Здравей Гост

Вродени аномалии

• 510 Отговора
  • 77787 Прегледи
*

missKapriz

Re:Вродени аномалии
« Отговор #220 -: Август 29, 2009, 06:42:43 am »
Благодаря ви Скарлет и Небесна-тази книга я няма никъде в Бургас,търсила съм я.От една интернет книжарница поръчах  АСТРОМЕДИЦИНА на Гита Мерджанова.Надявам се да е добра.
Moonlady,намерих я :)

*

Nebesna

« Отговор #221 -: Август 29, 2009, 08:05:27 am »
Лариса Назарова, "Медицинская астрология"

http://ezoterik.org/articles/articles/19/page/4/

Опитах се да прикача цялата книга в "Полезни връзки и лично творчество", обаче ми излезе предупреждение, че файлът е прекалено голям. Не помня откъде съм я изтеглила, за да ви дам линк да си я дръпнете и вие. Намерих това.

Оттук можете да изтеглите книги по Медицинска астрология на руски:

http://astrology.at.ua/load/2

"Астрология и здоровье человека" Кашенина Е.К. (Часть2)

"Астрология и здоровье человека" Кашенина Е.К. (Часть1)

"Лунные ритмы у человека. Краткий очерк по Селеномедицине" Дубров А.

"Я б в астрологи пошел... Медицинская астрология" Назарова Л.

"Астрологическое суждение о болезнях посредством Декумбитуры" Николас Кульпепер

"Звездная медицина" Новоселова Г. М.

"Астрологический психоанализ и психотерапия" Федоров В.М.

"Астрологическая теория болезни" Илясов И.А.
« Последна редакция: Август 29, 2009, 08:18:45 am от Небесна »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #222 -: Август 29, 2009, 01:05:09 pm »
Небесна,Синухе,много,ама много ви благодяря за това което написахте!Сега ще дам по-подробна обратна връзка.Искам още да добавя,че тя ще вземе мерки и ще отиде да си направи на базата на това,което и написахте по-задълбочени изследвания.По-долу ще обясня на кое точно.Има резон и то голям!

Асцендент Стрелец - Плутон на Асцендента - да си пази тазобедрените стави. При този транзит, аз си скопосах дясната тазобедрена става и сега като стъпя на определено положение, ми се притиска седалищния нерв (той минава встрани, от външната страна на бедрото). И усещам прорязваща болка.
Засега тук няма оплаквания,дано и за в бъдеще да е така...

Другият проблем на Стрелеца е кръвотворенето. Често се развиват анемии, но по асцендента това не е предразположеност, а може да бъде в резултата на нездравословен начин на живот. При нея допускам анемия, въпреки, че Юпитер не е ранен. Но Юпитер е в 10-ти дом и с тази позиция, човек има склонност да поема страшно много работа, да се претоварва. Откъде, обаче може да дойде анемията? За мен тя не е причина за състоянието и, а по-скоро последствие от други причини.
Това е абсолютно вярно!Наистина адски много работи и се претоварва.Анемия има и както си отбелязала,тя е последствие от други причини.По-долу ще стане ясно.

1. Натален Марс, който управлява господаря на Асцендента, управлява също така и 4-ти дом на наследствените заболявания.

2. Марс е в квадрат с Асцендента - лицето има склонност да се преуморява и претоварва физически.
Да,това отново се потвърждава.

3. Марс е в съвпад с Плутон в Дева - инфекциозни и възпалителни заболявания на червата. Оперирана ли е от апендицит? Съществуват едни бактерии в червата, които са част от нормалната микрофлора на човешкото тяло. Наричат се бифидобактерии. Те синтезират веществото серотонин в стомаха (забележете 95% от серотонина се синтезира в чревната лигавица и само 5% в мозъка). Родените с Марс в Дева са склонни към нарушена функция на чревната микрофлора. Такива хора страдат от лошо храносмилане, което е в основата на техните психологически кризи-недостигът на серотонин е дна от причините за постоянните депресии.
Да.Оперирана е от апендицит,когато е била на 20 години.Същевременно при операцията и откриват и киста на единия яйчник.Лекарите почистват само кистата.Абсолютно вярно за депресиите.

4. Депресивните състояния се манифестират още от опозицията на Марс с Луна в Риби. Риби управлява лимфната система. Да си прегледа лимфните възли на стомашната стена!  А може и на шията (Луната е във втори дом).
Отново се потвърждава за депресиите.Те са факт,но тя си ги преживява сравнително поносимо без да се стига до някакви крайности-вътрешно.

