Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860675 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #720 -: Декември 25, 2009, 07:51:27 pm »

Грозни пръстчета на широка китка...не мисля, че има замесена Венера на АС.

Не мисля, че китката и е широка. Още малко и ще си помисля, че и завиждаш.  ;D  А по принцип съм много критична към набедените за красавици. Но Ванеса Паради наистина е била много хубава... макар и с инфантилно излъчване.  ::)

Кои знаци даваха голямо разстояние между зъбите?

Мисля,че водолей.
Поне така ми бе казала една веща в занаята астроложка.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #721 -: Декември 25, 2009, 08:19:17 pm »
Доколкото се сещам, Ванеса Паради имаше стелиум в първи дом, така че трудно е да се правят заключения за външния й вид само по една планета.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #722 -: Декември 25, 2009, 08:23:01 pm »
А сладникавото излъчване дават съвпадът на Венера с Нептун в първи дом и Луна в Рак.
Обаче при нея Марс е най-близо до Асцендента и е силно поставен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #723 -: Декември 26, 2009, 10:58:16 am »
Венера/Нептун в Стрелец - от там и аз мисля, че е включително и сладникавото й мяукане, така де пеене.  :P 

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #724 -: Декември 26, 2009, 11:04:00 am »
Какво обиждате момичето! Ето една песен от нея, която ми харесва:

http://www.youtube.com/watch?v=ahlJGRzlILQ

Тя е много притеснителна. Вижте тук като и връчват награда как се вълнува:

http://www.youtube.com/watch?v=CWlOnnw4t-Q

*

sunrain

• 6710
« Отговор #725 -: Декември 26, 2009, 11:08:01 am »
Абе кой я обижда, я стига.  :) Аз я харесвам вече казах. Просто за пеене и глас обичам по-голяма плътност, въпрос на вкус, но тя има нежни песни и на мен също ми допадат.

Поздравявам те с тази песен и по-спокойно.  :P  

Притеснителна и скромна е, вярно е. Вероятно от Марс в 12 дом, а и тази чувствителна Луна в 8 дом. Пак ти казвам за мен е много интригуващо момиче, тъй че не търси под вола теле, Теленце.  ;D    
« Последна редакция: Декември 26, 2009, 11:37:45 am от sunrain »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #726 -: Декември 26, 2009, 11:33:46 am »
Марс е в първи дом и от всички планети там е най-близо до Асцендента.
Прави точен тригон с Луната, което би трябвало да дава сила на гласа. Не съм слушала много нейни песни, за да преценя доколко е вярно това, но и на мен гласът й ми звучи много нежно и прекалено сладникаво. Наистина има много инфантилно излъчване, което с този Марс в Скорпион на АС е странно. А на снимката с начервените устни отдалеч си личи рачешката Луна и наистина има нещо везнишко в излъчването.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #727 -: Декември 26, 2009, 11:36:44 am »
Моя грешка. В линка на Хело Марс го видях в 12 дом, но сега отново погледнах, в първи е съвсем на Асц.

Сега забелязах, че има и опозиция на Меркурий със Сатурн, това вероятно от приказки я прави малко по-пестелива и затворена. А по-горе имах предвид за скромността от Слънцето в Козирог, а бях написала асц, защото се обърках, че той е в Козирог.
Съвсем се оплетох, но тия карти в астротеме хич не ги виждам добре. 
« Последна редакция: Декември 26, 2009, 11:42:51 am от sunrain »

*

Helo

« Отговор #728 -: Декември 26, 2009, 11:41:03 am »

Наистина има много инфантилно излъчване, което с този Марс в Скорпион на АС е странно.

Моят Марс също е в 1-ви дом в Скорпион, а всички ми казват, че изглеждам на по-малко, отколкото съм. Макар, че при мен може да обвините Сатурн в 1-ви дом.

Това кое влияе на външността не е много ясно. На мен, ако чертите на лицето ми бяха груби и остри, можехте да обвините Марс, Сатурн и Плутон в 1-ви дом в Скорпион.

Ако чертите на лицето ми пък са нежни, можехте да кажете, че идва от съвпада на Слънцето и Венера в Телец, както и от това, че Луната ми е в Стрелец и е съвпад с Нептун.

