Здравей Гост

Новолуние и пълнолуние при дирекции и прогресии

• 35 Отговора
  • 10190 Прегледи
*

Инти

• 2068
Ще съм Ви много благодарна, ако всеки сподели наученото или има в готов вид информация, за това как действа съвпада/ опозиция  на Слънце/ Луна и Луна/ Слънце при дирекции и прогресии.

*

Инти

• 2068
Re:Новолуние и пълнолуние при дирекции и прогресии
« Отговор #1 -: Септември 04, 2009, 02:07:55 pm »
Тя и моята прогресивна Луна е транзитирала в трети дом когато завърших висшето си образование 2004, обаче по интересното , е че съм имала Юпитер съвпад Слънце.

Първия ми опит да си взема държавния изпит беше неуспешен, хванаха ме да преписвам, ама да ме извиняват за един месец да си подготвиш темите и да ги научиш , след като си имал седем изпита от сесията си е направо чудо.

Но на втория вече имах цяло лято на разположение, и като му падна едно четене, една концентрация ( дирекционна Луна в съвпад с Атина Палада - интелекта/мъдростта) и късмет по Юпитер, като ми казаха оценката си помислих че се шегуват, ама Юпитер си е казал тежката дума, и сега на хартийката пише 6, ама голяма работа, никой не го интересува това вече. Един път на едно интервю ме питаха какво е това ВТУ  ( Великотърновски университет ), те щото са много в БГ държавните университети и някои не ги знаят.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2 -: Септември 04, 2009, 03:16:40 pm »
Прогресивното Новолуние е много важно-то е част от един голям прогресивно лунен цикъл,на циклично развитие и промяна на енергията която използва душата и чрез знаците и домовете се указва каква точно енергия и в коя област се изразява на едно основно ниво през зададения период.От многото карти които съм гледал с прогресивно Новолуние -винаги е имало някаква съществена промяна в събитийният живот на индивида,особено показателен е дома,където се случва Новолунието-там се вкарва много силен вътрешен импулс и мотивация за полагане на основи,често се избира нов път на развитие,който бързо се заформя навън-защото самият човек е устремен към това и точно в този период не търпи намеса,колебания и неясното-точно тогава съзнанието много добре разбира какво иска и как да го получи.Последствията от всички избори през периода на прогр Новолуние могат да се разгръщат години за напред,дори в момента да не сме наясно с тях...

Така сега няма да изкарвам конкретни карти ,но съм забелязал че при жените,особено на средна възраст когато преживяват прогресивно Новолуние,много често те самите желаят раздяла или развод с партньор и доста често това се случва точно в месеца когато аспекта е точен! Особено ако Новолунието попада в 4,5 и 7 дом.Или просто се освобождават по някакъв начин,стават по-самостоятелни (примерно семеен бизнес се разделя на няколко),избират път който изцяло се съобразява с личните нужди и желания-чуждите в момента не се толерират.Иначе за всички най-важното е усещането за нова посока в живота,за разкриване на някои нови пътища.При самотни личности,това може да е период на среща със сродна душа (съвпад на Слънце/Луна),на започване на нова удовлетворяваща връзка.Много е важно да се видят всички аспекти към прогресивното Новолуние когато е точно(прогресивни,транзитни и особено дали Новолунието активира натала с точни аспекти-там е същината) -те често показват как ще се развият събитията и също така обогатяват с информация естеството на бъдещите задачи!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Септември 04, 2009, 04:39:28 pm »
СТРАХОТНА ТЕМА! :-*
браво инти!ще споделя по-късно ,че отивам на пазар! :-* :-* :-*

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #4 -: Септември 04, 2009, 07:20:25 pm »
  През месец октомври ми предстои съвпад на пр.луна с натално Слънце,това също е с ефект новолуние.Усещам че трябва да направя кардинална промяна в живота си и първата стъпка е,че през октомври ще си сменя работата,освен това се опитвам да се запиша да уча,съвпада е в трети натален дом,прогр.МС и връх на 6 дом правят тригон с новолунието ми.Честно казано  не се чувствам готова за промяна,но вътрешно нещо ме кара да я направя.
Само да спомена,че от сегашната ми работа нямам оплаквания, всичко е ок и всички около мен ми се чудят на акъла,но решението е взето -за добро или лошо.