5. Аз бих и препоръчала да си пази още бъбреците - Марс е диспозитор и на Венера, а Венера управлява Слънцето във Везни. Да внимава с лекарствата, за да не си натоварва бъбреците и черния дроб.
Няма оплаквания,но е добър съвет.

Има хранителни добавки, които съдържат бифидобактерии. Нека да започне да ги взема. Има и български, които са по-евтини, а и такива, които са съчетани с противоанемични средства - мед и желязо.

Ентеросан България: http://www.enterosan.net/products.php

6. Марс в Дева може да даде още ерозии (язви) на лигавиците на червата и стомаха (последното, заради опозицията с Луна). Тези ерозии могат да бъат причина за вътрешни кръвоизливчета и анемия.

7. Всяка жена над 40 г. трябва да си преглежда гърдите поне веднъж годишно. В онкологичния диспансер правят безплатни профилактични прегледи от гинеколог-онколог и мамолог. визирам опозицията на Луна с Плутон (макар и широка).
Тук няма оплаквания.

Сатурн в 5-ти дом е в опозиция на управителя на 5-ти дом- Венера. Сатурн в Телец наистина може да даде болести на щитовидната жлеза, свързани с хипофункция на жлезата. Тази хипофункция никак не е безобидна. Щитовидната жлеза може да повлияе върху плодовитостта. При жените тя направлява продължителността и силата на месечното кръвотечение, овулацията и оплодените яйцеклетки. Лекарите смятат, че недостатъчната функция на щитовидната жлеза може много често да е причината за повтарящи се спонтанни аборти.

Това тук,което й написа е адски важно и тя ще отиде да си направи подробни изследвания на щитовидната жлеза.Синухе и той го потвърди.Преди две години и оперираха миома,имала е и миомни възли.Лекарите успяха да и отстранят само тях,без да и посягат на органите.НО,за съжаление,обилните кръвоизливи и след операцията продължават и до ден-днешен.Те са на периоди,но не спират.Постоянно ходи на прегледи,миомни образувания няма,а проблема продължава.Явно тази шитовидна жлеза ще е проблемът.В момента й изписват хормонални лекарства и когато ги взема е добре,но по-специални изследвания на щитовидната жлеза не са правени.Тя реши да провери точно тази жлеза как функционира...

« Последна редакция: Август 30, 2009, 11:45:05 pm от Мia21 »

*

Nebesna

« Отговор #223 -: Август 29, 2009, 01:12:43 pm »
Цитат
7. Всяка жена над 40 г. трябва да си преглежда гърдите поне веднъж годишно. В онкологичния диспансер правят безплатни профилактични прегледи от гинеколог-онколог и мамолог. визирам опозицията на Луна с Плутон (макар и широка).

Тук няма оплаквания.

Напротив, миомата е доброкачествено туморно образувание. Значи е имала оплаквания от гинекологично естество. Кръвоизливите са причина за анемията, но аз неправилно ги свързах със стомаха  по Луната, вместо с репродуктивната сфера. Марс може да бъде причина за кръвоизливи, заради опозицията с Луната.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #224 -: Август 29, 2009, 01:15:02 pm »
Цитат

Тук няма оплаквания.

Напротив, миомата е доброкачествено туморно образувание. Значи е имала оплаквания от гинекологично естество. Кръвоизливите са причина за анемията, но аз неправилно ги свързах с стомаха  по Луна, вместо с репродуктивната сфера. Марс може да бъде причина за кръвоизливи, заради опозицията с Луната.

Помислих,че става дума само за гърдите...Основно проблемите са й гинекологични.

*

Helo

« Отговор #225 -: Септември 16, 2009, 09:24:57 pm »
Лош аспект на Сатурн към Венера може да даде безплодие, нали така? Особено, ако Сатурн е в Скорпион?

И защо в Медицинската астрология на Назарова, която току що изтеглих на руски не пише нищо за 0 и 30 градус?

И защо някои градуси в някои знаци са пропуснати? Те не носят никакви наклонности към заболявания, така ли?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #226 -: Септември 17, 2009, 11:41:23 am »
Не е непременно безплодие аспект на Сатурн към Венера. Много зависи какво управлява 5 дом в картата на жената, Луната е от първостепенно значение за фертилността на жената, не Венера. И на управителя на 8 дом често се обръща внимание по отношение на самото раждане.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #227 -: Септември 17, 2009, 12:19:43 pm »
Скарлет, сега четох в книгата на Назарова, че 18-тия градус на Скорпион означава апендисит. На мен Марс ми е там. Според теб това означава ли, че има реална опасност от такъв проблем?