Понякога нещата с външността не са много ясни и кое влияе. Може би трябва повече практика по този въпрос, не знам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #729 -: Декември 26, 2009, 11:43:39 am »
Освен това в картата от астротеме Луната е на върха на 9 дом, не е в осми.
Доста са объркващи тези карти, не се виждат добре куспидите на домовете и респ. домовите позиции на планетите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #730 -: Декември 26, 2009, 11:45:14 am »
Еми, Хело, смесват се нещата, точно туй е.  :) Трудно е да кажеш по външнен вид каквото и да е. Както и обратното. Много са факторите, които влияят и натежават в крайна сметка.
 Аз понякога усещам излъчването и характера, но ми е нужен жив контакт, иначе трудно мога да направя точен извод.  

*

sunrain

• 6710
« Отговор #731 -: Декември 26, 2009, 11:47:18 am »
Сериозно, Лили? Аз виждам, че върха на 9 дом е в 27 градус на Рак, а Луната е в 25 градус и е в 8 дом. В същото време обаче я дава в 9 наистина като сложиш мишката върху нея ... да, тия карти не ги обичам аз.   

*

sunrain

• 6710
« Отговор #732 -: Декември 26, 2009, 11:51:43 am »
В астро.ком не можах да й намеря рождения град, исках да й въведа данните там, че ми стана интересно.  :) Не става обаче.     

*

Lillie

• 30532
« Отговор #733 -: Декември 26, 2009, 11:59:25 am »
При Ванеса Паради най-силно влияние върху външността и излъчването оказва като че ли Луната, а не толкова Марс на АС. Поне според това, което се вижда на снимките й, не знам каква е в реалния живот.
Луната се намира в собствен знак, в горната хемисфера на хороскопа, хвърля тригон към АС, и в тази си позиция при нощно раждане (особено в женска карта) може да се приеме за доминантна планета. Докато АС показва начина на взаимодействието ни със заобикалящата среда и разположеният тук Марс в Скорпион предполага активна и настъпателна позиция, независимо от на пръв поглед инфантилното детинско излъчване, което при някои обстоятества може да бъде само коз. Мнозина жени успяват да пробият в живота, използвайки наред с таланта си и умението да изглеждат беззащитни и раними, търсещи закрила. Въпреки модерната през последните десятилетия еманципация и стремежа на жените към равнопоставеност, мъжете инстинктивно се насочват към по-нежния тип жени с крехко и мило излъчване, защото в крайна сметка в природата е заложено мъжкият принцип да е по-активният.

Ето тук само по погледа личи скорпионското, овалът и чертите на лицето отговарят на лунния тип.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #734 -: Декември 26, 2009, 12:16:57 pm »
Забележете, лицето на аватара ми също е лунен тип, сравнете го с овала на Ванеса Паради.
Аз също съм с АС Скорпион (в същия градус при това), Луна в Рак и Венера в мажорен аспект с Нептун, и имаме доста общо в чертите, макар че смея да твърдя, че не съм чак толкова сладникава. А и не бих сложила посмъртно яркочервено или цикламено червило, гръм да ме удари!  ;D При Ванеса това издава силния Марс на АС и разположената там Венера в Стрелец.

В тази връзка се сетих за едно хумористично разказче, простете за оф топика.  :-[

Цитат
Червилото, което възбуждаше мъжете
     Павел Петров Горинов
     Раздел: РАЗКАЗИ

