Здравей Гост

Солари - практикум

• 1549 Отговора
  • 267364 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Солари - практикум
« Отговор #140 -: Октомври 09, 2009, 12:36:16 pm »
В Солара Уран ти е в 7 дом-какъв брак те гони  ;D  Явно имаш предвид соларните Слънце,Марс,Плутон от 5 които попадат в 7 -ами и те не са на брак,защото са планети с много интензивна мъжка енергия,по-скоро комбинацията 5/7 дом страстни любовни връзки с няколко мъже с тези планети.

А в 6 дом на работата са ти пасивните женски планети Луна,Венера,Нептун-там по-скоро хармония и някой нов колега или по-творчески задачи в работата.Соларна Венера на натално МЦ не ти ли донесе някакво признание в работата?

« Отговор #141 -: Октомври 09, 2009, 02:37:43 pm »
     Така - равносметката - от 9 години се лутам между двамата. Един интересен кармичен кръг...С единия като се забатачат нещата - се появява другия и обратно, естествено без аз да ги търся. Те ме намират....Имах силното желание тази година с приятеля си да заздравим нашата връзка, но се оказа, че в неговите очи е само едно приятелство /с консумация/ и естествено драми от моя страна, но въпреки всичко пак сме си приятели...В такъв период от дупка /липса на всякакъв стимул за живот/ отново се появи - моята голяма луда и невъзможна любов! Страст за няколко дена /която би трябвало да ми стопли душата за дълго време - поне 1 година/. И сега съм пак сама....
    В работата нещата вървят поне за мен нормално. Макар че шефа съвсем скоро почна да прехвърля фирмата си на други лица, но мен това май няма да ме засегне или поне докато изтече тази година ще съм си на същото работно място. Не искам да мисля нататъче кво ще следва...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #142 -: Октомври 09, 2009, 03:22:31 pm »
НЯКОИ УСЛОВИЯ ПРИ
ИНТЕРПРЕТАЦИЯТА НА СОЛАРНАТА КАРТА

Георги Диков

1. Общи положения

Соларната карта или картата на слънчевото възвръщане се построява за точният момент на възвръщането на транзитното слънце на наталната си позиция, като се използват координатите (ширина и дължина) на мястото където човека е бил по време на възвръщането. Транзитното слънце веднъж годишно преминава през наталното си положение, т.е. ежегодно ние можем да строим такава карта и по нея да определим важните ситуации, вътрешни промени и преживявания на индивида през годината. Тълкуваме соларната карта в два слоя, вътрешен - субективен и външен – ситуационен или обективен.
Разглеждаме солара в следната последователност:

Анализ на соларната карта

Анализ на соларната карта в контекста на наталната карта - разглеждаме взаимодействията между двете карти, различните типове връзки между домове, планети и знаци.

2. Използване на метода

Солара е удобен метод за годишна прогноза, за по дългосрочна прогноза може да се използват възвръщанията на Юпитер и Сатурн.

За разлика от възвръщанията на меркурий,венера и марс, които са доста по тематични, слънчевото възвръщане го използваме при работа с всякакъв тип събития. Може да го използваме при ректификация на наталната карта като допълнителен метод.

Някои астролози използват метода като основен в прогнозата си , аз лично го ползвам като допълнителен метод, доуточняващ. Много често соларната карта помага да фиксираме възникването на даден проблем или събитие, при наличие разбира се на потвърждение от другите методи – дирекционни, прогресивни и транзити.

Солара показва има ли възможност(и) и как може да се реши възникналия проблем през периода.

При изследване на десетки соларни карти при различни клиенти мога да направя следният извод: „Важните (значимите) събития в живота на човек задължително са отбелязани в соларната карта за годината на събитието”. Тук ще направя допълнително пояснение - някои астролози при работа със солара са стигнали до заключението, че някои събития са показани по силно при разглеждане на солара построен не в годината на събитието а в предната или следващата година, т.е. задължително разглеждаме и предходния и следващия солар. Тезата е, че следващия солар може да се включи на транзитната опозиция на слънцето към радиксното си положение. Практиката показва, че това условие работи с достатъчно добър резултат.

Можем да зададем два кардинални въпроса при използване на метода:

Можем ли и как да отделим важните от маловажните събития през периода на действие на солара?

Разглеждайки последователно през годините соларите при даден човек можем ли да кажем коя година (период) е важна и с какво?

