Здравей Гост

Хороскоп и професии

• 109 Отговора
  • 19243 Прегледи
*

Helo

Re:Хороскоп и професии
« Отговор #20 -: Август 28, 2009, 02:36:13 pm »
Абе и аз не знам МС да се брои за връх на Тау-квадратура, ама реших така по-нагледно и образно да представя нещата. Аз имам образно мислене.  ;) Щото ще е по-сложно да обяснявам Плутон и Меркурий в квардартура към МС и в опозиция помежду си.

Ако броим това за тау-квадратура с връх МЦ с Плутон и Мерк към него, ми се струва като свръх големи амбиции за кариера .    

Хмммм Може! Особено като се има предвид, че МС е в Лъв.  ;)

Но според мен изказване като "свръхголеми амбиции за кариера" не трябва да съществува.  ;D Иначе човек сам си поставя ограничения, ако не вярва, че може да постигне нещо.  

Питането ми беше дали това се счита непременно за неблагоприятен аспект или все пак може човек да се надява на успешна кариера, във връзка с Плутон и Меркурий.

Мисля, че в случая определено може да става въпрос за Плутонова професия.
« Последна редакция: Август 28, 2009, 02:42:51 pm от Helo »

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #21 -: Август 28, 2009, 02:44:14 pm »
Абе и аз не знам МС да се брои за връх на Тау-квадратура, ама реших така по-нагледно и образно да представя нещата. Аз имам образно мислене.  ;) Щото ще е по-сложно да обяснявам Плутон и Меркурий в квардартура към МС и в опозиция помежду си.

Ако броим това за тау-квадратура с връх МЦ с Плутон и Мерк към него, ми се струва като свръх големи амбиции за кариера .    

Хмммм Може! Особено като се има предвид, че МС е в Лъв.  ;)

Но според мен изказване като "свърголеми амбиции за кариера" не трябва да съществува.  ;D Иначе човек сам си поставя ограничения, ако не вярва, че може да постигне нещо. 

Питането ми беше дали това се счита непременно за неблагоприятен аспект или все пак може човек да се надява на успешна кариера, във връзка с Плутон и Меркурий.

Мисля, че в случая определено може да става въпрос за Плутонова професия.

Далеч не мисля, че е неблагоприятен. За мен такъв интересен аспект е фактор, че човекът рано или късно ще успее на всяка цена без оглед на средствата. 
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Helo

« Отговор #22 -: Август 28, 2009, 02:53:16 pm »

Далеч не мисля, че е неблагоприятен. За мен такъв интересен аспект е фактор, че човекът рано или късно ще успее на всяка цена без оглед на средствата.  

Дано!  ;D Но това "без оглед на средствата" хич не може да се смята за мен в лош смисъл.  >:(

Торони, ти нали имаше силно влияние на Уран за професията и затова си пилот?  ;D  ;)

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #23 -: Август 28, 2009, 02:55:30 pm »
 ;D ;D ;D  ;D ;D ;D
Абе чак пилот не съм (още нямаме жени пилоти в гражданската авиация), но с радост бих се гмурнала в такова нещо!!!   

*

Helo

« Отговор #24 -: Август 28, 2009, 03:03:03 pm »
;D ;D ;D  ;D ;D ;D
Абе чак пилот не съм (още нямаме жени пилоти в гражданската авиация), но с радост бих се гмурнала в такова нещо!!!  

На теб къде ти беше Уран? Май ти беше неаспектиран или имаше аспект към МС?

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #25 -: Август 28, 2009, 03:05:49 pm »
;D ;D ;D  ;D ;D ;D

На теб къде ти беше Уран? Май ти беше неаспектиран или имаше аспект към МС?

Уран в 5-ти дом във Везни в  точен тригон към МЦ във Водолвй и точен тригон към Асц., който е в съвпад със Сатурн. Абсолютна класика в авиацията. ;D

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Август 28, 2009, 07:02:07 pm »
Когато управителите на 2,3,6 и 10 дом са в 12 дом, а човекът НЕ се занимава с нищо от темите на 12 дом, като как може да се тълкува?
Асла, ти нали имаше стелиум в 12 дом ? Заниманията ти и работата свързани ли са с него или някакъв вид изолация?

Асла, например е работила с чужбина. Една от темите на 12-ти дом е емиграцията или работа зад граница. А сега се е изолирала, милата. Преживява критично дните около рождения си ден, който е на 5-ти септември.
« Последна редакция: Август 29, 2009, 12:43:20 am от Небесна »

*

Helo

« Отговор #27 -: Август 29, 2009, 12:06:36 am »
Искате ли да ви дам една карта на един човек с изключително интересна професия, който е сравнително известен, поне сред някои кръгове от хора? Вие трябва да се опитате да познаете каква му е професията. Накрая ще ви кажа дали сте познали. Той е починал.

