Здравей Гост

Вродени аномалии

• 510 Отговора
  • 77753 Прегледи
*

Helo

Re:Вродени аномалии
« Отговор #340 -: Октомври 01, 2009, 12:29:33 am »
При Айзък Азимов Меркурий, в съвпад с десцендента и му управлява асцендента, е на 21 градуса в Стрелец, което означава Тиф - при лоши аспекти, а също проблем с кръвта. Прозерпина е в квадратура с Меркурий.

Юпитер в съвпад с Нептун в 4-ти дом. Юпитер е в квадратура с Луната в 12-ти. Юпитер в Лъв - опасност от инфаркт, инсулт, склонност към хипертонически кризи. Слаби сърдечни клапани и други сърдечни проблеми. Това съвпада с това, че са му сложили байпас.

Юпитер в Лъв дава и понижени защитни свойства на кръвта и способността да се бори с токсини.
« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 12:48:47 am от Helo »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #341 -: Октомври 01, 2009, 12:44:36 am »
Картата на американския актьор Рок Хъдсън - първата знаменитост в Америка, която официално е имала СПИН. Той умира от заболяване, свързано с тази болест, подобно на Фреди Меркюри.

Правят ми впечатлене най-вече следните констелации:
- Слънце в съвпад със Сатурн в Скорпион и  квадрат с Нептун
- Плутон в десети дом в опозиция към господаря на АС
- Уран в 6 дом

От гледна точка на медицинската астрология потенциално опасни могат да бъдат и плавните аспекти - както натални, така и по транзит, прогресия. Обикновено симптомите на заболяването се обаждат, т.е. стават видими и се усещат в тялото по време на някой по-тежък напрегнат аспект към хилегиалните места в хороскопа или към друга важна радикална точка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #342 -: Октомври 01, 2009, 01:29:01 am »
- Айзък Азимов е заразен от СПИН, докато в болницата му преливат кръв, по време на операция, свързана с байпас.

И картата го представя доста добре:

Интерсептиран Скорпион в 6 дом
Плутон опозиция Слънце
Ранена Венера (упр на 6 дом) в Скорпион

Значи лекарската грешка може да бъде представена така-Плутон упр на 6 дом в опозе на Слънце-при лечение на сърцето,се заразява заради грешка на лечителя (6 дом) или като цяло на другите (7 дом).А кога е била операцията?

Аз също свързвам Плутон със СПИН и особено ако има аспект на Плутон с Марс (агресия обърната навътре),може да се включи и Нептун с неговата способност да обърква (в случая клетките при автоимунните) и да премахва границите,защитата срещу вируси.

*

Helo

« Отговор #343 -: Октомври 01, 2009, 09:50:31 am »

А кога е била операцията?

През 1977 г. получава сърдечен удар. През декември 1983 година му правят тройна операция за байпас.

Умира на 6-ти април 1992 година, като брат му обявява като причина за смъртта проблем със сърцето и бъбреците. Десет години след смъртта му втората му жена пише в неговата автобиография, че усложненията при сърцето и бъбреците са били резултата от заразяването му с Хив при преливане на кръв по време на операцията.

*

Helo

« Отговор #344 -: Октомври 01, 2009, 10:11:15 am »
Немирх карта на още един, който е имал СПИН.

Артър Аш е бил шампион по тенис. На 31. 07. 1979 година получава сърдечен удар. На 22. 06. 1983 година му правят операция за слагане на байпас.

После пак се е почувствал зле и понеже се е страхувал, че може да получи удар през 09. 09. 1988 година му правят операция, за да го изследват и му откриват токсоплазмоза.

После му казват, че по време на сърдечната операция през 1983 година при преливането на кръв е бил заразен със СПИН.

Жена му и дъщеря му не са били заразени.

Това е официалната версия, а дали той е имал контакти с хора от своя пол и това да е причината за заразяването ще остане мистерия.

http://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Ashe#Personal_life

Картата му:

*

Helo

« Отговор #345 -: Октомври 01, 2009, 06:58:53 pm »
Прозерпина - это планета, замыкающая Солнечную систему. Ее функция
- алхимия и трансмутация, а это биохимические процессы в организме,  иммунная система.

Многие венерические болезни связаны не с Венерой, а с Прозерпиной.
Обитель Прозерпины - Дева, Венера в Деве в  падении.  Прозерпина карает падшую Венеру за грехи. Таков эзотерический смысл венерических заболева-
ний. Вместе с Плутоном и Нептуном Прозерпина формирует СПИД.

В последната карта на тенесиста - управител на 6-ти дом - Нептун, който е в квадратури към Сатурн и Меркурий.

Управителя на 6-ти дом Нептун е в квардарута с управителя на 4-ти дом - дома на края - Сатурн. Смъртоносно заболяване?

Управителката на асцендента и на 8-ми дом - Венера е в квадратура с Уран - инцидент или някаква лоша случайност, която може да повлияе на живота и да постави човека на ръба на смъртта.

Юпитер в съвпад с Плутон и двете в квадратури към Марс.