« Отговор #5 -: Септември 04, 2009, 07:29:48 pm »
Да, чела съм, че съвпада на прогресивната Луна с нат. Слънце имало ефект на новолуние, но при мен не беше така. Милата година в трети нат. дом се състоя среща между прогресивна Луна, натален Уран и нат. Слънце. Слънце управлява първи, Уран 7-ми натален. Ефектът - щях да полудея! Баща ми се разболя, отново сагата с болниците и докторите и за капак с колата щях да се затрия в една канавка. Не знам как се измъкнах жива от там. Нямаше нищо основополагащо. Транзитния Юпитер правеше квадрат към Слънцето и Урана.

Същинското прогресивно новолуние ще ми се случи през 2011 в 4-ти дом, в Стрелец, в сесктил с натален Юпитер. Ей сега ще се изтъркулят годините и ще ви разкажа.  ;D

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #6 -: Септември 04, 2009, 08:08:54 pm »
И Аз имах съвпад на прогресивна Луна с натални Слънце и Меркурий в опозиция на натална Луна 1-7 дом. Външна събитийност-йок, но сериозни мисли на тема смяна на бизнеса имаше и има.
п.п.Незнам дали на тази констелация или на тр.Юпи в 7 дом.. доста бях ухажвана. ;)

*

mamma_mia

« Отговор #7 -: Септември 04, 2009, 08:18:05 pm »
В годината, в която съм имала опозиция на прогресивна Луна - натално Слънце, съм завършила висшето си образование - това става по оста 3-9 дом. Беше напрегнат период.
Аз наскоро преживях опозиция пр луна със слънце както и съвпад с плутон по оста 3-9 дом.
Тежък период,но с близкото обкръжение.
Но пречистващо.С полза за мен.

*

Инти

• 2068
« Отговор #8 -: Септември 07, 2009, 11:14:07 am »
Днес , точно на ретро Меркурий се разровичках из мойта карта, принципно бях запозната , че при мен дирекционен съвпад на Луна с натално Слънце в шести дом ще има през 2012,обаче се оказва, че през Септември 2012 прогресивната Луна ще прави съвпад също с наталното Слънце, и отгоре на всичко в Солара ми за 12.12.2011г, който важи за цялата 2012, соларното Слънце е в шести дом, както и Плутон и северен възел.

Това е небивало нашествие през 2012  на шести дом :o

Явно ще има големи промени, да се надяваме че няма да имам сериозни здравословни проблеми, аз мисля да се подготвям предварително  и малко след като прогресивната Луна ми влезе в шести дом, да се върна към вегетарианството, и така да си пречистя и захраня тялото енергийно, а като се има впредвид, че през 2012 се очаква силен поток от космическа енергия, нищо чудно от мен да се изисква сериозно преструктуриране на енергийно ниво, което неминуемо се отразява на здравословното състояние, и с тоя Плутон в шести дом.

Отгоре на всичко, Асцендента ми  за солар 12.12.2011г. е Рак, при това Луната е в съвпад с Асцендента, което пак накланя везните към хранителните режими и грижа за тялото. Не мисля , че ще ставам майка тогава, но нищо се не знае  ::)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #9 -: Септември 07, 2009, 11:48:05 am »
Инти, откъде знаеш, че няма да ставаш майче тогава?  :P
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Инти

• 2068
« Отговор #10 -: Септември 07, 2009, 12:19:48 pm »
Все си мисля, че за трите години , които остават до 2012 , едва ли ще се появи мечтания принц, а и дори хипотетично да имам връзка, не мисля да се подлагам на осеменяване и оплождане толкова бързо, все пак имам Сатурн в пети дом, а и с Дсц- Козирог, ще има дълга проверка на партньора, и да не забравя Сатурн секстил Венера :P

