Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 857311 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #1320 -: Януари 25, 2010, 12:35:13 am »
А когато Юпитер е в положителен аспект със Сатурн, това може ли да бъде лошо?

Юпитер и Сатурн в аспект взаимно се неутрализират, това важи най-вече за съвпада, защото единият е бенефик, а другият е малефик. Ако връзката им не е съвпад, зависи коя планета аспектира другата. Сатурн аспектира 3ти, 7ми и 10ти знак от себе си, а Юпитер - 5ти, 7ми и 9ти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1321 -: Януари 25, 2010, 11:36:57 am »
 Tazi жена цапната ли е в устата? (стелиум в стрелец като там е и Меркурий)
Според мен се е занимавала с изкуство (Луна-Плутон- Нептун) или поне се е движела в такива среди.
Може и да има известно основание да обвинява близките си.
Имала е повече от 1 емоционална връзка- везни на К5 и Юпитер в близост до кусписа, но любовта и е носела разочарование- Хирон в съвпад с К5 .
Транзитният Марс  се разхожда в/у наталния такъв и Плутон. Вероятно от там идват изблиците на агресия пък било и то вербална.
Според мен е интелектуален тип жена.
Уран и е управител на 9 дом и е 12 дом, тегли я чужбината ;D ;D, а и стелиумът в стрелец...
Разведена ли е и ако не, има ли вероятност за развод?
Работила ли е?
« Последна редакция: Януари 25, 2010, 11:45:42 am от Uran »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1322 -: Януари 25, 2010, 12:19:12 pm »
Милки, а мислила ли си дали може да й се помогне по някакъв начин на тази жена? Беше споменала, че има партньор... И той ли толерира пиянството й? И какво разбираш под алкохолна зависимост - по една-две чашки всеки ден или наистина става въпрос за големи количества и системна употреба?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1323 -: Януари 25, 2010, 12:32:27 pm »
И още един въпрос.
Проблемът с алкохола и в отношенията на жената с близките миналата година ли се изостря, по някое време през зимата, ориентировъчно м. януари-февруари? Случва ли се нещо тогава, с нея или в нейното обкръжение?
Нямам й данните, не мога да видя как се движи прогресията...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1324 -: Януари 25, 2010, 01:27:43 pm »
Съжалявам че не можех да отговоря по-рано на въпросите.Имах много работа. :-[
Започва да пие "сериозно" според мен преди 15 години.Февруари миналата година тя пое отговорност насила.Но оттам насетне тя си е пила и без тази отговорност.Тя се крие като пие.Ако е в компания пие умерено за да си прави имидж на нормално пиеща.Но като се прибере си допива скришом.Никой не толерира пиенето й от близките.Но просто  тя отрича че изобщо пие.Тя е вече подпухнала,надебеляла.А на младини е била красавица.
Уран пита дали е имала общо с изкуството.Да! Със сцената.
Има си съпруг с когото живеят,но ако се бяха развели приде години щеше да е по добре за всеки.
Цапната е в устата,както пита Уран.
Работила е до 40стата си година,след това не.
Оттогава насам все си търси работа и все не си намира.И най-накрая се пенсионира,защото цял живот си внасяла за пенсия.
В момента гледа сериали(от 20 год насам),готви и всички други задължения ги върши с отвращение.
Все повтаря,че тоя слугинаж и е омръзнал.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1325 -: Януари 25, 2010, 01:31:06 pm »
Тр. Плутон и е на десцендента. Трябва да внимава.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1326 -: Януари 25, 2010, 01:54:16 pm »
Според мен краят на декември 2010  - началото на януари 2011 ще е доста проблематичен период за нея, възможни са ожесточени сблъсъци с партньора, близките, нагнетена обстановка в близкото й обкръжение. Този Плутон както се е запътил към Десцендента й, вероятно вече се усеща. Периодът 2011/2012 ще е по-труден за нея, особено месеците от април до юни 2011. Период на психическа и емоционална нестабилност, може да усети силен вътрешен дискомфорт, да я обземе чувство за изоставеност, отхвърляне, което от своя страна може да породи гняв и фрустрация. Ако гневът не бъде изразен навън в обкръжението, ще се опита да го "погълне", като го насочи навътре към себе си, което може да изостри и проблема с алкохолната зависимост. Единственият лек за душата й е да получи онази обич и топлина, които някога, много отдавна, не е получила от семейството си, в което вероятно е расла или се е чувствала като "чужденец". Кризата в отношенията с вече порасналите й деца застава на дневен ред след началото на април 2011. Според мен там е ключът, партньорът само ще е "катализатор" на напрежението. Отбелязах по-проблематичните й периоди, защото тогава най-много ще се нуждае от подкрепата на близките!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1327 -: Януари 25, 2010, 02:17:04 pm »
Благодаря Лили,
не мисля,че близките ще я подкрепят.тя им причини много зло. :'(
Може би ще и помогне този който е най-омагьосан от нейните манипулации,защото не може да" прогледне".
Пробеми с партньора ще има ,те май са започнали.
Не виждам да има добър край тази жена....ако не проговори съвестта й ,за това което е причинила,няма как да се оправи.А тя смята че съвестта й е чиста..което е най-лошо.
Ще завърши зле според мен,алкохола на никой не прощава.
Интересно ми е какви ли ще са тайните които ще се разкрият за които каза Марая.

