Здравей Гост

Голямата Любов!

• 320 Отговора
  • 44881 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:Голямата Любов!
« Отговор #240 -: Октомври 07, 2009, 11:23:51 am »
Ами ако на 50 години срещна най-голямата си любов и вече нямам мензис, кога да родя?  ;D
Извинете,но темата тук е за Голямата любов,не е за донорството!  :P

*

Helo

« Отговор #241 -: Октомври 07, 2009, 11:44:18 am »
Гладни кокошки просо сънуват!   :P ;D ;D

;D ;D ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #242 -: Октомври 07, 2009, 11:47:58 am »
Хело,кво ще кажеш ти за лИбовта,има ли я,няма ли я...?Я кажи,че ние се омазахме... ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #243 -: Октомври 07, 2009, 12:09:16 pm »
Ами ако на 50 години срещна най-голямата си любов и вече нямам мензис, кога да родя?  ;D
Извинете,но темата тук е за Голямата любов,не е за донорството!  :P

Беше в отговор на репликата, че човек трябва да се ожени/роди след като вече е срещнал голямата си любов.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #244 -: Октомври 07, 2009, 12:25:27 pm »
Най-добре е да се омъжиш и да родиш от голямата си любов.Това е щастието,според мен.Не зная защо,но малко залитаме в посоката,че несподелената любов е Голямата.При мен се е получавало точно обратното,аз съм си ги изживявала тези любови и според мен са били споделени.Колкото ми е било отредено съм си била с тези хора,не е задължително да се омъжа за тях и да родя.Просто тогава имах други приоритети.
Наистина темата е необятна и има да пишем ли,пишем и накрая пак няма да се разберем. :)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #245 -: Октомври 07, 2009, 12:50:36 pm »
В старата си работа имах няколко неомъжени колежки и те имаха странна според мен визия за любовта. Като цяло сякаш признаваха само любота от пръв поглед. Търсеха принца, дето като го срещнат, ще им омекнат краката, на него също  ;D и така докато смъртта ги раздели.
Не бих нарекла това любов, освен ако не е нещо кармично или отношения, създадени много отдавна. Всъщност това е според мен едно от условията за съществуване на голямата любов-давност на връзката, като това не изключва създаването на такава в настояща инкарнация.
Деми Мур и Дийпак Чопра имат една песен за любовта, в която се поставя следния въпрос "Обичаш ли себе си повече отколкото обичаш мен?". Разбирате за какво става въпрос, отношение към себе си, светоглед и други необходими неща.

Сега може и да ви разочаровам, но искам леко да сменя посоката на разговора. Както всички добре знаете, човешките взаимоотношения се променят непрекъснато, понеже ние, като участници в тях, се променяме. Всяка любов може да стане голяма (тук всеки да вложи предпочитания от него смисъл  :) ) стига да се стараем по двойки.

« Отговор #246 -: Октомври 07, 2009, 01:02:30 pm »
     Преди мнооого години си бях харесала ей този стих :
     Потънала в прах или неоткрита, загубена или овъглена в огъня,
     дори и разбита на милиарди малки парчета, разпръснати по земята като ранна роса,
     ще те търся навред и навсякъде, ще те намеря, ще те почистя, ще те накарам да заблестиш - чиста и кристална моя Любов !!!

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #247 -: Октомври 07, 2009, 01:03:04 pm »
Сатурн, явно ми дава по-трезв поглед,  за  любовта. Аз бях доста идеалистично настроена, и определено подвластна на чувствата. Преди смятах и аз, че като срещна" принца", той ще ме носи на ръце.Търсех необичайното , да има тръпка и нещо интригуващо.Спокойствието и рутината във връзката ме караше да се чувствам зле. Харесваше ми бързото развитие на нещата.Сега, надявам се малко по-мъдра да съм.....Бих казала, даже ,че нещо се е пречупило в мен.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #248 -: Октомври 07, 2009, 01:03:24 pm »

Сега може и да ви разочаровам, но искам леко да сменя посоката на разговора. Както всички добре знаете, човешките взаимоотношения се променят непрекъснато, понеже ние, като участници в тях, се променяме. Всяка любов може да стане голяма (тук всеки да вложи предпочитания от него смисъл  :) ) стига да се стараем по двойки.

Тук тези думи спокойно мога да ги опровергая.Няма как да се получи,да живееш с някого и след това изведнъж да се влюбиш в него,толкова силно,че да го наречеш Голямата си любов.Нещата се случват в обратен ред,първо се влюбваш в някого силно и след това вече става малко по-спокойно и по лежерно.Любовта преминава в друг вид и не е така изпепеляваща,а доста често и съвсем изчезва с течение на времето.Остават само добрите спомени и уважението.
Не схващам малко смисъла каква връзка има някой дали е женен или не относно мнението си за любовта.Ако говорим за давност,която явно според теб е определяща,имала съм връзка,която е траела осем години,за разлика от много бракове,които не са просъществували и една.Така,че имам право да я охарактеризирам.
Оставам с впечатлението,че отричате нещо,което не разбирате и не сте изживявали.Дано да не съм права.
« Последна редакция: Октомври 07, 2009, 01:13:11 pm от Мia21 »

