Здравей Гост

Може ли човек да моделира съдбата си ?

• 96 Отговора
  • 16958 Прегледи
Re:Може ли човек да моделира съдбата си ?
« Отговор #60 -: Август 23, 2009, 11:59:01 am »
Това от съседната тема:

Не, писано ми е да скитам между двата свята и съм скитала, откак се помня.
Ама сега твърдо се закотвям в тоя, за да му се насладя на макс.  ;D

Аз така се чувствам, когао съм сънувала много впечатляващ сън. ТОй обикновено е лош. Някой път с дни имам чувството, че съм между два свята.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

veshti4ka

« Отговор #61 -: Август 23, 2009, 11:59:47 am »
Вещичка, я разкажи повече за тази техника? какво имаш предвид?
Живо ме интересува, понеже имам опозиция на Сатурн и Уран, а и двете планети управляват времето - Сатурн го забавя, а Уран го забързва.

уффффффф... ще се пробвам ама дано ме разбереш. и на мен ми беше трудно в началото да го схвана - ма мноо ми беше трудно  ;D ;D ;D ;D ;D

представи си че времето е един намачкан лист хартия - не на топка а просто на много гънки и като го сложиш на масата тоя лист хартия части от него се опират на плота на масата, а други части са нагоре щръкнали. та това е времето. принципно времето както ние го познаваме - не съществува във Вселената. с него не се мери там ами направо си играят с него там горе ;D  

таааа... сега си представи че днес например имаш ама мноо задачи за вършене и си казваш "мама му стара, що денят не е 100 часа, че да свърша всичко!"  те точно тук ти идва на помощ оня намачкания лист хартия - дет ти обясних по-горе. съсредоточваш се и вътре себе си ти просто ЗНАЕШ, че този лист хартия е днешния ти ден и просто започваш да подръпваш хартията с мисъл и гънките и започват да се разтягат  ;)  завършваш с мисълта "готово! супер! ще мога да свърша всичко, че и да си клатя краката!!!"

когато искаш пък да мине по-бързо времето - просто го намачкваш още повече листа хартия  ;)

просто и елементарно е. но трябва да имаш тренинга да си играеш със собственото съзнание и да можеш да контролираш поне част от съзнанието си.

може и да не е с хартия ами с ластик  ;D  имам приятелка, която си представя покривката на масата - намачкана или опъната  ;D ;D ;D  изборът е твой  :P

*

Nebesna

« Отговор #62 -: Август 23, 2009, 12:00:46 pm »
И на млади години ми хрумна, че ако успея бавно и мъчително да направя така, че нещата да почнат да стават бързо и леко, това си струва усилието да използвам и победя Сатурн.

;D Това изречение ми стопли душата. Много интересна идея. Не знам защо, но се сетих за молитвата на Овена - "Господи, научи ме на търпение. Ама да стане веднага, чуваш ли!"

Ха-ха! Сетих се за една притча.

Отишъл един мераклия при Гуруто и казал:

- Учителю аз искам да изуча твоето учение, колко време ще ми трябва?
- 5 години

- Ама аз искам да се науча бързо. Колко време ще ми трябва?
- 10 години

Извод: Който бърза, учи бавно! Струва ми се, че нетърпението ни кара да допускаме грешки и да преповтаряме уроците.

*

veshti4ka

« Отговор #63 -: Август 23, 2009, 12:02:30 pm »
И сега като астролози ми кажете, ако успея да накарам нещата да работят за мен, а аз да се нося като листо на вятъра и да бера плодове, това промяна на съдбата ли е или е заложено в натала?  ;)

ми според мен това е промяна на съдбата  ;)  нъл знаш че натала има хиляди проявления и ако един астролог е на ниско ниво - то той не би и му хрумнало да го тълкува тоя натал като нещо повече от собственото му ниво...

