Сега ще се опитам да преформулирам поста си от снощи, но вече чисто астрологично. За да имаме много силна свързаност между двама човека и изпълване на понятието Голяма любов. Аз го виждам така:
1. Да са на близки нива на проработка, осъзнатост на индивидите.
2. Емоционална близост, харесване, влюбване - аспекти на слънцата помежду им и аспекти с луните. Аспекти на светилата с нептун.
3. Физическо привличане - аспекти марс - венера; слънце - марс; марс, венера - плутон; марс, венера - уран;
4. Приятелска връзка, трайност, общи теми - аспекти на сатурн със светилата; с лични планети; на двата сатурна; сатурн - меркурий; сатурн - юпитер;
5. Способност да общуват, да разменят идеи и мисли - аспекти на двата меркурия; аспекти на меркурий с плутон, уран, марс; меркурий със слънце, луна; меркурий - юпитер;
6. Динамика на контакта, способност да си дават и да получават свобода, да си бъдат интересни дълго - аспекти на уран със светилата; уран - нептун; уран - сатурн; уран - меркурий;
7. Кармичност, усещане за "сродност", трансцендентност на връзката - контакти на лунните възли със светила, аспекти на сатурн, плутон - лични планети или осите на кръста.
8. Усещане за щастие, способност да се радват заедно - аспекти на юпитерите; юпитер - лични планети; венера - лични планети;
Не без значение са и двата натала, темите в тях, а и транзитите, на които са подложени. Семейна среда, психика, душевност.
Колкото повече елементи от горните присъстват, толкова повече връзката е дълбока, изгаряща, паметна. И болезнена. И тук ще вмъкна думите на Kaya "великата любов се определя от невъзможността си".
Всички се стремим към повече от горното, но колкото то е повече, толкова по-боли. Няма лесно в тоя живот.
Та снощните ми турбуленции са свързани с това, че няма как да има пълна хармония по всички точки. Оттам идват фрустрации, мъки и писане по форуми. А и човешкия фактор! Не претендирам никак за точност, нито изчерпалност. Поправяйте ме, моля.