В мойта натална карта имам не леки аспекти. :'(
Луна поразена от съвпад със сатурн и марс :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1328 -: Януари 25, 2010, 02:32:34 pm »
Нормално е някои аспекти да се повтарят в семейната динамика, макар и в различни вариации и модификации. Там, където се повтаря една и съща тема, в случая говорим за силно ранена Луна от малефици, ни светва червена лампичка и трябва да обърнем повишено внимание на тази точка в хороскопа и нейните аналогии в живота.
Между другото, какви са й били отношенията с нейната майка? Имало ли е отхвърляне или усещане за такова? Майка й жива ли е още и, ако е починала, дълголетница ли беше? Питам, за да направя сверка с хороскопа доколко работят някои техники...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1329 -: Януари 25, 2010, 03:04:52 pm »
http://www.bulpics.com/images/guest/c.png
Това е картата на жена със скрит ,таен алкохолизъм от повече от 10 години. :mellow:

В картата на тази жена Сатурн в Рак в 1 дом хем е ретро,хем управлява 7 и 8 домове.Да не говорим,че Луната в 8 дом хем управлява асцендента,хем е в 8 дом.  :o Има склонност към самоубийство, особено с лекарства. А дали е имала инциденти на път - Слънцето управлява 3 дом и е в опозиция с Уран? Но може да се е отразило на взаимоотношенията с роднините.  :-\

*

Nebesna

« Отговор #1330 -: Януари 25, 2010, 03:12:22 pm »
http://www.bulpics.com/images/guest/c.png
Това е картата на жена със скрит ,таен алкохолизъм от повече от 10 години. :mellow:

В картата на тази жена Сатурн в Рак в 1 дом хем е ретро,хем управлява 7 и 8 домове.Да не говорим,че Луната в 8 дом хем управлява асцендента,хем е в 8 дом.  :o Има склонност към самоубийство, особено с лекарства. А дали е имала инциденти на път - Слънцето управлява 3 дом и е в опозиция с Уран? Но може да се е отразило на взаимоотношенията с роднините.  :-\

Предполагам, че "самоубийство" е условно казано. може да има скрити саморазрушителни тенденции или да привлича рисковани ситуации. Моят управител на Асц. е в съвпад с куспидата на 8-ми дом....Хората с такова разположение трябва да се научат да овладяват хаоса в подсъзнанието си и да контролират процесите на своята вътрешна самоинтеграция/трансформация, докато преминават през трудностите и предизвикателствата на живота. Защото, ако процесът на дезинтеграция на подсъзнанието се осъществи безконтролно, то обратният процес на интеграция ще бъде труден и мъчителен и може да доведе до "изкривяване на личността".

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1331 -: Януари 25, 2010, 03:19:12 pm »
Да,условно е казано. :blink: Алкохолизмът си е също вид "самоубийство",но има и Лилит в градуса на натравяния,а диспозиторът на Лилит е Плутон,който пък е в опозиция на Луната-управител на асцендента й.  :72: Така че,дали ще се самоубие в буквалния смисъл или не,сама ще си бъде виновна за смъртта. Съжалявам,че я зачекнах тази тема,но това ме притесни.  :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1332 -: Януари 25, 2010, 03:26:43 pm »
А на младини е била красавица.

Да, интересно, Марс и Сатурн във 2 дом по принцип не дават красота, доколкото втори дом в индийската астрология се свързва с лицето, освен ако не се вземе предвид рецепцията на Сатурн с Луната, знам ли... Но при тази жена вероятно са си казали думата накшатрата на Луната и тази на Асцендента, в съчетание с Арудха Лагна в Овен ("главата") - това, което виждат другите, а не истинската й същност такава, каквато е. Шравана, където е разположена Луната, по принцип дава приятна външност, Ардра по-скоро ще внесе полъх на екзотика, особено щом АС е в съвпад с Раху - вероятно има изразителни очи и устата по някакъв начин се откроява, може да има плътни или красиво оформени устни, приятна усмивка, а и общо взето главата се откроява, т.е. лице, което се помни, не се забравя.

Апропо, обича ли да слага много подправки и сол в ястията?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1333 -: Януари 25, 2010, 04:10:00 pm »
вероятно има изразителни очи и устата по някакъв начин се откроява, може да има плътни или красиво оформени устни, приятна усмивка, а и общо взето главата се откроява, т.е. лице, което се помни, не се забравя.

Апропо, обича ли да слага много подправки и сол в ястията?

Както казва тя,има малко остри черти които идвали от стрелеца.
Очите не са били големи,но устните,да,плътни и красиви.
Красиво лице е имала и тяло също.