Тези два въпроса се свеждат до следното: Съществуват ли формални условия, които да ни отговорят на зададените по – горе въпроси?

Ще се опитам адекватно да отговоря на въпроса в следващите редове

3. Интерпретация

3.1. Анализ на соларната карта

Анализирайки соларната карта можем да се концентрираме върху няколко основни момента:

отбелязваме акцентираните домове, домове където има стелиум или няколко планети са особено важни, гледаме характера на планетите

планетите, лунните възли, черна луна в съвпад с върхове на домове (орбис ± 5°), още по силно е когато имаме точен съвпад, силно значение на тези сфери през годината

дома в който попада слънцето – акцентира вниманието на човека, тази сфера се явява силен компесаторен фактор за разрешаване на възникнал проблем

връзките между домовете и типа на планетите участващи във взаимодействието, на първо място аспект- например марс стои в първи дом и прави опозиция към слънцето в седми, на второ-диспозиция (управление) - марс управлява осми дом и стои в първи, орбисите са като при наталната карта, за слънцето и луната можем да намалим орбисите при мажорни аспекти с 2-3°, най значими при солара са аспектите с орбис ±2°, както между планети, така и към върховете на домовете

положението на лунните възли по домове

ако имаме затъмнение (лунно или слънчево), то сферата (ите) където попада стават изключително важна за човека, особено ако е роден на затъмнение, обикновено това е съдбоносна година, невинаги, но например в 70% от случаите това е важен период

3.2. Анализ на соларната карта в контекста на наталната карта (налагане на двете карти и разглеждане на различните взаимодейсвия)

отбелязваме в кои натални домове попададат кардиналните оси на соларната карта, осбено внимание отдаваме когато имаме съвпад на осите с натален връх на дом или планета, орбис ± 5°, още по акцентиращо при орбис ± 2°, например: връзка между домовете, 8-ми , 6-ти и 12 ти. МСсол. прави точен съвпад с натален меркурий в шести дом, управляващ 8-ми, имаме операция и здравословен проблем продължаващ няколко години, тук отбелязваме на първо място кой дом управлява планетата

имаме ли съвпади на соларните куспиди на домове и планети с наталните планети и върхове на домове, орбис ± 5°, силен доуточняващ фактор

4. Транзити по отношение на соларната карта

Използвайки транзити по отношение на соларната карта можем да уточним датите на предстоящите събития, на първо място разглеждаме транзитното слънце по отношение на солара, мажорни аспекти към планетите и върховете на домовете , след това останалите планети, като по-бързите са уточняващи - меркурий венера и марс, бавните планети можем да ги изключим до известна степен, въпреки че съм наблюдавал събития акцентирани от транзитни бавни планети към соларната карта, това е при случаи когато имаме един и същи градус на дом или планета в соларната и наталната карта и транзитната планета прави аспект едновременно и към двете карти. Аз лично използвам понякога транзити към солара при ректификация, при прогноза по – рядко.

5. Обобщение

Обикновено в живота на средностатистическия човек се наблюдават следните събитийно-времеви форми:

през даден период, вземаме отправен период от една година, може да имаме едно важно събитие и няколко маловажни, вниманието се концентрира върху основното

може да имаме няколко важни събития

може да имаме няколко маловажни

Всичко разбира се се пречупва през индивидуалната призма или филтър на всеки индивид, т.е възприятието или усещането за важност или маловажност. Например за човек който цял живот не е излизал от село , пътуването до София може да предизвика културен шок и силни преживявания, това събитие е важно за този човек. Има универсален слой на важност (включва се обективното случване на събитие плюс социалната оценка), т.е. определен тип събития се възприемат за важни от социално – културната позиция на дадено общество, за вътрешните възприятия и преживявания е по сложно, там е много индивидуално. Важно е това събитие, което засяга и универсалния слой и индивидуалния едновременно. Например човек катастрофира с опасност за живота, изпада в кома, правят се мозъчни операции, човека излиза от кома, това събитие променя живота му, и това би било важно за всеки индивид от дадена социална общност, социалните и културните стойности се проектират върху всеки индивид

Като обобщение можем да определим няколко условия, отговаряйки до извесна степен на въпросите в т.2

концентрираме се върху броя на акцентите за определяне важността на солара за годината,

