Здравей Гост

Солари - практикум

• 1549 Отговора
  • 267263 Прегледи
Re: Солари - практикум
« Отговор #720 -: Февруари 21, 2012, 08:33:43 am »
Благодаря, Лили, дано да са налице положителните промени :)
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #721 -: Юли 01, 2012, 09:07:34 pm »
Привет на занимаващите се със солари! Имам два въпроса, свързани с този солар на едно момиче, което е много скъпо за мен. Въпросите ми са, виждате ли някакво насилие над нея, по-специялно от сексуален характер и втория ми въпрос е - какви са шансовете тя да стане майка или да забременее през тази година?

EDIT: За съжаление, не ѝ знам часа на раждане, няма и как да го разбера, тя самата не си го знае.
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

*

Uran

• 6041
« Отговор #722 -: Юли 01, 2012, 09:19:24 pm »
Торн, при неточен час домовете се променят, а за солара  от значение са домовете. Пусни по-добре транзити и прогресии.

п.п. Тр. Сатурн в съвпад с натално Слънце си е ограничение и по-скоро евентуален психически тормоз.

« Отговор #723 -: Юли 01, 2012, 09:20:06 pm »
Без час на раждане няма как да се видят соларните домове, соларен АЦ, МЦ и т.н., които са в основата на този вид прогностика.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #724 -: Юли 01, 2012, 09:24:58 pm »
Торн, при неточен час домовете се променят, а за солара  от значение са домовете. Пусни по-добре транзити и прогресии.

п.п. Тр. Сатурн в съвпад с натално Слънце си е ограничение и по-скоро евентуален психически тормоз.

Ок, пускам тук картата с транзитите и прогресиите (съжалявам, че я пльосвам тука, но става прекалено да раздухвам едно и също в още една тема).

« Отговор #725 -: Юли 02, 2012, 05:35:04 pm »
Торн, не мисля, че в картата й са налице типичните аспекти, които се сочат за аспекти на физическото и сексуално насилие. Липсват напрегнати аспекти на малефици към Марс и Венера, а съвпадът Венера/Плутон е твърде широк (орбис 9 градуса) плюс това, че Юпитер е буфер между двете планети. Няма напрегнати аспекти на Слънце към Сатурн и Плутон.

Към момента тр. Сатурн активира съвпада на прогр. Меркурий със Слънце в квадратури с Уран/Нептун. Струва ми се, че това момиче по природа лесно се поддава на илюзии, оттам лесно се разочарова и е готова веднага да побегне към следващата (илюзорна) възможност. Възможно е често да попада на непостояни мъже. В момента има ли някой мъж в живота й? Със съвпада на тр. Сатурн към нейно Слънце (който се повтаря за 3-ти последен път) може да преразглежда отношенията си с мъж, който влиза и излиза от живота й. Друга възможност е да се чувства подтисната, изцедена, да не желае да контактува с никого. А може би аспектът има положително действие и в момента гради кариера. Натоварена е с ангажименти, задачи, срокове. Заради прогресивния Меркурий бих предположила последното. Жалко, че нямаме час на раждане.

« Отговор #726 -: Юли 02, 2012, 08:28:24 pm »
Торн, не мисля, че в картата й са налице типичните аспекти, които се сочат за аспекти на физическото и сексуално насилие. Липсват напрегнати аспекти на малефици към Марс и Венера, а съвпадът Венера/Плутон е твърде широк (орбис 9 градуса) плюс това, че Юпитер е буфер между двете планети. Няма напрегнати аспекти на Слънце към Сатурн и Плутон.

Към момента тр. Сатурн активира съвпада на прогр. Меркурий със Слънце в квадратури с Уран/Нептун. Струва ми се, че това момиче по природа лесно се поддава на илюзии, оттам лесно се разочарова и е готова веднага да побегне към следващата (илюзорна) възможност. Възможно е често да попада на непостояни мъже. В момента има ли някой мъж в живота й? Със съвпада на тр. Сатурн към нейно Слънце (който се повтаря за 3-ти последен път) може да преразглежда отношенията си с мъж, който влиза и излиза от живота й. Друга възможност е да се чувства подтисната, изцедена, да не желае да контактува с никого. А може би аспектът има положително действие и в момента гради кариера. Натоварена е с ангажименти, задачи, срокове. Заради прогресивния Меркурий бих предположила последното. Жалко, че нямаме час на раждане.

Тя по принцип уж има връзка с един тукашен (кипърец) още отпреди да се запозная с нея, но връзката им е толкова странна, че не мога да я опиша - тя по-скоро е свикнала с присъствието му. Не изпитва някакво сексуално влечение към него (поне по думите ѝ), което в един момент ме постави в позицията от мен да получава това, което не иска от него. Аз нямам представа с него как стоят нещата, но с мен тя ту влиза в контакт, ту не. Вероятно това, което виждаш в преразглежданията се отнася до мен, знам ли. Във всеки случай моите намерения към нея са сериозни (и постоянни), а тя донякъде се дразни от това, което на мен малко не ми допада, защото аз винаги съм гледал на нея като нещо повече от приятелка. Що се отнася до емоциите ѝ - откакто я познавам винаги е била меланхолична и затворена в себе си (което ме кара да си мисля, че има много общо с рибешки асцендент). Нежеланието ѝ да контактува също е налице, но също както предното, което описах, това също го е имало откакто я познавам.

