Това е от статията:Хуя е 10-ата планета в Слънчевата система
Десетата планета в Слънчевата система, открита от венецуелски астрономи през март 2000 г., вчера официално бе кръстена от тях Хуя - в чест на венецуелския бог на дъжда, съобщи Ройтерс. Досега планетата се водеше под номер 2000 ЕВ173. Кръстниците й решиха, че богът им е достоен да съседства със свои побратими като Юпитер, Марс, Венера.
Температурата на Хуя е минус 180 градуса по Целзий. Живот там няма. Диаметърът й е около 750 км. Трябват й 256 г., за да обиколи Слънцето.
Първоначално планетата получила името Juya (j на испански се чете като "х"), но за да няма объркване с англоезичното й произнасяне, откривателите й решили да я изписват Huya.
А това е от мъжо ми (бай Хуя

) - каза, че това отдавна са го открили, май от 2004г, но се чудели това планета ли е или астероид. Странно била, защото е малка, а пък вървяла по няква траектория, орбита или каквото там му се казва (аз съм жена все пак, не разбирам от такива работи

за Хуя

, ще ме побъркате ей)
И тъпото е, че нямам повече време да се ровя, а ми се иска да видя къде ми е на мен в хороскопа тая Хуя.