Пример 1: в соларната карта имаме акцент върху 8-ми дом, МСсол. попада в 8–ми натален дом и планета от солара прави съвпад с върха на 8-ми натален дом, имаме 3 силни акцента – важно събитие в живота на човек,тежка травма, операция ,престой в болница, разбира се, проблема (силната възможност) е отразен изначално в наталната карта,

Пример 2: в соларната карта имаме акцент върху 6 ти дом и медиум цели на соларната карта попада в 10 ти дом на наталната карта – имаме събитие или преживяване в работата, ако попада във 2 ри или 8 ми дом на радикса, то това е вероятно събитие със здравето и т.н.т, гледаме едновременно и самата соларна карта и наложението върху наталната, къде са пресечните точки и смисловата комбинация от различните фактори.

ако един проблем се повтаря в няколко солара последователно, то тогава задължително в част от този период ще имаме важно събитие, ще гледаме този който има повече акценти за да стесним диапазона, например имаме опозиция между първи и седми дом в соларната карта или една от кардиналнити соларни оси попада в едни и същи натални домове и това се повтаря 2,3,4 и повече солара, имаме важен период

когато имаме няколко важни събития за кратък период, тогава акцентите ще са разпръснати в различните сфери, но пак се гледа броя и силата на условията, например в соларната карта да е акцентиран силно един или два дома, кардиналните оси да попадат в различни по смисъл натални домове, въобще разглеждаме включването и броя на условията изброени в т.3.

обикновено винаги измежду няколко важни събития за кратък период имаме едно много важно събитие, доминантно, рядко две

най важни солари в живота на човек са тези, удовлетворяващи едновременно условията по точки а. и б. - (а+б)

Пример 1: Жена , родена на 14.11.1979г. , 01ч.09мин., гр. Враца, Събитие: забременяване 06-07м. 2006г. , 30.01.2007г.-предизвикан аборт , бебето е мъртво, разглеждаме солар : 11м. 2005г., 11м. 2006 г. , 11м. 2007 г.

Пример 2: Жена , родена на 11.07.1979 г., 22ч13мин., гр.София, Събитие: 19.11.1995 г. жената е блъсната от камион докато пресича булевард, претърпява мозъчна операция, с опасност за живота, разглеждаме солар 1995г., 1996г.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #143 -: Октомври 09, 2009, 03:48:43 pm »
Нали има преливане, застъпване, тенденция.
Тазгодишния е ОК. Би трябвало да ми е лежерно и в бизнеса всичко да е ОК.
Заради соларния асц-риби досаждам тук. :) :)
Търсих значими аспекти на бавните планети в картата ти през следващата година. Гледам основно съвпади, опозиции и квадратури. Нямах много време, но набързо - през следващата година откроих два-три занимателни транзита към възлите и цялата сбирщина около тях по оста 3-ти - 9-ти дом. Когато са въвлечени възлите, разглеждам като основен аспекта към СЛВ. По-специално - Сатурн опозиция СЛВ/Венера горе-долу по времето, когато Уран на свой ред съвпада със СЛВ и Венера в 9-ти. Като добавка Плутон от 6-ти прави квадрат към оста на възлите и Венера.

Предлагам ти още две интерпретации, само с идеята, че смъртта и болестта не са непременно най-вероятните проявления на предстоящите транзитни конфигурации при теб. Внезапно променени обстоятелства в работата ти, независещи от теб, налагат увеличени отговорности, преговори, пътувания в чужбина. Което води до (неособено желани) промени в ежедневнието ти, в роднинския кръг, и в отношенията с партньора и в крайна сметка могат да доведат до край или трансформация на партньорски взаимоотношения. Или до трайно решение за продължително пребиваване в чужбина, свързано с бизнеса или обучението ти.
Ако включим и Плутон в картинката, например, би могло да се очаква бурен и интензивен роман с колега, в резултат на което настъпват сериозни трансформации в семейните ти връзки, в кариерата и работата ти, и т.н. темите от четвърти до осми дом включително. Това изживяване води до желание напълно импулсивно, егоистично и агресивно да си живееш живота, без да се съобразяваш със семейните структури и отношения. Което за капак се покрива идеално със задействащия се Уранов цикъл - опозиция транзитен - натален Уран и особено с всички аналогии на транзитен Уран върху Венера в женска карта.  ;). Сляпа Неделя иде, значи! 8)

Всичко написано въобще не изчерпва всички възможности на проявления и няма никакви претенции за достоверност  :-*
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Uran

• 6041
« Отговор #144 -: Октомври 09, 2009, 06:44:46 pm »
Благодаря Дияна!
Тази интерпретация е съвсем в духа на Уран. Да зарежа съпруг и невръстни дЕтета, за да
изживея последните дихания на чезнещата ми младост е хм ;) ;) меко казано егоистично и дано не се самоизненадам. (Нали казват, че жена и вода не се спирали ;D ;))
Благодаря за отделеното време!
п.п.Пишете доста приятно.

