Здравей Гост

Солари - практикум

• 1549 Отговора
  • 267461 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Солари - практикум
« Отговор #740 -: Юли 15, 2012, 09:37:01 pm »
Цитат
за духовността не се говори, тя не се прокламира...тя е път, начин на мислене, ежедневие живот...другото е лицемерие...

За духовност се бият в гърдите тия, които с друго не могат да привлекат внимание.

Но това и друг път сме го коментирали.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #741 -: Юли 15, 2012, 09:39:07 pm »
абе я си виж прогресиите, все пак. може пък да стане интересно :) Марс и Луната как са?

По прогресия ли? Няма аспект Марс/Луна.
Тъкмо се разпадна опозицията на пр. Луна с нат. Венера, предстои съвпад на пр. Луна с нат. СЛВ в 11 дом/Везни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #742 -: Юли 15, 2012, 09:44:36 pm »
абе я си виж прогресиите, все пак. може пък да стане интересно :) Марс и Луната как са?

Тъкмо се разпадна опозицията на пр. Луна с нат. Венера, предстои съвпад на пр. Луна с нат. СЛВ в 11 дом/Везни.

имах предвид прогр Марс към натал или прогресии към натален Марс.
а относно Луната във Везни - интересно, звучи ми като наближаване на момент на запознанство / може и приятелство, но значимо / Толкова активна е темата 11-и дом, Уран, ... приятелствата, контактите, че и към някой клуб може да се присъединиш.   Хмм... ако се появи мъж с Водолейска окраска, да споделиш .. :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #743 -: Юли 15, 2012, 09:45:12 pm »
Цитат
за духовността не се говори, тя не се прокламира...тя е път, начин на мислене, ежедневие живот...другото е лицемерие...

За духовност се бият в гърдите тия, които с друго не могат да привлекат внимание.

Но това и друг път сме го коментирали.  :blink:

Или тези...,които я нямат.... :'(

http://www.youtube.com/watch?v=9wGeD-NaTqw&feature=related

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #744 -: Юли 16, 2012, 07:50:40 am »
Момичета, знам, че солара не е единствения показател, но кое в него може да говори за евентуална бременност в женска и в мъжка соларна карта? :-\

« Отговор #745 -: Юли 16, 2012, 12:55:29 pm »
Хора, мислите ли, че е възможно да си приключа бакалавъра навреме и ако ще срещна някой - кога ще да е Събитието :-[ Общо взето всичко, което предполагате. Ще се радвам на мнения :wub: Какво да очаквам според Вас? :rolleyes:

В актуалния солар няма ли индикации за завършвана на висше образование? Би трябвало Сатурн да бил в широк съвпад с натално Слънце (У9). Сега пак са в съвпад, но в различни знаци. Като добавим тригон между Марс в 5-ти и Уран в 9-ти соларен дом за бакалавърската степен бих казала, че има индикации, макар и не много изразителни. За другия бакалавър (bachelor - от англ. ез. ерген; бакалавър) важи същото - дано съвпадът Слънце/Сатурн да се брои, макар че са в съседни знаци. Съвпадът на соларен Марс и натална Венера в 5-ти също е широк. Би могъл да се тълкува като влюбване или творчески успехи в професионалната дейност (Марс е соларен У10).

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #746 -: Юли 16, 2012, 01:29:46 pm »
Благодаря много, Mirabella :wub: Надявам се хубавите неща да се случат  :blink:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #747 -: Юли 16, 2012, 01:37:31 pm »
з влизам в последното тримесечие на актуалния ми солар, което по принцип е най-силното, обикновено соларите ми в първата половина на годината "спят", от втората се задвижват и последните три месеца се разиграват с пълна сила. От това, което до момента се е случило, Асц Везни в 9ти натален определено донесе афинитет към мъже, които са преимуществено далеч. Асц е и върху пр Венера точно. Сатурн съвпад с Парс Фортунае и МЦ върху Сатурн и Луна в 7ми натален не са отиграни все още, аз съм почти 100% сигурна, че това ще донесе или успешна връзка или успешна промяна на статуса, професионален, но при всички случаи ще мине през отношения с другите и чрез другите. Лунарът ми за този месец е много силен откъм МЦ, но ми се струва, че ще потръгне към август истински. Марс върху Вертекс (10ти върху 7ми) и Нептун върху антивертекса (4ти върху 1ви) също мисля, че още не е отигран, защото това е мъжка енергия и пак е с отношение към оста 1/7 (4/10 соларни). Нептун даде романтичност и уязвимост в 4ти, но Марсът, макар и присъстващ като човек, не е дал още събитийност. Венера/Меркурий в 1ви върху 10ти и върху СЛВ - още една индикация за промяна в статуса и/или връзка, която не се е случила и много се надявам това да е резултат от нещо, което обичам да правя и е свързано с комуникация, защото имам нещо наум и това засега е все още мечта...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #748 -: Юли 16, 2012, 05:43:30 pm »