Прозерпина е в съвпад със СЛВ.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #346 -: Октомври 01, 2009, 07:39:08 pm »
Хело,хубаво си ги описала и този случай определено има класическите показатели за СПИН,за които вметнах и които са много често срещани:

Плутон в аспект с Марс (квадрат)
Нептун има отношение към здравето на родения (упр 6 дом) и отделно има напрегнат аспект
Нептун квадрат Сатурн е много труден за здравето аспект-в буквалния смисъл Нептун сваля защитните функции на Сатурн (спрямо нашественици)

После ще разгледам транзитите при него и при предния да видя горе долу каква е картинката  ;)

*

Helo

« Отговор #347 -: Октомври 02, 2009, 11:27:46 am »
Картата на Сирил Колард - френски автор, актьор, композитор. Бил е бисексуален и ХИВ-позитивен. Ще сложа картата му и в темата за обратните, за да обсъдим там бисексуалността му в картата, а тук заболяването. Умира на 35 години от заболяване, свързано със СПИН.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cyril_Collard

« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 11:40:11 am от Helo »

*

Helo

« Отговор #348 -: Октомври 02, 2009, 12:06:31 pm »
Управителката на асцендента - Луната е в 6-ти дом, в съвпад със Сатурн и квадратура с Плутон.

Първият и втори управители на 6-ти дом - Плутон и Марс са в квадратура.

Управител на 8-ми дом - Сатурн е в 6-ти в съвпад със Слънцето и Луната - може да има смъртоносно заболяване.

Нептун е в знака, управител на 6-ти дом и е в съвпад с Юпитер и СЛВ. В квадратура с Уран. Неочаквано заболяване?

Управител на 4-ти дом - дома на края е Меркурий и той е в съвпад с Прозерпина. Забелязах, че в повечето от картите на болните от СПИН има Прозерпина в лош аспект с Меркурий.
« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 12:11:16 pm от Helo »

*

Skarlet

« Отговор #349 -: Октомври 02, 2009, 02:13:48 pm »
Не са за подценяване и диспозиторите. Сатурн в Стрелец управлява и 7, и 8 домове, а неговият диспозитор е Юпитер и той е в 5 дом-любовта и сексуалните удоволствия. Негов диспозитор пък е Венера в 8 дом,която е и управител на 5 дом. Меркурий в Козирог пък е диспозитор на Сатурн и управлява дома на края-4 дом,а Сатурн- 8 дом. Венера във Водолей е в опозиция пък със собствения си диспозитор-Уран.

*

Nebesna

« Отговор #350 -: Октомври 02, 2009, 05:27:09 pm »

Първият и втори управители на 6-ти дом - Плутон и Марс са в квадратура.

Плутон и Марс са в съвместими знаци, така че квадратът е фиктивен и не се брои. Гледай знаците, Хело!

Венера е в 8-ми дом (домът на секса) и в квадрат с Нептун (инфекциозно заболяване, предавано по полов път).  Венера в 8-ми в опозиция на Уран (нестандартни полови контакти, които могат да бъдат предпоставка за инфекции, пренасяни, чрез телесните течности - Нептун в квадрат със съ-управителя на 8-ми дом - Уран.

*

nerealna

« Отговор #351 -: Октомври 04, 2009, 02:39:52 pm »
Плутон квадрат с марс - при жените дава аборт и опасност от изнасилване.

ЮЛВ в близост до асц- дава вроден физически недостатък, липса на нещо в тялото, също и мн нисък ръст, докато СЛВ там дава мн висок ръст /имам приятел с слв на асц и е мн висок. но има и уран там/

p.s.познавам момиче с юлв близо до асц - няма кучешки зъби, въобще не са й поникнали. според зъболекаря й бъдещите хора няма да имат такива зъби:)
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 04:44:16 pm от nerealna »

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #352 -: Октомври 05, 2009, 02:17:20 pm »
Аз имам ЮЛВ върху АСЦ, ама уж всичко си имам  ???
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #353 -: Октомври 05, 2009, 03:20:20 pm »
 ;D и аз така.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #354 -: Октомври 05, 2009, 09:41:34 pm »
И аз познавам човек със СЛВ на асцендента-всичко си му е наред, не е висок. Зависи и асцендента в кой знак е,а и управителя му дали е над хоризонта......
По отношение на изнасилванията,имам карта на млада жена,която е преживяла изнасилване. Управителят на 8 дом е в съвпад с управителя на 7 дом са в 5 дом-Марс и Нептун.

*

Helo

« Отговор #355 -: Октомври 17, 2009, 01:25:52 pm »
Скарлет, я пусни някоя карта на човек, който има или е имал заболяване, за да търсим коя е болестта.  ;D

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #356 -: Октомври 17, 2009, 03:33:44 pm »
Изчетох всички постове до тук и ме провокирахте да пусна карта на жена, със заболяване, което е придобито, не е видимо ( поне,не,все още).
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Helo

« Отговор #357 -: Октомври 17, 2009, 03:36:47 pm »
Изчетох всички постове до тук и ме провокирахте да пусна карта на жена, със заболяване, което е придобито, не е видимо ( поне,не,все още).

Преди да дам предположение да попитам дали тази жена е лежала в болница? Толкова много планети в 12-ти дом, като там е и Уран, който е в съвпад с всичките, включително и със Слънцето.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #358 -: Октомври 17, 2009, 03:37:10 pm »
кабала , това ми прилича на множествена склероза :(.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #359 -: Октомври 17, 2009, 03:47:28 pm »

Преди да дам предположение да попитам дали тази жена е лежала в болница? Толкова много планети в 12-ти дом, като там е и Уран, който е в съвпад с всичките, включително и със Слънцето.

Всички планети,участващи в анализа за здравето и болестите са в 12 дом,с изключение на Плутон-управител на асцендента. Управителят на 6 дом-Марс,упр. на 8 дом-Меркурий,упр. 12 дом-Венера,упр. на 4-Уран. И Слънцето-сърцето на хороскопа,и то в кюпа. Но тази карта иска сериозен анализ,а аз трябва да ставам да пека пилетата,че после ще ме изядат мен за вечеря.  :P