Здравей Гост

Солари - практикум

• 1549 Отговора
  • 267576 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Солари - практикум
« Отговор #440 -: Септември 01, 2010, 11:03:53 am »
Как бих могла да тълкувам съвпад на Венера (цоларна) и Слънце(соларно) в соларната карта? Имам този аспект за предстоящата година и се чудя  - ще се разхубавявам ли или нова връзка ме чака?? Мерси :)

Никога няма да забравя една грешка върху пуснат казус за упражнение при тълкуването преди време....за съвпад на прогресивна Венера с натално Слънце. От тогава си я нося като обеца на ухото. Винаги първо се взима предвид как е поставена в натала дадената планета по знак, дом и аспекти. Чак след като се види какво е закодирано в натала, тогава може да се тълкува правилно в солар и по прогресии и дирекции.
« Последна редакция: Септември 01, 2010, 11:09:47 am от Скарлет »

*

Uran

• 6041
« Отговор #441 -: Септември 01, 2010, 11:52:01 am »
Как бих могла да тълкувам съвпад на Венера (цоларна) и Слънце(соларно) в соларната карта? Имам този аспект за предстоящата година и се чудя  - ще се разхубавявам ли или нова връзка ме чака?? Мерси :)

Никога няма да забравя една грешка върху пуснат казус за упражнение при тълкуването преди време....за съвпад на прогресивна Венера с натално Слънце. От тогава си я нося като обеца на ухото. Винаги първо се взима предвид как е поставена в натала дадената планета по знак, дом и аспекти. Чак след като се види какво е закодирано в натала, тогава може да се тълкува правилно в солар и по прогресии и дирекции.
Скарлет, ако не е проблем припомни казуса и как се е изявил този аспект. :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #442 -: Септември 01, 2010, 12:07:02 pm »

Скарлет, ако не е проблем припомни казуса и как се е изявил този аспект. :blink:

Какво събитие се е случило на тази жена през лятото на 2006 г., когато има съвпад на дирекционно Слънце с натална Венера?  Пускам 3 карти и опитайте.

1. Натална карта.
 2. Дирекция на сл. дъга.
 3. Соларна карта за 2006 г.

« Последна редакция: Септември 01, 2010, 12:11:15 pm от Скарлет »

« Отговор #443 -: Септември 01, 2010, 12:19:04 pm »

По принцип е така, но планетите имат свои основни значения, така че активирането им със слоар, прогресия или транзит не може да даде нещо коренно различно от основните им качества. Венера във всеки натал символизира любовта и връзките като основно качество..оттам нататък за подобности се гледа как и къде е поставена и тн :) според мене

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #444 -: Септември 01, 2010, 12:20:55 pm »
Sкарлет , коя от двете карти е по-точна....
В първата луната е на 7 и нещо в риби..., а в тази със соларната дирекция луната е на 8 и нещо....
Коя от двете да избереме?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #445 -: Септември 01, 2010, 12:25:36 pm »
По принцип е така, но планетите имат свои основни значения, така че активирането им със слоар, прогресия или транзит не може да даде нещо коренно различно от основните им качества. Венера във всеки натал символизира любовта и връзките като основно качество..оттам нататък за подобности се гледа как и къде е поставена и тн :) според мене

Къде и как е поставена планетата не са подробностите, а основата на хороскопа ти. Какво Венера означава не е по-маловажно от това, за какво конкретно отговаря в твоя натал. Нееднократно тук се споделя, че бенефиците Венера и Юпитер не във всеки хороскоп са "малкото" и "голямото" щастие. Иначе, при твоя подход, защо са ти изобщо домове и знаци, карай си го само на аспекти.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #446 -: Септември 01, 2010, 12:32:06 pm »
В първата луната е на 7 и нещо в риби..., а в тази със соларната дирекция луната е на 8 и нещо....

Не виждам разлика.....и в двете карти Луната е на 8 гр. и 12 мин. в Риби в 8 дом. :-\  Третата карта е само соларна.

*

Марая

• 28287
« Отговор #447 -: Септември 01, 2010, 12:37:47 pm »
Три точни дирекции , слънце/венера..
ЮЛВ и Лилит съвпад меркурии и Уран...Действия оп 3-ти/9-ти  и 4-ти/10-ти...на пръв поглед.
Прави впечатление градуса на наталното слънце , който се намира в така наречения изгорен път на слънцето...
Асц е скорпи ,Дсц е телец...МЦ е близнаци , а Иц е стрелец...
Слънцето в тази карта е упр. на 1-ви дом..., дирекцията указва , къде ще са събитията и какво ще засегнат. Венера в натала е в 4-ти , а оста телец/скорпион е интерсептирана в 3-ти/9-ти...
Събитието би следвало да е свързано с проблеми с мъж ,баща , закони , съседи ,кратки пътища , далечни пътища ,засегнали са дома й и нея лично.... В натала аспекта м/у слънце и венера не е никак лош -децил /36*/.
Дир. луна е в 9-ти...
Катастрофа , заминаване за чужбина ,инцидент свързан с брат , мъж ,баща ,съпруг....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #448 -: Септември 01, 2010, 12:39:17 pm »

Не виждам разлика.....и в двете карти Луната е на 8 гр. и 12 мин. в Риби в 8 дом. :-\  Третата карта е само соларна.

Естественно ,че веня няма ,видно от последната ти редакция ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #449 -: Септември 01, 2010, 12:50:51 pm »
Не съм правила никаква редакция.

*

Марая

• 28287
« Отговор #450 -: Септември 01, 2010, 12:54:45 pm »

Няма да споря написала съм си предположенията....

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #451 -: Септември 01, 2010, 01:07:25 pm »

Няма да споря написала съм си предположенията....