Засега нямам такъв проблем, ама може да е заради съвпада на Марс със Сатурн и може Сатурн да не позволява това. Какво мислиш по въпроса?

*

Skarlet

« Отговор #228 -: Септември 17, 2009, 12:26:14 pm »
Без да съм видяла хороскоп,не мога да кажа нищо сигурно.А в момента никой,освен детето ми не е в главата ми.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #229 -: Септември 18, 2009, 10:24:08 pm »
Скарлет, сега четох в книгата на Назарова, че 18-тия градус на Скорпион означава апендисит. На мен Марс ми е там.

На мен АС ми е там, ако часът на раждане се измести с 5 мин. назад, за което имам съмнения след правена ректификация...
На 4,5 год. съм оперирана по спешност от гноен апендисит.
Но имам и други показатели за това - точен аспект между Луната и Марс в хороскопа и размяна на домове, т.е. Луна в 8 дом и Марс на ИЦ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #230 -: Септември 20, 2009, 08:58:16 pm »
Момчето има сериозен здравословен проблем по рождение.

*

Nebesna

« Отговор #231 -: Септември 20, 2009, 09:42:14 pm »
Асцендент Скорпион
Уран в Асцендента е в критичния градус на половите органи - 21 гр. Скорпион
Слънце в Асцендента е в кр.градус на правото черво - 17 гр. Скорпион
Марс - управител на Скорпиона е в квадрат със Слънце и Уран.
Марс в Лъв е в критичния градус на наркоманиите и алкохолизма.

Болестите по фиксираните знаци са обикновено продължителни, трудно лечими, но са фиксирани в рамките на един орган. Презполагам, че е нещо, свързано с пикочо-половата система.
« Последна редакция: Септември 20, 2009, 09:47:36 pm от Небесна »

*

missKapriz

« Отговор #232 -: Септември 20, 2009, 09:46:29 pm »
Да допълня,че аз не познавам мн добре този човек,но дефекта или аномалията е видима и определено затрудняваща социалните контакти,Мисля,че има  и други,но аз не знам за тях

*

Helo

« Отговор #233 -: Септември 20, 2009, 09:47:44 pm »
Уран в съвпад със Слънцето и в квардартура с Марс - вродено заболяване на половите органи.

Венера и тя в квадратура - със СЛВ. Пак половите органи.

*

Nebesna

« Отговор #234 -: Септември 20, 2009, 09:49:36 pm »
Да допълня,че аз не познавам мн добре този човек,но дефекта или аномалията е видима и определено затрудняваща социалните контакти,Мисля,че има  и други,но аз не знам за тях

Сега ще разгледам за видим дефект. Аз пиша, това което виждам по картата. може още де не се е проявило. Някои вродени заболявания се проявяват по-късно. Нещата които съм описала говорят за такова предразположение.

« Отговор #235 -: Септември 20, 2009, 09:51:01 pm »
Да допълня,че аз не познавам мн добре този човек,но дефекта или аномалията е видима и определено затрудняваща социалните контакти,Мисля,че има  и други,но аз не знам за тях

Не подсказвай деее  :P

Аз си мислех за някаква малоформация на органи на главата, заради първият дом  ::)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #236 -: Септември 20, 2009, 09:51:34 pm »
Уран в съвпад със Слънцето и в квардартура с Марс - вродено заболяване на половите органи.

Венера и тя в квадратура - със СЛВ. Пак половите органи.

Да, но...
Цитат
дефекта или аномалията е видима и определено затрудняваща социалните контакти

Всъщност е възможно да е видим такъв дефект, но само при определени обстоятелства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #237 -: Септември 20, 2009, 09:52:57 pm »
Нервите на краката му са засегнати. Меркурий в Стрелец.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #238 -: Септември 20, 2009, 09:53:44 pm »
Тази карта е почти идентична на картата на един мой познат с тази разлика само, че при единия Луната е в първия градус на Лъв, а при другия - в Дева, в съвпад с Юпитер и СЛВ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #239 -: Септември 20, 2009, 10:00:23 pm »
Тази карта е почти идентична на картата на един мой познат с тази разлика само, че при единия Луната е в първия градус на Лъв, а при другия - в Дева, в съвпад с Юпитер и СЛВ.

А твоят познат има ли някакъв вроден проблем, свързан със здравето?