*

Uran

• 6041
« Отговор #64 -: Август 23, 2009, 12:03:31 pm »
И сега като астролози ми кажете, ако успея да накарам нещата да работят за мен, а аз да се нося като листо на вятъра и да бера плодове, това промяна на съдбата ли е или е заложено в натала?  ;)
НЕ Е заложено в натала! (така мисля)
И при двете ми раждания имаше и циганки, които си родиха децата в същия момент +- 1 минута, с моите деца. Нали не мислите, че същите + и - събития ще им се случат в житейски план, както и че ще имат една и съща съдба?!

*

Nebesna

« Отговор #65 -: Август 23, 2009, 12:19:44 pm »
Значи, всичко зависи от това кой път ще избереш.

КРАТКИЯТ ПЪТ Е НАЙ-ТРУДНИЯ.
Да се втурнеш с главата напред, да си строшиш главата, да изживееш катарзис, да предизвикаш СКОК В РАЗВИТИЕТО. Тогава можеш да научиш неща, които други не биха успели да научат и за цял живот, ако си кретат бавно.

ДЪЛГИЯТ ПЪТ Е НАЙ-ЛЕСНИЯ
Това означава да чакаш удобния момент, без напрежение, без катаклизми, обаче няма гаранция, че този момент ще настъпи в този живот.

Това малко влиза в противоречие с притчата, цитирана от мен по-горе. Въпрос на гледна точка.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #66 -: Август 23, 2009, 12:19:53 pm »
Човек може да моделира съдбата си,но донякъде.За някои неща може сам да решава къде,кога,как и какво да направи,но той не е изолирана система и зависи от заобикалящите го себеподобни,и външните обстоятелства.Без тях-сам,той не е способен да промени съдбата си.
Друг момент са и шансовете в живота,които ни се дават,от там горе-да попаднеш в точното време,на точното място,да срещнеш точните хора.Както казва един автор-цялата Вселена да ти съдейства в даден момент.Това няма как да го нагласиш,да го предизвикаш да се случи,по начина и пълнотата,която на теб ти харесва и ти е нужна.

*

Nebesna

« Отговор #67 -: Август 23, 2009, 12:30:38 pm »
Човек може да моделира съдбата си,но донякъде.За някои неща може сам да решава къде,кога,как и какво да направи,но той не е изолирана система и зависи от заобикалящите го себеподобни,и външните обстоятелства.Без тях-сам,той не е способен да промени съдбата си.
Друг момент са и шансовете в живота,които ни се дават,от там горе-да попаднеш в точното време,на точното място,да срещнеш точните хора.Както казва един автор-цялата Вселена да ти съдейства в даден момент.Това няма как да го нагласиш,да го предизвикаш да се случи,по начина и пълнотата,която на теб ти харесва и ти е нужна.

Абе, всичко си е до това, в каква степен средата, в която си поставен при раждането е насърчаваща или забавяща развитието. Аз много пъти съм казвала и подкрепям Лунното момиче за това, че си има родова карма. Тази родова карма силно я усещам по посока рода на майка си (родови дразги за имоти поколения наред кой на кого дал повече).  Е, аз скъсах с родовата карма тази година, когато СЛВ ми транзитира през светилата във Водолей (светилата управляват 8-ми дом) ....Трябваше да се откажа от едно наследство (по настоване на майка ми) и в полза на брат ми, и да сложа край на родовата карма в това отношение. Сестра ми направи същото....На мен ми подейства освобождаващо.

Лошото е, че майка ми постъпи нечестно. Тя си е мислела да продаде апартамента на брат ми и е щяла да го направи и без нашето съгласие, но скри това от нас, а аз случайно научих от адвоката и. тя искаше да се освободи от отговорност, представяйки нещата така, все едно сме се споразумели. Освен това ни притисна с основанието, че е болна от рак и ние бяхме толкова шокирани от болестта, че нямахме време да се окопитим и да размислим, че тя всъщност ни изманипулира. Но нищо. Както казва стринка ми, а тя е умна жена: "Тя не прави добро на брат ви. Защото, ако тя сега не постъпи справедливо, има си там горе висша страведливост и тя не зависи нито от мен, нито от теб. Господ едно дава, друго взема!"
« Последна редакция: Август 23, 2009, 12:40:21 pm от Небесна »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #68 -: Август 23, 2009, 12:31:31 pm »
Също както в елективната астрология, ако трябва да
избереш подходящата елективна карта - избираш от това,
което е дадено в рамките примерно на 3-4 седмици
( не можеш да преместиш тежките планети )  :P
Естествени минерали и амулети

