Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 858554 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #800 -: Декември 29, 2009, 03:07:51 pm »
Мисля, че за позицията на Марс в 6 дом съм споменала каква е ролята му там.
В индийската астрология 6 дом се управлява от двата естествени малефика Марс и Сатурн, така че Марс си е точно на мястото тук. Ако използваме марсовата енергия за водене на битки и преодоляване на препятствия, позицията му в 6 дом дава такива предостатъчно, тъй като самият дом се свързва с враговете и препятствията, които трябва да преодолеем. Затова един естествен бенефик тук не се "чувства" комфортно, адекватно, а в някои случаи може да даде и мързел, нежелание човек да се бори...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #801 -: Декември 29, 2009, 03:08:24 pm »

Лили употреби думата "вътрешни" планети, а не "лични".
Разликата се състои в следното: вътрешни са планетите между, земята и слънцето, а това са:
Меркурий и Венера. Марс е лична планета, но не е вътрешна, тъй като се намира след Земята.

Ферщейн!  ;D ;D ;D

Я,я,фольксваген! Ферщеен.  ;D  А аз тези нещица ги зная,но е хубаво да ги уточним.Пък и наистина ретроградния Меркурий дава обърквания и неразбиране. Вече всичко е ясно.

*

Nebesna

« Отговор #802 -: Декември 29, 2009, 03:11:07 pm »
   ;D ферщанден. Аз, Небесна усетих твоя хумор, ама не всички хора святкаме на една вълна  ;D. Та дали е от Мерка или Марса, който си търси накъде да избуши енергията си - не знам...
   Лили, там за Марса и Нептуна на Чарли - горе, долу имам сходно положение - не знам до колко е вярно. Освен това моя Марс е здраво опънат в точна опозиция от Сатурн. А това е един от кофтите аспекти за отработване - струпване на много вътрешна агресия, аз моята май си я избивам в сънищата. Колейки, убивайки, размазвайки. Но иначе съм много кротко агънце  ;D

Хехехеее! Дъщеря ми има Марс в квадрат с Нептун. В гиманизята беше сънувала как насича с брадва своя съученичка и на другия ден нямаше търпение да отиде на училище, че да види дали е жива. ;D ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #803 -: Декември 29, 2009, 03:14:47 pm »
Ами едва ли не всички родени по новолуние са психически нестабилни, лееко луди или направо с психически разстройства.
Големият ми син е с Новолуние в Близнаци - Луна в 1 дом, Слънце - 2 дом. Каква е Луната?
Изглежда ми много стабилно и уравновесено дете, но знам ли какъв ще стане :o

Не ги слушай тези глупости. Моите светила са в квадрат с Нептун - не съм луднала все още.
Просто по новолуние се обострят психичните заболявания (ако има такива),
а по пълнолуние нарства престъпността и агресията - това сочи статистиката.
Иначе в персонален план, родените по новолуние не са непременно психари.
Най-често Меркурий в отрицателен аспект с Нептун дава лабилна психика,
това сме го разисквали в други теми.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #804 -: Декември 29, 2009, 03:15:34 pm »
Задавала съм му въпроса: "Какво те радва?" и той не може да ми даде отговор, различен от секса.

Ха ха, това определено се нарежда сред любимите скорпионско-осмодомни изживявания. Все пак Луната показва онази област от живота, към която се чувстваме инстинктивно привързани и където сме склонни да търсим емоционална сигурност. Тук можем да перифразираме поговорката "моят дом е моята крепост" на "моето легло е моят пристан", независимо дали се дели с някой или остава самотно. Туй общо взето може да се каже за осмодомните Луни, особено ако са ранени - сексът е начинът да се почувстват сигурни и спокойни.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #805 -: Декември 29, 2009, 03:18:57 pm »
.....моя Марс е здраво опънат в точна опозиция от Сатурн. А това е един от кофтите аспекти за отработване - струпване на много вътрешна агресия, аз моята май си я избивам в сънищата. Колейки, убивайки, размазвайки. Но иначе съм много кротко агънце  ;D
  И ти имаш страхотно чувство за хумор.  ;D А в какви знаци са марс и сатурн,ако не е тайна?

*

Nebesna

« Отговор #806 -: Декември 29, 2009, 03:25:16 pm »
Задавала съм му въпроса: "Какво те радва?" и той не може да ми даде отговор, различен от секса.

