Здравей Гост

КРАЯТ

• 74 Отговора
  • 10840 Прегледи
*

Nebesna

КРАЯТ
« -: Септември 03, 2009, 11:40:38 pm »
Четвърти дом е дом на края - край на един цикъл в живота, край на нещата, край на самия живот. Нека всеки сподели какъв знак управлява куспидата на неговия 4-ти дом, какви планети има тук, какви са аспектите на господаря на дома. Нека да направим интерпретация на това каква ще бъде последната фаза от живота на всеки от нас.

Интересно е да споделим своите наблюдения и за транзити на тежки планети през дома.

Нека и аз да споделя за моя предполагаем край.
Ето какво казват Дж. Макевърс и М. Мар за родените с Овен на върха на 4-ти дом:
"В по-късните си години ще изпитвате склонност да командвате и позицията на Марс ще покаже, дали го правите конструктивно или не. Ако не култивирате в себе си интереси извън семейството, вие може да използвате цялата си енергия в дома и да станете твърде взискателен към хората, които обичате. Рядко ще прекарате една скучна или самотна старост."

Моят Марс е в 10-ти, така че енергията е вложена в кариера, а дома се ползва като отдушник, след тежките битки. В къщи съм "вакла" овчица, понеже Марс е във Везни - "Мир да има!"

Марс е в квадрат с Юпитер (господарят на Асцендента), последният е на куспидата на 8-ми. Човек сам може да попадне в ситуация, рискована за здравето и да предизвика своя край.

*

Mia21

• 2502
Re:КРАЯТ
« Отговор #1 -: Септември 03, 2009, 11:46:06 pm »
При мен е:
К4 в Дева,Меркурий/ретро/ съвпад със Слънце и Венера в 11-ти-сигурно сред приятели и любими хора
Меркурий и Слънце квадрат с Луна/упр. на Ас/в 9 дом/-това не зная какво означава
Слънце и Меркурий в тригон с ретро Плутон в 4-ти.
Венера в сескиквадрат с Плутон

Трудно ми е да ги тълкувам...

*

Helo

« Отговор #2 -: Септември 03, 2009, 11:56:13 pm »
Моят 4-ти е във Водолей. Уран е във 2-ри в Стрелец в тригон към МС.

Значи или ще е нещо необичайно или ще работя вкъщи и на стари години. Или ще работя нещо необичайно вкъщи.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Септември 04, 2009, 12:11:29 am »
Моят 4-ти е във Водолей. Уран е във 2-ри в Стрелец в тригон към МС.

Значи или ще е нещо необичайно или ще работя вкъщи и на стари години. Или ще работя нещо необичайно вкъщи.  ;D

А може да препечелваш от отдаване под наем на недвижимо имщество на стари години - господарят на 4-ти във 2-ри дом.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4 -: Септември 04, 2009, 12:22:11 am »
Така ИЦ Стрелец-представям си се да живея някъде надалеч,в достатъчно голяма къща сред дивото-природата  :)

С Венера и Нептун в 4ти дом-в предполагаемата крайна фаза на живота ми или в по-късна възраст (щото и аз като Вещичка не смятам да се сугестирам,че смъртта е необходимост) ще се занимавам много с изкуство.Ще имам много любов-земна и неземна,много комфорт,
мисля че с Нептун ще се изолирам от светският живот,ще си гледам само и единствено духовното ми състояние на мир с вселената, ще се оставя изцяло на потока да ме води и за ВСИЧКО ще се доверя на него (ма аз и сега съм така).Ще съм близо до голям воден басейн(и това го има сега).С Нептун физическият край може и да не е точно обикновена смърт,а просто да разтворя съзнанието си в безкрая...и да взема да не се върна.Разбира се тъй като Нептун е и мечта-в 4ти дом мечтата ми е да се слея изцяло с Божественото тъй като аз го възприемам за моят истински дом и Източник (4 дом) .

Тъй -Юпитер владетеля на 4ти дом ми е във Везни.С Венера в 4ти,Юпитер във Везни и квадрат между двата,мисля се подчертава ролята на връзките в този период,както и са възможни някои излишества и ексцесии или много силни чувства.Шъ видим  ;D Тъй като Юпитер е във 2 дом-ще жъна плодовете на изобилието (нали и е в съвпад със Сатурн-косичката  :P ) в тази сфера.

Юпитер съвпада със стационарен Сатурн-от сега и смятам да не старея,всъщност не старея-да се поправя ,ще овладявам безсмъртието!  8)

Юпитер тригон Луна/Меркурий/Марс/ЮЛВ ще ми поддържат положението.Плюс това Юпитер е в положителен аспект с упр на 1 дом (Меркурий) и 8 дом (Марс)-така че ще се самообновявам до безкрайност.