Червилото беше задрямало в горещия юлски следобед и сънуваше последния епизод от любимата си теленовела, когато изведнъж беше грубо разбудено. Стресна се, разтрепера се цялото и уплашено се огледа наоколо.
Явно студентката, която си го бе купила преди седмица, пак щеше да го използва. Червилото недоволно се смръщи от поредното грубо вмешателство в суверенитета му. Имаше нужда от поне един ден спокойствие, за да си отпочине и възстанови силите си, а всеки ден го въвеждаха в употреба. Обвивката му вече го болеше от постоянния натиск и се опасяваше, че болката ще стане хронична.
Е, да , нормално беше да е толкова популярно - то беше червило, повишаващо мъжката сексуална активност. Така и не беше наясно точно какви вещества се съдържат в него, за да предизвиква ерекция у мъжа, целунат от начервените устни на някого. Веднъж беше чуло една блондинка да казва, че се състои от феромони, но след като прочете информацията в Уикипедия, разбра, че това са отделяни от женските насекоми субстанции с цел привличане на мъжките, значи не съдържаше феромони /то и какво разбира една блондинка от козметология?/. Макар да не знаеше какъв е съставът му, червилото с право се гордееше с магическия си ефект. Достатъчно бе само желаещите секс дами да докоснат все едно къде мъжа с начервени устни и той светкавично се привеждаше в бойна готовност. Червилото не помнеше името на стария австралийски учен - свой създател, но изпитваше дълбоко уважение към него.
Понякога влизаше в многобройните форуми на своите почитатели, четеше суперлативите по свой адрес и се просълзяваше от умиление. ПРехвърлили 70-те господа и жертви на психогенна импотентност се надпреварваха да го хвалят.
Студентката го вледени с дългите си пръсти и червилото потрепера от студ. После учудено се вгледа в дългокосия тип отсреща - тоя беше седмият мъж тук. Явно студентката не разчиташе само на стипендията, за да задоволява потребностите си, но това си беше нейна работа. Тя отвори червилото по-нежно от обикновено, допря го до устните си и енергично го разтри. Червилото усети познатата приятна тръпка, зарадва се, че пак ще бъде полезно и опита да запее любимото си парче на Бритни Спиърс, но за жалост не можеше да пее. Отпусна се на нощното шкафче, усмихна се, доволно от живота и отново се убеди в светкавичния си ефект. След това му се приспа и продължи следобедния си сън.

Линк: http://www.bukvite.bg/poem.php?docid=75595

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #735 -: Декември 26, 2009, 12:38:22 pm »
Лили, да ти нямаш това сладникаво излъчване ... по-скоро нещо ефирно има в теб, но и в твоя поглед се усеща Скорпиона.
А за червилото би било много секси, гръм не гръм, няма да сгрешиш.  ;D

« Отговор #736 -: Декември 26, 2009, 01:36:50 pm »
Външния вид на Ванеса е плод на работата на стилистите - как я виждат те. Така е било от както е била на 11 години. Първо детето тярбвало да изглежда като зряла жена, после жената да изглежда като дете. Това лесно се отдава на човек с АС Скорпион.

На снимката с червеното червило ми прилича на Мадона от 1990-та година - отново не прилича на себе си, значи. Може да няма такова "себе си" и затова да е подходяща стилистични метаморфози.
Мисля, че Марсът в прърви я лишава от грациозност - не танцува добре, не се движи добре, изглежда неемоционална в изпълненията си. Обикновено силният Марс би трябвало да дава и силен глас, но не знам с какво прави аспекти и дали нещо го отслабва.

Съгласна съм, че излъчването в погледа й е по-скоро Лунно. Вероятно от тригона на Луна към Ас, както каза Лили. На мен Уран е в секстил с АС-то и смятам, че той ми придава финаната нотка.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #737 -: Декември 26, 2009, 01:53:47 pm »
Лили не каза, че погледа й е лунен, а лицето. Написала е, че единствено по погледа си личи Скорпиона.
Този поглед трудно може да бъде сбъркан, няма нищо лунно, тъмен, дълбок и скрит е, въпреки цвета на очите. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #738 -: Декември 26, 2009, 02:15:55 pm »
Понеже Аурора направи сравнение с Мадона, сега се сетих, че същата в по-младата си възраст също има силно изразено лунно излъчване, нали има Луна в съвпад с Плутон близо до АС.

С напредването на възрастта чертите на лицето видимо се изострят и придобива все по-меркурианско излъчване.

Много ми харесва на тази снимка, изглежда доста по-различна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #739 -: Декември 26, 2009, 02:21:42 pm »
Готина е на третата.  :)
Аз много я харесвам с черна коса, кожата й направо светва, очите са й красиви, трябва да потърся снимка. 

Това е интересно за промените с възрастта. Прогресиите ли са намесени?
Аз също забелязвам при себе си такива промени. Даже, когато някой приятел ми види снимки от по-младежките години не може да ме познае, толкова се изменям с времето, много странно, тия дни точно върху това разсъждавах.