Ще ми бъде много интересно да прочета интерпретациите ви.  :)

Много е интересна Тау-квардартурата с връх съвпад на Слънце, Меркурий и Юпитер към Нептун и Уран.  ;)

Ето картата. Гадайте!  :)

« Последна редакция: Август 29, 2009, 12:16:31 am от Helo »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #28 -: Август 29, 2009, 04:40:12 pm »
 с голям успех може да е фамилен терапевт:) каквата и професиа да има е в сферат а на обслужването на хора ( често спомагаща дейност- терапевти, съветници,  духовни лица, ), занимавал се е с преподаване (лекции)  може да се окаже,че е и гуру ( също би отивало на разположенията),  възможно е част от живота си да е прекарал в чужбина ; околната среда и излседваният  също не са му непонятни, но има изявена артистична дарба :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Helo

« Отговор #29 -: Август 29, 2009, 04:50:05 pm »
с голям успех може да е фамилен терапевт:) каквата и професиа да има е в сферат а на обслужването на хора ( често спомагаща дейност- терапевти, съветници,  духовни лица, ), занимавал се е с преподаване (лекции)  може да се окаже,че е и гуру ( също би отивало на разположенията),  възможно е част от живота си да е прекарал в чужбина ; околната среда и излседваният  също не са му непонятни, но има изявена артистична дарба :P

Ти си определено на прав път!  ;D Със сигурност е прекарал живота си в преподаване на лекции и то не само пред студенти.

Гуру - да!!! Но не от тези, които са приети официално за гуру, като разни индийци, будисти и други подобни. Той е бял човек и със своите прозрения, книги и лекции определено може да се каже, че е като гуру за много хора.

Той не е фамилен терапевт и не лекува хората, но с прозренията си може да е излекувал заблудите на много хора, така да се каже.  ;)

Да, със сигурност е прекарвал известно време в чужбина и е бил на най-различни места по света.

Околната среда и изследванията опредленео не са му непонятни, както ти се изразяваш.  :P

За артистичната дарба не съм сигурна, но е възможно и да я има, имайки предвид областта на заниманията му. Но самият той не се занимава точно с артистични дейности, ама вързка с художественото има.

Между другото, споменавай и кои аспекти те карат да мислиш така. Кое те кара да мислиш, че може да бъде гуру?
:)

Ако имате още предположения кажете. После ще ви кажа кой е той и точно с какво се е занимавал. :)

На младини се е занимавал известно време и с нещо, което няма нищо общо с академичното. Можете ли да откриете какво е то?
« Последна редакция: Август 29, 2009, 04:57:16 pm от Helo »

*

Skarlet

« Отговор #30 -: Август 29, 2009, 04:57:23 pm »
Да,човекът е бил голям авторитет в професионалната си среда-Луна упр. на МЦ в Лъв в 10 дом.Явно е известен и успял,защото Слънцето е в съвпад с Юпитер. И да,явно работата му е била свързана с хората.Както се казва "Очи в очи"-Марс е диспозитор на стелиума му в 6 дом и е в 7. СЛВ е в 12 дом,натоварен 6 дом.Аз залагам на психотерапевт и работа с хипноза може би,заради опозицията на Уран и Нептун/упр. на 6 дом/.Може да е имало и групова практика.Съгласна съм с Кая,че е бил преподавател на студенти-упр. на 6 д.-в 9 и упр. на 9 д.- в 6 дом.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #31 -: Август 29, 2009, 04:58:04 pm »
Луна в Лъв в 10-дом показва публична личност
Нептун в 9-дом подкрепям казаното от Кая
за преподавателска дейност и юпитер в 6-дом,
възможно е в областта на религиите, теология
или нещо подобно.
Естествени минерали и амулети

*

Skarlet

« Отговор #32 -: Август 29, 2009, 05:05:17 pm »
Гуру - да!!! Но не от тези, които са приети официално за гуру, като разни индийци, будисти и други подобни. Той е бял човек и със своите прозрения, книги и лекции определено може да се каже, че е като гуру за много хора.

Ами Нептун в 9 дом е признак за религиозни прозрения и занимания.Той е управител все пак и на 6 дом.С Риби на върха на 6 дом той се е занимавал паралелно с два вида дейности,една от която е била нещо като хоби.Иначе казано-по вътрешни потребности и убеждения. И явно има качества за водач с този акцент на Овен. И е обикалял с работата си доста страни.Но може би/след като даде жокерчето/ свързаността с духовните търсения е била като хоби. Професията според мен е друга.

