Здравей Гост

КРАЯТ

• 74 Отговора
  • 10824 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:КРАЯТ
« Отговор #60 -: Септември 09, 2009, 12:48:15 pm »
Духовният човек не знам в днешно време може ли да се познае по делата.
Мутрите са материални, корумпираните са материални, алчните са материални. И те се познават по делата.
Духовното е невидимо за очите, то е като фон, който никой не забелязва.
Като се свечерява и колите палят фаровете си, колко пъти сте се втренчвали в запалените движещи се фарове и колко пъти - в спускането на мрака, което играе като фон на тия фарове?
Аз съм го правила няколко пъти  и е покъртително. Фонът, който всичко осъществява и който е невидим за всички.
Или в средата на оживен площад колко пъти сте съзерцавали неподвижното пространство на площада, вместо човешкия мравуняк?

Духовните се разпознават с вътрешното сетиво на други духовни. Отстрани може да изглеждат даже като неудачници.

Не мисля,че има нормален човек,който би определил духовните хора като неудачници.Всеки си има някакво призвание.При всички положения смятам,че духовните хора могат да се разпознаят единствено и само по делата им и по начина,по който се държат със себеподобните си.За мен духовен човек е този,който е добър,смирен,съпричастен,а не някой който ми обяснява,че видиш ли след 2012 година,той щял да отиде в по-добро измерение,а другите не,че аз или ти може да сме свършили доста по-добри дела,да сме допринесли с нещо далеч по-стойностно от него,но да не парадираме...
Духовният човек за мен е добрият човек.Материалният също може да бъде духовен,ако не лъже,не краде,не изнудва и се отнася човешки с другите хора.Защо да не е духовен?!

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #61 -: Септември 09, 2009, 12:58:43 pm »
Не съм казала, че материалният човек не може да бъде духовен.
Интересно що взимаш на нож това разделение.
То и без това болшинството разделения са относителни - от единия край на спектъра до другия има твърде много разновидности.
Ошо е духовен. Косьо Самоковеца е материален.
А между тях лежим ние. Още херметиците са го измислили.
ПРИНЦИП НА ПОЛЯРНОСТТА-Всичко е двойнствено, всичко има полюси.Всичко има своя антипод (противоположност), противоположностите са идентични по природа, но различни по степен. Крайностите се докосват. Всички истини не са нещо друго освен полуистини. Всички парадокси могат да бъдат примирени.
Топло и студено, високо и ниско, тежко и леко и т.н.-всичко това са полюси, крайности, между които има милиони позиции и разликата между крайностите е само в степента. Изкуството на полярността е част от алхимията на разума.

И още

Полярност

Всичко е двойнствено: всичко има своите полюси, своята противоположност; подобното и неподобното е едно и също; противоположностите са идентични по природа, но се различават по степен; крайностите се сливат; всички истини са полуистини и парадоксите могат да се сближат

Двойките противоположности съществуват на всички планове. Няма такова явление като Абсолютна любов и Абсолютна ненавист. Това са просто термини, приложими към едно и също явление. Започвайки от която и да е произволна точка на стълбицата, ние забелязваме повече любов и по-малко ненавист, катерейки се нагоре по нея и по-малко любов и повече ненавист, слизайки надолу.
Повече и по-малко говорят само за различно местоположение на стълбата на честотите на вибрации.
Явленията, принадлежащи към различни класове, не могат да се превръщат едно в друго, но в един клас могат да се преобразуват, променяйки своята полярност. Така например тежките неща не можем да превърнем в червени или любовта - в Изток.
Но любовта можем да обърнем в омраза, леките неща в тежки, лилавите-в червени, запада-в изток, топлите-в студени...Превръщането винаги става с предмети и явления от един тип, но с различни градации. Изменението не се заключава в промяната на природата на един предмет в природа на съвършенно различен предмет. А просто в изменение на нивото на един и същи предмет.
Ненавист и любов са различни нива на едно и също явление, както и страхът и мъжеството. Но е невъзможно страхът да превърнеш в любов, нито пък ненавистта в мъжество.
Тенденцията на природата е насочена към доминиране на активността на положителния полюс.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #62 -: Септември 09, 2009, 01:34:31 pm »
Не съм казала, че материалният човек не може да бъде духовен.
Интересно що взимаш на нож това разделение.