имах предвид прогр Марс към натал или прогресии към натален Марс.
а относно Луната във Везни - интересно, звучи ми като наближаване на момент на запознанство / може и приятелство, но значимо / Толкова активна е темата 11-и дом, Уран, ... приятелствата, контактите, че и към някой клуб може да се присъединиш.   Хмм... ако се появи мъж с Водолейска окраска, да споделиш .. :)

Това мнение вчера съм го пропуснала, добре че пак влязох в темата...

Всъщност опозицията на прогр. Луна с нат. Венера в момента е точна, а я мислех за разходяща вече (от два месеца усещам влиянието на аспекта, преди да е станал точен).

Прогресивният Марс не прави мажорни аспекти, но в момента прогресивният Юпитер е в точен квадрат с наталния Марс.

Ще видим сега дали транзитният Марс в опозиция към нат. Слънце няма да е тригер за нещо. Ако има интересно събитие, ще докладвам. Но честно казано ме съмнява - то почти не остана време, тия дни би трябвало да се случи нещо, ако ще се случва.

Мъж с водолейска окраска няма, по-скоро има тенденция съвсем скоро такива да напуснат живота ми.
А, да, предложението за работа, което ще обмислям до края не месеца, е от стелиумен Водолей - Слънце, Меркурий, Венера и Марс в знака (и Луна в Овен). Но засега мисля да не приемам предложението, освен ако не ми предложат вариант за дистанционно обслужване (бяха споменали и за такава опция, но не знам доколко е сериозно предложението или ще размислят после).

Относно приятелствата - в офиса сме малък екип от четири жени, там си "проектирам" семейството, много се разбираме и може би това е една от причините да не искам да напускам тази работа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #749 -: Юли 16, 2012, 05:50:52 pm »
Цитат
Мъж с водолейска окраска няма, по-скоро има тенденция съвсем скоро такива да напуснат живота ми.
А, да, предложението за работа, което ще обмислям до края не месеца, е от стелиумен Водолей - Слънце, Меркурий, Венера и Марс в знака (и Луна в Овен). Но засега мисля да не приемам предложението, освен ако не ми предложат вариант за дистанционно обслужване (бяха споменали и за такава опция, но не знам доколко е сериозно предложението или ще размислят после).

интуицията ми казва, че трудно ще се разминете с този стелиумен Водолей / по един или друг начин /  ;)

а Марс може да задейства Слънцето, ако, / аз не разбрах / то е част от активна прогресия или съвпада с Уран е до 2-3 орбис / според мен /.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #750 -: Юли 16, 2012, 06:05:52 pm »
Ааа, недей тъй  ;D - той е възрастен, женен и въобще не ми харесва.

Но виж, ако ми предложи някакъв друг тип сътрудничество, сигурно няма да откажа. Но на целодневна работа там и на длъжността, която ми предложиха, не ми се ходи.

Цитат
а Марс може да задейства Слънцето, ако, / аз не разбрах / то е част от активна прогресия или съвпада с Уран е до 2-3 орбис / според мен /.

Да, сега се сетих, че Слънцето е част от активна прогресия - през последните две-три години имам съвпад Слънце/Меркурий в опозиция с Уран и квадрат със Сатурн по прогресия (във фиксирания кръст). Най-интересното е, че по тази конфигурация преди три години срещнах един човек и се оказа, че същата едно към едно се повтаря в партньорската ни карта (или в композита, или в комбина - не помня). Но впоследствие много утайки изплуваха и се оказа, че човекът не е това, за което иска да се представи. Бях си наясно от самото начало.