Ха ха, това определено се нарежда сред любимите скорпионско-осмодомни изживявания. Все пак Луната показва онази област от живота, към която се чувстваме инстинктивно привързани и където сме склонни да търсим емоционална сигурност. Тук можем да перифразираме поговорката "моят дом е моята крепост" на "моето легло е моят пристан", независимо дали се дели с някой или остава самотно. Туй общо взето може да се каже за осмодомните Луни, особено ако са ранени - сексът е начинът да се почувстват сигурни и спокойни.  :-[

Ооооо, Лили това е мноооого ценна информация за мен.  :-* Друго си е някой опитен да го сподели, все пак!

Луна в Скорпион е ранена от диспозитора си - Плутон в Лъв.
и опозира на Юпитер в Телец. Като вземем предвид склонността на Юпитер да прекалява
 и да иска нещата в големи количества, представи си.  ;D ;D ;D
От вратата - за краката и в кревата!  ;D ;D ;D
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 03:31:17 pm от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #807 -: Декември 29, 2009, 03:26:14 pm »
По принцип при родените по новолуние съм забелязала, че са като че ли по-неразгадаеми за околните, независимо от това доколко искрени изглеждат. Нептун в аспект със Слънцето също допринася за това околните да си създават представа за родения, която е доста различна от истинската му същност. В този смисъл родените с такива аспекти без да искат заблуждават отсрещния, често това става непреднамерено, тъй като при мажорен твърд аспект на Слънцето с Нептун отсрещният е по-склонен да вижда и възприема представата си за този човек, но не и самия него. Реалният образ като че ли потъва в мъгла, докато представата за него изглежда толкова "истинска"... Абе нептунска му работа.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #808 -: Декември 29, 2009, 03:27:39 pm »
Ооооо, Лили това е мноооого ценна информация за мен.  :-*

За секса като цяло или за осмодомните Луни и отношението им към секса?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #809 -: Декември 29, 2009, 03:34:47 pm »
Ооооо, Лили това е мноооого ценна информация за мен.  :-*

За секса като цяло или за осмодомните Луни и отношението им към секса?  ;D

За това, че скорпионските/осмодомните луни търсят сигурност в секса.
На теория го зная, но друго си е да го чуя от една такава луна, понеже те са много
прикрити и по принцип трудно си признават интимни неща.
Скорпионската луна най-трудно допуска до себе си.

*

Uran

• 6041
« Отговор #810 -: Декември 29, 2009, 03:42:27 pm »
За родените при новолуние съм чела доста неприятни неща, какви са личните ви впечатления?
Може ли съвпада на Слънце и Луна да донесе и нещо положително.

Ами аз съм родена по новолуние във Водолей, при това Луната е намаляваща? В какъв смисъл "неприятни" неща? - Аз харесвам живота си и съм удовлетворена от повечето си постижения. Но имах връзка с един мъж - също Слънце Водолей с Луна в Скорпион. Негови са думите: "Аз никога няма да бъда удовлетворен. Просто не познавам това чувство". Даже се дразнеше, когато другите са доволни от постиженията си. Той не можеше да се радва нито на техните, нито на своите успехи. А аз се обиждах, че не се радва заедно с мен на успехите ми....Задавала съм му въпроса: "Какво те радва?" и той не може да ми даде отговор, различен от секса.
Аз понеже съм родена на пълнолуние ( гадна работа) ;D ;D ми е познато вечното чувство на неудовлетворение от мен самата и в частност от другите. ;D ;D Установих, че имам различна дефениция за успех  с тези, които се радват на рутинни постижения. :) :) (никой да не се засяга!!!!).
За да бъда ясна, ще дам пример: Много мои съученици баха горди, че са влезли в университет. Аз също влязах и то с оценка от изпита 5:75, но не намирах причина за гордост, та даже и обикновена радост- просто отхвърлен неприятен ангажимент. Бога ми и до ден днешен не разбирам дуенето на подобни успехи!! ;D ;D
 Някои неправилно интерпретират, това че не ги хваля или потупвам по рамото, като завист, злоба.. Просто не очаквам да ме хвалят за неща, които така или иначе трябва да свърша и аз самата също не хваля. :) ;D ;)

*

Nebesna

« Отговор #811 -: Декември 29, 2009, 03:48:08 pm »

Лили употреби думата "вътрешни" планети, а не "лични".
Разликата се състои в следното: вътрешни са планетите между, земята и слънцето, а това са:
Меркурий и Венера. Марс е лична планета, но не е вътрешна, тъй като се намира след Земята.

Ферщейн!  ;D ;D ;D

Я,я,фольксваген! Ферщеен.  ;D  А аз тези нещица ги зная,но е хубаво да ги уточним.Пък и наистина ретроградния Меркурий дава обърквания и неразбиране. Вече всичко е ясно.