Вземам го на моменти "на нож",защото в мен се прокрадва едно усещане,когато чета дадени мнения,че видиш ли некой си там бил по-духовен,по-знаещ,по-умен от другите.Някакви сравнения,изтъквания...За мен,самият факт,че парадира с подобни качества някой,директно го изпраща в другата графа,без право на обжалване.Може да е знаещ,но не и духовен човек! :)
Дори не мога да ти опиша,колко отблъскващо ми действат такива изказвания.За това... :-[

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #63 -: Септември 09, 2009, 01:35:32 pm »
Ще го болдна вместо теб,че е много подходящ примера  :)

Превръщането винаги става с предмети и явления от един тип, но с различни градации. Изменението не се заключава в промяната на природата на един предмет в природа на съвършенно различен предмет. А просто в изменение на нивото на един и същи предмет.

*

veshti4ka

« Отговор #64 -: Септември 09, 2009, 01:44:15 pm »
Вземам го на моменти "на нож",защото в мен се прокрадва едно усещане,когато чета дадени мнения,че видиш ли некой си там бил по-духовен,по-знаещ,по-умен от другите.Някакви сравнения,изтъквания...За мен,самият факт,че парадира с подобни качества някой,директно го изпраща в другата графа,без право на обжалване.Може да е знаещ,но не и духовен човек! :)
Дори не мога да ти опиша,колко отблъскващо ми действат такива изказвания.За това... :-[

от този цитат разбирам само едно - прекалено силно его, което се чувства застрашено.

Мия, никой не иска да нарани нечии чувства. някои хора просто обичат да обясняват повече от други, но това не е свързано нито със парад на знания или на нива - това е просто начин за комуникация. не е нужен негативизъм по отношение на нечии знания. аз пък се радвам, че тука има прекрасни астролози и ако запитам нещо могат да ми отговорят. друг е въпросът, че много рядко се интересувам от собствените си транзити.

когато един човек попадне в такъв форум, в който има различни хора, със различни знания и различни интереси според мен би трябвало да е щастлив, че може да споделя и пита и така да се учи. аз поне съм щастлива от факта, че мога да се уча от тук  :)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #65 -: Септември 09, 2009, 01:49:54 pm »
Ще ме извиняваш,Вещичке,ама твоята работа стана малко "гузен-негонен бяга"!
Аз нямам нищо против никой и демонстрацията на знания,но стига те да не са за сметка на чужд гръб!Не ме карай да се върна и да изкарам поне 10 поста,в които се прави точно това-изпъкване за сметка на останалите.Кой и защо,къде си щял да отиде,а другите-не!Ама сега нямам време,защото ще излизам...Така,че после ако искаш можем да продължим...

Само да добавя,че моето его по никакъв начин не се чувства застрашено.Аз уважавам всички мнения и никого не съм упрекнала или обидила заради това,че разсъждава по-различен начин от мен.
« Последна редакция: Септември 09, 2009, 01:56:33 pm от Мia21 »

*

veshti4ka

« Отговор #66 -: Септември 09, 2009, 01:58:11 pm »
Ще ме извиняваш,Вещичке,ама твоята работа стана малко "гузен-негонен бяга"!
Аз нямам нищо против никой и демонстрацията на знания,но стига те да не са за сметка на чужд гръб!Не ме карай да се върна и да изкарам поне 10 поста,в които се прави точно това-изпъкване за сметка на останалите.Кой и защо,къде си щял да отиде,а другите-не!Ама сега нямам време,защото ще излизам...Така,че после ако искаш можем да продължим...