Re:Солари - практикум
« Отговор #727 -: Юли 15, 2012, 06:12:22 pm »
Естествено, трябва да го потвърдят и други техники, видях само солара набързо.
Но от своя страна соларът дефинира годишните тенденции и също се взема под внимание, когато искаме да разберем кога ще проработи дадена дирекция (ако има нещо интересно).
Може да се окаже и година, която носи по-интензивен емоционален заряд, избягвай излишно да вземаш участие в конфликти с близки жени и тези от обкръжението ти. Има тенденция да си по-раздразнителна от обичайното и по в дълбочина да изживяваш дори дребните неща от ежедневието, да си с по-драматична нагласа.

:clap: Лили, оказа се много права  :-X

*

Lillie

• 30532
« Отговор #728 -: Юли 15, 2012, 06:52:16 pm »
По бих се радвала, ако нещо от положителните възможности се потвърди.  :blink:

Пък моя тазгодишен солар със съвпад на Луна и Венера в Телец върху нат. Юпитер в 7 дом засега е пълен кьорфишек  ;D - няма я голямата лИбоФ, няма го мъжЪт, но пък лъжи има в изобилие... Само дето на лакомия ме избива вече, всеки ден преяждам с големи количества сладолед, компенсирам липсата на положителни емоции.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #729 -: Юли 15, 2012, 06:56:54 pm »
 При мен в тазгодишния солар имам съвпад на соларна и натална Венера -и това го дават аспект за ЛиБов
ще поживеем и ще видим...........
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Grace

• 2257
« Отговор #730 -: Юли 15, 2012, 08:04:30 pm »

Пък моя тазгодишен солар със съвпад на Луна и Венера в Телец върху нат. Юпитер в 7 дом засега е пълен кьорфишек  ;D - няма я голямата лИбоФ, няма го мъжЪт, но пък лъжи има в изобилие... Само дето на лакомия ме избива вече, всеки ден преяждам с големи количества сладолед, компенсирам липсата на положителни емоции.  :-[

в кой дом на солара е съвпада? и в кой натален е Асц-та?

« Отговор #731 -: Юли 15, 2012, 08:05:57 pm »

Мерси Лили, той почти изтече, язък, че имах Юпитер в 7 натален и 5 соларен в тригон с Луна, Марс(У7), Нептун (У5), както казвате абЦелютен кьорфишек

*

Lillie

• 30532
« Отговор #732 -: Юли 15, 2012, 08:08:59 pm »

Соларният АС е в 16 гр. Близнаци, попада в последните градуси на 7ми натален дом (в 20 гр. Близнаци е К8), в опозиция с нат. Нептун. А съвпадът Луна/Венера попада в 12ти соларен дом (и 7ми натален), кофти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #733 -: Юли 15, 2012, 08:42:57 pm »

Соларният АС е в 16 гр. Близнаци, попада в последните градуси на 7ми натален дом (в 20 гр. Близнаци е К8), в опозиция с нат. Нептун. А съвпадът Луна/Венера попада в 12ти соларен дом (и 7ми натален), кофти.

Асц-та в Близнаци предполага нестабилна година, с доста движение / не задължително само физическо /, комуникация и работа с документи. Може би ще се занимаваш с доста неща едновременно, не изключвам и юридически такива, заради активирания ти Юпитер в 7-и. И ти самата сигурно ще променяш поведението си многократно през годината.
Съвпада в 12-и може да даде интериоризация на чувствата, затвореност или мечтателност, тайни чувства/връзка. Много е хубаво за духовно израстване и преживявания. Да се надяваме, че няма да ти се налага да ходиш по болници, заради майка или друга женска фигура. Хубаво е, че съвпада е в Телец - дава стабилност на чувствата, освен това ще търсиш спокойствие и уединение, за да заредиш батериите / най-добре сред природата или в усамотение /
Тъй като Луната е върху Юпитер може да се занимаваш с въпроси свързании с недвижим имот / документи, леглизация, ../ Може и увеличение на социалните ангажименти или деятелност, желание за разширяване на хоризонтите, на душата ...Ако Юпитер е добре поставен в натала - хубаво.
А в кой соларен ти е Слънцето?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #734 -: Юли 15, 2012, 09:02:43 pm »
Асц-та в Близнаци предполага нестабилна година, с доста движение / не задължително само физическо /, комуникация и работа с документи. Може би ще се занимаваш с доста неща едновременно, не изключвам и юридически такива, заради активирания ти Юпитер в 7-и. И ти самата сигурно ще променяш поведението си многократно през годината.