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #145 -: Октомври 09, 2009, 10:21:01 pm »
Не знам как това може да е новия ти солар, ако скоро си празнувала рд, а Юпитера да си "виси" на 17 градуса във Водолей и Плутона да е в първия градус на Козирог. В началото на следващата година Юпитер прави ингрес в Риби, а Плутон в момента е в първия градус на Козирог, а до следващия ти рд ще е на 5,6 градуса примерно. Соларът е съвкупността и сбора от крайните транзити от рожден ден до рожден ден. Примерно, ако човек е роден на 20 септември, крайните транзити за солар 2009/10 се отчитат на датата 20 септември 2010. От 20 септември 2009, започват да се "наслагват" транзитите, крайната "рекапитулация" ...резултата който е важен за текущата година е 20 септември 2010. Астро.ком ги правят на база календарна година и солар 2009/2010 отговаря за вече изминалия период, ако рожденният ден е тези дни примерно. :)

Според моите наблюдения, си абсолютно права и шапка ти свалям за това обяснение, защото и аз си мисля същото, но не мога да го изразя ;)

Всички ми казват да гледам Солар 2008/9 за тази година, но  колкото и да го гледам, събитията по него ги изживях 2008ма, а сега ми се случват едно към едно нещата от Солар 2009/10... и си права, че астрокома ги прави на календарна година!

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #146 -: Октомври 09, 2009, 11:48:38 pm »
Пускам соларната карта на мой близък приятел. Ожени се тази година на 20.09.09. За първи път. Вчера са му открили злокачесвени клетки на сливиците. Бихте ли коментирали какви са темите в този солар и дали се виждат посочените събития. Пуснала съм му натала с транзитите и в казуси. Много искам да се оправи.  :'( Благодаря на всеки, който би казал нещо по темата.
http://i692.photobucket.com/albums/vv285/mila_66/Gam_solar.gif
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Skarlet

« Отговор #147 -: Октомври 09, 2009, 11:52:58 pm »
Ревати,извинявай но едва ли ще съм полезна тази вечер,защото умирам за сън.Часът вече е 1,45. Утре на свежи глави ще видим каквото можем.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #148 -: Октомври 09, 2009, 11:57:37 pm »
Ревати,извинявай но едва ли ще съм полезна тази вечер,защото умирам за сън.Часът вече е 1,45. Утре на свежи глави ще видим каквото можем.
Разбира се! Лека нощ и хубави сънища.  :)

« Отговор #149 -: Октомври 17, 2009, 05:11:39 pm »
Пускам соларната карта на мой близък приятел. Ожени се тази година на 20.09.09. За първи път. Вчера са му открили злокачесвени клетки на сливиците. Бихте ли коментирали какви са темите в този солар и дали се виждат посочените събития. Пуснала съм му натала с транзитите и в казуси. Много искам да се оправи.  :'( Благодаря на всеки, който би казал нещо по темата.
http://i692.photobucket.com/albums/vv285/mila_66/Gam_solar.gif
Ревати,съжалявам за приятеля ти!тази соларна карта е доста интересна има 3 възвръщания слънчево меркуриево и венерино!имам въпроси към теб:сигурна ли си за часа му на раждане защото въртях картата гледах управителите и някак си не ми се вързват някои неща и още един въпрос чакат ли дете?
Докато дишаш...надявай се!