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  хахааааааааааааааааа ти ме уби направо  ;D ;D ;D ;D ;D  недей си мисли, че някой от тук би ме накарал да се чувствам гузно - можеш да бъдеш много далеч от тази мисъл  ;) 

и никъде в постовете си не съм казала нещо, което не е писано с тонове из нета или книгите. ти пък що си мислиш, че аз трябва да бъда при оцелелите. да, смятам да ставам безсмъртна наистина, но в случая си правя сметката без кръчмаря /ако мога така да се изразя/  ;D ;D ;D ;D ;D   във всички постове визирам трансформацията на духа на човечеството като цяло. и да - колкото и да не ти харесва ще има много малко оцелели на тази планета  :P  само, че ти моето момиче въобще не отчиташ факта, че на мен хич не ми пука от кои ще бъда  :P  ;D ;D ;D   

п.с. въобще нямам намерение да продължавам да водя безмислени спорове. това е против природата ми и не смятам да си губя времето напразно  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #67 -: Септември 09, 2009, 04:59:50 pm »
ми то и аз силно се надявам да отида в един по-добър свят, че даже и още сега, щото ние, по-духовните и по-умните, требе да изпреварим останалите.  ;D
Е как ни е мъгляво и нищо не ни се прави и нямаме желания и висим в безтегловността тука неколко човека - направо сме си заминали да ви топлим леглата там.  :P

*

kaily

• 5145
« Отговор #68 -: Септември 09, 2009, 09:43:09 pm »
А НЕ!
Стига с тия млади бе, писна ми в българската политика да пробутват юпитата, че сега и тук!  >:( То още малко и ще речете, че само кой владее по два западни езика ще мине в царството божие!
 >:(
Вижън, в зета примерно редовно дават една планета с двата символа или директен и стационарен едновременно. В периода на смяна на посоката се получава.

*

Nebesna

« Отговор #69 -: Септември 09, 2009, 09:49:54 pm »
Много се извинявам, но темата не е за края на света през 2012г., а за IV дом от наталната карта и неговото тълкуване.

*

kaily

• 5145
« Отговор #70 -: Септември 09, 2009, 10:06:10 pm »
Ми че то едно и също, Небесна.  ;D
Всички сме достатъчно млади, че да умрем от естествена смърт дотогава пу пу пу
Значи на всеки 2012 ще му се случи онова, което му е дадено по четвърти дом.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #71 -: Септември 09, 2009, 10:30:15 pm »
Значи на всеки 2012 ще му се случи онова, което му е дадено по четвърти дом.

Много интересна мисъл  :) А и 4 дом не представя ли и просто планетата Земя като дом на всички ни? Тогава е логично да гледаме какво имаме в 4 дом при процеси засягащи цялата Земя  ;)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #72 -: Септември 09, 2009, 11:04:35 pm »
С моя Плутон в 4-ти,който прави биквинтил с ЮЛВ в съвпад с Юпитер нито 2012,нито 2013 година ме плашат!Опитността си я нося по рождение... ;) :)
Не зная на кой аспект се дължи,но такива фаталистични прогнози,при които някой друг ми определя,без да съм го питала,кога ще умра и кога ще оживея,и въобще какво ще се случи с мен в общото,винаги ме подлудяват.Преди време си спомням,че пак се изприщих,когато съфорумец беше споделил за някакъв негов апокалиптичен сън,който се отнасял за всички.Да се смея ли,да плача ли и за моята реакция,не знам...;D

*

Nebesna

« Отговор #73 -: Септември 09, 2009, 11:06:43 pm »
Ами тогава давайте да я подкараме на мунданна астрология.
Аз съм чела, че когато Юпитер влезе в 4-ти дом от мунданната карта на някоя държава - царят ще си стои в двореца, няма да води битки и ще има богат урожай.
Вие сте на ход.

*

kaily

• 5145
« Отговор #74 -: Септември 09, 2009, 11:14:10 pm »
Амин дай боже, само в него ми е надеждата - Юпито да ми влезне в четвърти дом.  ::)