Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859708 Прегледи
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #1540 -: Март 27, 2010, 07:59:41 pm »
Според мен тази жена е спортист-състезател.
Има асц.в знака овен,при това силно натоварен.Управителят на асц.е Марс, а той се намира в 9 дом в стрелец-двойно потчертан.Девети дом се свързва и със спорта,упр.Юпитер е в 6 дом в съвпад с Уран.

*

Divna

« Отговор #1541 -: Март 27, 2010, 08:40:24 pm »
Според мен не се занимава със спорт. Липсват аспектите за издръжливост при спортистите.
Ако е спорт може евентуално да е шах, но се съмнявам, тъй като Сатурн не е силен нито по дом, нито по знак, а и не е достатъчно аспектиран (прави само един съвпад с Венера).

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1542 -: Март 27, 2010, 08:44:49 pm »
Сатурн не е силен нито по дом, нито по знак, а и не е достатъчно аспектиран (прави само един съвпад с Венера).

Тъй като картата е доста нетипична, не искам да се затруднявате прекалено и затова цитирам този текст на Дивна, за да ви насоча натам вниманието. За определяне на работа и професия се гледа и 6 дом,2 дом за доходите, дори асцендента.

« Отговор #1543 -: Март 27, 2010, 08:55:54 pm »
професия,свързана с прилагане на закона- съдия,следовател,прокурор

упр. на МС Козирог и на 6 дом са в съвпад в 1 дом

второто предположение е зъболекар,зъботехник  :blink:
съвпад на упр. на МС,6  И 2  дом,
« Последна редакция: Март 27, 2010, 09:04:07 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #1544 -: Март 27, 2010, 09:08:56 pm »
Тази жена е постигнала всичко сама и е много пробивна и борбена личност.Определено не обича да стои в сянка и всичко е постигнала сама-пари и престиж а и с тези ретроградни планети в 6-ти дом не и е било лесно.Тя е образована доста самоуверена агресивна на моменти и не обича да се подчинява работи до изтощение за да постигне целите си-работохолик.Сторед мен се занимава с частен бизнес внос износна търговия  или другото ми предположение е адвокат.Мисля че се занимава с някаква благотворителна дейност и участва във фондации.Но тази жена има някакви здравословни проблеми в момента  които ще се задълбочат тумор но не съм много добре запозната с медицинската астрология.
Докато дишаш...надявай се!

« Отговор #1545 -: Март 27, 2010, 09:09:21 pm »
Добре ни насочваш Скарлет.
Според мен трябва да се почне от асц.полето на изява,което ще избере индивида.Като се има предвид,че той е Овен ни става ясно,че говорим за бърз ,пъргав човек.Професиите в които ще търси реализация тази жена ще бъдат свързани с новаторство,военни,както казах спорт,или някаква свободна професия.

Шести дом е управляван от Слънцето,а то се намира в съвпад с асц.,а упр.на втори,начина по който си изкараваме парите се намира в 1 дом.Т.е става ни ясно,че тази жена си изкарава парите сама.Но упр.на втори дом е в съвпад със Сатурн,което ще рече,че ще има трудности при печеленето им.Ако не е отработила\впрегнала Сатурн по някакъв начин.А венерата хич не и е добре в Овен.Начина и на изразяване  е доста остър.
Предполагам,че тази жена е изявена в областта в която работи,не мисля,че може да работи като подчинена.

« Отговор #1546 -: Март 28, 2010, 10:27:08 am »
Сатурн не е силен нито по дом, нито по знак, а и не е достатъчно аспектиран (прави само един съвпад с Венера).

Тъй като картата е доста нетипична, не искам да се затруднявате прекалено и затова цитирам този текст на Дивна, за да ви насоча натам вниманието. За определяне на работа и професия се гледа и 6 дом,2 дом за доходите, дори асцендента.

хъм, Венера/Сатурн - музикални способности, такт,ритъм , говорим за упр.МС и 2дом
СЛВ Риби/12 , с упр. Нептун/Луна  - изкуство, филми

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1547 -: Март 28, 2010, 10:36:20 am »
Много е марсова тази жена.  :blink: Харесва ми картата й, но няма да пропусна да измрънкам, че ми е по-лесно на астро.ком.  :P Няма да искам данни, щото предполагам не е удобно.

Моето мнение е, че тази жена се занимава с разкрасяване или нещо от този род. Козметик, работи с ръце, гримьор също е възможно. Всичко около нейната професия ми се върти по Марс и Венера, което ме навежда на тези мисли. Сатурн също й помага да изпипва нещата, както трябва, а Юпитер и Уран в 6 дом да има оригинални идеи.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1548 -: Март 28, 2010, 10:41:42 am »
 Медицина- дева интерсептирана в 6 дом. Управителите на 6 дом са в съвпад с асцендента и с Марс. Марс в 1 дом и в съпад с Венера- работа с режещи инструменти, но по някакъв начин свързани с красота. Сатурн- кости, зъби- също е в съвпад с асцендента. СЛВ в 12 дом- грижа за другите.
 Залагам на зъболекар или зъботехник.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1549 -: Март 28, 2010, 11:03:43 am »

Това е картата на Райнер Вернер Фасбиндер. Немски режисьор, един от най-ярките представители на Новото немско кино от 70-те и 80-те години.