Наскоро имах съвпад на транз. Уран с нат. Слънце (в 7 гр. Овен) - засега събития по аспекта няма, а може би наистина Марс трябва да ги подбутне.  :blink:

« Последна редакция: Юли 16, 2012, 06:12:09 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #751 -: Юли 16, 2012, 06:24:22 pm »
Цитат
Наскоро имах съвпад на транз. Уран с нат. Слънце (в 7 гр. Овен) - засега събития по аспекта няма, а може би наистина Марс трябва да ги подбутне. 

ама как, ти си по учебник  :P
аз откога се оглеждам за някой с лична планета на 7 * в Овен да каже как му идват Уран и Плутон  ;D
Марс е твоя човек, ако утре до края на деня ми кажеш, че няма събитие ... не знам , ще започвам с четенето отначало  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #752 -: Юли 16, 2012, 06:33:22 pm »
В 7 гр. 01 мин. ми е Слънцето.

През последните 2-3 години много "хард" ми идват и аспектите на тежкарите към двете светила едновременно, и събитията (а понякога и липсата на такива).

През цялото време имах чувството, сякаш валяк ме гази. И още е така. Но сега покрай съвпада на Уран със Слънцето понасъбрах малко "спортна злоба", че едва не се удавих в плутонов драматизъм. Понякога е хубаво чашата да прелее - така поемаш живота в свои ръце.  ;)

А за марсианеца ще видим - освен да влезе през комина, от другаде не очаквам да се появи. А още е рано за Коледа.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #753 -: Юли 16, 2012, 07:07:32 pm »
В 7 гр. 01 мин. ми е Слънцето.

През последните 2-3 години много "хард" ми идват и аспектите на тежкарите към двете светила едновременно, и събитията (а понякога и липсата на такива).

През цялото време имах чувството, сякаш валяк ме гази. И още е така. Но сега покрай съвпада на Уран със Слънцето понасъбрах малко "спортна злоба", че едва не се удавих в плутонов драматизъм. Понякога е хубаво чашата да прелее - така поемаш живота в свои ръце.  ;)

А за марсианеца ще видим - освен да влезе през комина, от другаде не очаквам да се появи. А още е рано за Коледа.  ;D
Лили, именно този аспект на Уран върху Слънце знам, че е нова любов,нова връзка....
Точно тогава се случват нещата когато най.малко очакваме..... :blink:

ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #754 -: Юли 16, 2012, 07:18:43 pm »

Лили, именно този аспект на Уран върху Слънце знам, че е нова любов,нова връзка....
Точно тогава се случват нещата когато най.малко очакваме..... :blink:

Еми... ще видим, а и хем на куспидата на 5 дом е съвпадът - грехота е нищо да не се случи, ще подам иск срещу звездите!   :96:

Но както са ми подпукали Слънцето няколко планети в момента - опозиция с Марс, квадрат с Плутон, секстил с "бенефика" Юпитер, да не вземе тия дни да ми се спусне някоя балтия на главата?  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #755 -: Юли 16, 2012, 07:30:36 pm »
Да, и аз се присъединявам към теб за да подадем иск срещу звездите -грехота е нищо да не се случи наистина -при мен Уран е в квадрат нат.Венера, Плутон опозиция нат.Венера.....но пък за сметка на това Прогр.Луна образува Голям огнен трин -с нат.Слънце и нат. Юпитер ....нали му казват Печата на Щастието ....Дано...
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Grace