Не е и нужно. Редактирала съм си самото мнение, че не беша като хората изчистено. Но картите не съм редактирала.

Разгледайте добре натала и чак тогава гледайте другите две. Няма да бързам с отговора.

*

Asol

• 4140
« Отговор #452 -: Септември 01, 2010, 01:19:38 pm »
Да, щях да помоля да изчакаш до вечерта, ако може.  :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #453 -: Септември 01, 2010, 01:23:39 pm »

Събитието би следвало да е свързано с проблеми с мъж ,баща , закони , съседи ,кратки пътища , далечни пътища ,засегнали са дома й и нея лично.... В натала аспекта м/у слънце и венера не е никак лош -децил /36*/.
Дир. луна е в 9-ти...
Катастрофа , заминаване за чужбина ,инцидент свързан с брат , мъж ,баща ,съпруг....

А защо гледаш само аспектите на планетите? Ще допуснеш и ти моята грешка. Явно касае партньорските взаимоотношения, но това не е единственото. И аз се подведох по съвпада на дир. Слънце с нат. Венера. И така сгреших. Ще подскажа /така, както на мен не/, че има навървени няколко събития едно след друго, включващи и партньорството.  

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #454 -: Септември 01, 2010, 01:27:08 pm »
Да, щях да помоля да изчакаш до вечерта, ако може.  :blink:

Не само до вечерта. Ще изчакам колкото трябва. Мислете спокойно и не бързайте. Аз избързах без да мисля много /щото все бързаме и ни боли глава  :P/ и сгреших. От тогава вече не се включвам бързешката, когато нямам достатъчно време и ме чакат куп задължения и ангажименти. Този казус никога няма да го забравя, но трябваше да се случи, за да се науча да не бързам.  ;) 

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #455 -: Септември 01, 2010, 01:39:36 pm »
аз предполагам, че е нещо свързано с работа, изкуство и публична изява....на някакви таланти, себереализация даже може би в друга страна.... :-\ :unsure:

:blink:
« Последна редакция: Септември 01, 2010, 01:51:55 pm от vanilla »

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #456 -: Септември 01, 2010, 01:48:21 pm »
Скарлет, картата е интересна и не знам как да я тълкувам. Има предпоставки за положителни 9 отрицателни събития. Например освен, че пр. Слънце е в съвпад с нат. Венера, пр. Марс е в апликращ съвпад с нат. Слънце и картината доста се усложнява. Има и важни транзити, например Юпитеров възврат, Хирон-лечителят току що е пресякъл ДС, тр. Марс е в тригон с нат. Венера.
Мисля че събитието се е случило в семейния дом, може да са участвали близки съседи. Ако вземем под внимания възврата на Юпитер, би могло да се каже, че случаят касае децата на жената, а може би по-специално дъщеря с тази акцентирана Венера.
Засегнати са обществения имидж и представата за нея в социума.
Ти вече каза, че събитията са няколко и са навързани едно след друго, но сякаш не са само хубави, някаква смесица, като в онези случаи, когато се чудиш дали да се смееш или да плачеш.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Divna

« Отговор #457 -: Септември 01, 2010, 02:34:56 pm »
Ако трябва да се концентрираме върху Венера, то виждаме, че К4 е в последните градуси на Везни, а Венера е в 4ти дом, в Скорпион. Самото й разположение там дава информация, че жената държи на фамилната среда /позицията на Нептун също говори за силна зависимост от семейството/. Венера получава секстил от Плутон / увеличава интензитета на чувствата, но дава и предпоставака за реконструиране на семейството/, секстила с Марс пък говори за голяма динамика в семейството, а опозицията със Сатурн говори за неразбиране и чувство за отхвърляне от страна на най-близките/обкръжението/. Като добавим и квадратурата Нептун/Луна, може да се направят изводи, че жената е супер чувствителна по отношение семейно огнище. Всичко, което е свързано с дом и семейство се изживява с голям интензитет.
Въпросната година, жената е имала съвпад на прогр. Слънце с Венера, но така също и опозиция на прогр. Слънце със Сатурн. По транзити, тр. Сатурн е бил в съвпад с нат. АС и в тригон с нат. Венера. Транзитът на Сатурн изглежда е отключил нат. опозиция Венера/Сатурн и много вероятно жената да е имала голяма загуба в семейството си. 

« Отговор #458 -: Септември 01, 2010, 05:03:35 pm »
Загубите са финансови, вследствие на некоректно отношение на човек от работното обкръжение с когото жената има близки взаимоотношения; като цяло ситуацията рефлектира върху член от семейството - най-вероятно майката. Използвам Венера като мунданен управител на 2 дом, имайки предвид и отрицателния й статус в натала, както и транзитната ситуация към Марс (2д) в средата на месец юни.  Друга интерпретация - близки взаимоотношения с човек от работното обкръжение, които прерастват в партньорство/общо съжителство, но поради финансови причини се разделят или жената претърпява финансови загуби.  :-[

*

Asol

• 4140
« Отговор #459 -: Септември 01, 2010, 05:13:26 pm »
Според мен е родила или нещо по 5/11 дом. Юпитеров възврат - Стрелец е на куспидата на 5. Лунацията преди събитието е в 11 дом - даже е на куспидата, ако часът е точен. Юпитер в натала аспектира Луната в 8. Лунната тема и акцент към 5 дом е по-застъпен и в прогресии, солар, чрез юпитеровия възврат. Проблеми около майка или около родители, дали има? Ако гледаме аспектите на натална Венера то те касаят 4 и 10 дом. Възможно е да има нестабилност в партньорските отношения.
« Последна редакция: Септември 01, 2010, 05:22:48 pm от Asol »