Самоубива се на 37 години, когато вече има цели 44 филма в биографията. Сред тях са „Страхът изяжда душата“, „Копнежът на Вероника Фос“, „Бракът на Мария Браун“, "Марта" "Отчаяние", „Лола“, „Берлин, Александерплац“. Една от пиесите му е представяна и у нас.  

Силно отричан и много обичан. И мразен и боготворен. Факт е обаче, че е един от най-продуктивните режисьори в историята на световното кино.  

Открит е мъртъв от приятелката си, с която е живял през последните шест години. До него са лежали бутилки с алкохол и се предполага, че е употребил също кокаин и приспивателни таблетки.  

Негова е фразата:  „Човекът е така направен, че се нуждае от другите хора. Но той не се е научил как да бъде заедно с тях."

На тези думи случайно се натъкнах, потърсих данните му и така реших да пусна във форума картата за упражнение. На пръв поглед създава впечатлението за силна личност, но вероятно е имал проблем с изразяването на емоциите, както вече Уран спомена, а според мен се е отъждествявал и с героите си до голяма степен. Направо го виждам част от филмите, които е правил.
 Има много още какво да се каже за него, но и това е достатъчно в случая, да не ви отегчавам.  :blink:    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #1550 -: Март 30, 2010, 10:24:19 pm »
Докато другите решат какво да правят, аз ви пускам една друга карта за упражнение. Картата е на жена. Опитайте се да предположите професията й. Късмет и по-смело! Оценки не пишем.  ;D

Скарлет, чакаме те :rolleyes:

« Отговор #1551 -: Март 30, 2010, 11:40:52 pm »
Нещо не мога да видя самоубийството в картата на режисьора. Само дето Нептун, управител на сцендента, прави квадрат със Северен лунен възел и Луната квадрат с Марс ( може би склонност към черногледство и депресия на моменти). Но пък от друга страна Нептун прави още и няколко тригони и секстили. И като цяло това е карта с толкова много добри аспекти, че направи си ми изглежда късметлийска.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1552 -: Март 31, 2010, 08:41:25 am »
Скарлет, чакаме те :rolleyes:

Ето мееее! Тук съм.  ;D Жената има много нетипична карта, наистина. Но си искаше сериозен анализ. Съжалявам, че се включиха общо взето малко хора, но бяха доста заети да се карат. Вие сте героите на деня, дори и тези които не са познали, защото имаха смелостта да се изкажат и то с астрологични аргументи. Жената е фризьор, но със собствен салон за красота. Браво на Сънрайн и на всички останали! Много ми хареса обяснението на Уран:" Марс в 1 дом и в съпад с Венера - работа с режещи инструменти, но по някакъв начин свързани с красота." Да, свързани са с красота и с рязане на коси.  ;D А ще ви изумя, като ви кажа, че не познавам по-кротък и добър човек. Но това поведение е във фризьорския й салон. Картата показва доста експанзивна личност. И е силен човек, да. А Сатурн, като управител на МЦ и по-влиятелния родител е довел до ранна загуба на бащата и то по насилствен начин - Сатурн в падение по знак и дом в Овен.

*

missKapriz

« Отговор #1553 -: Март 31, 2010, 08:56:09 am »
Хм,за това съм се заблудила,че е хирург-предположих,че работи с режещи инструменти,а по Сатурн -че работата изисква голяма прецизност.Не отчетох,че Сатурн е слаб в картата и значи не чак толкова прецизен.А също не видях и силния творчески потенциал -У5 на асц,съвпад с У2.Като прибавим и Сатурн/У10/към тях  мисля,че това показва,че се занимава със собствен бизнес.
Интересно ,но и тя като мен има съвпад Луна/Нептун в Скорпион,както и аспект между У2 и У10-имаме сходен бизнес-живот ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1554 -: Март 31, 2010, 09:58:21 am »
Луната й е на 1 градус в Стрелец.

*

Helo

« Отговор #1555 -: Април 02, 2010, 11:45:49 am »
Какви са ви наблюденията за хората с положителни аспекти на Нептун към асцендента?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1556 -: Април 02, 2010, 12:19:13 pm »
Какви са ви наблюденията за хората с положителни аспекти на Нептун към асцендента?

нямам такова наблюдение....прехвърлих няколко карти , но такива аспекти не видях...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #1557 -: Април 02, 2010, 12:31:07 pm »

нямам такова наблюдение....прехвърлих няколко карти , но такива аспекти не видях...

Питам, защото сега осъзнах, че всъщност съвпадът ми на Луната и Нептун дето ми е в секстил с Плутон е в секстил и с асцендента.

Та се замислих. Да ви приличам на човек, който има секстил на Луната и Нептун към асцендента?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1558 -: Април 02, 2010, 12:38:45 pm »

Питам, защото сега осъзнах, че всъщност съвпадът ми на Луната и Нептун дето ми е в секстил с Плутон е в секстил и с асцендента.

Та се замислих. Да ви приличам на човек, който има секстил на Луната и Нептун към асцендента?

асц-то освен изява е и външен вид :blink: , та не се знае.
но иначе ,като те чета , имам създадено мнение и колкото повече се замислям над някой от постовете ти , толкова повече се убеждавам в това....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #1559 -: Април 02, 2010, 12:44:56 pm »

но иначе ,като те чета , имам създадено мнение и колкото повече се замислям над някой от постовете ти , толкова повече се убеждавам в това....

Какво е то?  :P Кажи си честно всичко, колкото и да е лошо. Аз няма да се обидя. Обещавам!  ;)