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #69 -: Август 23, 2009, 01:40:45 pm »
Девойки, мен специално не ме разбрахте. Аз не искам нещата да стават бързо, искам да стават лесно.
бълзо-бавно
трудно-лесно
са в тотално различни нива на противоположности. Когато искаш да ти върви в живота като в рая, това изобщо не значи да ти стават работите бързо, що така бъркате матряла.  :P

*

Mia21

• 2502
« Отговор #70 -: Август 23, 2009, 01:42:11 pm »
Който бърза, учи бавно! Струва ми се, че нетърпението ни кара да допускаме грешки и да преповтаряме уроците.

На същото мнение съм за нетърпението.Много често разсъждавам за себе си и съм стигнала до извода,че на моменти не трябва да съм толкова експанзивна,бързореагираща,нетърпелива.В някои случаи дори нямам време да обмисля докрай дадена ситуация и директно действам,като се осланям единствено и само на интуицията си.За части от секундата нареждам някакъв пъзел,кога,къде,какво би се получило от това мое действие и отсичам.По този начин,поемам доста голям риск.Проявявам смелост до безразсъдство.Не зная какво ме е спасявало досега,тотално да не се сгромолясам в дадена ситуация.Не мога да кажа,че винаги пречи,доста често е и печеливш ход,но според мен по-големият процент от хората,които са преуспели в живота си са от противоположния тип-търпеливите.

*

kaily

• 5145
« Отговор #71 -: Август 23, 2009, 01:42:25 pm »
Както казва един автор-цялата Вселена да ти съдейства в даден момент.Това няма как да го нагласиш,да го предизвикаш да се случи,по начина и пълнотата,която на теб ти харесва и ти е нужна.
....има... :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #72 -: Август 23, 2009, 01:46:08 pm »
Също както в елективната астрология, ....
( не можеш да преместиш тежките планети )  :P
Но можеш да ги неутрализираш.

Цитат
Небесна
Искаме всичко тук и сега. На изток не е така.

Идеята за ТУК И СЕГА е точно от изтока. И точно западът вечно мисли за бъдещето, а изтокът знае, че има само тук и сега и всичко останало е илюзия.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #73 -: Август 23, 2009, 01:52:26 pm »
Аз ви оставям да моделирате, да неутрализирате,
да изкристализирате.....и ако някой се е родил с 2 топки
в крайна сметка дано му порасне трета   ;D
Естествени минерали и амулети

*

Mia21

• 2502
« Отговор #74 -: Август 23, 2009, 01:52:41 pm »
Както казва един автор-цялата Вселена да ти съдейства в даден момент.Това няма как да го нагласиш,да го предизвикаш да се случи,по начина и пълнотата,която на теб ти харесва и ти е нужна.
....има... :)

Кажи,Кайли!Какво само подклаждаш любопитството ни... :)

*

Nebesna

« Отговор #75 -: Август 23, 2009, 02:10:50 pm »
Всеки си има потенциал, който е детерминиран в този живот. Не може да се пренебрегне този факт. Потенциалът на всеки е различен. Ако аз нямам дарба за изучаване на чужди езици, например, това ще ме спъва цял живот. Имах един съученик, който имаше нюх за математиката и слабостта му беше да се занимава с електроника. Завърши инженерство и спечели зелена карта, замина за Америка. Години наред работи в един завод за електроника на поточната линия, заедно с панпайците, понеже беше инвалид по отношение изучаването на чужди езици. (лични ограничения) Не можа да научи английски и това е. Повече от 10 години е в Америка и не можа да научи езика. Момчето казва: "Ако бях станал шофьор, (за което не се иска език), само за една година, щях да спечеля толкова пари, колкото съм спечелил досега, но аз обичам електрониката". (личен избор)

*

kaily

• 5145
« Отговор #76 -: Август 23, 2009, 02:21:38 pm »
Като го правиш с неправене.
Друг начин няма.
А какво е неправене - цял дял от окултизма  ;D
Учи се много тежко и трудно, щото е невъзможно да се научи, трябва просто да се налучка.

« Отговор #77 -: Август 23, 2009, 02:38:37 pm »

никога не забравяйте, че с днешните мисли вие си създавате утрешния ден - вие и само вие, а не онзи отгоре когото обвинявате постоянно!!!

съгласна съм само от части - относно бъдещата карма- да ,
но не и миналата, родовата, груповата и т. н. -не всичко зависи от нас  ;)

" ИМА САМО ДНЕШНИЯТ ДЕН!!!" - това вече отрича цялата астрология  
Не винаги можеш да промениш съдбата понякога тя те променя толкова че като се окопитиш се чудиш ти ли си или е другия отсреща.Живота е хубав наистина но с кармата си всеки го живее различно и от  там му  се определя съзнанието.

*

Helo

« Отговор #78 -: Август 23, 2009, 07:48:54 pm »

давам примери за да няма неразбрали, че все някой ми е разбрал думите накриво  :P
Меркурий - ми прочетете нещо!
Венера - ами купете си зелено лятно потниче например и се чувствайте красиви!
Марс - пробягяйте поне 1км или се разходете!
Луната - пуснете си любимия романтичен филм и си поревете на него  ;)
Юпитер - хапнете си хуууубавоооооо  ;D
Сатурн - научете нещо наизуст! или пък си блъснете главата в стената няколко пъти  ;)
Уран - направете нещо дето не ви стиска да го направите, па било то и да си пуснете гърлягата от терасата  ;)
Плутон - обърнете се навътре в себе си - медитирайте!

Много хубаво. Ама не си написала с Нептун какво да правим.  ;)

А със Слънцето?  ;D

*

Helo

« Отговор #79 -: Август 23, 2009, 08:03:36 pm »

Кое е глупавото, бе Хело?
Историята познава случаи, в които една единствена личност, посредством философията си, може да промени съдбите на цели народи. Вземи Хитлер, Буда, Христос!

Нито един от тези не е променил САМ каквото и да е. Най-смешно ми става като чета как Хитлер е единственият виновен за Световната война. Ако беше сам, щеше да е просто един луд, на когото никой не обръща внимание. Той е официалното лице, което се показва на народите. Големие играчи са останали в сянка. Пък и всичко е СЪДБА. Бог е решил да има войни и затова е имало.
Хитлер е имал оргомен магнетизъм! Притежавал е дарбата да омайва и тотално да променя възгледите на хората само с присъстието си, като конкретните му думи, които е изрекъл са без значение. Има писано доста по този въпрос от хора, които не са го подкрепяли, но са били буквално запленени от него, когато са присъствали на речите му. Сега ме мързи да пиша за тези истории.
Това, че притежава такъв магнетизъм е доказателство, че Господ му го е дал, за да предизвика нова война.  ;)

А Христос абсолютно нищо не е направил - поне не и по отношение на промяна на историята. Май в миналото е имало някакъв такъв духовен учител, чиито думи са останали записани в историята. И дотам приключва неговото дело. И вярвам, че в тези думи се крие доста езотерична истина. Но всичко останало около живота му, както и самото християнство е просто лъжа и манипулация на държавни ръководители в съюз с разни подобни на жреци манипулатори, които са решили да наложат именно тази религия, за да обединят народа, който управляват, за да не си вярва всеки в магията на Природата, на Майката-Земя, на Слънцето, на всичко, което ни заобикаля.