Да, като цяло годината е доста нестабилна, не че предходните с нещо са били по-различни.
Но някак усещам, че имам нужда от повече движение (не толкова във физически план). И втора работа започнах затова, мотивът не е само финансов - просто имах нужда да изляза "навън".

Цитат
Съвпада в 12-и може да даде интериоризация на чувствата, затвореност или мечтателност, тайни чувства/връзка. Много е хубаво за духовно израстване и преживявания. Да се надяваме, че няма да ти се налага да ходиш по болници, заради майка или друга женска фигура.

Да се надяваме на първото, че вече половината солар мина. От духовни преживявания ми дойде до гуша вече, само с тях не се живее.  :-[

Проблеми с майка или друга близка жена съмнявам се да има поради простата причина, че нямам такива.

Цитат
Тъй като Луната е върху Юпитер може да се занимаваш с въпроси свързании с недвижим имот / документи, леглизация, ../

Към края на годината ми предстои преместване, малко се поотложи, по-рано го планирах. Жилището е наследствено, всички документи и формалности отдавна са уредени, но остава висящ въпросът с ремонта - засега да се осигури най-необходимото, но и това гълта много пари, имайки предвид, че в това жилище никога нищо не се е инвестирало, нито са се правили ремонти. И въпреки всичко там със сигурност ще ми е по-спокойно.

Цитат
Може и увеличение на социалните ангажименти или деятелност, желание за разширяване на хоризонтите, на душата

На това се надявам и аз, натам съм се насочила - към разширяване на наличните възможности, а и обстоятелствата го налагат.

Цитат

В 11ти соларен, в съвпад с Уран (върху наталния К5).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #735 -: Юли 15, 2012, 09:13:23 pm »
Цитат
Цитат

В 11ти соларен, в съвпад с Уран (върху наталния К5).

Това е много хубаво. И подчертава желанието за свобода, отхвърляне на старото, рутинното, скучното и желанието да скъсаш със старото и всичко, което те подтиска и ограничава. И ще го направиш. Бъдещето е на фокус и няма начин - градиш планове в тази посока. Обаче оформя се една тенденция за бременност :) не знам дали имаш  сериозна връзка, но ... мислех си го за съвпада Луна/Венера, но не ми беше достатъчен. Обаче сега с това Слънце съвпад Уран в 11-и ... 
Управителя на натален 5-и прави ли/получава аспекти?

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #736 -: Юли 15, 2012, 09:13:50 pm »
Хора, мислите ли, че е възможно да си приключа бакалавъра навреме и ако ще срещна някой - кога ще да е Събитието :-[ Общо взето всичко, което предполагате. Ще се радвам на мнения :wub: Какво да очаквам според Вас? :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #737 -: Юли 15, 2012, 09:19:56 pm »
Обаче оформя се една тенденция за бременност :) не знам дали имаш  сериозна връзка, но ... мислех си го за съвпада Луна/Венера, но не ми беше достатъчен. Обаче сега с това Слънце съвпад Уран в 11-и ... 

Да, интересното е, че соларът показва една невъзможна възможност.  ;D
Но то няма откъде да дойде, ако продължавам да я карам само на духовни преживявания.
Връзка не бих казала, че имам към тоя момент, по-скоро приключва едно недоразумение...

У5 е Марс, в солара има ретро Марс в съвпад с натално МС и опозиция към наталния Марс. По тоя аспект ще е предстоящата смяна на дом, забавянето също вече е налице. Нептун и Хирон са в съвпад с наталния У5.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #738 -: Юли 15, 2012, 09:27:35 pm »
Обаче оформя се една тенденция за бременност :) не знам дали имаш  сериозна връзка, но ... мислех си го за съвпада Луна/Венера, но не ми беше достатъчен. Обаче сега с това Слънце съвпад Уран в 11-и ... 

Но то няма откъде да дойде, ако продължавам да я карам само на духовни преживявания.
Връзка не бих казала, че имам към тоя момент, по-скоро приключва едно недоразумение...

У5 е Марс, в солара има ретро Марс в съвпад с натално МС и опозиция към наталния Марс. По тоя аспект ще е предстоящата смяна на дом, забавянето също вече е налице. Нептун и Хирон са в съвпад с наталния У5.

Маска...Просто е маска духовността...Хитрост и нищо друго...,зад страха..,зад невежеството, зад студа...или топлината...
Просто лъжа...и нищо повече е това определение духовност! всички ние идваме с нея...и всички я носим без значение как, къде и защо...крием се зад нея в моментите на слабост , когато не можем да хванем здраво кормилото на собствения си живот...
за духовността не се говори, тя не се прокламира...тя е път, начин на мислене, ежедневие живот...другото е лицемерие...
така, че...хвани живота си в ръце...или бика за рогата!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #739 -: Юли 15, 2012, 09:35:25 pm »

абе я си виж прогресиите, все пак. може пък да стане интересно :) Марс и Луната как са?