Какво имаш във Везни и Лъв, признай си! Бързо, че нямам търпение да разбера!
Меркурий, Юпитер  в Лъв???
Марс или Венера във Везни???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #812 -: Декември 29, 2009, 03:49:46 pm »
Да, осмодомните трудно се отпускат да споделят. А freebird да не се скатава, и той е с такава Луна.  :P
Но на мен лично по ми е лесно да споделя нещо във форум, отколкото с някой конкретен човек, въпрос на доверие може би... При плутоновите Луни лайтмотивът в живота често е излъгано/предадено доверие, което ги кара инстинктивно да се отдръпват, да издигат бариери, в повечето случаи несъзнателно го правят. Емоциите за тях са важни, но дистанцирайки и пазейки се, често сами се лишават от споделеност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #813 -: Декември 29, 2009, 03:52:29 pm »

Аз понеже съм родена на пълнолуние ( гадна работа) ;D ;D ми е познато вечното чувство на неудовлетворение от мен самата и в частност от другите. ;D ;D Установих, че имам различна дефениция за успех  с тези, които се радват на рутинни постижения. :) :) (никой да не се засяга!!!!).
За да бъда ясна, ще дам пример: Много мои съученици баха горди, че са влезли в университет. Аз също влязах и то с оценка от изпита 5:75, но не намирах причина за гордост, та даже и обикновена радост- просто отхвърлен неприятен ангажимент. Бога ми и до ден днешен не разбирам дуенето на подобни успехи!! ;D ;D
 Някои неправилно интерпретират, това че не ги хваля или потупвам по рамото, като завист, злоба.. Просто не очаквам да ме хвалят за неща, които така или иначе трябва да свърша и аз самата също не хваля. :) ;D ;)

И аз съм родена два дни след пълнолуние и съм като теб. За мен подобни наистина значими събития са просто отмятане на задължения в живота. А някои вдигат купони при подобни успехи. Отдавах го на това, че не съм толкова емоционална, колкото другите.

Аз най-много да се почерпя с нещо сладко след изпитите, че да се подкрепя от изтощението. ::)

Черпя близките си само при диплома.

Иначе нямам никаква склонност да черпя чужди хора, освен ако не съм влюбена.  ;D Знаете, че съм стиснат Телец. Даже едно време като ходех на училище сама си изяждах цялата кутия с бонбоните за рожденния ми ден, а не черпех другите. Те и без това не знаеха кога съм родена. Пък и аз не им казвах. ;D :P ;D

*

Nebesna

« Отговор #814 -: Декември 29, 2009, 03:54:09 pm »

Радвам се, че се получи откровена дискусия...че нещо форума беше замрял напоследък.

« Отговор #815 -: Декември 29, 2009, 04:28:56 pm »

Какво имаш във Везни и Лъв, признай си! Бързо, че нямам търпение да разбера!
Меркурий, Юпитер  в Лъв???
Марс или Венера във Везни???

Имам асц. Лъв.  ;) Марс-а е в Козирог. 

« Отговор #816 -: Декември 29, 2009, 04:33:05 pm »
Да, осмодомните трудно се отпускат да споделят. А freebird да не се скатава, и той е с такава Луна.  :P
Но на мен лично по ми е лесно да споделя нещо във форум, отколкото с някой конкретен човек, въпрос на доверие може би... При плутоновите Луни лайтмотивът в живота често е излъгано/предадено доверие, което ги кара инстинктивно да се отдръпват, да издигат бариери, в повечето случаи несъзнателно го правят. Емоциите за тях са важни, но дистанцирайки и пазейки се, често сами се лишават от споделеност.

Толкова си права,Lillie. Сложи и мен в отбора.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #817 -: Декември 29, 2009, 04:34:40 pm »
Като вземем предвид склонността на Юпитер да прекалява
 и да иска нещата в големи количества, представи си.  ;D ;D ;D

О, да, ексцесиите са точно по Луна/Юпитер. Бившия ми беше с Луна в съвпад с Юпитер в Стрелец.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #818 -: Декември 29, 2009, 04:36:56 pm »
Сложи и мен в отбора.  :P

Да не си и ти с осмодомна?  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #819 -: Декември 29, 2009, 04:40:46 pm »
Ако два планети са в съвпад и едната от тях сключва аспект с друга планета, а другата от съвпада не, то смятате ли, че тази планета, която няма аспкет все пак пренася енергията си чрез другата, с която е в съвпад и все едно има аспект и към нея.

Примерно, ако Венера и Сълнцето са в съвпад, а Венера е в тригон с Юпитер, но Слънцето не е, смятате ли, че в изветен смисъл това действа и като тригон между Слънцето и Юпитер?