*

Mia21

• 2502
« Отговор #11 -: Септември 07, 2009, 12:30:31 pm »
Все си мисля, че за трите години , които остават до 2012 , едва ли ще се появи мечтания принц, а и дори хипотетично да имам връзка, не мисля да се подлагам на осеменяване и оплождане толкова бързо, все пак имам Сатурн в пети дом, а и с Дсц- Козирог, ще има дълга проверка на партньора, и да не забравя Сатурн секстил Венера :P

Инти,миличка,знаеш ли и аз кооолко работи съм си мислела,че не могат да се случат,а още по-малко и на мен,ама все друго излиза.Направо гръм от ясно небе е било!Така,че голяма дума не казвай!  :P :-*

*

sunrain

• 6710
« Отговор #12 -: Септември 07, 2009, 12:42:50 pm »
Ми за 3 години много неща могат да се случат да ти кажа.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Инти

• 2068
« Отговор #13 -: Септември 07, 2009, 01:34:24 pm »
Ще Ви кажа след 3 години  ;D  ::)

Да ви споделя , че след като Плутон ми направи 4 пъти съвпад с Венера, по друг начин виждам нещата, не знам какъв Уран и какъв Нептун трябва да ме треснат , че да ми се замъгли съзнанието.

Нямам нищо против връзките , стига под тях да има една стабилна основа, което не се постига само с желание,а и с времето.

Има една невидима нишка на Съдбата, която понякога някои от нас следваме без да осъзнаваме, при мен тази нишка вече е като фин прашец, който се вижда осветен от лъчите на Слънцето,  и аз я виждам и следвам, дори знам накъде ме води ......

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #14 -: Септември 17, 2009, 02:32:45 pm »
Имам въпрос - как и откъде разбирате в каква фаза е прогресивната Луна ?

*

Инти

• 2068
« Отговор #15 -: Септември 17, 2009, 03:39:57 pm »
Дирекционно/Прогресивно Новолуние има при съвпад на дирекционна/прогресивна Луна със натално слънце , а Пълнолуние има налице при опозиция.

*

veshti4ka

« Отговор #16 -: Септември 17, 2009, 03:57:12 pm »
Дирекционно/Прогресивно Новолуние има при съвпад на дирекционна/прогресивна Луна със натално слънце , а Пълнолуние има налице при опозиция.

хахаааааааа бе Инти дирекционно пълнолуние освен ако не си от безсмъртните, как може да се случи бре, ако Луната ти е близо до след Слънцето  ;D ;D ;D ;D ;D

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #17 -: Септември 18, 2009, 12:00:42 pm »
Мерси   :-*

П.П.
Отговора на Инти ме провокира да се сетя,че всъщност имам отговора на въпроса си . Оказа се,че в "Предсказателна астрология "на Б.Брейди съм чела това:

Новолуние = 12* до 33* пред Слънцето
Млада Луна =33* до 88* пред Слънцето
1ва четвърт = 88* до 123* пред Слънцето
Нарастваща Луна = 123* до 178* пред Слънцето
Пълнолуние=178* пред до 178* след Слънцето
Намаляваща Луна =147*до 102* след Слънцето
Последна четвърт = 102* до 57* след Слънцето
Стара Луна =57* до 12* след Слънцето

« Последна редакция: Септември 18, 2009, 12:09:49 pm от *Lina* »

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #18 -: Септември 18, 2009, 12:05:55 pm »
Ако правилно си разсъждавам моята прогр.Луна е Стара луна ?  ???

Луната е на 2* Телец ,Слънцето на прибл.2* Рак
« Последна редакция: Септември 18, 2009, 12:12:06 pm от *Lina* »

*

Инти

• 2068
« Отговор #19 -: Септември 18, 2009, 12:07:45 pm »

хахаааааааа бе Инти дирекционно пълнолуние освен ако не си от безсмъртните, как може да се случи бре, ако Луната ти е близо до след Слънцето  ;D ;D ;D ;D ;D

Еми няма да имат просто  то е ясно, но принципно тук се говори за случаите, в които вече е налице . За това съм пуснала темета, за да се свери с реалния живот как действа на Пълнолунието и Новолунието при дирекции и прогресии ;D
« Последна редакция: Септември 18, 2009, 12:13:40 pm от Инти »