• 2257
« Отговор #756 -: Юли 16, 2012, 08:47:38 pm »
з влизам в последното тримесечие на актуалния ми солар, което по принцип е най-силното, обикновено соларите ми в първата половина на годината "спят", от втората се задвижват и последните три месеца се разиграват с пълна сила. От това, което до момента се е случило, Асц Везни в 9ти натален определено донесе афинитет към мъже, които са преимуществено далеч. Асц е и върху пр Венера точно. Сатурн съвпад с Парс Фортунае и МЦ върху Сатурн и Луна в 7ми натален не са отиграни все още, аз съм почти 100% сигурна, че това ще донесе или успешна връзка или успешна промяна на статуса, професионален, но при всички случаи ще мине през отношения с другите и чрез другите. Лунарът ми за този месец е много силен откъм МЦ, но ми се струва, че ще потръгне към август истински. Марс върху Вертекс (10ти върху 7ми) и Нептун върху антивертекса (4ти върху 1ви) също мисля, че още не е отигран, защото това е мъжка енергия и пак е с отношение към оста 1/7 (4/10 соларни). Нептун даде романтичност и уязвимост в 4ти, но Марсът, макар и присъстващ като човек, не е дал още събитийност. Венера/Меркурий в 1ви върху 10ти и върху СЛВ - още една индикация за промяна в статуса и/или връзка, която не се е случила и много се надявам това да е резултат от нещо, което обичам да правя и е свързано с комуникация, защото имам нещо наум и това засега е все още мечта...

интересен анализ. искам да те питам - през тази година, можеш ли да кажеш, че има емоционално откъсване и дистанциране от семейство или партнъор? усещане за новопридобита свобода, вътрешна независимост ;

подчертавам в синъо това, което смятам, че е абсолютното проявление на съвпада Вен/Мерк върху СЛВ. Там не чакай друго, а се вземай в ръце и прави това, което засега е мечта. Ще се сбъдне  :blink: Нали все се чудеше на смисъла на задействания Нептун  в 11 дом - е, това е  :blink: 

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #757 -: Юли 16, 2012, 09:19:39 pm »

интересен анализ. искам да те питам - през тази година, можеш ли да кажеш, че има емоционално откъсване и дистанциране от семейство или партнъор? усещане за новопридобита свобода, вътрешна независимост ;

Аз партньор нямам. Емоционално съм разведена отдавна, документално от миналата година. По мое желание. Усещането не се е променило, аз малко по Уран го карам. По-скоро след решението за развод (но това беше отдавна), съм му отпуснала юздите на Урана и съвсем волно го подхванах тоя живот.  ;D Много връзки скъсах през изминалите пет години, някои и кръвни, но това не е отсега, а беше много дълъг процес. За момента... по-скоро ти беше права преди, когато каза, че отношения и връзки ще са ми в главата, това е факт, макар и да не е довело до конкретен резултат, някак вътрешно знам (а мен тази интуиция никога не ме лъже), че нещо се заформя. Не знам как ще се съчетаят връзката и Урана, но... може би ще се появи някой, който може да приеме, че не ща да си събираме взаимно чорапите и гащите.  :o

Меркурий е и У5 в натала, а със сина ми нямам отдалечаване, обратно.

подчертавам в синъо това, което смятам, че е абсолютното проявление на съвпада Вен/Мерк върху СЛВ. Там не чакай друго, а се вземай в ръце и прави това, което засега е мечта. Ще се сбъдне  :blink: Нали все се чудеше на смисъла на задействания Нептун  в 11 дом - е, това е  :blink:

Не съм спирала. Моята мечта е писането. Пиша, написах и цяла книга преди две години, която беше отхвърлена отвсякъде (тогава бях в чужбина), но аз пак си пиша. И се надявам да изскочи заека отнякъде.  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #758 -: Юли 16, 2012, 09:37:37 pm »
Цитат
Меркурий е и У5 в натала, а със сина ми нямам отдалечаване, обратно.

Аз се изразих грешно. Имах предвид усещане за вътрешна свобода и скъсване със стари емоционални модели. Не ми е минавало през ум за сина ти и отдалечаване  :blink:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #759 -: Юли 16, 2012, 09:41:57 pm »
Предположих, ама да си доразсъждавам.  ;D Мммм... не, не е отсега. Това започна по време на транзита на Сатурн в 7ми и продължи по време на транзита му в 8ми. Това, което придобих е умението да отпусна Урана, без да ме е страх, че ще остана сама, че няма да има на кого да разчитам (това са факти вече, но страх няма) и вече много по-лесно и без да поглеждам назад късам. И с псевдо приятели, и с недолюбвани познати и т.н. Но не е от тази година. Кое те накара да мислиш в тази посока?