*

Helo

« Отговор #33 -: Август 29, 2009, 05:10:58 pm »
Да,човекът е бил голям авторитет в професионалната си среда-Луна упр. на МЦ в Лъв в 10 дом.Явно е известен и успял,защото Слънцето е в съвпад с Юпитер. И да,явно работата му е била свързана с хората.Както се казва "Очи в очи"-Марс е диспозитор на стелиума му в 6 дом и е в 7. СЛВ е в 12 дом,натоварен 6 дом.

Да, в своята област е голям авторитет и е получил признание. Джордж Лукас, авторът на "Междузвездни войни" му е приятел и се е консултирал с него въвв връзка с филма си. Но тази информация за Джордж Лукас едва ли ще ви помогне. Познавал се е с разни гурута, психолози.

Макар да е известен и всепризнат в своята област, много хора не са го чували.

Работа очи в очи - да! Писах, че цял живот е преподавал и то не само пред студенти.

Цитат
Аз залагам на психотерапевт и работа с хипноза може би,заради опозицията на Уран и Нептун/упр. на 6 дом/.

Неговата работа определено е съчетана с психологията. Но не е нито психолог, нито хипнотизатор. По какъв начин работата му е съчетана с психологията, ще ви кажа, когато ви кажа с какво всъщност се е занимавал.

:)

Ами Нептун в 9 дом е признак за религиозни прозрения и занимания.Той е управител все пак и на 6 дом.С Риби на върха на 6 дом той се е занимавал паралелно с два вида дейности,една от която е била нещо като хоби.Иначе казано-по вътрешни потребности и убеждения. И явно има качества за водач с този акцент на Овен. И е обикалял с работата си доста страни.Но може би/след като даде жокерчето/ свързаността с духовните търсения е била като хоби. Професията според мен е друга.

Може да се каже, че неговото хоби е станало негова професия. Духовни търсения и връзка с психологията има. Да, обикалял е доста страни и пътешествията му са били свързани по някакъв начин с професията му и то не само във връзка с преподаването.

Две паралелни дейности - да! Но съчетани в едно. Едната дейност е преподавателската.

*

Skarlet

« Отговор #34 -: Август 29, 2009, 05:11:05 pm »
Ох,сега като видях този Сатурн на трон във Водолей в 4 дом-управляващ 4 дом, споредно с Луната в Лъв в 10 -управител на 10 дом,този човек е с богато и власт имащо потекло. Хело,да не е някой син на цар  ;D или друг голям държавник.

*

Helo

« Отговор #35 -: Август 29, 2009, 05:17:01 pm »
Ох,сега като видях този Сатурн на трон във Водолей в 4 дом-управляващ 4 дом, споредно с Луната в Лъв в 10 -управител на 10 дом,този човек е с богато и власт имащо потекло. Хело,да не е някой син на цар  ;D или друг голям държавник.

Не е нито държавник, нито от царско потекло. Но мисля, че е бил от заможно семейство. Не знам дали семейството му е имало власт.

*

Helo

« Отговор #36 -: Август 29, 2009, 05:18:33 pm »
Или както писа Кая работа свързана с преподаване на някакви идеи ала Нептун свързани с идеите на Плутон. Марса в Овен е в ъглов дом - явяващ се втори управител на втори дом ...т.е печели пари от служба към обществото.

Да!

Според вас има ли данни за занимания със спорт?  ;)

*

Skarlet

« Отговор #37 -: Август 29, 2009, 05:21:33 pm »
С този Плутон в 8 дом в Близнаци явно се е интересувал от окултните въпроси. Уран в Стрелец е диспозитор на Юпитер-а в 6 дом.Да не би да е бил и астролог?

*

Skarlet

« Отговор #38 -: Август 29, 2009, 05:24:17 pm »
Според вас има ли данни за занимания със спорт?  ;)
Има-Марс в Овен е много динамичен. Само не ми казвай,че е бил спортист.  :P

*

Helo

« Отговор #39 -: Август 29, 2009, 05:30:32 pm »
С този Плутон в 8 дом в Близнаци явно се е интересувал от окултните въпроси. Уран в Стрелец е диспозитор на Юпитер-а в 6 дом.Да не би да е бил и астролог?

Нямам данни да се е занимавал с астрология. Което не означава, че не се е занимавал.

Да, със сигурност окултните въпроси са пряко свързани с неговата работа. Той им дава логично обяснение. Но все пак нещата не се въртят само около тези въпроси.

Неговото семейство е било заможно и на младини те пътуват заедно на един кораб, където той се среща с Кришнамурти - популярен писател, който пише и говори по разни духовни и философски въпроси. Говори си с Кришнамурти и тази среща го кара да промени някои от възгледите си и да се насочи в определена посока. Престава да бъде практикуващ католик и това е особено важно в случая.

Владее санскрит и е чел в оригинал разни текстове от този език.
Освен английския говори още френски, немски, латински.