А може да препечелваш от отдаване под наем на недвижимо имщество на стари години - господарят на 4-ти във 2-ри дом.

Значи и аз така .

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #5 -: Септември 04, 2009, 12:41:17 am »
Интересно е да споделим своите наблюдения и за транзити на тежки планети през дома.

Интересното е,че точно от когато (някъде около 18тата година) Плутон ми е навлязъл в 4 дом-почнах здраво да се интересувам от безсмъртието.И съм правил разни работи още тогава (програми върху клетките).Каквото ще правя още да правя,че след 2014 ми излиза от там  ;D В смисъл трябва да овладея процеса докато ми е актуален сега.

Иначе опасност за живота съм имал на транзитен Сатурн в 8 дом в комбинация с прогр Слънце върху Марс в 6 дом (упр 8 дом) и в квадрат с Хирон (9 дом) и прогр АСЦ квадрат Нептун в 4ти дом;дирекция Сатурн/Юпитер  квадрат Слънце,Хирон опозиция Уран,Марс квадрат Уран, Венера квадрат Плутон,Плутон квадрат Възли.Прогресивната Луна е била в Козирог-между квадрата и с натален Плутон и съвпада с наталното Слънце.

Опасността (8 дом-упр от Марс)беше свързана със здравословното ми състояние (Марс е на К6) и заболяването беше Марсово-внезапна треска.Случи се извън града,на село (9 дом-това е квадрата с Хирон,също и дирекцията на Хирон към Уран която попада в 9/3 дом и Уран е упр на К6 ).Дирекцията Марс квадрат Уран е много силна,защото е от 6 дом и така наталният Марс в 6ти се среща със своят управител.Сатурн застрашава живота (Слънцето) чрез квадрата.И преди съм говорил за този случай,но го пускам тук с аспектите за да е показателен  ;)

*

veshti4ka

« Отговор #6 -: Септември 04, 2009, 07:47:43 am »
я да се прехвърля и аз тука  :P

хмхмхххх....
К4 в близнаци, Мерк съвпад с Юпи на Ас = евентуален край по собствена вина или удължен /разширен/ край
Мерк и Юпи тригон към Уран /упр. на Ас/ в 8 дом = край по собствена вина или безсмъртие /трансформация/
Мерк и Юпи тригон към Сатурн в 4 дом - стационарен = безвремие на края
Сатурн тригон към Уран = безсмъртие

мииииииииииииии аз нема да мръ   ;D  ще ставам безсмъртна   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

missKapriz

« Отговор #7 -: Септември 04, 2009, 08:11:56 am »
4 дом ми е в Козирог
Сатурн в 7,Телец
Сатурн квадрат и половина с Плутон-май ще се трансформирам/умирам бавно и дълго в ръцете на партньора >:(Ужас!Искам бързо да е :-X
Освен това Сатурн е квинтил с Марс и bQ с Уран-не знам как да ги тълкувам,ама не са на хубаво и те май ;D

*

Helo

« Отговор #8 -: Септември 04, 2009, 09:37:24 am »

мииииииииииииии аз нема да мръ   ;D  ще ставам безсмъртна   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Тъй като и аз отдавна съм решила да съм безсмъртна, кво ше кажете ние тримата - аз, Вещичка и Синухе да си уговорим среща точно след 150 години в 12 часа на обед на фонтана в центъра на Рим - Вечният град!  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #9 -: Септември 04, 2009, 09:58:35 am »
Хело, бе след 2012 година географията на света ще е тотално променена  ;D  къв Рим та е подгащил па сега  ;D ;D ;D  а и в крайна сметка тогава телепатията и телепортацията ще са нещо нормално и не виждам къв е проблема да се моткаме навсякъде  :P

*

Helo

« Отговор #10 -: Септември 04, 2009, 10:36:05 am »
Хело, бе след 2012 година географията на света ще е тотално променена  ;D  къв Рим та е подгащил па сега  ;D ;D ;D  а и в крайна сметка тогава телепатията и телепортацията ще са нещо нормално и не виждам къв е проблема да се моткаме навсякъде  :P

Изобщо не вярвам, че през 2012 година или след 150 години ще има телепатия за всички и телепортацията ще съществува тук, на нашата планета. Това за 2012 година са пълни глупости. Но това не е темата за 2012 година.

Трябваше и аз да се възползвам като някои писатели и да напиша книга с "нови теории" и някакви "нови факти"  ;D за тази дата и да спечеля малко пари. Ама първо да упражнявам английския, че от книги, които се продават само в България не се печели. Нищо, при следващата дата за края на света вече наистина ще се възползвам.  :P Някой да знае коя е следващата дата, на която е обявено, че ще  настъпи края на света? Да започвам да правя проучвания още от сега за новата дата, че да знам какви сензационни неща да пиша. Но ще пиша с псевдоним, който повече няма да използвам, че като дойде датата, а нищо не стане ще ми падне авторитета.

;D ;D ;D

« Последна редакция: Септември 04, 2009, 10:50:35 am от Helo »

*

veshti4ka

« Отговор #11 -: Септември 04, 2009, 04:55:06 pm »
браво на теб  :P обичаш самозаблужденията а  ;D  ВЕРВАЙ ЧАДО, с вера надалеч са стига  ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #12 -: Септември 04, 2009, 04:57:51 pm »
браво на теб  :P обичаш самозаблужденията а  ;D  ВЕРВАЙ ЧАДО, с вера надалеч са стига  ;D ;D ;D

Според мен ти много обичаш да залиташ по разни заблуди, като например това за 2012 година. Моят Нептун няма никакви негативни аспекти. А твоят?

*

veshti4ka

« Отговор #13 -: Септември 04, 2009, 05:12:23 pm »

Според мен ти много обичаш да залиташ по разни заблуди, като например това за 2012 година. Моят Нептун няма никакви негативни аспекти. А твоят?

Хело, тук не говорим за Нептуня. и няма значение какви аспекти прави моя Нептун - моето съзнание е нептунианско, а не заблудена овца. никога не забравяй факта, че човек роден под знака на рибите цял живот си отработва Нептуна  ;)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #14 -: Септември 04, 2009, 06:33:56 pm »
4 дом риби. Юпитер във втори, козирог, Нептун в 12, скорпион.
Вътре в 4-и Луна, управлява 9-и дом.

Спокойни, богати и щастливи старини в чужбина?  ;D
Ако оцелея тук до няколко месеца де.  :-X

*

Uran

• 6041
« Отговор #15 -: Септември 04, 2009, 07:54:55 pm »
На К4 ми е везни, а Венера в 9 дом-овен като Марс е 4дом, но скорпион.
В чужбина ли ще дочакам края на дните си?! ;)

*

Helo

« Отговор #16 -: Септември 04, 2009, 07:57:16 pm »

Ами, на принципа на свободните интерпретации, може да се занимаваш с творчество за удоволствие на стари години, а може и да преподаваш в университет.  ;D Кое предпочиташ?  ;)

Или да издаваш книги.

*

Uran

• 6041
« Отговор #17 -: Септември 04, 2009, 07:59:21 pm »

Ами, на принципа на свободните интерпретации, може да се занимаваш с творчество за удоволствие на стари години, а може и да преподаваш в университет.  ;D Кое предпочиташ?  ;)
Преди доста години пропуснах  възможността за подобен край...ама ..кой знае :)

*

Helo

« Отговор #18 -: Септември 04, 2009, 08:02:01 pm »

Преди доста години пропуснах  възможността за подобен край...ама ..кой знае :)

9-ти дом е дома на издателстката дейсност. Може да публикуваш книги. Дали по Венерините въпроси или по Скорпионските? Ти към кое имаш повече афинитет?

« Отговор #19 -: Септември 04, 2009, 08:09:15 pm »
IC съвпад Слънце Стрелец, ЮЛВ Стрелец и Мерка Козирог/ упр. на Асц и МС/
упр. на 4 дом - R Юпитер Телец 9

Слънцето ми квадратирано от Марс/упр8/, Уран и Плутон -кеф ми да си починем у нас,
кеф ми да си починем на работата,по собст вина ще да е, той Юпитера вече ме сейфна веднъж у дома щех да се спомина, ма ми викат къде си се разбързала , я марш да покопаш още неколко реда, да засееш и пожънеш, пък после ша видим докъде си го докарала с амортизацията, уморените коне ги убиват нали,ма аз съм си избрала като Гюро Михайлов на поста да си погина, изненадващо и скропостижно...

а тран.Уран връз Слънцето ме ожени
транз.Нептун връз Слънцето ко ми направи - не помня , всичко беше кат мъгла, ново обкръжение, ново училище,от къща отидохме да живеем в апартамент
транз.Плутон връз Слънцето набързо ми отне завинаги трима най-близки хора
« Последна редакция: Септември 05, 2009, 07:39:55 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...