 2-ри и 7-ми дом няма планети.