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #249 -: Октомври 07, 2009, 01:14:46 pm »
Никой нищо не отрича, просто всеки говори от неговата си камбанария  :)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #250 -: Октомври 07, 2009, 01:41:55 pm »
Ясно,ама трябва да бъдем обективни.Вече го казах,говорим за Голямата любов.За този човек,който си срещнал в даден момент през живота си и си стигнал до извода,че толкова много го обичаш,че не можеш да живееш без него.Бил е всичко за теб.Не говоря за някого,с когото просто си имал връзка или си създал семейство,поради различни причини-защото ти е допаднал по някакъв начин,такъв е бил момента,забременяла си или просто си открила,че е подходящ за съпруг и баща на децата ти.Варианти има много.Това са коренно различни неща.За някои хора тези два образа може и да съвпадат,разбира се,което ще е страхотно.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #251 -: Октомври 07, 2009, 01:55:12 pm »
Имах предвид, че за да сме обективни, трябва да допуснем, че едни отношения могат да еволюират в различни посоки или поне да не си вкарваме в умовете някакви рамки.

Цитат на Mia21
Цитат
Нещата се случват в обратен ред,първо се влюбваш в някого силно и след това вече става малко по-спокойно и по лежерно.Любовта преминава в друг вид и не е така изпепеляваща,а доста често и съвсем изчезва с течение на времето.Остават само добрите спомени и уважението.
Това наистина е често срещан вариант, но има и други.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #252 -: Октомври 07, 2009, 05:56:43 pm »
Любовта има много пряви и много лица. Интересно е , че ние обикновенно наричаме Голяма любов тази , която има Плутониански оттенъци. Но А в повечето случай Плутон ни пристрастява към обекта на нашата любов. Това е точно този момент, когато започваме да се чувстваме зависими на 100 % от другия. Тук именно се получава изкривяването на енергията на любовта. И тъй като тя не може да тече нормално, започва да наранява или да се отдалечава.
Това е не е само мое мнение, но и споделен и личен опит.
« Последна редакция: Октомври 07, 2009, 06:03:09 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #253 -: Октомври 07, 2009, 06:02:46 pm »
щом говорим за голямата любов ,значи все още не сме готови да я срещнем.
аз също съм на мнение , че любовта идва на по късен етап.....влюбването и любовта са две различни неща! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #254 -: Октомври 07, 2009, 06:04:12 pm »
Разбира се че са различни неща.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #255 -: Октомври 07, 2009, 06:33:00 pm »
Девойки, голямата любов не идва и не си отива. Тя съществува винаги. Извън времето и пространството. Просто ние я осъзнаваме постепенно.
Иначе тя спада към вечните неща, които не са разположени в нашите три измерения.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #256 -: Октомври 07, 2009, 06:33:07 pm »
Любовта има много пряви и много лица. Интересно е , че ние обикновенно наричаме Голяма любов тази , която има Плутониански оттенъци.

Точно.
И тъй като се заформя нещо като спор нека не забравяме, че всеки изживява любовта по различен начин и всеки търси по своему.
Вероятно не са чак толкова индивидуални нещата, но все пак - едни ще намерят утеха в по-кротки отношения, други ще искат страст, драма, силна привлеченост.... Не можем да обобщаваме и да казваме ей това твоето не е любов, моето е и т.н.
Наистина всеки знае за себе си, както потребностите си, така и какво търси душата му.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

missKapriz

« Отговор #257 -: Октомври 07, 2009, 06:33:46 pm »
Цитат
Най-добре е да се омъжиш и да родиш от голямата си любов.Това е щастието,според мен.
Това е щастието в момента-не завинаги.Щото нещата се променят и принца може да се окаже обикновен шут.Слава Богу,това са ми странични наблюдения не толкова личен опит.И по-добре да родиш, както казва Кали преди 70,даже и да не е от Принца,защото за децата може спокойно да се каже ,че са Голяма любов :)

Цитат
Нещата се случват в обратен ред,първо се влюбваш в някого силно и след това вече става малко по-спокойно и по лежерно.Любовта преминава в друг вид и не е така изпепеляваща,а доста често и съвсем изчезва с течение на времето.Остават само добрите спомени и уважението.
Това наистина е често срещан вариант, но има и други.

Разбира се,че има и друго-нали говорим за голяма Любов,а не за голяма Страст-що пък изведнъж да не преоткриеш стар познат,който вместо да е чупил стойки в кръчмите е работил върху себе си и е станал наистина различен -примерно е учил и развил бизнес и от плахия младеж се е превърнал в стабилен и отговорен мъж!И тогава да се разгори страст.Даже мисля,че този вариант е по-добрия,по-осъзнатия и с по-големи шансове за дълготрайност и пълноценност.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #258 -: Октомври 07, 2009, 06:38:31 pm »
Колкото до несподелената .. тя не винаги е голямата, но понеже е изстрадана и се помни цял живот.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #259 -: Октомври 07, 2009, 06:41:03 pm »
Колкото до несподелената .. тя не винаги е голямата, но понеже е изстрадана и се помни цял живот.

точно казано!но ние винаги я смятаме за голямата любов. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците