Здравей Гост

Казуси

• 209 Отговора
  • 33913 Прегледи
*

honi

• *
  • 96
Казуси
« -: Август 23, 2009, 11:49:18 pm »
Като гледам, това е интересно на доста хора тук, така че защо да няма една тема специално за казуси. За здравни проблеми е ясно, че ще се пише в другата тема, но тук предлагам да се дава дата на събитие и да се търси какво е то. Освен това предлагам първо окончателно да е приключило обсъждането на едно събитие, преди да се дава следващо.
Аз по-късно мога да предложа едно, но сега нямам пълните данни.
Отрежеш ли крилете на жената, тя ще полети на метла!

*

Revati

• *
  • 310
Re:Казуси
« Отговор #1 -: Август 25, 2009, 01:30:32 pm »
Какво имаш предвид, мунданни или лични казуси?
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

« Отговор #2 -: Август 25, 2009, 05:34:38 pm »
Това, което е добре да се разглежда в тази тема, за да има практическа полза да си упражняваме знанията, да се постне карта на човек с данните му и да се зададе въпрос. Без да се дават допълнително жокери, но въпросът да е зададен достатъчно коректно.

Например:
  • Какво се е случило на Т.Т. на еди коя си дата
или
  • отворен тип въпроси - дават се няколко варианта на отговори - макс 4-5 и се казва да се познае събитието измежду тях.

Въпросите все пак да бъдат достатъчно значими събития.

Добре е да се даде крайна дата за приключване на упражнението по картата, например 3-4 дни.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #3 -: Август 25, 2009, 05:53:14 pm »
Ето казус. Жена, родена на 25.05.1947 г. в гр. София в 9,00 сутр. Събитието е на 30.12.1978 г. Каквото е нужно като допълнителна информация...ще кажа. Ура за мен, научих как се качват карти!  ;D ;D ;D
« Последна редакция: Август 25, 2009, 06:03:23 pm от Radyan »

« Отговор #4 -: Август 25, 2009, 09:06:47 pm »
Аз мисля, че се касае за раждане с операция  ::)

дирекционно МС в квадрат с управитела на 5-ти Плутон
дир. Марс /2-ри управител на 5-ти/ съвпад на нат. Слънце
дир. Слънце секстил на нат. Марс

прогр Луна съвпад на Нептун и съвпад на IC
прогр Лунат съсктил на нат. Луна /упр. на 12-ти/

Соларно АС в натален 5-ти
Соларно МС в съвпад с IC

Транзитен Уран съвпад на врръх на 5-ти натален дом
Транзитен Юпитер съвпад на нат. Луна /майчински инстинкти/, Плутон /упрв. на 5-ти/ и Сатурн /втори упр. на 8-ми - операцията/

--------------------------

Другото, което предполагам извън това, което написах.....нали в гория постспоменах "значими събития". За кое събитие ще се сетим най-бързо и знаем най-точно - естествено, идването ни на този свят.   ;D.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #5 -: Август 26, 2009, 12:46:02 am »
Браво, Аурора. И добре обосновано. Но няма операция. Раждането си е нормално.

« Отговор #6 -: Август 26, 2009, 06:40:38 pm »
На 23.05.2006 е направена корекция на част от тялото на този мъж.Коя част ;)

Тестиси, полов орган.... ::)

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #7 -: Август 26, 2009, 09:15:40 pm »

...ама ей тоя съвпад прогресивна Луна - Нептун ми е твърде мистериозен ...Нептуна управлява 9 дом  :-\. По-скоро изглежда като цезарово сечение. Урана на куспидата на пети и той дава идея за раждане с операция, но пък си е управител на 8 дом т.е раждане.

Прогресивен асцендент пък е в квадрат с натален Юпитер, който се намира в 5 дом и управлява 6. Някаква промяна свързана с личността чрез сферата на пети дом отразяваща се на тази от 6 - работа.

Има съвпад на транзитна Лилит с Луна. Значи Лилит се явява фактор при раждането.

Съвсем права си, защото жената, до този момент е работила много сериозна и отговорна работа. След раждането никога повече не е работила по специалността си. До 10-ина години след това изобщо не е работила, а после е работила неща извън образованието си.
А относно Лилит. Това дете е много чакано и много изстрадано, докато се получи забременяването. Може би затова да има влияние на Лилит?

*

missKapriz

« Отговор #8 -: Август 27, 2009, 08:37:47 am »
Цитат
Тестиси, полов орган....

;DЕееех,не е това ;D ;D :P

« Последна редакция: Август 27, 2009, 08:42:01 am от missKapriz »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #9 -: Август 27, 2009, 10:09:12 am »

На 23.05.2006 е направена корекция на част от тялото на този мъж.Коя част ;)

От бегъл поглед-мисля,че е на пръстите на ръцете или на краката,може и нещо в областта на корема, в краен случай на носа  ::)

*

missKapriz

« Отговор #10 -: Август 27, 2009, 10:27:00 am »
Беше му направина лазарна корекция на ретината на двете очи-коригиране на зрението.Но честно казано не откривах никакви аспекти,които да го потвърждават,явно наистина не се "вижда" в картата.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #11 -: Август 27, 2009, 10:43:26 am »
Абе вижда се корекцията,но трябваше по-сериозно да се гледа.Зрението е по Меркурий,тук той е и упр на АСЦ-Юпитер му прави много точна опозиция,а Хирон квадрат. Хирон е свързан и с лечението/кризата.Късоглед ли е бил?Юпитер се свързва с далечното виждане  8)

Тамън щях да кажа,че 6 и 8 дом не са активирани,но са- Уран прави опозиция към Плутон,упр на 8 и 6 дом. А просто засегнатият упр на АСЦ показва коя част от тялото-само че по сигнификатор на органа на принципно равнище,не по знака (телец).Мисля и че опозицията на Плутон с АСЦ е все още в сила (тя ме наведе за ръцете по Близнаците,защото и Плутон е упр на 6 дом.

*

missKapriz

« Отговор #12 -: Август 27, 2009, 12:12:37 pm »
Коригираха му късогледството-3 на едното,и 4,5 диоптъра на другото.Обаче аспектите са мн скрити,Синухе-мнооого заобиколни,поне за моите знания.Ще опитам да вникна повече в това,което си написал

*

Skarlet

« Отговор #13 -: Август 27, 2009, 12:31:31 pm »
Абе вижда се корекцията,но трябваше по-сериозно да се гледа.Зрението е по Меркурий

Аз напоследък нямам много време за писане,но ми се иска да допълня Синухе. Знака Телец се свързва с ретината на окото. Освен това,като цяло и Водолеят има управление върху очите,а Луната е във Водолей,в квадрат със Слънцето в натал.По транзити Уран е в съвпад с нат. Сатурн/упр. на 8 дом/. Както каза и Синухе,управителите на 6 дом-Плутон и на 8 дом-Сатурн са в опозиция и в самия натал.А и Плутон е в съвпад с диспозитора на Луната-Уран.Така че,транзитите просто са си свършили работата в точния момент.
 Бягам,че ме чака куп работа. Целувки и успех в задачките!  ;)    :)

*

missKapriz

« Отговор #14 -: Август 27, 2009, 02:01:45 pm »
Цитат
че,транзитите просто са си свършили работата в точния момент.

Тогава нищо не разбирах от астрология,но явно съм избрала точното време,тъй като всичко беше много успешно :)Човекът вижда като орел! ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #15 -: Август 27, 2009, 05:20:15 pm »
А колко време се възстановява?Аз все още се чудя дали да си направя такава корекция с лазер  :-\ и то не заради нещо друго, а защото има и безоперативни техники за възстановяване на зрението,които съм пробвал и работят,но искат постоянство за траен ефект.

Да,аз лично за зрение освен Меркурий взимам освен Близнаци,Овен и Водолей (моят Меркурий и 6 дом са във Водолей  и съм с късогледство,но сам съм си го развил и сам ще си го оправя  ;D),а за очите се гледат и също светилата,ако не е нарушение в зрението,а физическа аномалия.Но за ретината не знаех,че се управлява от Телец- Скарлет това от къде го научи,да не е от проекцията на всички знаци върху лицето или от някъде другаде?Питам да знам просто  :)

*

Skarlet

« Отговор #16 -: Август 27, 2009, 05:44:03 pm »
Но за ретината не знаех,че се управлява от Телец- Скарлет това от къде го научи,да не е от проекцията на всички знаци върху лицето или от някъде другаде?Питам да знам просто  :)
Научих го от "Медицинската астрология" на Л.Назарова. Има и други източници. Но нейната е много добра.А и при разглеждането на здравни въпроси в някои хороскопи добивам много опит,което е много ценно.
Очните роговици и лещи са под управлението на Уран и Водолей; предните камери,склерите,ретини и зрителния нерв са под знака на Телец и Венера;ирисите и стъкловидното тяло на очите са под знака на Овен и Марс. Самата функция на окото се свързва със Слънцето,Луната,Меркурий и Уран.Светлоусещането към Слънцето и Луната,цветоусещането към Уран и двигателните функции-към Меркурий.

*

missKapriz

« Отговор #17 -: Август 27, 2009, 08:41:04 pm »
Цитат
А колко време се възстановява?Аз все още се чудя дали да си направя такава корекция с лазер

Няколко часа стоя на тъмно с едни капаци на дупки на очите.На следващия ден той кара от Варна до Бургас-имаше 90 % зрение.След месец беше 100.Ако искаш повече подробности пиши на лични или на скайп

*

Helo

« Отговор #18 -: Август 27, 2009, 09:01:07 pm »
Научих го от "Медицинската астрология" на Л.Назарова. Има и други източници. Но нейната е много добра.

И Алена има книга "Медицинска астрология" и струва само 5 лева. Знам, че тази астроложка ви е любимка.  ;)  ;D

http://www.book.store.bg/c/p-p/m-730/id-26974/medicinska-astrologia-svetlana-tilkova-alena.html

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Септември 13, 2009, 10:36:12 pm »
Искате ли малко да си поразмърдате мозъчетата? Ето един казус.

Какво се е случило с този мъж на тази дата?

« Последна редакция: Септември 14, 2009, 05:26:04 pm от Небесна »