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #150 -: Октомври 17, 2009, 05:23:48 pm »
Няма да спра да повтарям, че при соларите не се налага наталната карта като първична, а соларната.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #151 -: Октомври 17, 2009, 05:35:42 pm »
Ревати,съжалявам за приятеля ти!тази соларна карта е доста интересна има 3 възвръщания слънчево меркуриево и венерино!имам въпроси към теб:сигурна ли си за часа му на раждане защото въртях картата гледах управителите и някак си не ми се вързват някои неща и още един въпрос чакат ли дете?
Аз преди тук в казуси постнах картата на съпругата му с въпрос дали имат изгледи за детенце. Два дни по-късно научих за неприятната болест. Работят за детенце. Точно тези два дни са й овулация. Моля се да стане по нормален начин. Вчера ходиха да запазят сперма от него. В понеделник започва лъчетерапия.  :'(
Нейният солар също съм пускала тук. http://i692.photobucket.com/albums/vv285/mila_66/ani_solar.gif
Часът на раждане е даден от майка му. И следва да е точен +-15 мин.  :-\
« Последна редакция: Октомври 17, 2009, 06:01:30 pm от Revati »

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #152 -: Октомври 17, 2009, 05:41:54 pm »
Няма да спра да повтарям, че при соларите не се налага наталната карта като първична, а соларната.
Не зная в астрокома опция да се обърнат двете карти. Вероятно ти ги правиш със зет-а?
Аз наскоро си качих Зет и все още не боравя сръчно с него. Дори Солар не съм проучила как се прави.

« Отговор #153 -: Октомври 17, 2009, 05:50:07 pm »
   Със зета е лесно да се построи, просто чрез опцията за време връщаш картата на рождения си ден предната година и нагласяш Слънцето да съвпадне със себе си до секундата, което ще рече че може да се измести датата 1 ден назад и я съхраняваш под име Солар - например и после си построяваш синастрична карта със същия този солар...
   В астрото има опция за солар, но тя показва бъдещия солар, за това можеш да вкараш данните на евентуалния солар - като нова персона - add new person - и пак съхраняваш и отново можеш да си направиш синастрична карта на натална и соларна...И така вече можеш да се ориентираш....

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #154 -: Октомври 17, 2009, 05:53:22 pm »
 :) Благадаря за инфото. Като имам време ще пробвам.

*

Asol

• 4140
« Отговор #155 -: Октомври 30, 2009, 11:04:54 am »
Какво бихте казали за този солар ?
« Последна редакция: Октомври 30, 2009, 08:07:12 pm от Asol »

« Отговор #156 -: Октомври 30, 2009, 11:29:14 am »
    Промяна на статуквото, каквото и да е то. VІІІ дом - знаеш - е домът на трансформациите /Скорпион/, както и кармичен. Та каквото и да стане ще рефлектира много сериозно върху целия живот на собственика на солара...Освен това соларния Марс е на трон и по дом и по знак, много силна енергия и виталност. Предполагам, че той ще е водещата фигура... Събитията могат да бъдат силно положителни така и силно отрицателни...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #157 -: Октомври 30, 2009, 12:04:59 pm »
Какво бихте казали за този солар с акцентиран осми дом ?

Не виждам соларните домове, но ми се струва, че акцентите са по-скоро в 6-ти, 10-ти, 11-ти дом - в 10-ти попада соларният Асц. в Близнаци, МС е в 6-ти, ако не се лъжа, във Водолей. Тоест основен фокус е кариерата, работата, интензивна комуникация, пътувания и разширяване на хоризонтите. През годината Меркурий руулс, понеже е господар на соларния Асц. В съвпад с Венера и натален Юпитер, управлява натален Асц и натален МС. Предполагам стелиумът е в 11-ти соларен - сдружения, организации, и т.н. Луната - в 10-ти или 11-ти попада? Слънцето - в 11-ти или 12-ти? И върха на четвърти соларен дом е в Дева или Везни? И Сатурн вътре ли е или е в пети? :-\
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Uran

• 6041
« Отговор #158 -: Октомври 30, 2009, 12:30:43 pm »
Асол, можеш ли да сложиш астро.ком карта ?
п.п.По-нагледна е.

*

Uran

• 6041
« Отговор #159 -: Октомври 30, 2009, 01:39:15 pm »
Промени в кариерата.
Соларно  МЦ в 6 натален дом.
Акцентиран 11 соларен дом, като кусписа му попада в 7 натален-преместване в по-голяма фирма или обществена/държавна организация.
Ако промяната е свързана с работа, тази работа може и да не е в светлините на прожекторите- Слънце в 12 дом, но поради това, че е в 9 натален по някакъв начин да е свързано с чужбина .(примерно работа с еврофондове добре пасва на 11 и 12 соларни домове ;).
Любовният живот може леко да се стагнира- Сатурн в 5 соларен дом.