*

Veselin

« Отговор #1334 -: Февруари 01, 2010, 09:59:28 am »
Здравейте! Искам да ви помоля ще можете ли да разгледате и моята натална карта и да напишете всичко, което можете да кажете по нея (имам предвид личност, характер, душевно състояние, взаимоотношения с другите)? В момента съм в адски труден период и не знам какво да правя? Чувствам се не на себе си. Една от причините, която провокира това ми състояние е, че миналата година през май скъсах отношенията си с един човек, който беше много добронамерен към мен и страшно много ми е помагал, а аз се отнесох много зле, оказах се много подъл и използвач, макар че не това са били намеренията ми. Оттогава се чувствам смазан, виновен за това какъв съм станал, искам да се поправя, но не успявам, искам да мога да мисля за другите, а не само  за себе си.  :'(
Другият проблем е концентрацията, още от малък съм хиперактивен, не мога да стоя на едно място дълго време, както и да задържа вниманието си върху една дейност за повече от 5 минути. Това естествено пречи на работата ми. Ходих на един курс по медитация, но той не ми помогна особено, пак се разсейвам доста бързо. Какво да правя?
Лошото е, че и в любовта не ми върви хич даже.
Според вас гледайки картата ми и транзитите, има ли шанс да се променя и да оправя повечето свои недостатъци? Какви са ми грешките, които допускам, явно греша някъде, щом не се разбирам с хората около мен?
« Последна редакция: Февруари 09, 2010, 11:56:07 am от Veselin »

*

Uran

• 6041
« Отговор #1335 -: Февруари 01, 2010, 10:19:42 am »
 Относно любовните отношения:Чувствителната Луна в рак- 5 дом е в квадрат с Марс в 7 дом. Според мен в началото на връзките си си мил, чувствителен, разбиращ, но колкото повече градират отношенията, толкова повече теми за стълкновения намираш т.е. влюбването като премине в реални отношения- се попроваля. Това ще се израсте и не е фатално. :blink: :blink:
п.п.Нямаш ли завишени критерии и очаквания към обектите на чувствата ти?

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #1336 -: Февруари 01, 2010, 10:27:35 am »
Веселин, сигурно не си попаднал на точния курс по медитация. Ако живееш още в Пловдив мога да ти препоръчам йога курсовете на клуб "Патанджали". Г-н Дамян Василев е страхотен учител. Ето тук има информация за клуба www.clubpatanjali.net

*

Veselin

« Отговор #1337 -: Февруари 01, 2010, 10:31:32 am »
Ами за съжаление се оказах много голям егоист и много ревнив. Уж ми се иска аз да бъда свободен, а не давам свободата на другите. Това е един от проблемите при мен.  :-[
Много летя в облаците и май много не мисля реално. А след това като се наложи да се занимавам с битови проблеми, бягам и може би това е една от пречките за по-сериозна връзка.
Като малък имах много големи критерий към момичетата, искаше ми се да умни, красиви, да се интересуват от много неща, наука, астрология, философия, музика, но сега ги посмъкнах малко, в смисъл, че едно момиче би ме очаровало само с красотата си, а пък ако харесва и музиката, която обичам, ще е още по-добре.  :blink:

*

Veselin

« Отговор #1338 -: Февруари 01, 2010, 10:33:23 am »
Веселин, сигурно не си попаднал на точния курс по медитация. Ако живееш още в Пловдив мога да ти препоръчам йога курсовете на клуб "Патанджали". Г-н Дамян Василев е страхотен учител. Ето тук има информация за клуба www.clubpatanjali.net

Благодаря!
Курса на който ходех, се казваше "Активна медитация" и го водеше Роси Георгиева. http://www.plovdivmedia.com/18861.html

*

missKapriz

« Отговор #1339 -: Февруари 01, 2010, 10:40:42 am »
Веселин,в другата тема си споделил нещо от което става ясно,че си обичал силно майак си!Виждам,че имаш Луна в 5 опозиция с Нептун-да не би да проектираш образа на майка си във връзките си.И да искаш да бъдеш обичан от приятелките си по начина,по който те е обичала майка ти-всеотдайно и всеопрощаващо?Може голяма част от проблемите ти да идват от тук-все пак майката обича без да иска отплата,а любимата иска да отвърнеш на чувствата и,да я обгрижваш,там любовта не е по подразбиране :blink:
Мисля че имаш конфигурация Локомотив и локомотива е Луната ти-всичко при теб е от прекалена емоционалност.А твоята е рачешка-обичаш да те обгрижват,в съчетание на високото ти Слънце-искаш да си център на вселената :)да ти подклаждат егото денонощно :blink:Съвпада на ЮЛВ с Меркурий и Юпитер мисля,че е една раница пълна със спомени за една прехвалена и доста ухажвана личност в минал живот,което очакваш и от този-да бъдеш хвален!
Освен това имаш Слънце в критичен градус,което още повече засилва желанието ти за изява,да те забележат,да те оценят.Но Слънцето ти е новодомец в Стрелец и е нормално да е малко объркано :)С възрастта това ще улегне,още повече,че имаш желание да се промениш
« Последна редакция: Февруари 01, 2010, 10:57:18 am от missKapriz »